Menu

Energieverbruik

Uw energieverbruik heeft u nodig als u van onze energievergelijker gebruik wilt maken. Op uw jaarafrekening kunt u uw energieverbruik vinden. Vergelijk energie op basis van uw energieverbruik. Vervolgens ziet u de goedkoopste energieleveranciers voor uw situatie. Heeft u uw energieverbruik niet bij de hand? Geef dan de samenstelling van uw huishouding aan, voor een schatting van uw gemiddeld energieverbruik.

Besparen door over te stappen

Wilt u lagere energiekosten? Dan kunt u uiteraard uw gas- en elektriciteitsverbruik terugdringen via energiebesparende maatregelen. Een andere manier, om direct te besparen, is overstappen van energieleverancier. Heeft u al jaren een variabel tarief met een contract voor onbepaalde tijd? Dan is het tijd om te kijken of uw leverancier nog steeds de beste keuze is. Gun uzelf een meevaller op uw energierekening.

Het gemak van onze energievergelijker

Onze energievergeIijker is ideaal. U hoeft zelf geen lijstjes met tarieven en kortingen bij te houden. Wij nemen het gehele proces van vergelijken voor onze rekening. We kijken niet alleen naar de (actie)tarieven, maar nemen in de berekening ook het vastrecht en de kortingen mee. Zo weet u zeker of een energiedeal de beste keuze is. Extra voordeel van onze vergelijker: unieke overstapkortingen die u niet direct bij de leverancier krijgt.

Gratis overstapservice

Heeft u via onze energievergelijker een goede deal op het oog? Als u de deal afsluit kunt u gebruikmaken van een handige overstapservice. Hierbij zegt uw nieuwe leverancier uw huidige leverancier voor u op. Overstappen is slechts een administratief proces. U komt nooit zonder elektriciteit en gas te zitten. Zo kunt u zonder zorgen de besparing op uw energiekosten tegemoet zien.

Uw gemiddeld energieverbruik

Bent u nieuwsgierig of uw gemiddeld energieverbruik in vergelijking met andere huishoudens veel of weinig is? Neem dan een kijkje op de website van Nibud.nl. Hier wordt het gemiddeld verbruik van energie door Nederlandse huishoudens bijgehouden. Dit gebeurt bij gemiddeld elektriciteitsverbruik op basis van huishoudenssamenstelling en bij gemiddeld gasverbruik op basis van soort woning.

NL: gemiddeld verbruik van energie

  • Gemiddeld elektriciteitsverbruik per huishouden: 3.340 kWh
  • Gemiddeld gasverbruik alle woningen: 1440 kWh

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) houdt het energieverbruik in Nederland bij. In 2013 is ons energieverbruik afgenomen ten opzichte van 2012 omdat 2012 een koude winter kende. In de eerste maanden van 2014 zorgde een laag energieverbruik voor een meevaller op de energierekening.

Gemiddeld energieverbruik terugdringen

Zoekt u naar mogelijkheden om uw gemiddeld energieverbruik terug te dringen? De grootste kostenpost binnen uw energieverbruik vormen de stookkosten. Door deze terug te dringen kunt u flink besparen op zowel uw verbruikskosten als uw energiebelasting. Dit doet u door de verwarming een uur voordat u vertrekt of gaat slapen uit te zetten. Of besteed extra aandacht aan isolatie van uw woning.

Gratis vergelijk en overstapservice

Zoekt u meer tips voor een lager gemiddeld energieverbruik? Kijk dan op de websites van energieleveranciers. Het terugdringen van uw energieverbruik kan vrij intensief zijn. Neem daarom ook uw energietarieven onder de loep en stap over. Zonder al te veel moeite krijgt u een prettige meevaller op uw energierekening.

Vergelijk energie »

Energieverbruik

Energieverbruik op EasySwitch.nl. De begrippenlijst bestaat uit een aantal onderwerpen waaronder Energieverbruik. Naast Energieverbruik informatie, kunt u ook meer lezen over energie gerelateerde begrippen en energie vergelijken.

Onafhankelijk energieprijzen vergelijken? Vergelijk nu energietarieven van alle energieleveranciers in Nederland, stap over en bespaar honderden euro’s per jaar!

[esos-chat]

Nieuwsbrief

Nooit meer de nieuwste energiedeals en hoogste kortingen missen? Meld u nu aan voor de nieuwsbrief.

Laatste nieuws

Blijf up-to-date van het laatste energie nieuws

Nog steeds te weinig duurzame energie in Nederland

Uit een rapport van EnTranCe blijkt dat het aandeel duurzame energie in Nederland niet gegroeid is het afgelopen jaar. Het aandeel is zelfs minder dan vorig...

Lees meer

“Pure Energie heeft hoogste terugleververgoeding van Nederland”

Energieleverancier Pure Energie heeft sinds deze maand de hoogste terugleververgoeding van het land, volgens de leverancier zelf. De teruglevering bedraagt 12...

Lees meer

Amsterdam krijgt energiecoaches

Per oktober krijgen 10.000 Amsterdamse huishoudens een energiecoach. Deze coaches bieden in samenwerking met het Amsterdamse Steunpunt Wonen informatie en...

Lees meer