Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring
Sluiten
whatsapp
call-icon

Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis is in 1974 opgericht als een belangenvereniging voor mensen met een eigen huis. Ondertussen hebben ze ruim 690.000 leden en stijgt dit ledenaantal ieder jaar verder.

 

Over Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis streeft ernaar om de belangen van huiseigenaren te behartigen. Dit doen ze onder andere door met de overheid in gesprek te gaan om ervoor te zorgen dat er gunstige regelingen komen. Daarnaast geeft Vereniging Eigen Huis advies over zaken die komen kijken bij het kopen van een huis.

 

Hoe verdient Vereniging Eigen Huis?

De inkomsten van Vereniging Eigen Huis bestaan uit de contributie van de leden en de vergoeding voor diensten die Vereniging Eigen Huis verleent. De belangenvereniging heeft geen winstoogmerk, waardoor het een onafhankelijke organisatie kan blijven en de prijs voor het lidmaatschap zo laag mogelijk kan worden gehouden.

 

Wat doet Vereniging Eigen Huis?

Vereniging Eigen Huis is voornamelijk bezig om goede deals te sluiten voor haar leden door met de overheid en marktleiders in gesprek te gaan. Zo geven ze advies en bieden ze begeleiding bij het kopen, bezitten en onderhouden van een woning en proberen ze goede energietarieven te regelen door een collectief te vormen.

 

Diensten van Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis biedt een aantal diensten aan die kunnen worden onderscheiden in betaalde en gratis diensten:

Betaalde diensten:

  • Bouwtechnische keuring
  • Hypotheekservice
  • Juridische Ledenservice
  • Opleveringskeuring

Gratis diensten:

  • Collectieve Inkoop Energie
  • Collectieve Inkoop Schilderwerk

De twee collectieve gratis diensten worden hieronder verder toegelicht:

Collectieve Inkoop Energie

Als meerdere mensen zich aansluiten bij een collectief wordt de onderhandelingspositie sterker, dit probeert Vereniging Eigen Huis ook te doen door middel van de Collectieve Inkoop Energie. Consumenten kunnen zich gratis en vrijblijvend inschrijven voor het collectief en met het aantal aanmeldingen organiseert Vereniging Eigen Huis een energieveiling. Bij deze veiling komt één energieleverancier als goedkoopste naar voren en dit contract wordt aan alle deelnemers aangeboden. Hoe groter de groep deelnemers, hoe aantrekkelijker het wordt voor een energieleverancier om door deelname aan de veiling nieuwe klanten binnen te halen. Het winnende energiecontract heeft daarom meestal voordelige tarieven.

Collectieve Inkoop Schilderwerk

Als lid van Vereniging Eigen Huis kan je naast voordelige energietarieven ook profiteren van voordelig schilderwerk. Je krijgt een persoonlijk aanbod dat wordt afgestemd op het oppervlak wat je geschilderd wilt hebben, met een garantie van 6 jaar.  Als je nog geen lid bent van Vereniging Eigen Huis dan word je na de acceptatie van het aanbod automatisch lid gemaakt.

 

Waarom lid worden?

Als je lid wordt van Vereniging Eigen Huis krijg je hulp en korting op zaken waar je mee te maken krijgt als huiseigenaar. Zo krijg je voorbeelden van contracten en advies van medewerkers van Vereniging Eigen Huis. Daarnaast krijg je korting op verzekeringen, onderhoud aan je woning of juridisch en bouwkundig advies als je je huis wilt verkopen, verbouwen of een nieuw huis wilt kopen.

 

Hoe duur is een lidmaatschap?

In 2017 is de prijs voor een lidmaatschap van Vereniging Eigen Huis € 27,00 per jaar.

 

Vereniging van Eigenaren

Als je een appartement koopt, heb je te maken met de andere bewoners van het appartementencomplex. Alle appartementseigenaren zitten in een Vereniging van Eigenaren (VvE) om samen te kunnen zorgen voor onderhoud van het complex en het opbouwen van een reservefonds. Een Vereniging van Eigenaren kan ook als geheel lid worden van Vereniging Eigen Huis.

 

Contact

Wil je contact opnemen met de Vereniging Eigen Huis? Dit kan op een aantal manieren:

Contactgegevens Vereniging Eigen Huis
Websitewww.eigenhuis.nl
Telefoonummer033 – 4507750
BereikbaarheidMa t/m Vr van 08:30 tot 16:30 uur.

Vereniging Eigen Huis WOZ

De WOZ staat voor waardering onroerende zaken. De gemeente stelt ieder jaar vast hoe hoog de waarde van je pand of jouw stuk grond is, dit heet de WOZ-beschikking. Een percentage van deze WOZ moet je opgeven bij de inkomstenbelasting, dit wordt gezien als inkomen en je betaalt hier belasting over. Hoe hoger de WOZ waarde, hoe meer belasting je hierover betaalt. Als je het niet eens bent met de vastgestelde waarde kun je een aantal stappen ondernemen om de waarde aan te laten passen:

  • Ten eerste kun je bezwaar maken bij de gemeente.
  • Als jouw bezwaar wordt afgewezen, kun je beroep aantekenen bij de rechtbank.
  • Word jouw beroep afgewezen? Dan kun je in hoger beroep gaan bij het gerechtshof.
  • Als jouw hoger beroep ook wordt afgewezen dan kun je nog terecht bij de Hoge Raad, dit is het laatste orgaan waar je beroep kunt aantekenen.

Als je wel bezwaar wilt maken, maar dit liever niet zelf doet, dan kun je de hulp van WOZ-specialisten inschakelen. Je kan gratis gebruikmaken van deze dienst.

 

VEH zonnepanelen

In een appartementencomplex vallen meerdere appartementen onder hetzelfde dak. Als een appartementseigenaar zonnepanelen wilt installeren moet er eerst toestemming worden gevraagd aan de VvE. Aangezien er maar één dak is voor meerdere appartementen, kunnen de appartementseigenaren er ook voor kiezen om samen zonnepanelen aan te schaffen. Door het opwekken van energie kan bespaard worden op de energierekening.

 

Hypotheek

Bij het afsluiten van een hypotheek voor je woning komen veel zaken kijken. De hoogte van de hypotheek en de rente die je hiervoor moet betalen zijn afhankelijk van jouw financiële situatie. Er wordt onder andere rekening gehouden met je inkomsten en uitgaven, met je spaargeld en de waarde van de woning die je koopt. Een hypotheekadviseur kan je helpen bij de beslissing welke hypotheek jij het beste kunt afsluiten. Vereniging Eigen Huis heeft een eigen hypotheekservice, leden krijgen korting om gebruik te maken van deze dienst.

 

Energie besparen

Vereniging Eigen Huis besteedt veel aandacht aan het besparen van energie. Naast de energieveiling geven zij advies en tips over manieren waarop je kunt besparen op je energierekening. Ieder huis heeft een energielabel gekregen wat aangeeft hoe energiezuinig een huis is. Hoe hoger het energielabel, hoe meer jouw huis waard is.

 

Opzeggen

Een lidmaatschap bij Vereniging Eigen Huis loopt tot 30 april. Als je het lidmaatschap wilt opzeggen moet je dit uiterlijk voor 1 maart hebben doorgegeven. Opzeggen kun je schriftelijk doen door het contactformulier in te vullen via de website.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je mist nooit meer de beste energiedeals!

Laatste nieuws

Blijf up-to-date van het laatste energie nieuws
Door: Willemijn

Energieverspilling thuis is grote irritatiebron

Herken je het gevoel: Ben je zelf net zo goed bezig om zuinig om te gaan met energie, gaat iemand anders een half uur douchen of laat constant alle lichten aan...

Lees meer
Door: Natasja Rohof

Energie Nederland wil de vangnetregeling afschaffen. Ben ik als consument nog wel beschermd?

Branchevereniging Energie Nederland wil de vangnetregeling voor energietarieven afschaffen. De vangnetregeling is in 2002 in werking gesteld met als doel om...

Lees meer
Door: Willemijn

Nederlanders nog niet bereid om eigen huis gasvrij te maken

In 2050 moeten alle huishoudens in Nederland van het gas af zijn. Tenminste, dat is het streven van de overheid, maar wat vindt Nederland van gasloos wonen en...

Lees meer