Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring
Sluiten
whatsapp
call-icon

Stroomverbruik

Wil jij inzicht krijgen in je gemiddeld stroomverbruik? Het is de manier om grip te krijgen op je energiekosten. Je kunt vervolgens starten met het terugdringen van je stroomverbruik. Of wil je liever in één keer flink besparen? Vergelijk energie en stap dan over naar een goedkope stroomleverancier. Overstappen is eenvoudig dankzij de overstapservice en nieuwe klanten krijgen overstapkortingen.

Besparen door switchen

Ben je al jaren bij dezelfde stroomleverancier? Met de komst van prijsvechters is de kans groot dat je bij een andere aanbieder goedkoper uit bent. Krijg weer meer controle over je stroomverbruik en kosten door energie te vergelijken. Onze energievergelijker werkt zeer eenvoudig. Het enige wat je er bij moet pakken is je huidige of gemiddeld stroomverbruik.

Hoe werkt de energievergelijker?

Vul je verbruik in en wij tonen de goedkoopste aanbieders van elektriciteit. We kijken hiervoor niet alleen naar de stroomtarieven. Ook factoren als vastrecht (abonnementskosten) en overstapkortingen bepalen of een stroomaanbieder goedkoop is. Bij een laag gemiddeld stroomverbruik ben je bijvoorbeeld beter af bij een aanbieder met een laag vastrecht. Zelf stroomtarieven opzoeken en lijstjes van leveranciers bijhouden is verleden tijd!

De goedkoopste stroomleverancier

Op basis van je stroomverbruik tonen wij de beste energiedeals van dit moment. Wil je graag groene stroom afnemen, dan kun je de resultaten hierop filteren. Je hebt de keuze uit variabele en vaste tarieven. Variabele tarieven kunnen meestal 2 keer per jaar gewijzigd worden. Vaste tarieven liggen vast gedurende de looptijd van het contract. De stroomaanbieder krijgt meer zekerheid. Dit zorgt voor extra hoge overstapkortingen en lage energietarieven.

Overstappen is eenvoudig

Als je een energiedeal voor stroom afsluit, wordt de overstap zelf volledig voor je geregeld. Je nieuwe leverancier zegt je huidige aanbieder voor je op. Switchen is slechts een administratief proces. De stroomlevering gaat gewoon door. Zo kun je zonder al te veel moeite een besparing op je stroomrekening realiseren.

Je stroomverbruik meten

Wil jij je stroomverbruik terugdringen? Je stroomverbruik meten is dan de eerste stap. Je vind je elektriciteitsverbruik terug op je energierekening. Wil jij je stroomverbruik meten over een bepaalde periode? Dan doe je dit door het noteren van de meterstand voor- en na de betreffende periode. Dit is uiteraard bewerkelijk.

Slimme meter

Er is gelukkig goed nieuws: voor 2020 heeft ieder huishouden een slimme meter. Zelf je stroomverbruik meten is dan overbodig. Je hebt altijd inzage in je actuele verbruik. Heb je een slimme display of app voor je smartphone erbij? Dan kun je soms per apparaat (wasdroger, vaatwasser, stereo-installatie) je stroomverbruik inzien. Bijkomend voordeel: de netbeheerder kan op afstand je stroomverbruik uitlezen.

Gemiddeld stroomverbruik verlagen

Het stroomverbruik per huishouden of gezin kan erg verschillen. Je gemiddelde stroomverbruik terugdringen is ook zeker een goede manier om te besparen. Je verbruikskosten én de te betalen energiebelasting gaan omlaag. Bovendien draag je bij aan een beter milieu. Het stroomverbruik van een huishouden of gezin hangt samen met de elektrische apparaten die aanwezig zijn.

Stroomverbruik apparaten

Vaak geldt hoe duurder een elektrisch apparaat is, hoe lager het stroomverbruik is. Vraag altijd informatie in de winkel of er iets bekend is over het stroomverbruik van het apparaat. Stroomverbruik kun je op vele manieren verlagen.

Stroomverbruik in Nederland

Het gemiddelde stroomverbruik in de Europese Unie is door de economische crisis op dit moment zeer laag. Sinds januari 2009, mede door de economische crisis, is het gemiddeld stroomverbruik in Nederland in een rap tempo gedaald. In 2010 en 2011 was het stroomverbruik onder Nederlanders stabiel. In 2012 was er weer een daling te zien door het gebruik van zuinigere apparaten.

Profiteer van de lage stroomtarieven

Ook nu is er meer aanbod aan stroom dan vraag, wat bij veel leveranciers zorgt voor zeer scherpe energietarieven. In hoeverre zie je de overcapaciteit van stroom terug op je stroomrekening? Verlaagt je leverancier de stroomtarieven wel voldoende, of betaal je nu te veel? Je komt hier snel achter met de handige energievergelijker van EasySwitch.nl. Vergelijk, stap over en bespaar!

Vergelijk energie »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je mist nooit meer de beste energiedeals!

Laatste nieuws

Blijf up-to-date van het laatste energie nieuws
Door: Willemijn

Energieverspilling thuis is grote irritatiebron

Herken je het gevoel: Ben je zelf net zo goed bezig om zuinig om te gaan met energie, gaat iemand anders een half uur douchen of laat constant alle lichten aan...

Lees meer
Door: Natasja Rohof

Energie Nederland wil de vangnetregeling afschaffen. Ben ik als consument nog wel beschermd?

Branchevereniging Energie Nederland wil de vangnetregeling voor energietarieven afschaffen. De vangnetregeling is in 2002 in werking gesteld met als doel om...

Lees meer
Door: Willemijn

Nederlanders nog niet bereid om eigen huis gasvrij te maken

In 2050 moeten alle huishoudens in Nederland van het gas af zijn. Tenminste, dat is het streven van de overheid, maar wat vindt Nederland van gasloos wonen en...

Lees meer