Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring
Sluiten
whatsapp
call-icon

Nuon e-manager

De E-manager is een slimme thermostaat en bestaat uit verschillende onderdelen. De thermostaat helpt Nuon klanten inzicht verkrijgen in hun energieverbruik. Per 1 september 2015 wordt de E-manager niet meer gebruikt. De reden voor het beëindigen van het gebruik is dat de E-manager ondanks meerdere pogingen tot verbetering gevoelig blijft voor storingen.

Wat is een Nuon E-manager?

De Nuon E-manager is een pakket van gadgets waarmee je direct inzicht krijgt in je energieverbruik. Op de website van Nuon waren verschillende E-manager pakketten te bestellen. Deze pakketten verschilden qua functionaliteit.

Hoe werkt de Nuon E-manager?

De Nuon E-manager bestaat uit verschillende onderdelen en gezamenlijk bieden deze gadgets inzicht in jouw verbruik. Met de verschillende pakketten waarin de E-manager is te verkrijgen krijg je realtime inzicht in je verbruik via de online omgeving of op je smartphone of tablet. Naast deze functie zijn er apart verkrijgbare Smartplugs verkrijgbaar waarmee ook lampen en apparaten op afstand aan- en uit kunnen worden gezet.

Onderdelen E-manager

De E-manager thermostaat bestaat uit twee verschillende onderdelen; een gateway en een meterlezer voor gas en elektriciteit. De meterlezer leest het energieverbruik uit wanneer deze is aangesloten op de gas- en elektriciteitsmeter. De gateway sluit je aan op je internetaansluiting (modem of router). De meterlezer geeft je verbruik door aan de gateway. De energiemeters hoeven daarom niet in dezelfde ruimte te zitten als de internetaansluiting. Via jouw smartphone of tablet bekijk je vervolgens je verbruik.

Waar krijg ik inzicht in

Met de E-manager krijg je een inzicht in je actuele verbruik van stroom en gas. Daarnaast geeft de E-manager aan hoeveel jouw energieverbruik kost in euro’s. Je kunt dit verbruik vergelijken met je eigen spaardoel. Met de app krijg je inzicht in je CO2-uitstoot.

Het E-manager abonnement

Wanneer je een E-manager abonnement hebt afgesloten, krijg je jouw verbruiksgegevens te zien via een persoonlijke pagina of via de app. Deze gegevens worden allemaal opgeslagen. Hierdoor kun je jouw verbruik vergelijken met je oude verbruik. Dagelijks wordt er door de E-manager een voorspelling gemaakt van het verwachte maandelijkse en jaarlijkse verbruik. Dit verbruik kun je vergelijken met andere huishoudens in de buurt of in de rest van Nederland. Om meer grip te krijgen op je energieverbruik ontvang je regelmatig tips over energiebesparing.

Kan ik de Nuon E-Manager gebruiken?

Nee. Omdat de Nuon E-manager storingen blijft hebben stopt Nuon per september 2015 met de Nuon E-manager. In plaats van de Nuon E-manager zullen er nu nieuwe gratis services aangeboden worden die meer inzicht in, en advies over energieverbruik geven, waaronder de Mijn Nuon App.

De Nuon E-manager stopt ermee

Omdat de Nuon E-manager niet naar behoren functioneerde, maakt deze plaats voor nieuwe, gratis services die meer inzicht in je energieverbruik geven. Een voorbeeld hiervan is de Mijn Nuon App. Deze service voldoet een stuk beter aan de kwaliteitseisen van dienstverlening die klanten van Nuon wordt geboden. Ook is er bij deze app geen sprake van bijkomende kosten, omdat er geen extra apparatuur geïnstalleerd hoeft te worden.

De Nuon Apps

De vervanger van de Nuon E-manager, de Mijn Nuon app, is gratis te gebruiken voor klanten van Nuon. De app kan worden gedownload in de App store of via Android. De app helpt je inzicht te verkrijgen in je energieverbruik, bijbetalingen te voorkomen en bespaardoelen in te stellen. Hierdoor zie je in hoeverre je boven of onder het verbruik van vorig jaar of vorige week uitkomt. Je zult door het gebruik van de app niet meer verrast worden door een te hoge rekening omdat je op tijd wordt gewaarschuwd en door een bespaardoel in te stellen heb je grip op je verbruik en je energiekosten.

Mijn Nuon App als alternatief

Heb je altijd gebruik gemaakt van de Nuon E-manager? Dan is de Mijn Nuon App een goed alternatief.

Hoeveel kost de Nuon E-manager?

De Nuon E-manager was te verkrijgen in verschillende pakketten. Deze pakketten varieerden tussen de € 149, € 179 en € 199. Dit was het eenmalig aanschafbedrag. De abonnementskosten per maand bedroegen € 2,95. De producten die bij de Nuon E-manager horen zijn ook los te verkrijgen via de webshop van Nuon.  De pakketten waren in het verleden dus op ieder moment nog uit te breiden naar een groter pakket.

De Nuon E-manager kopen

De Nuon E-manager is niet meer verkrijgbaar. Per september 2015 is het gebruik van de E-manager beëindigd. Ben jij klant en zou je meer inzicht willen krijgen in je energieverbruik, installeer dan de gratis ‘Mijn Nuon App’.

Vergelijk Energie »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je mist nooit meer de beste energiedeals!

Laatste nieuws

Blijf up-to-date van het laatste energie nieuws
Door: Willemijn

Energieverspilling thuis is grote irritatiebron

Herken je het gevoel: Ben je zelf net zo goed bezig om zuinig om te gaan met energie, gaat iemand anders een half uur douchen of laat constant alle lichten aan...

Lees meer
Door: Natasja Rohof

Energie Nederland wil de vangnetregeling afschaffen. Ben ik als consument nog wel beschermd?

Branchevereniging Energie Nederland wil de vangnetregeling voor energietarieven afschaffen. De vangnetregeling is in 2002 in werking gesteld met als doel om...

Lees meer
Door: Willemijn

Nederlanders nog niet bereid om eigen huis gasvrij te maken

In 2050 moeten alle huishoudens in Nederland van het gas af zijn. Tenminste, dat is het streven van de overheid, maar wat vindt Nederland van gasloos wonen en...

Lees meer