Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring

e-Thermostaat

De E-thermostaat van Essent stelt klanten van Essent in staat hun energiegebruik van een afstand te regelen. De thermostaat schakelt zichzelf automatisch uit wanneer er niemand in huis is, dankzij de automatische bewegingssensor.

Wat is de E-thermostaat?

De E-thermostaat is een product van Essent. De E-thermostaat helpt klanten van Essent bij het besparen op hun energiekosten. Je bespaart energie doordat de thermostaat zich bijvoorbeeld uitschakelt wanneer deze geen beweging in huis meer registreert.

Kan ik de E-thermostaat gebruiken?

De E-thermostaat is alleen te gebruiken door mensen die een energiecontract hebben afgesloten bij Essent. De E-thermostaat kan gratis verkregen worden bij een 3-jarig abonnement en is los te koop in de webshop. De thermostaat werkt in principe met ieder type cv-ketel die voor de Nederlandse markt is goedgekeurd. In sommige gevallen is het echter nog wel nodig een Power Converter of weerstand te plaatsen.

Power Converter of Weerstand

Wanneer tijdens de registratie blijkt dat je een een Power Converter nodig hebt, krijg je deze gratis thuisgestuurd.

Stadswarmte

Maak je gebruik van stadswarmte? Neem dan voor de zekerheid contact op met de servicedesk van Essent (0900-0400776). Deze bekijken of je gebruik kunt maken van de E-thermostaat.

Wat doet de E-thermostaat?

Met de E-thermostaat stel je dag- of weekprogramma’s in, waarmee de thermostaat went aan je leefpatroon. Hiermee zorgt de E-thermostaat ervoor dat je geen energie verbruikt wanneer dit helemaal niet nodig is. De E-manager biedt echter geen meterlezer om je verbruik te meten.

E-thermostaat zelf installeren

De E-thermostaat kan eenvoudig zelf geïnstalleerd worden. Vind je het te ingewikkeld? Dan is het ook mogelijk om gebruik te maken van de installatieservice. Voor de installatieservice betaal je een standaardbedrag van 82,50 euro. Om dit aan te vragen stuur je een e-mail met je naam, adres, woonplaats en merk en type cv-ketel naar service@e-thermostaat.nl. In deze mail vermeld je dat je een installatieaanvraag wilt doen. Een installateur zal contact met je opnemen.

Registreren in een paar stappen

Het registreren van de E-thermostaat verloopt volgens onderstaande stappen:

  1. Registreer de thermostaat en de Hub online;
  2. Bevestig de thermostaat aan de muur;
  3. Installeer de Hub;
  4. Installeer de app op je tablet of smartphone.

Hoe werkt de E-thermostaat app?

Heb je de app op je smartphone of tablet geïnstalleerd? Vul dan op de eerste pagina van de app je inloggevens in. Druk vervolgens op inloggen.

Temperatuur aanpassen

In het scherm kun je onder het icoontje ‘Temp’ met de plus en min toets de temperatuur in huis aanpassen. In dit scherm is het ook mogelijk de thermostaat in een bepaalde stand te zetten door op het bijbehorende icoon te klikken.

Het weekprogramma aanpassen

Bekijk het weekprogramma van je E-thermostaat onder het icoontje ‘Programma’. Hier kun je het weekprogramma aanpassen.

Instellingen aanpassen

Onder het icoon ‘instellingen’ kun je de instellingen en kleuren van je E-thermostaat en app aanpassen.

Veiligheid gegevens

De E-thermostaat, de Hub, de webportal, de app en de communicatie tussen deze onderdelen zijn goed beveiligd. De veiligheid heeft bij de ontwikkeling van de thermostaat op nummer één gestaan en er is gebruik gemaakt van de huidige industriestandaarden.

Energie besparen met de E-thermostaat

Slimme thermostaten zijn ontwikkeld om consumenten te helpen bij het besparen op energie. De apparaten bieden je gemak en comfort doordat ze op een afstand te bedienen zijn en omdat ze je leefpatroon herkennen. Deze informatie zou er toe moeten leiden dat je nooit meer energie verspild, en alleen gebruikmaakt van energie op momenten waarop dit écht nodig is.

E-thermostaat webportal

Heb je de E-thermostaat aangevraagd? Dan kun je gebruikmaken van de webportal. Dit is de online omgeving waarin je kunt inloggen. Het is mogelijk vanaf een gewone pc in te loggen op de webportal. Hier kun je alle instellingen aanpassen. Wil je dat meerdere gezinsleden gebruik kunnen maken van de webportal? Geef ze dan de inlogcodes van je systeem.

E-thermostaat kopen

Vaak is het voordeliger om een slimme thermostaat los aan te schaffen dan in combinatie met een duur abonnement. Met de meeste abonnementen betaal je namelijk de losse aankoopkosten terug, maar dan verspreid over drie jaar met nog iets extra’s. Hierdoor ben je uiteindelijk meer kwijt dan wanneer je de thermostaat los aanschaft.

Veelgestelde vragen aan Essent over de E-thermostaat

Om je te helpen bij je keuze voor de E-thermostaat van Essent, hebben wij de meest gestelde vragen over de E-thermostaat voor je op een rijtje gezet.

Heeft de thermostaat ook Wi-Fi?

Nee, de thermostaat werkt niet met Wi-Fi. De thermostaat werkt op stroom via de thermostaatkabel uit de cv-ketel.

Kan ik mijn E-thermostaat ook bedienen zonder internetverbinding?

Ja, dat is mogelijk. Met de toetsen op de thermostaat  is het mogelijk de E-thermostaat handmatig aan te passen. Je past de instellingen aan via de E-thermostaat Assistent software of je wijzigt op de E-thermostaat eenvoudig het programma en de instellingen.

Wat is de garantietermijn van de E-thermostaat?

De thermostaat heeft een garantietermijn van twee jaar.

Leveringsvoorwaarden

Heb je de E-thermostaat afgesloten bij een 3-jarig contract en wil je eerder stoppen met je contract, dan blijft de E-thermostaat eigendom van Essent. De thermostaat blijft eigendom van Essent tot je de thermostaat volledig hebt afbetaald.

Voordelig contract afsluiten

Wil je een voordelig energiecontract afsluiten bij Essent? Gebruik onze vergelijker en zie binnen een paar tellen of een energiecontract van Essent past bij je wensen.

 

Vergelijk Energie

Laatste nieuws

Energie

22 oktober: Energie vraag & antwoord sessie met Tom

De energieprijzen zijn al maanden aan het stijgen en de winter komt eraan, dus wat betekent dit voor jouw energierekening? Om antwoord te geven op al jouw...

Lees meer
Energie

Uitleg over beperkte aanbod energieleveranciers

Laatste update: 15-10-2021 Als je bij ons een vergelijking hebt gemaakt, is het je waarschijnlijk opgevallen dat je maar uit een aantal energiecontracten...

Lees meer
Energie

Prinsjesdag 2021: wat verandert er voor jou?

Deze week was het weer zover: de derde dinsdag van september, oftewel Prinsjesdag. Op deze dag spreekt onze Koning de Troonrede uit. Hij vertelt dan hoe het...

Lees meer