Menu
Hulp nodig? Bel 020 - 531 76 70 of chat

Goedkoopste energiemaatschappij

U bent op zoek naar de goedkoopste energiemaatschappij? Het neemt veel tijd in beslag om zelf alle tarieven van energieleveranciers op te zoeken en te vergelijken. Maak gebruik van de energievergelijker van EasySwitch.nl en u krijgt in één oogslag een overzicht van de voordeligste aanbiedingen. Vul uw gegevens in en u ziet de top 3 beste energiedeals voor uw specifieke verbruik. Vergelijk, kies een nieuw contract en bespaar. Het kan al in een paar minuten.

Er is iets fout gegaan

{{::errorText}}

Vergelijk energieleveranciers

Aantal bewoners
{{mini_verbruik}}
Uw huidige leverancier
We hebben meerdere resultaten gevonden, kies hieronder uw exacte adres

Uw jaarverbruik {{mini_verbruik}}

Stroom (normaal)
Stroom (dal)
Gas

Helaas is het door u ingevulde verbruik te hoog om onze bestaande contracten aan te bieden. Graag willen wij voor u een offerte op maat maken met speciale tarieven. Neemt u alstublieft contact op met onze klantenservice op: 020 – 5317670.

Liberalisering energiemarkt

Sinds 2004 is de Nederlandse energiemarkt geliberaliseerd. Vanaf 1998 is in Nederland begonnen met de privatisering van de energiemarkt. Leveranciers van nutsvoorzieningen waren voor deze tijd nog staatsbedrijven. Vanuit de EU kregen alle lidstaten de opdracht om hun energiemarkt te liberaliseren.

Maak gebruik van concurrentie

Na de privatiseringen was in 2004 de markt geopend om andere spelers toe te laten. Dit kwam de concurrentie ten goede. Sindsdien zijn er meerdere prijsvechters op de energiemarkt. Gebruik deze concurrentie in uw voordeel. Blijf jaarlijks energieleveranciers vergelijken om de beste aanbiedingen voor uw verbruik te vinden.

Overstappen ieder jaar populairder

Het overstappen van energiemaatschappij wordt steeds populairder. In 2013 is 12,1% van de Nederlandse bedrijven en huishoudens overgestapt naar een goedkopere energieleverancier. In 2014 is het aantal overstappers gegroeid naar 13,1%. Bij de liberalisering van de energiemarkt in 2004 stapten nog maar 6% van de Nederlandse bedrijven en huishoudens over.

Waarom zou ik mijn eigen energiemaatschappij vergelijken?

Neemt u al jaren energie af bij dezelfde energieleverancier? Dan hebt u momenteel waarschijnlijk een contract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven. Het goede nieuws is dat u bij zo’n contract te allen tijden kunt opzeggen (vaak met een opzegtermijn van een maand). Het slechte nieuws is dat u naar alle waarschijnlijkheid te veel betaalt voor uw energierekening. Door langer bij uw energieleverancier te blijven dan uw contractduur, mist u speciale actietarieven en welkomstpremies die u bij een nieuw contract krijgt. Door regelmatig over te stappen blijft u elk jaar het best mogelijke tarief betalen.

Binnen een paar minuten tot € 450 per jaar besparen

Steeds meer Nederlanders beseffen dat een overstap noodzakelijk is om de beste prijzen voor energie te blijven betalen. Door onze energievergelijker te gebruiken ontvangen ze unieke actietarieven en welkomstkortingen, die ze via de energieleverancier niet krijgen. Maak gebruik van de energievergelijker en u kunt tot € 450 op jaarbasis besparen.

Exclusieve acties via EasySwitch.nl

Stap niet over bij de energieleverancier zelf, maar maak gebruik van onze exclusieve acties en welkomstkortingen. Deze vindt u niet bij de energieleverancier. Energiemaatschappijen weten dat steeds meer consumenten gebruik maken van energievergelijkers voor een overstap of nieuw contract. De energieleveranciers willen zo hoog mogelijk uitkomen in de vergelijker, dus bieden ze via EasySwitch.nl exclusieve kortingen aan. Deze kortingen krijgt u meestal niet als u bij de leverancier zelf overstapt.

Energiemaatschappijen vergelijken – Hoe werkt het?

U bent er klaar voor. U gaat de energiemaatschappij vinden die voor u de beste deal heeft. Hoe gaat u dat aanpakken? Heel simpel eigenlijk. Maak gebruik van onze energievergelijker. U ziet in een overzicht welke leveranciers de beste aanbiedingen hebben.

U weet uw eigen energieverbruik niet? Dat is geen probleem. U kunt in de vergelijker aangeven uit hoeveel personen uw huishouden bestaat. Dan wordt er op basis van het gemiddelde verbruik in Nederland een schatting van uw energiebehoefte gedaan.

Vul deze gegevens in en u ziet meteen welke energiemaatschappijen de beste deals voor u hebben.

 

  • Uw postcode en huisnummer
  • Enkele of dubbele meter
  • Uw energieverbruik
  • Uw huidige leverancier

Vergelijk Energie

Laatste nieuws

Gasverbruik Nederland kan dalen met 50%

Uit berekeningen van de stichting Natuur & Milieu blijkt dat Nederland te langzaam isoleert.  Houden we het huidige tempo aan, zal het nog 31 jaar duren...

Lees meer

Top 5 stiekeme sluipverbruikers

U zet een apparaat op stand-by en houdt de stekker in het stopcontact. Wat is hiervan het gevolg op uw energierekening? EasySwitch.nl zocht het voor u uit....

Lees meer

Meeste energie-overstappers ooit in 2015

Uit de jaarlijkse energiemonitor van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) blijkt dat er nog nooit zoveel energie-overstappers waren als in 2015. Iets meer...

Lees meer
In 6 simpele stappen tot €450 besparen? Vraag nu gratis de ultieme energiechecklist aan.
Ruim 200.000 anderen gingen u voor