Menu

Energietarieven

Energietarieven vergelijken? Een goed idee als je je bedenkt dat er grote verschillen bestaan tussen de tarieven van energieleveranciers. EasySwitch.nl heeft een energievergelijker ontwikkeld waarmee je al binnen één minuut ziet hoeveel de tarieven van je huidige energieleverancier verschillen ten opzichte van de energietarieven van andere leveranciers. 

Oeps!
{{::errorText}}

Vergelijk energieleveranciers

Aantal bewoners
{{mini_verbruik}}
Stroom (dal)
Je huidige leverancier

Helaas is het door uw ingevulde verbruik te hoog om onze bestaande contracten aan te bieden. Graag willen wij voor u een offerte op maat maken met speciale tarieven. Neemt u alstublieft contact op met onze klantenservice op: 020 – 5317670.

Als je evenveel of meer opwekt dan je verbruikt, neem dan vrijblijvend contact op met onze energiespecialisten: 020 - 5317670.

Helaas is het door uw ingevulde verbruik te hoog om onze bestaande contracten aan te bieden. Graag willen wij voor u een offerte op maat maken met speciale tarieven. Neemt u alstublieft contact op met onze klantenservice op: 020- 531 76 70.

Samenstelling energietarieven

De energietarieven bestaan uit drie onderdelen: levering, netbeheer en belastingen. Energietarieven vergelijken is een must als je je vaste lasten omlaag wilt brengen. Kies je het liefst voor groene of grijze energie? Gebruik onze handige filterfunctie om energiebedrijven op jouw voorkeuren te selecteren.

Ontwikkeling energietarieven

De ontwikkeling van de energieprijzen is soms onvoorspelbaar. Sinds 1 juli 2009 zijn de energietarieven van vrijwel alle leveranciers flink verlaagd. De jaren erna kropen de energietarieven weer omhoog. In 2013, 2014 en 2015 daalden de energieprijzen weer, deels door het trage economische herstel. De energieprijs is in 2016 gestegen. Dit komt door de verhoging van de heffingen. De energiebelasting en opslag duurzame energie (ODE) is gestegen.

Profiteer van concurrentie

In 2004 werd in Nederland de vrije energiemarkt geïntroduceerd. Consumenten en bedrijven konden hierdoor zelf hun energieleverancier kiezen. Energietarieven vergelijken werd de moeite waard, dankzij de komst van prijsvechters op de markt. Overstappers profiteren hierdoor van voordelige overstapkortingen en welkomstaanbiedingen. Een ander voordeel is dat energieleveranciers de kosten hierdoor transparant moeten maken.

Betaal niet de hoofdprijs voor energie

Consumenten met variabele tarieven die hun leverancier trouw blijven, betalen de hoofdprijs. Door jarenlang energie bij dezelfde leverancier af te nemen, loop je hoge welkomstkortingen mis, die andere mensen wel krijgen door ieder jaar over te stappen. Ook profiteer je hierdoor niet van een eventuele daling van de gas- en elektriciteitsprijs wanneer je bij dezelfde leverancier blijft. Het is daarom altijd voordeliger om jaarlijks je energiecontract te vergelijken en over te stappen.

Welkomstpremies en actietarieven

Wil je lage energietarieven en niet méér betalen voor je energie dan nodig? Alle leveranciers vergelijken doe je snel en gemakkelijk via de vergelijker van EasySwitch.nl. Neem één keer per jaar een paar minuten de tijd voor het maken van een vergelijking, en je profiteert weer een jaar lang van een lage prijs voor energie.

Vergelijk energie

Mijn contract is al goedkoop

Consumenten die al enkele jaren bij dezelfde energieleverancier zitten, besparen het meest bij het maken van een vergelijking. Denk je al bij een goedkope energieleverancier te zitten, dan is het een kleine moeite ieder jaar alsnog te vergelijken. Waarom? Omdat de energietarieven twee keer per jaar veranderen en jij eventueel opnieuw kunt profiteren van een mooie welkomstkorting. Daarnaast laten veel energieleveranciers je in het tweede contractjaar betalen voor de welkomstkorting die je in het eerste jaar hebt gekregen. Voorkom dit door iedere keer opnieuw een jaarcontract af te sluiten en over te stappen.

Energieprijzen veranderen jaarlijks twee keer

Afhankelijk van de ontwikkelingen op de markt, stijgen of dalen de energietarieven. Ieder jaar worden de energietarieven op 1 januari en op 1 juli opnieuw vastgesteld. Via internet speuren wat er precies aan de hand is en wat deze verandering voor jou betekent, kost moeite en je weet alsnog niet wat de energieleveranciers met de dalende/stijgende prijs zullen doen. Daarom is het altijd handig een vergelijking te maken.

Kies zelf je aanbieder

Komt er een aanbieder uit de vergelijking die je niet bevalt? Dan ben je vrij om te kiezen voor een andere aanbieder die lager uit de vergelijker komt. EasySwitch.nl heeft er geen belang bij dat jij kiest voor een bepaalde energieleverancier.

Energietarieven direct bij de aanbieder

Waarom zou je de energietarieven niet direct bij de aanbieder bekijken? Omdat je bij de aanbieder vaak een hogere prijs betaalt voor een energiecontract. Via een energievergelijker zoals EasySwitch.nl liggen de prijzen voor energiecontracten een stuk lager, omdat energieleveranciers gedwongen worden te concurreren. Energieaanbieders willen zo hoog mogelijk uit de vergelijking komen. Hiervoor zullen zij energie aan moeten bieden voor een aantrekkelijke prijs.

Vergelijken is een trend

In de afgelopen jaren hebben wij gezien dat steeds meer mensen gaan vergelijken. In Engeland, waar de markt een aantal jaren voorloopt op die van ons, vergelijken consumenten al bijna ál hun verzekeringen en financiële producten. Op een website als comparethemarket.com maken Engelse consumenten een vergelijking tussen autoverzekeringen, inboedelverzekeringen, energiecontracten, levensverzekeringen, credit cards en reisverzekeringen.

Een jaar lang een voordelig actietarief

Je hebt je energiecontract vergeleken. Je hebt dan al de eerste stap gezet om te besparen! Energieleveranciers rekenen je voor het eerste jaar vaak een goedkoop actietarief, wat zij je in de jaren die volgen terug laten betalen. Bij ons hoef je je geen zorgen te maken, als je energiecontract na een jaar afloopt sturen wij je een herinnering dat je opnieuw kunt vergelijken.

Automatisch bericht in je agenda

Maak je gebruik, of heb je in het verleden gebruik gemaakt van de overstapservice van EasySwitch.nl? Dan krijgt je automatisch bericht wanneer het weer tijd is voor een nieuwe vergelijking. Zo blijf je scherp en betaal je nooit teveel voor je energie.

Overstappen is eenvoudig

Heb je verschillende energiecontracten met elkaar vergeleken? Overstappen naar een nieuw energiecontract is eenvoudig. Je kiest voor het energiecontract dat het beste uit de vergelijking komt en vult je gegevens in. wij versturen je gegevens naar de leverancier en wanneer je 14 dagen bedenktijd erop zitten, ben je overgestapt van energieleverancier. Je nieuwe energieleverancier zegt je oude leverancier automatisch voor je op.

Naast vergelijken nóg meer besparen

Je vergelijkt je energiecontract al ieder jaar? Dan zijn er nog meer mogelijkheden om te besparen. Lees onderstaande tips en ontdek hoe je nog meer kunt besparen op energie:

Tip 1: Krijg inzicht in je verbruik

Heb je al een keer bekeken waar je energie eigenlijk aan opgaat? Douche je te lang, heb je de verwarming standaard te hoog of gebruik je onnodig elektriciteit? Er bestaan tegenwoordig diverse middelen waarmee je checkt waar je energie naartoe gaat. Via een slimme thermostaat, die bij bijna iedere leverancier wordt aangeboden (ook los verkrijgbaar!), in combinatie met een slimme meter heb je een uitgebreid beeld van je energieverbruik en weet je waar je moet ingrijpen.

Tip 2: Isoleren

Een manier om stukken minder te betalen voor je energie en de waarde van je huis te laten stijgen, is door te isoleren. Isoleren kun je tijdelijk doen, met simpele oplossingen zoals het plaatsen van tochtstrippen op deuren en raamkozijnen of deksels op pannen houden tijdens het koken (het water warmt sneller op, dus je hoeft minder gas/elektriciteit te gebruiken). Wil je het rigoureuzer aanpakken? Dan ga je aan de slag met een professional, of zelf door je daken te isoleren. Hiermee houd je de warmte binnen en zorg je ervoor dat niets van warmte kan ontsnappen. Een andere goede manier van isoleren is het plaatsen van dubbel glas.

Tip 3: Leer kinderen zuinig met energie om te gaan

Heb jij kinderen die thuis wonen? Door je kinderen zuinig met energie om te leren gaan zul je zien dat je een hoop kunt besparen. Maak er een spelletje van door een leuke douchewekker aan te schaffen of door beloningen uit te delen wanneer de kinderen de lichten uitdoen op andere verdiepingen. Een versimpelde uitleg over besparing maakt het voor kinderen leuk om mee te werken!

Tip 4: Vervang je oude apparaten

Heb je nog oude apparaten in huis waar al lang nieuwe versies van zijn ontwikkeld? Helaas is het vaak zo dat elektronische apparaten, ondanks dat deze nog niet stuk zijn, vervangen moeten worden. De reden hiervoor is dat de nieuwe edities een stuk goedkoper zijn en vaak minder energie verbruiken. De aanschaf van zo’n nieuwe televisie of koelkast mag dan even duur zijn, je ziet de besparing er wel van terug op je energierekening.

Tip 5: Investeer in zonnepanelen

Het is een dure (eenmalige) investering, maar betaalt zich na een paar jaar terug: zonnepanelen. Door zonnepanelen op je dak te laten installeren, neem je stukken minder energie af bij je energieleverancier en kun je zelfs geld verdienen door het terugleveren aan het openbare net.

Energietarieven blijven vergelijken

Blijf besparen door jaarlijks je energietarieven te vergelijken. Je hoeft hiervoor niets te weten over energie, het enige wat je hoeft te doen is jaarlijks je gegevens invullen in de vergelijker. Je checkt al in een paar minuten hoeveel je in het aankomende jaar kunt besparen op energie. Ga meteen aan de slag met energie vergelijken.

Oeps!
{{::errorText}}

Vergelijk energieleveranciers

Aantal bewoners
{{mini_verbruik}}
Stroom (dal)
Je huidige leverancier

Helaas is het door uw ingevulde verbruik te hoog om onze bestaande contracten aan te bieden. Graag willen wij voor u een offerte op maat maken met speciale tarieven. Neemt u alstublieft contact op met onze klantenservice op: 020 – 5317670.

Als je evenveel of meer opwekt dan je verbruikt, neem dan vrijblijvend contact op met onze energiespecialisten: 020 - 5317670.

Helaas is het door uw ingevulde verbruik te hoog om onze bestaande contracten aan te bieden. Graag willen wij voor u een offerte op maat maken met speciale tarieven. Neemt u alstublieft contact op met onze klantenservice op: 020- 531 76 70.

 

Laatste nieuws

Windenergie. Ook als het niet waait

Netbeheerder Tennet is deze week begonnen met de aanleg van de COBRAcable. De onderzeese stroomkabel verbindt het Deense Endrup met de Eemshaven in Groningen....

Lees meer

De energieleveranciers die groen gas aanbieden

Groen gas, het bestaat, maar wat is het precies en welke energieleveranciers bieden jou groen gas aan? Wij leggen je uit wat er wordt bedoeld met groen gas en...

Lees meer

Gasverbruikers goedkoper uit bij duurzame energieleveranciers

Verbruik je voornamelijk gas? Dan ben je het voordeligst uit met een energiecontract van een duurzame energieleverancier. De reden hiervoor is dat groen gas...

Lees meer