Menu
Hulp nodig? Bel 020 - 531 76 70 of chat

Prijzen Elektriciteit

Prijs van elektriciteit vergelijken? Dankzij de komst van prijsvechters op de energiemarkt, profiteert u van een lage prijs. Elektriciteit was nog nooit zo goedkoop. Vergelijk energie en stap over naar de goedkoopste leverancier. Nieuwe klanten profiteren van overstapkortingen. Wilt u ook een meevaller op uw energierekening?

 

Ontwikkeling prijs elektriciteit

Vanaf half 2009 tot begin 2011 was er een dalende lijn te zien in de prijs. Elektriciteit werd vanaf 2011 weer langzaam duurder. Energieleveranciers verlaagden in juli 2012 hun prijzen elektriciteit. Dit was het begin van de jaarlijks prijsdaling van elektriciteit.

Oorzaak dalende prijzen elektriciteit

Wat is de oorzaak van de dalende prijs? Elektriciteit is zo voordelig omdat er op de energiemarkt veel goedkope groene stroom wordt geïmporteerd uit bijvoorbeeld Duitsland. Ook de economische crisis speelt een rol. Hierdoor blijft de vraag naar elektriciteit achter, terwijl er veel aanbod is. Energieleveranciers streven ernaar om de prijzen van elektriciteit zo laag mogelijk te houden voor de consument.

Elektriciteit vergelijken

Omdat de prijzen van elektriciteit en gas de laatste jaren lager worden, doet u er goed aan om de prijzen te vergelijken. U kunt eenvoudig de aanbiedingen van gas en elektriciteit vergelijken op EasySwitch.nl. Wij tonen per aanbieding de totaalprijzen per jaar. De welkomstpremie of kortingstarieven zijn hierin verrekend.

N.B. Alleen vergelijken op de prijs van elektriciteit in kWh en op gasprijs in m3 is niet mogelijk. Naast de energieprijs zijn er ook andere factoren die bepalen of een leverancier de goedkoopste is. Bijvoorbeeld de hoogte van het vastrecht of de welkomstpremie.

Ontwikkeling elektriciteitsprijs

De verwachting is dat de prijzen van elektriciteit langzaam omhoog zullen gaan als de economie aantrekt. Op EasySwitch.nl kunt u alle prijzen van 2016 voor gas en elektriciteit vergelijken. U kunt direct overstappen naar een leverancier met goedkopere prijzen voor elektriciteit en gas.

Overstapservice

Wisselen van energieleverancier een gedoe? Wij helpen u niet alleen bij het vinden van de laagste gas- en elektriciteitsprijzen. U maakt ook gebruik van een handige overstapservice. Hierbij zegt de nieuwe energieleverancier uw oude energieaanbieder voor u op. Er verandert niets aan uw aansluitingen en u komt geen moment zonder energie te zitten.

Vergelijk energie »

Prijzen Elektriciteit

Prijzen Elektriciteit op EasySwitch.nl. De begrippenlijst bestaat uit een aantal onderwerpen waaronder Prijzen Elektriciteit. Naast Prijzen Elektriciteit informatie, kunt u ook meer lezen over energie gerelateerde begrippen en energie vergelijken.

Onafhankelijk energieprijzen vergelijken? Vergelijk nu energietarieven van alle energieleveranciers in Nederland, stap over en bespaar honderden euro’s per jaar!

In 6 simpele stappen tot €450 besparen? Vraag nu gratis de ultieme energiechecklist aan.
Aanmelden
Ruim 200.000 anderen gingen u voor