whatsapp
call-icon

Verwachting energieprijzen

Laatst bijgewerkt 02 januari 2018

De energieprijzen worden twee keer per jaar opnieuw vastgesteld. In januari en juli maken energieleveranciers de nieuwe energietarieven bekend. In hoeverre we dit gaan merken op onze energierekening is afhankelijk van het type contract dat jij hebt afgesloten. Vergelijk nu je contract met behulp van onze vergelijker en check direct waar je goedkopere energie kunt afsluiten.

alert-img Oeps!
{{::errorText}}

Vergelijk energieprijzen

Aantal bewoners
{{mini_verbruik}}
Stroom (dal)
{{addresscheck.errorMessage}}
Je huidige leverancier

Helaas is het door uw ingevulde verbruik te hoog om onze bestaande contracten aan te bieden. Graag willen wij voor u een offerte op maat maken met speciale tarieven. Neemt u alstublieft contact op met onze klantenservice op: 020 – 5317670.

Als je evenveel of meer opwekt dan je verbruikt, neem dan vrijblijvend contact op met onze energiespecialisten: 020 - 5317670.

Hulp nodig bij het invoeren van je teruglevering? Je kan het ook schatten op basis van het aantal zonnepanelen.
Zonnepanelen

Verwachting energieprijzen 2018

De energietarieven zijn in de eerste helft van 2018 gedaald. Omdat de belasting echter verhoogd is, was hier voor consumenten weinig van te merken. Sinds medio 2012 is er al een dalende trend te zien in de energieprijzen. Hoe de energieprijzen zich in de nabije toekomst ontwikkelen is onzeker. Maak een vergelijkig om te bekijken wat momenteel de goedkoopste aanbiedingen voor energie zijn.

Inspelen op wijzigingen energietarieven

Hoe je optimaal profiteert van lage energieprijzen? De tarieven voor energie veranderen twee keer per jaar. Alleen wanneer je een variabel tarief hebt gekozen zal je hier iets van merken op je energierekening. Zijn de tarieven sterk gedaald en heb je nu een contract met vaste tarieven? Dan is het handig om aan het einde van je contract een vergelijking te maken. Sluit daarom altijd een éénjarig tarief af, hiermee heb je meer vrijheid om te profiteren van de laatste ontwikkelingen.

De energieprijzen

Maak je niet al te veel zorgen over de prijsontwikkeling van de energieprijzen in 2018. Door ieder jaar een overstap te maken naar een ander energiecontract profiteer je van welkomstkortingen voor nieuwe klanten. Vergelijk energie op EasySwitch.nl en bekijk de actuele kortingen.

Factoren verwachting energieprijzen

Er zijn meerdere factoren die een rol spelen in de prijsontwikkeling. Dit effect wordt echter minder sterk, als er veel aanbod van goedkope energie uit het buitenland is. Een glasharde verwachting van de energieprijzen is moeilijk te geven. De energieprijs is gedeeltelijk verbonden aan de prijs voor olie, die momenteel erg laag is. Dit heeft te maken met een verminderde vraag (door zachte winters) en een groot aanbod.

Energiebelasting

Bovenop de energietarieven betaal je als consument energiebelasting. Deze bestaat uit de reguliere energiebelasting en de Opslag Duurzame Energie. De reguliere energiebelasting betaal je over al het energieverbruik boven het gedeelte basisbehoefte. De overheid is van mening dat iedereen energie moet kunnen gebruiken. Ga je meer dan deze basishoeveelheid gebruiken, dan betaal je hier belasting over. Dit wordt geregeld met een belastingvermindering met een bedrag per jaar. De Opslag Duurzame Energie betaal je om de investering in duurzame energie te stimuleren.

energieprijzen

De ontwikkeling van energieprijzen door de jaren heen

De energierekening is op te delen in drie delen: gas en stroomkosten (leveringskosten) , belastingen en netbeheerkosten. De netbeheerkosten en belastingen zijn vaste kostenposten, waar je zelf geen invloed op hebt. Alleen de leveringskosten zijn door eigen invloed aan te passen. De kosten hiervan lopen namelijk op afhankelijk van de hoeveelheid energie die je verbruikt.

Duurzame energie en de verwachting van energieprijzen

De verwachting is dat steeds meer mensen in de toekomst hun eigen energie opwekken. Met de ontwikkeling van manieren waarop energie thuis kan worden opgeslagen met speciale batterijen, worden consumenten zelfvoorzienend. Wat dit met de energieprijzen zal doen is lastig te bepalen.

 

Vergelijk Energie

 

Laatste nieuws

Energie

Duurzame energie in Nederland, zo staan we ervoor

We bevinden ons midden in de energietransitie en de klimaatdoelstellingen van 2020 komen dichterbij. Steeds meer mensen worden zich hiervan bewust en willen...

Lees meer
Energie

Energierekening voor kwetsbare groep onduidelijk en te hoog

Als je je geldzaken niet op orde hebt, kun je bij een nieuw energiecontract tegen een hoge waarborgsom aanlopen. Geef je een budgetbeheerder de...

Lees meer
Energie

1 huis maar meerdere energieleveranciers, iets voor jou?

Vanaf 2018 kun je ervoor kiezen om stroom van meerdere energieleveranciers af te nemen. Via een tweede elektriciteitsmeter kun je zelf bepalen welke apparaten...

Lees meer