EasySwitch

Steeds meer direct afgesloten verzekeringen,

Amsterdam, 26 April 2011.


Steeds vaker kiezen Nederlanders er voor om zelf hun verzekering af te sluiten in plaats van via de tussenpersoon. Dit blijkt uit een onderzoek van TNS NIPO dat afgelopen dinsdag is gepubliceerd.De Nederlander kiest het liefst direct, zonder tussenpersoon, voor een verzekeraar omdat ze die als betrouwbaar en deskundig ervaren. Verder wordt de verhouding tussen prijs en kwaliteit van de direct afsluitbare producten als beter ervaren, aldus TNS.

Steeds meer schadeverzekeringen worden afgesloten direct bij de verzekeraar, het marktaandeel van deze verzekeringen is gestegen tot 44 procent. Het aantal Nederlanders dat via een assurantiekantoor een verzekering afsloot daalde met wel 10 procent tot 42 procent terwijl de banken betere zaken deden; hun aandeel steeg tot 24 procent.Dit verlies voor de assurantiekantoren is waarschijnlijk voor een deel te wijten aan de woekerpolisaffaire, maar veel assurantiekantoren hebben hun klanten ook gewoonweg verwaarloosd.

Wat ook opvallend is, is dat de nieuwe generatie 65-plussers zelf overstappen. Ze nemen de tijd om goed uit te zoeken welke verzekeraar het beste bij hun past en maken dan uiteindelijk zelf de keuze. Ook de lagere kosten spelen een grote rol, aangezien het inkomen van de 65-plusser is gedaald. Via EasySwitch kunt u nu ook direct bij de verzekeraar een verzekering afsluiten, vul nu de vergelijker in. U kunt niet alleen verzekeraars vergelijken maar ook energieleveranciers vergelijken.

Hoe werkt het?

Eenvoudig overstappen in minder dan 5 minuten en honderden euro's besparen!

EasySwitch heeft een vergunning van de AFM (Autoriteit Financiele Markten)
vergunningnummer: 12003024

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en bespaar nog meer geld.