Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring

Qbox

Qurrent heeft een energiemanager op de markt gebracht onder de naam ‘Qbox’. De Qbox houdt je energieverbruik bij en houdt je per minuut op de hoogte van je gas- en elektriciteitsverbruik. Of je wel of geen energiemeter hebt maakt niet uit, je kunt altijd besparen door over te stappen op een nieuw energiecontract via EasySwitch.nl.

Vergelijk energieleveranciers

Wat is de Qbox?

Het is een kastje wat in je meterkast wordt geplaatst en je energieverbruik per minuut bijhoudt. Het kastje is gekoppeld aan je account, deze kun je openen op je laptop, tablet en smartphone, zodat je ook op afstand kunt kijken hoeveel energie je verbruikt.

Wat doet de Qbox?

De Qbox meet hoeveel stroom en gas je verbruikt en eventueel hoeveel stroom je zelf opwekt als je zonnepanelen heeft. Door inzicht te krijgen in je energieverbruik kun je leren hoe je bewuster om kunt gaan met energie, waardoor je bespaart op je energierekening.

Kan ik de Qbox gebruiken?

Alle meters zijn geschikt voor de Qbox om het stroomverbruik af te lezen, maar alleen bij een slimme meter kan zowel gas- als stroomverbruik worden gemeten. Het is dus afhankelijk van het soort meter in hoeverre de Qbox je hele energieverbruik in kaart kan brengen.

Onafhankelijk van energieleverancier

De energieleverancier Qurrent heeft de Qbox op de markt gebracht, maar je hoeft Qurrent niet als energieleverancier te hebben als je de Qbox wilt aanschaffen. De energiemanager werkt namelijk onafhankelijk van een energieleverancier.

Qbox installeren

Als je de energiemanager hebt ontvangen kun je deze gemakkelijk zelf installeren. Voor het installeren is het van belang dat jouw internetmodem in de meterkast staat omdat deze aan de Qbox moet worden aangesloten. Het kastje wordt enerzijds verbonden met het internetmodem en anderzijds met de meter. Na het installeren maak je een account aan bij Qurrent en kun je de energiemanager activeren. Na de activatie begint het opmeten van de meterstanden en worden deze doorgestuurd naar je laptop, tablet of smartphone.

Geen internetmodem in de meterkast?

Om de Qbox te laten werken moet er contact worden gemaakt met het internetmodem. Als het internetmodem zich niet in de meterkast bevindt kun je de Qbox Duo nemen. Je krijgt in dit geval twee kastjes, de ene plaats je in de meterkast en de andere bij het internetmodem.

Qbox Qurrent

Qbox app

De Qbox app kun je installeren op je smartphone of tablet zodat je ook op afstand je energieverbruik kunt checken. De app is gratis te downloaden voor iOs en Android en bevat een aantal handige functies. Zo kun je jouw oude energieverbruik inzien en vergelijken of dit minder is geworden. Ook kun je jouw verbruik vergelijken met dat van andere huishoudens. Via de ‘Energy Battle’ kun je zelfs deelnemen aan de wedstrijd om het laagste energieverbruik te realiseren.

Qbox Solar

Zonnepanelen brengen de energierekening terug op het moment dat zij elektriciteit opwekken. De gewone Qbox meet de totale hoeveelheid elektriciteit die per minuut van het elektriciteitsnet wordt afgenomen of wordt teruggeleverd, dit wordt echter als één getal genoemd, je kunt niet zien hoeveel je verbruikt en hoeveel je zelf opwekt. De Qbox Solar kan dit onderscheid wel maken. Deze extra meter wordt in je meterkast geplaatst en meet precies hoeveel kWh je zonnepanelen opwekken.

Qbox Solar installeren

De Qbox Solar kun je niet zo gemakkelijk zelf installeren als de gewone Qbox. Het wordt daarom aangeraden om de installatie door een gespecialiseerde installateur te laten uitvoeren. Om de kosten van de installatie zo laag mogelijk te houden kun je bij meerdere bedrijven offertes aanvragen.

Sluipverbruik verminderen

Doordat je met de Qbox precies kunt bijhouden wanneer je energie gebruikt, kun je ontdekken welke apparaten toch stroom gebruiken ook al lijken zij uit te staan. Dit wordt sluipverbruik genoemd. Met de app kun je dit sluipverbruik opsporen en verminderen, zodat je zo min mogelijk energie verspilt.

Helpt de Qbox besparen?

Op een aantal manieren probeert Qbox je te helpen om geld te besparen op je energierekening:

  • Door inzicht te krijgen in je energieverbruik kun je leren om bewuster met energie om te gaan.
  • Met de app zie je waar het sluipverbruik in jouw huis vandaan komt en kun je apparaten uitschakelen die onnodig stroom verbruiken.
  • Op basis van je verbruik stuurt de app besparingstips die op jouw situatie van toepassing zijn.

Hoeveel kan ik besparen?

Door zuinig met je energie om te gaan, kun je gemiddeld 5 tot 10% op je energierekening besparen.

Hoe duur is de Qbox?

Als je een Qbox wilt aanschaffen moet je op een aantal zaken letten zoals waar het internetmodem zich in jouw huis bevindt en hoeveel zonnepanelen je hebt. Welke Qbox je moet aanschaffen is hier namelijk van afhankelijk. In de tabel staat een prijsindicatie:

Soort Qbox Prijs
Qbox Mono €90
Qbox Mini €125
Qbox Solar < 16 zonnepanelen €75
Qbox Solar 17 – 32 zonnepanelen €115
Qbox Solar > 33 zonnepanelen €255

De Qbox kopen

De Qbox is los verkrijgbaar bij Qurrent, je hoeft hiervoor alleen de aanschafkosten te betalen en je zit niet vast aan een energiecontract. De Qbox kun je bestellen en zelf thuis installeren. Als je de Qbox Solar koopt, wordt het wel aangeraden om deze door een gespecialiseerde installateur te laten plaatsen.


Vergelijk Energie

Laatste nieuws

Energie

22 oktober: Energie vraag & antwoord sessie met Tom

De energieprijzen zijn al maanden aan het stijgen en de winter komt eraan, dus wat betekent dit voor jouw energierekening? Om antwoord te geven op al jouw...

Lees meer
Energie

Uitleg over beperkte aanbod energieleveranciers

Laatste update: 15-10-2021 Als je bij ons een vergelijking hebt gemaakt, is het je waarschijnlijk opgevallen dat je maar uit een aantal energiecontracten...

Lees meer
Energie

Prinsjesdag 2021: wat verandert er voor jou?

Deze week was het weer zover: de derde dinsdag van september, oftewel Prinsjesdag. Op deze dag spreekt onze Koning de Troonrede uit. Hij vertelt dan hoe het...

Lees meer