Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring
Sluiten
whatsapp
call-icon

Sta op uit je stoel – Energie besparen begint bij jezelf

“Sta op uit je stoel, een lagere energierekening begint bij jezelf” met deze tekst probeert Energie-Nederland de komende twee weken de Nederlandse consument te overtuigen van de mogelijkheden tot besparing. Door de aanschaf van energiemanagers zal er bespaard worden op de energierekening.

 

Energie-Nederland probeert via de reclamecampagne duidelijk te maken dat energie besparen niet langer saai is. Waar de in het spotje genoemde leveranciers normaal concurrerende reclames ontwikkelen, werken ze nu samen om de consument in te laten zien dat door gebruik te maken van energiemanagers er valt te besparen.

 

“Wat ga jij doen?”

Energie-Nederland en energieleveranciers Essent, E.ON, NieuweStroom, de Nederlandse Energie Maatschappij, Eneco en Nuon roepen je op te gaan besparen op energie. Dit door de bespaarproducten te bekijken die in het spotje worden benoemd:

  • Energiedak van Nuon
  • Dynamische prijzen van Nieuwe Stroom
  • Anna-inzicht van NLE
  • Toon van Eneco
  • EnergieAssistent van E.ON
  • Nest van Essent

Werkelijk besparen doe je niet alleen met energie-managers

De bespaarproducten uit de campagne bieden je inzicht in je verbruik, waardoor je ziet wat je kunt aanpassen. Echter helpen deze energie-managers alléén je niet besparen. In tegendeel, je krijgt deze energiemanagers pas wanneer je een duur abonnement afsluit bij de leveranciers, en vaak ook alleen bij een contract van meerdere jaren.

Hoe bespaar je werkelijk op energie

Door ieder jaar opnieuw over te stappen naar een nieuw energiecontract profiteer je jaarlijks van welkomstkortingen. Helaas krijgt je bij deze contracten vaak geen dure bespaarmanagers. Deze kun je wel los aanschaffen. Een aantal leveranciers bied je de mogelijkheid een gratis app te downloaden waarmee het verbruik al inzichtelijk wordt. De combinatie van het jaarlijks profiteren van de scherpste aanbiedingen en welkomstbonussen, met het in de gaten houden van je verbruik via apps en energiemanagers, stellen je in staat het meeste te besparen.

Weten welke welkomstkortingen en aanbiedingen de leveranciers momenteel hebben lopen? Vergelijk energie en je ziet binnen een paar minuten met welke overstap je het meest kunt besparen.
sta op van je stoel - energie besparen begint bij jezelf
Vergelijk Energie

Laatste nieuws

Energie

Energieverspilling thuis is grote irritatiebron

Herken je het gevoel: Ben je zelf net zo goed bezig om zuinig om te gaan met energie, gaat iemand anders een half uur douchen of laat constant alle lichten aan...

Lees meer
Energie

Energie Nederland wil de vangnetregeling afschaffen. Ben ik als consument nog wel beschermd?

Branchevereniging Energie Nederland wil de vangnetregeling voor energietarieven afschaffen. De vangnetregeling is in 2002 in werking gesteld met als doel om...

Lees meer
Energie

Nederlanders nog niet bereid om eigen huis gasvrij te maken

In 2050 moeten alle huishoudens in Nederland van het gas af zijn. Tenminste, dat is het streven van de overheid, maar wat vindt Nederland van gasloos wonen en...

Lees meer