Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring

Energiewijzer

Sinds de liberalisering van de Nederlandse energiemarkt, komen er steeds meer energieleveranciers bij. Elke leverancier is anders. Denk aan de prijs, de voorwaarden en de bron van de energie. Het is voor jou als consument niet meer bij te houden welke leverancier tegen welke voorwaarden energie levert. Daarom hebben wij onze energiewijzer ontwikkeld. Deze maakt de markt en de leveranciers inzichtelijk, waardoor je goed geïnformeerd de leverancier kiest die het beste bij jouw behoeften past.

 

Wat is de energiewijzer?

De energiewijzer is een hulpmiddel om een voordelige energieleverancier te vinden. Het wordt ook een energievergelijker genoemd. Vul je basisgegevens en verbruik in. Op basis van deze informatie genereert de energiewijzer een lijst met mogelijke energieleveranciers. De goedkoopste wordt bovenaan geplaatst.

 

Onafhankelijke energiewijzer

De energiewijzer van EasySwitch.nl is ongebonden. De vergelijking wordt dus onafhankelijk gedaan. Aan de hand van je gegevens en verbruik kunnen we objectief vaststellen welke energieleverancier in jouw geval de beste aanbieding heeft.

 

Vergelijken loont

Het is altijd in je voordeel om gebruik te maken van onze onafhankelijke energievergelijker. Binnen een paar minuten heb je  de hele energiemarkt vergeleken. Dat scheelt een hoop tijd en moeite. Wat vergelijken echt de moeite waard maakt zijn de actietarieven en welkomstkortingen die je niet rechtstreeks bij de leveranciers ontvangt.

 

Actietarieven en welkomstkortingen

Steeds meer Nederlanders maken gebruik van vergelijkers voor het kiezen van hun energieleverancier. De leveranciers zijn hier natuurlijk van op de hoogte en haken in op de trend. Door exclusieve actietarieven en welkomstkoringen via EasySwitch.nl aan te bieden proberen ze hoger uit te komen in de vergelijker. Deze concurrentie werkt in jouw voordeel, waardoor je jaarlijkse energierekening nog lager zal uitvallen.

 

Vergelijk energie »

 

Hoe werkt de energiewijzer?

Bij EasySwitch.nl houden we dagelijks de veranderingen op de energiemarkt bij. Ook staan we continu in contact met de energieleveranciers. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat de leveranciers en energieproducten die je in de energiewijzer ziet altijd actueel zijn. De resultaten van de vergelijking zijn altijd de beste aanbiedingen van dat moment.

 

Hoe gebruik ik de energiewijzer?

De energiewijzer is erg simpel in gebruik. Vul enkele gegevens in: je postcode en huisnummer, wat voor meter je hebt, je energieverbruik en huidige energieleverancier (als je die hebt). Aan de hand van deze informatie kunnen we je de geschikte leveranciers tonen.

 

Hoe kom ik achter mijn verbruik?

Je wilt vergelijken, maar weet niet wat je jaarlijkse verbruik is? Dat hoeft niet een probleem te zijn. Op de jaarnota vindt je jouw jaarlijkse verbruik. Gebruik deze bij het invullen van de energiewijzer. Kun jij je jaarnota niet vinden? Log dan in in je persoonlijke online omgeving bij je energieleverancier met je klantnummer of neem contact op met je energieleverancier. Deze zal je vertellen wat je precieze verbruik is.

 

Heb je geen jaarnota?

Of neemt je liever geen contact op met je energieleverancier? Ook daar is een oplossing voor. Maak gebruik van onze schattingen bij het invullen van de vergelijker. Vink het icoontje aan dat overeenkomt met de grootte van je huishouden. We vullen dan automatisch je verbruik in. We maken hierbij gebruik van het gemiddelde verbruik van een huishouden van jouw grootte.

 

Ik wil alleen gas of elektriciteit

In de meeste gevallen is het voordeliger gas en stroom af te nemen bij dezelfde energieleverancier. Het kan voorkomen dat je daar geen behoefte aan hebt. Je hebt bijvoorbeeld stadswarmte en wilt alleen elektriciteit afnemen. Of je wilt juist alleen gas afnemen. Daar is ook rekening mee gehouden in de vergelijker. Zet een vinkje bij ‘Geen elektriciteit’ of ‘Geen gas’ als je dit niet wilt vergelijken.

 

De energieleverancier die bij jou past

Maak gebruik van de energiewijzer en we genereren een lijst van geschikte energieleveranciers voor je. Deze worden naar prijs gerangschikt met de goedkoopste leverancier bovenaan. Het is natuurlijk mogelijk dat je naast de prijs andere zaken ook belangrijk vindt. Daarom zijn er handige filters die het heel makkelijk maken om de resultaten naar jouw voorkeur uit te dunnen. Je kunt bijvoorbeeld filteren op contractduur, groene energie en vaste of variabele tarieven.

 

Ik heb vergeleken. Hoe stap ik over?

Je hebt de vergelijking gemaakt en wilt overstappen? Dat is zo gedaan. Na het invullen van de vergelijker krijg je een lijst energieproducten te zien. Als je de juiste energieleverancier hebt gevonden, kun je meteen via de vergelijker het product aanvragen.

 

Wij zorgen ervoor dat de aanvraag bij de energieleverancier terecht komt. Het mooiste is dat je verder niets meer hoeft te doen. De nieuwe energieleverancier zal het oude contract voor je opzeggen. Vergelijken en overstappen is in één keer geregeld.

 

Vergelijk energie »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je mist nooit meer de beste energiedeals!

Laatste nieuws

Blijf up-to-date van het laatste energie nieuws
Door: Willemijn

Nederlanders kiezen steeds vaker voor duurzame energie

Ieder jaar onderzoeken we bij EasySwitch.nl met onze barometer hoe belangrijk Nederlandse consumenten duurzame energie vinden. Hoe vaak verkiezen zij een...

Lees meer
Door: Natasja Rohof

Oorlog Oekraïne leidt tot forse stijging gasprijs

Laatste update: 29-03-2022   In de nacht van 23 op 24 februari is er oorlog uitgebroken in Oekraïne. De spanningen waren al langer hoog opgelopen,...

Lees meer
Door: Willemijn

Ons advies voor de huidige energiemarkt

Laatste update: 17-05-2022 Op 24 februari 2022 is er oorlog uitgebroken tussen Rusland en Oekraïne. Omdat wij deels afhankelijk zijn van de gaslevering uit...

Lees meer