Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring
Sluiten
whatsapp
call-icon

Verhuizing / Inhuizing

Wat moet je doen indien je verhuist naar een andere woning en dus met nieuwe aansluitingen te maken krijgt? Er zijn twee mogelijkheden:

  1. Je blijft bij je huidige leverancier.
  2. Je stapt over van energieleverancier.

Welke optie van de twee je ook kiest, je moet in ieder geval met het volgende rekening houden: Allereerst is het belangrijk dat je jouw huidige energieleverancier minimaal drie weken voor de verhuisdatum meldt dat je gaat verhuizen. Verhuizen is een moment waarop veel mensen overstappen van energiecontract. Op basis van je nieuwe adres zie je via onze vergelijker direct welke contracten er mogelijk zijn.

alert-img Oeps!
{{::errorText}}

Vergelijk energieleveranciers

Jaarverbruik schatten
{{mini_verbruik}}
stroom icon kWh
gas icon m3
Stroom (dal)
'Postcode' is een verplicht veld
'Huisnummer' is een verplicht veld
Je huidige leverancier

Helaas is het door uw ingevulde verbruik te hoog om onze bestaande contracten aan te bieden. Graag willen wij voor u een offerte op maat maken met speciale tarieven. Neemt u alstublieft contact op met onze klantenservice op: 020 – 5317670.

Als je evenveel of meer opwekt dan je verbruikt, neem dan vrijblijvend contact op met onze energiespecialisten: 020 - 5317670.

Hulp nodig bij het invoeren van je teruglevering? Je kan het ook schatten op basis van het aantal zonnepanelen.
Zonnepanelen

Energielevering oude woning

Nadat bekent is dat je gaat verhuizen, zal jouw energieleverancier je een formulier sturen voor het invullen van de meterstanden. Dit invullen doe je samen met de nieuwe/vorige bewoner op de dag van de (sleutel)overdracht. Bewaar een kopie voor je eigen administratie en maak desgewenst als bewijslast een foto van de meterstanden.

Als vertrekkende bewoner stuurt de meterstandformulieren ingevuld en ondertekend naar de energiemaatschappij, waarna je een eindafrekening binnen de daarvoor wettelijk gestelde 8 weken tegemoet kunt zien voor het verbruik. Check of de eindafrekening overeenkomt met de door jou opgegeven meterstanden. Indien de energieleverancier een geschat verbruik heeft gehanteerd, kan het zijn dat jouw energieleverancier het formulier met de meterstanden niet of te laat heeft ontvangen.

Energielevering nieuwe woning

Als nieuwe bewoner kun je de volgende situaties onderscheiden, let er hierbij wel op dat je in alle gevallen die hierboven beschreven staan het formulier met de meterstanden binnen 5 dagen naar je (nieuwe) energieleverancier stuurt:

1. De vorige bewoner heeft het al gedaan

De vorige bewoner stuurt de meterstandformulieren ingevuld en ondertekend naar de energiemaatschappij. Zorg ervoor dat je een kopie krijgt of zelf de meterstanden noteert.

2. De vorige bewoner heeft het nog niet gedaan

Als de vorige bewoner de meterstanden niet heeft doorgegeven aan de energieleverancier, kan er onenigheid ontstaan over het verbruik. Zorg er daarom voor dat je bij de sleuteloverdracht vraagt naar de locatie van de meters en noteer de meterstanden meteen.

3. Het is een nieuwbouwwoning

Indien je eigenaar van een nieuwbouwwoning bent dan vul je, in veel gevallen, de meterstanden samen met de aannemer in.

Binnen 14 dagen

Daarnaast moet binnen 14 dagen na de sleuteloverdracht de nieuwe energieleverancier bekend zijn bij de netbeheerder. Hiervoor kun jij je aanmelden bij een energieleverancier naar keuze. Je kunt gemakkelijk zien op EasySwitch.nl wie voor jou het voordeligst is. EasySwitch zal vervolgens, in samenwerking met je nieuwe energieleverancier je netbeheerder op de hoogte stellen.

Mocht je dit niet binnen 14 dagen na sleuteloverdracht hebben geregeld, kun je een brief van de netbeheerder tegemoet zien dat je binnen een bepaalde tijd een energieleverancier moet hebben en dat zij anders tot afsluiting zullen overgaan. Vervolgens zal je een bevestiging van je (nieuwe) energieleverancier ontvangen van de ingangsdatum van de energielevering, de meterstanden waarmee je start en de hoogte van de voorschotnota. De voorschotnota wordt gebaseerd op het jaarverbruik van de vorige bewoners. Indien je verhuist naar een nieuwbouwwoning, wordt een schatting gemaakt van het jaarlijkse verbruik.

Netbeheerder oude & nieuwe woning

De netbeheerder die je gaat voorzien van energie kun je niet zelf kiezen en is afhankelijk van de regio waarin je woont/gaat wonen. Je (nieuwe) energieleverancier zal in alle gevallen je netbeheerder op de hoogte stellen van veranderingen. Je hoeft hier verder dus niets voor te doen.

Vergelijk Energie

Laatste nieuws

Energie

Energieverspilling thuis is grote irritatiebron

Herken je het gevoel: Ben je zelf net zo goed bezig om zuinig om te gaan met energie, gaat iemand anders een half uur douchen of laat constant alle lichten aan...

Lees meer
Energie

Energie Nederland wil de vangnetregeling afschaffen. Ben ik als consument nog wel beschermd?

Branchevereniging Energie Nederland wil de vangnetregeling voor energietarieven afschaffen. De vangnetregeling is in 2002 in werking gesteld met als doel om...

Lees meer
Energie

Nederlanders nog niet bereid om eigen huis gasvrij te maken

In 2050 moeten alle huishoudens in Nederland van het gas af zijn. Tenminste, dat is het streven van de overheid, maar wat vindt Nederland van gasloos wonen en...

Lees meer