Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring
Sluiten
whatsapp
call-icon

Energieverbruik

Iedereen verbruikt energie. De een meer dan de ander. Heb jij enig idee hoeveel energie je met je dagelijkse bezigheden verbruikt? Misschien zet jij al snel de verwarming een standje hoger of sta je graag lang onder de douche. Inzicht in je eigen energieverbruik kan in ieder geval nooit kwaad. Wie weet kun je met wat kleine veranderingen al een hoop besparen. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Een win/win situatie!

Inzicht in je energieverbruik

Je hoeft je energieverbruik niet zelf te berekenen, pak gewoon je energierekening erbij. Makkelijk zat! Vind je het leuk om zelf je energieverbruik bij te houden? Je kunt natuurlijk aan het begin en het eind van de maand de meterstanden noteren. Je ziet dan direct of je meer of minder hebt verbruikt dan de maand ervoor. Heb je een slimme meter? Dan ontvang je van je leverancier al om de zoveel maanden een overzicht van je verbruik.

alert-img Oeps!
{{::errorText}}

Vergelijk energieleveranciers

Jaarverbruik schatten
{{mini_verbruik}}
stroom icon kWh
gas icon m3
Stroom (dal)
'Postcode' is een verplicht veld
'Huisnummer' is een verplicht veld
Je huidige leverancier

Helaas is het door uw ingevulde verbruik te hoog om onze bestaande contracten aan te bieden. Graag willen wij voor u een offerte op maat maken met speciale tarieven. Neemt u alstublieft contact op met onze klantenservice op: 020 – 5317670.

Als je evenveel of meer opwekt dan je verbruikt, neem dan vrijblijvend contact op met onze energiespecialisten: 020 - 5317670.

Hulp nodig bij het invoeren van je teruglevering? Je kan het ook schatten op basis van het aantal zonnepanelen.
Zonnepanelen

Apps en energie berekenen

Het kan nog makkelijker. Als je een slimme meter hebt kun je tegenwoordig bij veel leveranciers gebruikmaken van calculators en applicaties voor je smartphone. Je kunt je energieverbruik zo gemakkelijk bijhouden en berekenen. Soms kun je zelfs je energiekosten berekenen voor de diverse elektrische apparaten die je gebruikt.

NL: gemiddeld verbruik van energie

Weet jij of jouw energieverbruik hoog of laag is ten opzichte van andere huishoudens in Nederland? Neem eens een kijkje op de website van Nibud.nl. Hier wordt het gemiddelde verbruik van energie door Nederlandse huishoudens bijgehouden. Dit gebeurt op basis van huishoudenssamenstelling en soort woning.
Gemiddelde elektriciteitsverbruik 2016: 2.970 kWh
Gemiddelde gasverbruik 2016: 1430 kWh

Verschil in verbruik

Je elektriciteitsverbruik hangt sterk samen met de elektrische apparaten die je gebruikt en het aantal mensen waarmee je samenwoont. Gas heb je meestal nodig om je huis en je water te verwarmen. En misschien heb je ook wel een gasfornuis. Het verbruik van gas hangt vaak samen met het type huis waar je in woont. Je energieverbruik kan natuurlijk ook verschillen door wisselingen in de buitentemperatuur.

Energieverbruik verlagen

Wil je je energieverbruik verlagen? Je stookkosten vormen de grootste kostenpost van je energierekening. Als je deze weet te verlagen kun je enorm besparen op je verbruikskosten en hiermee ook op je energiebelasting. Een simpele verandering kan al veel effect hebben, zet je verwarming bijvoorbeeld een uur voordat je vertrekt of gaat slapen uit. Daarnaast kan het (professioneel) isoleren van je muren, vloer en dak je heel veel schelen. Je hoeft dit niet meteen groots aan te pakken, begin eerst eens met het plaatsen van wat tochtstrips of het sluiten van je gordijnen. Je wilt namelijk dat de warmte waarvoor je betaalt binnen blijft en niet door allerlei kieren weer verdwijnt, toch ;-).

Je energierekening omlaag

Nu je je energieverbruik onder de loep hebt genomen, kun je nog een extra stap zetten om je energierekening te verlagen. Maak geheel vrijblijvend een vergelijking en wie weet zie je een mooie aanbieding waar jíj je goed bij voelt. Dan is overstappen echt nog maar een klein stapje naar grote besparingen.

Laatste nieuws

Energie

Energieverspilling thuis is grote irritatiebron

Herken je het gevoel: Ben je zelf net zo goed bezig om zuinig om te gaan met energie, gaat iemand anders een half uur douchen of laat constant alle lichten aan...

Lees meer
Energie

Energie Nederland wil de vangnetregeling afschaffen. Ben ik als consument nog wel beschermd?

Branchevereniging Energie Nederland wil de vangnetregeling voor energietarieven afschaffen. De vangnetregeling is in 2002 in werking gesteld met als doel om...

Lees meer
Energie

Nederlanders nog niet bereid om eigen huis gasvrij te maken

In 2050 moeten alle huishoudens in Nederland van het gas af zijn. Tenminste, dat is het streven van de overheid, maar wat vindt Nederland van gasloos wonen en...

Lees meer