whatsapp
call-icon

Aansluittarief

Vrijwel alle huizen in Nederland hebben een energie-aansluiting. Via deze aansluiting ontvang je stroom en gas. Voor je energieaansluiting betaal je het aansluittarief. De netbeheerder kan met het tarief dat je hiervoor betaalt jouw aansluiting onderhouden. Het aansluittarief kan verschillen per netbeheerder. Gelukkig zijn alle aansluittarieven gemakkelijk terug te vinden in onze vergelijker. Bij het vergelijken van energietarieven wordt het aansluittarief ook meegenomen, super overzichtelijk!    

alert-img Oeps!
{{::errorText}}

Vergelijk energieleveranciers

Aantal bewoners
{{mini_verbruik}}
Stroom (dal)
{{addresscheck.errorMessage}}
Je huidige leverancier

Helaas is het door uw ingevulde verbruik te hoog om onze bestaande contracten aan te bieden. Graag willen wij voor u een offerte op maat maken met speciale tarieven. Neemt u alstublieft contact op met onze klantenservice op: 020 – 5317670.

Als je evenveel of meer opwekt dan je verbruikt, neem dan vrijblijvend contact op met onze energiespecialisten: 020 - 5317670.

Hulp nodig bij het invoeren van je teruglevering? Je kan het ook schatten op basis van het aantal zonnepanelen.
Zonnepanelen

Aansluit- en Transportovereenkomst (ATO)

Als nieuwe klant of als je gaat verhuizen sluit de energieleverancier (namens de netbeheerder) een overeenkomst met je af. De leverancier zorgt er hiermee voor dat jij als klant de juiste informatie krijgt over de algemene voorwaarden van de netbeheerder. Je hoeft dus geen losse overeenkomst met de netbeheerder af te sluiten, dat scheelt weer.

In de ATO staat onder andere wat jouw aansluitcapaciteit is. De aansluitcapaciteit geeft aan hoeveel m3/uur (gas) of ampère (elektriciteit) er door jouw aansluiting kan. De energieleverancier is je eerste aanspreekpunt voor al je vragen over je facturen, meterstanden en je verbruik. Bij de netbeheerder kun je terecht voor storingen of de aanvraag van een aansluiting.

ATO voor onbepaalde tijd

De overeenkomst is direct voor onbepaalde tijd, maar je zit er niet aan vast. Netbeheerders zijn namelijk verdeeld in regio’s in Nederland. Welke netbeheerder je hebt, hangt dus af van je woonplaats. Als je gaat verhuizen naar een andere regio zul je automatisch ook nieuwe overeenkomst aangaan met een andere netbeheerder. Je hebt hier als klant geen omkijken naar. Goed geregeld!

Aansluitingenregister

De gegevens van alle gas- en elektriciteitsaansluitingen in Nederland staan vermeld in het Centraal Aansluitingenregister (C-AR). Met de komst van dit register zijn alle klantgegevens op één plek verzameld, waardoor deze makkelijk toegankelijk zijn voor netbeheerders en energieleveranciers. Als je naar een nieuwe energieleverancier overstapt of gaat verhuizen, wordt dat hier bijgehouden in de administratie.

Waarom is er een Centraal Aansluitingenregister (C-AR)?

Jouw energieleverancier heeft de taak jou te voorzien van de juiste informatie over je energierekening en je netbeheerder. Om die taak uit te kunnen voeren moet je energieleverancier makkelijk toegang krijgen tot de gegevens van jouw aansluiting. Ook moeten je gegevens bij een overstap of verhuizing snel aangepast kunnen worden. Het Centrale Aansluitingenregister maakt dit mogelijk.

Verhuizing op tijd doorgeven

Aan iedere aansluiting is een naam en adres verbonden en aan iedere aansluiting mag één energieleverancier energiediensten leveren. Geef bij een verhuizing op tijd je nieuwe adresgegevens door, zodat deze door je leverancier kunnen worden verwerkt in het aansluitingenregister. Op deze manier voorkom je dat je aan twee aansluitingen tegelijk verbonden bent, of dat meerdere leveranciers aan één aansluiting energie leveren.

De rol van EDSN

Het bedrijf Energie Data Services Nederland (EDSN) beheert het aansluitingenregister. EDSN zorgt voor een platform waarop de energieleveranciers data kunnen uitwisselen en aanpassen zodat het register actuele en juiste informatie bevat.

Wat is een EAN-code?

De European Article Number code is een unieke 18-cijferige combinatie. Jouw  aansluiting heeft een eigen EAN-code. Deze code kan in het register worden opgezocht door je netbeheerder. De code linkt jouw aansluiting aan je gegevens. De EAN-code wordt vernoemd op je jaarrekening. Lees hier meer over de EAN-code.

 

Vergelijk Energie

Laatste nieuws

Energie

Duurzame energie in Nederland, zo staan we ervoor

We bevinden ons midden in de energietransitie en de klimaatdoelstellingen van 2020 komen dichterbij. Steeds meer mensen worden zich hiervan bewust en willen...

Lees meer
Energie

Energierekening voor kwetsbare groep onduidelijk en te hoog

Als je je geldzaken niet op orde hebt, kun je bij een nieuw energiecontract tegen een hoge waarborgsom aanlopen. Geef je een budgetbeheerder de...

Lees meer
Energie

1 huis maar meerdere energieleveranciers, iets voor jou?

Vanaf 2018 kun je ervoor kiezen om stroom van meerdere energieleveranciers af te nemen. Via een tweede elektriciteitsmeter kun je zelf bepalen welke apparaten...

Lees meer