Menu

Prijzen Elektriciteit

Wilt u de prijs van elektriciteit vergelijken? Dankzij de komst van prijsvechters op de energiemarkt, profiteert u van de concurrentie. Elektriciteit was nog nooit zo goedkoop. Vergelijk energie en stap over naar de goedkoopste leverancier. Nieuwe klanten profiteren bij veel energieleveranciers van welkomstkortingen. Wilt u ook een meevaller op uw energierekening? Maak dan meteen een vergelijking om te zien hoeveel u kunt besparen.

Oeps!
{{::errorText}}

Vergelijk energieleveranciers

Aantal bewoners
{{mini_verbruik}}
Stroom (normaal)
Stroom (dal)
Gas
Je huidige leverancier

Helaas is het door uw ingevulde verbruik te hoog om onze bestaande contracten aan te bieden. Graag willen wij voor u een offerte op maat maken met speciale tarieven. Neemt u alstublieft contact op met onze klantenservice op: 020 – 5317670.

Ontwikkeling prijs elektriciteit

Vanaf half 2009 tot begin 2011 was er een dalende lijn te zien in de prijs van elektriciteit. Elektriciteit werd vanaf 2011 weer langzaam duurder. Energieleveranciers verlaagden in juli 2012 hun prijzen elektriciteit. Dit was het begin van de jaarlijks prijsdaling.

Oorzaak dalende prijzen elektriciteit

Wat is de oorzaak van de dalende prijs? Elektriciteit is zo voordelig omdat er op de energiemarkt veel goedkope groene stroom wordt geïmporteerd uit andere landen, zoals bijvoorbeeld Duitsland. Ook spelen de zachte winters een rol. Hierdoor is de vraag naar elektriciteit verminderd, terwijl er veel aanbod is.

Elektriciteit vergelijken

Omdat de prijzen van elektriciteit en gas ieder half jaar opnieuw worden vastgesteld, doet u er goed aan om de prijzen te vergelijken. U kunt eenvoudig de aanbiedingen van gas en elektriciteit vergelijken op EasySwitch.nl. Wij tonen per aanbieding de totaalprijzen per jaar. De welkomstpremie of kortingstarieven zijn hierin verrekend.

Ontwikkeling elektriciteitsprijs

De verwachting is dat de belasting op energie ieder jaar iets meer omhoog gaat. Dit heeft te maken met de plannen van de overheid om meer te investeren in duurzame energie. Op EasySwitch.nl kunt u de contractprijzen voor gas en elektriciteit vergelijken van alle energieleveranciers. U kunt direct overstappen naar een leverancier met goedkopere prijzen voor elektriciteit en gas.

Overstapservice

Wisselen van energieleverancier een gedoe? Wij helpen u niet alleen bij het vinden van de laagste gas- en elektriciteitsprijzen. U maakt ook gebruik van een handige overstapservice. Hierbij zegt de nieuwe energieleverancier uw oude energieaanbieder voor u op. Er verandert niets aan uw aansluitingen en u komt geen moment zonder energie te zitten.

Vergelijk Energie

Laatste nieuws

Meer aandacht voor duurzame energie en Groningen

Prinsjesdag is achter de rug en de troonrede is voorgelezen; wat betekent dit voor Nederland? Investeren in duurzaamheid Het wordt ieder jaar...

Lees meer

Energie opwekken uit zwaartekracht, het kan!

Energie uit water, zon en wind kennen we tegenwoordig wel. Aan dat rijtje kunnen we een nieuwe bron voor groene energie toevoegen: energie uit...

Lees meer

Nog steeds te weinig duurzame energie in Nederland

Uit een rapport van EnTranCe blijkt dat het aandeel duurzame energie in Nederland niet gegroeid is het afgelopen jaar. Het aandeel is zelfs minder dan vorig...

Lees meer