Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring
Sluiten
whatsapp
call-icon

Samenveiligoverstappen.nl

Vereniging Eigen Huis neemt jaarlijks het initiatief om voor een grote groep mensen in één keer energie in te kopen bij een energieleverancier. De vereniging belooft hierbij een veilige overstap en onderhandelt met de energieleverancier over een scherpe prijs.

Wat is Samenveiligoverstappen.nl?

Vereniging Eigen Huis is een grote Nederlandse consumentenorganisatie die opkomt voor de belangen van (toekomstige) woningbezitters. De Vereniging biedt woningbezitters de kans mee te doen aan de collectieve inkoop van energie.

Wat is collectieve inkoop energie?

Sinds 2009 organiseert Vereniging Eigen Huis de Collectieve Inkoop Energie. De vereniging wil door samen interesse te tonen in een nieuw energiecontract een scherpe prijs afdwingen bij een energieleverancier met goede voorwaarden.

Hoe werkt het?

Vereniging Eigen Huis organiseert een veiling voor energieleveranciers. Hierbij let de vereniging op de prijs, serviceverlening en mate van groene stroom. Na inschrijving krijg je binnen een paar weken na de startdatum een vrijblijvend aanbod. Je kunt hier dan over nadenken en uiteindelijk heb je tot een paar weken na het aanbod om te beslissen. Heb je het aanbod geaccepteerd? Dan wordt op basis van je huidige contractsituatie de ideale startdatum van je nieuwe contract bepaald. Wanneer je ervoor kiest niet in te gaan op het aanbod, loopt jouw oude contract uiteraard gewoon door.

Wat bedoelen ze met gemakkelijk en veilig?

Stap je over met het collectief van Vereniging Eigen Huis, dan wordt de kwaliteit van je energiecontract gewaarborgd door de vereniging. Tijdens de overstap zul je nooit zonder gas of elektriciteit komen te zitten en de vereniging bied je, indien nodig, deskundig advies en juridische hulp. De Vereniging Eigen Huis ziet erop toe dat alles goed verloopt.

Waarom je beter zelf je energie kunt vergelijken

Een kanttekening van het overstappen van energieleverancier met een collectief: niet iedereen heeft dezelfde energiebehoefte. Wanneer je energie vergelijkt, vergelijkt je voor jouw persoonlijke energiebehoefte (het aantal kubieke meter gas dat je jaarlijks verbruikt en de hoeveelheid Kilowattuur elektriciteit die je jaarlijks gebruikt). Dit gebruik is afhankelijk van het type woning waarin je woont, de isolatie van je woning en de plek waar je woont. Energieleveranciers passen hun prijzen hierop aan. Je krijgt bij het zelfstandig vergelijken dus misschien wel een veel goedkopere aanbieding dan voor de gezamenlijke inkoop van energie. Wij raden je daarom aan zelf energie te gaan vergelijken via onze vergelijker.

Direct zien wat jouw besparing zal zijn

Vereniging Eigen Huis belooft iedereen een forse besparing op de levertarieven van gas en elektriciteit. Dit hangt echter wel af van het tarief dat je nu betaalt. Wanneer jij je inschrijft en exact invult wat je op dit moment verbruikt, krijg je na de veiling een aanbod dat is gebaseerd op dit verbruik. Je ziet hierdoor direct het verschil in jaarkosten en je kunt eenvoudig bepalen of het voor jou handig is om over te stappen naar een ander contract. Omdat een persoonlijk aanbod een stuk goedkoper uit kan vallen dan overstappen met een collectief, kun je het beste ook een vergelijking maken via onze energievergelijker.

Vergelijk Energie »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je mist nooit meer de beste energiedeals!

Laatste nieuws

Blijf up-to-date van het laatste energie nieuws
Door: Willemijn

Energieverspilling thuis is grote irritatiebron

Herken je het gevoel: Ben je zelf net zo goed bezig om zuinig om te gaan met energie, gaat iemand anders een half uur douchen of laat constant alle lichten aan...

Lees meer
Door: Natasja Rohof

Energie Nederland wil de vangnetregeling afschaffen. Ben ik als consument nog wel beschermd?

Branchevereniging Energie Nederland wil de vangnetregeling voor energietarieven afschaffen. De vangnetregeling is in 2002 in werking gesteld met als doel om...

Lees meer
Door: Willemijn

Nederlanders nog niet bereid om eigen huis gasvrij te maken

In 2050 moeten alle huishoudens in Nederland van het gas af zijn. Tenminste, dat is het streven van de overheid, maar wat vindt Nederland van gasloos wonen en...

Lees meer