whatsapp
call-icon

Sta op uit je stoel – Energie besparen begint bij jezelf

“Sta op uit je stoel, een lagere energierekening begint bij jezelf” met deze tekst probeert Energie-Nederland de komende twee weken de Nederlandse consument te overtuigen van de mogelijkheden tot besparing. Door de aanschaf van energiemanagers zal er bespaard worden op de energierekening.

 

Energie-Nederland probeert via de reclamecampagne duidelijk te maken dat energie besparen niet langer saai is. Waar de in het spotje genoemde leveranciers normaal concurrerende reclames ontwikkelen, werken ze nu samen om de consument in te laten zien dat door gebruik te maken van energiemanagers er valt te besparen.

 

“Wat ga jij doen?”

Energie-Nederland en energieleveranciers Essent, E.ON, NieuweStroom, de Nederlandse Energie Maatschappij, Eneco en Nuon roepen je op te gaan besparen op energie. Dit door de bespaarproducten te bekijken die in het spotje worden benoemd:

  • Energiedak van Nuon
  • Dynamische prijzen van Nieuwe Stroom
  • Anna-inzicht van NLE
  • Toon van Eneco
  • EnergieAssistent van E.ON
  • Nest van Essent

Werkelijk besparen doe je niet alleen met energie-managers

De bespaarproducten uit de campagne bieden je inzicht in je verbruik, waardoor je ziet wat je kunt aanpassen. Echter helpen deze energie-managers alléén je niet besparen. In tegendeel, je krijgt deze energiemanagers pas wanneer je een duur abonnement afsluit bij de leveranciers, en vaak ook alleen bij een contract van meerdere jaren.

Hoe bespaar je werkelijk op energie

Door ieder jaar opnieuw over te stappen naar een nieuw energiecontract profiteer je jaarlijks van welkomstkortingen. Helaas krijgt je bij deze contracten vaak geen dure bespaarmanagers. Deze kun je wel los aanschaffen. Een aantal leveranciers bied je de mogelijkheid een gratis app te downloaden waarmee het verbruik al inzichtelijk wordt. De combinatie van het jaarlijks profiteren van de scherpste aanbiedingen en welkomstbonussen, met het in de gaten houden van je verbruik via apps en energiemanagers, stellen je in staat het meeste te besparen.

Weten welke welkomstkortingen en aanbiedingen de leveranciers momenteel hebben lopen? Vergelijk energie en je ziet binnen een paar minuten met welke overstap je het meest kunt besparen.
sta op van je stoel - energie besparen begint bij jezelf
Vergelijk Energie

Laatste nieuws

Energie

Duurzame energie in Nederland, zo staan we ervoor

We bevinden ons midden in de energietransitie en de klimaatdoelstellingen van 2020 komen dichterbij. Steeds meer mensen worden zich hiervan bewust en willen...

Lees meer
Energie

Energierekening voor kwetsbare groep onduidelijk en te hoog

Als je je geldzaken niet op orde hebt, kun je bij een nieuw energiecontract tegen een hoge waarborgsom aanlopen. Geef je een budgetbeheerder de...

Lees meer
Energie

1 huis maar meerdere energieleveranciers, iets voor jou?

Vanaf 2018 kun je ervoor kiezen om stroom van meerdere energieleveranciers af te nemen. Via een tweede elektriciteitsmeter kun je zelf bepalen welke apparaten...

Lees meer