Menu
Hulp nodig? Bel 020 - 531 76 70 of chat

Gasprijs

De gasprijs wordt mede bepaald door de actuele olieprijs. De wereldhandel van energie is namelijk gekoppeld. Nederland heeft veel langetermijncontracten voor aardgas die gekoppeld zijn aan de prijs voor olie. Hoeveel u betaalt voor gas is afhankelijk van uw energieleverancier. Maak daarom altijd een vergelijking. Binnen een paar minuten ziet u welke energieleverancier de laagste prijs voor gas rekent.

Er is iets fout gegaan
{{::errorText}}

Vergelijk energieleveranciers

Aantal bewoners
{{mini_verbruik}}
Uw huidige leverancier
We hebben meerdere resultaten gevonden, kies hieronder uw exacte adres

Uw jaarverbruik {{mini_verbruik}}

Stroom (normaal)
Stroom (dal)
Gas

Helaas is het door u ingevulde verbruik te hoog om onze bestaande contracten aan te bieden. Graag willen wij voor u een offerte op maat maken met speciale tarieven. Neemt u alstublieft contact op met onze klantenservice op: 020 – 5317670.

Hoe zit het met de kosten van gas in 2016?

Door een flinke daling van de olieprijs is ook de prijs van gas flink gedaald. Toch betalen we in 2016 niet heel veel minder voor gas. Gas is momenteel namelijk behoorlijk duur. Dit heeft te maken met de verhoogde energiebelasting op gas. Besparen op uw gasrekening doet u door de thermostaat lager te zetten, minder lang te douchen en natuurlijk door een energiecontract af te sluiten bij een goedkope energieleverancier.

Opbouw van de gasprijs

 Verbruikskosten

Energiebelasting

Heffing Opslag Duurzame Energie (ODE)

BTW

Vastrecht (administratiekosten)

Wat kost gas per m3?

Het is een actuele vraag: wat kost een m3 gas in de toekomst? De gemiddelde reguliere gasprijs (prijspeil 15 januari 2016) ligt op 65 eurocent. Dit is de prijs die u voor gas betaalt wanneer u al jaren gas afneemt bij dezelfde energieleverancier. Wanneer u overstapt van energieleverancier en een actiecontract afsluit, betaalt u momenteel slechts 53 eurocent per m3 gas. Wanneer u overstapt van energieleverancier maakt u niet alleen gebruik van de meest actuele gasprijzen, u profiteert daarnaast van hoge welkomstkortingen.

Ontwikkelingen die van invloed zijn op de gasprijs

De vraag ‘wat kost gas’ is vooralsnog lastig te beantwoorden. Ook omdat de ontwikkeling van de olieprijs een zekere mate van invloed heeft op de gasprijs. Stijgt de prijs van olie, dan stijgt de prijs van gas. Dus ook politieke ontwikkelingen in de landen in het midden oosten kunnen invloed hebben op de hoogte van de gasprijs. Bij politieke onrust wordt er minder olie geproduceerd en stijgt zowel de prijs van olie als de prijs gas. Uw kosten gas gaan dan omhoog. Naast onrust kan in de toekomst ook de geopolitieke rust toenemen nu Amerika steeds meer olie en gas zelf produceert.

Waarom stijgt of daalt de gasprijs?

Tegenwoordig wordt gas op de beurs verkocht tegen dagprijzen. Toch hangt de prijs voor gas nog gedeeltelijk samen met de prijs voor olie. Dit komt omdat gas wordt ingekocht op basis van lange termijncontracten, die voor een gedeelte gekoppeld zijn aan de olieprijs. Wanneer het contract afloopt, blijkt pas of de gasprijs daalt of stijgt. Consumenten merken dit pas een half jaar later, wanneer de nieuwe energietarieven worden berekend. Maak daarom ieder jaar opnieuw een vergelijking van energiecontract.

Meer informatie over gasprijzen

De gasprijs kan erg verschillen per energieleverancier. U kunt echter geen invloed uitoefenen op de hoogte van energiebelasting, ODE, btw en vastrecht. Wel kunt u altijd uw energiecontract vergelijken voor een zo laag mogelijke energierekening.  Stookkosten bepalen voor een groot deel uw verbruikskosten. Stapt u over naar een leverancier met een lage gasprijs? Dan kan dit voordelig voor u uitpakken. Zelf gasprijzen vergelijken? Gebruik liever onze handige vergelijker van energieleveranciers. In onze energievergelijker zijn ook factoren als vastrecht en overstapkortingen meegenomen, voor een betrouwbare vergelijking.

 

Vergelijk Energie

 

Laatste nieuws

Gasverbruik Nederland kan dalen met 50%

Uit berekeningen van de stichting Natuur & Milieu blijkt dat Nederland te langzaam isoleert.  Houden we het huidige tempo aan, zal het nog 31 jaar duren...

Lees meer

Top 5 stiekeme sluipverbruikers

U zet een apparaat op stand-by en houdt de stekker in het stopcontact. Wat is hiervan het gevolg op uw energierekening? EasySwitch.nl zocht het voor u uit....

Lees meer

Meeste energie-overstappers ooit in 2015

Uit de jaarlijkse energiemonitor van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) blijkt dat er nog nooit zoveel energie-overstappers waren als in 2015. Iets meer...

Lees meer
In 6 simpele stappen tot €450 besparen? Vraag nu gratis de ultieme energiechecklist aan.
Ruim 200.000 anderen gingen u voor