Menu

Prijzen Elektriciteit

Wil jij de prijs van elektriciteit vergelijken? Dankzij de komst van prijsvechters op de energiemarkt, profiteer je van de concurrentie. Elektriciteit was nog nooit zo goedkoop. Vergelijk energie en stap over naar de goedkoopste leverancier. Nieuwe klanten profiteren bij veel energieleveranciers van welkomstkortingen. Wil jij ook een meevaller op je energierekening? Maak dan meteen een vergelijking om te zien hoeveel je kunt besparen.

Oeps!
{{::errorText}}

Vergelijk energieleveranciers

Aantal bewoners
{{mini_verbruik}}
Stroom (dal)
Je huidige leverancier

Helaas is het door uw ingevulde verbruik te hoog om onze bestaande contracten aan te bieden. Graag willen wij voor u een offerte op maat maken met speciale tarieven. Neemt u alstublieft contact op met onze klantenservice op: 020 – 5317670.

Ontwikkeling prijs elektriciteit

Vanaf half 2009 tot begin 2011 was er een dalende lijn te zien in de prijs van elektriciteit. Elektriciteit werd vanaf 2011 weer langzaam duurder. Energieleveranciers verlaagden in juli 2012 hun prijzen elektriciteit. Dit was het begin van de jaarlijks prijsdaling.

Oorzaak dalende prijzen elektriciteit

Wat is de oorzaak van de dalende prijs? Elektriciteit is zo voordelig omdat er op de energiemarkt veel goedkope groene stroom wordt geïmporteerd uit andere landen, zoals bijvoorbeeld Duitsland. Ook spelen de zachte winters een rol. Hierdoor is de vraag naar elektriciteit verminderd, terwijl er veel aanbod is.

Elektriciteit vergelijken

Omdat de prijzen van elektriciteit en gas ieder half jaar opnieuw worden vastgesteld, doe je er goed aan om de prijzen te vergelijken. Je kunt eenvoudig de aanbiedingen van gas en elektriciteit vergelijken op EasySwitch.nl. Wij tonen per aanbieding de totaalprijzen per jaar. De welkomstpremie of kortingstarieven zijn hierin verrekend.

Ontwikkeling elektriciteitsprijs

De verwachting is dat de belasting op energie ieder jaar iets meer omhoog gaat. Dit heeft te maken met de plannen van de overheid om meer te investeren in duurzame energie. Op EasySwitch.nl kun je de contractprijzen voor gas en elektriciteit vergelijken van alle energieleveranciers. Je kunt direct overstappen naar een leverancier met goedkopere prijzen voor elektriciteit en gas.

Overstapservice

Wisselen van energieleverancier een gedoe? Wij helpen je niet alleen bij het vinden van de laagste gas- en elektriciteitsprijzen. Je maakt ook gebruik van een handige overstapservice. Hierbij zegt de nieuwe energieleverancier je oude energieaanbieder voor je op. Er verandert niets aan je aansluitingen en je komt geen moment zonder energie te zitten.

Vergelijk Energie

Laatste nieuws

Gasverbruikers goedkoper uit bij duurzame energieleveranciers

Verbruik je voornamelijk gas? Dan ben je het voordeligst uit met een energiecontract van een duurzame energieleverancier. De reden hiervoor is dat groen gas...

Lees meer

Duurzaam gas komt steeds dichterbij dankzij monomestvergisters

Goed nieuws voor voor Groningen en voor mensen die graag voor écht duurzaam kiezen. Minister Kamp van Economische Zaken stelt in 2017 150 miljoen euro...

Lees meer

Groningers stappen het minst over op duurzame energie

Uit ons onderzoek is gebleken dat inwoners van Groningen het afgelopen half jaar het minst kiezen voor een groene, duurzame energieleverancier. In Zeeland zijn...

Lees meer