Menu
Electralabel
6,7 uit 10
Wilt u meer weten over de energieleverancier Electrabel? Lees hier alle informatie over Electrabel: veelgestelde vragen, klantbeoordelingen, tarieven en contactgegevens. Vergelijk energie op EasySwitch.nl om te zien welk energiecontract het beste bij uw verbruik past.

Electrabel

Electrabel is een onderdeel van energieproducent GDF SUEZ, een van de grootste energieproducenten van Nederland. Hierdoor is Electrabel een betrouwbare leverancier van energie. Op EasySwitch.nl vergelijkt u gemakkelijk de tarieven van Electrabel en sluit u binnen enkele minuten een nieuw contract af.

 

Over Electrabel

Bij Electrabel staat klantvriendelijkheid hoog in het vaandel. Electrabel probeert haar klanten zo snel mogelijk te voorzien van vriendelijke en duidelijke service. Onder deze service valt bijvoorbeeld de ‘bel mij terug’ service, u hoeft hier alleen uw nummer op te geven en wordt door Electrabel teruggebeld.

 

Vergelijk Energie

 

Hoe duurzaam is Electrabel energie?

De energie van Electrabel bestaat uit zowel groene als grijze energie. Alhoewel het grootste gedeelte van de energie bestaat uit duurzame, groene energie, wordt deze energie buiten Nederland geproduceerd. Deze energie komt niet op het Nederlandse energienetwerk terecht. Aangezien Electrabel geen groene stroom toevoegt aan het Nederlandse netwerk, wordt de energie die zij aanbieden niet gezien als geheel duurzaam.

 

Electrabel tarieven

Electrabel biedt contracten aan met vaste- en variabele tarieven. Bij een contract met variabele tarieven, zijn de tarieven gekoppeld aan de markt. De tarieven kunnen hierdoor maandelijks stijgen of dalen. Vaste tarieven blijven gedurende het contract gelijk. Electrabel biedt een 1- en een 3-jarig contract met een vast tarief of een contract voor onbepaalde tijd met een variabel tarief. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen een contract met groene stroom of grijze stroom.

 

Wanneer geldt het laag- en normaaltarief?

De tarieven voor energie kunnen gedurende de dag verschillen, dit heeft te maken met het aantal meters in uw huis. Als u één meter heeft, dan geldt de hele dag hetzelfde tarief. Als u twee meters heeft dan wordt er onderscheid gemaakt tussen het laag- en normaaltarief. Overdag geldt het normaaltarief en tussen 23:00 en 07:00 geldt het laagtarief. In sommige regio’s gaat het laagtarief zelfs al om 21:00 in.

 

Slimme thermostaat van Electrabel

Electrabel biedt geen slimme thermostaat aan.

 

De slimme meter bij Electrabel

De komende jaren zal aan alle huishoudens in Nederland een slimme meter worden aangeboden. Deze meter is digitaal en vervangt de analoge meter, hierdoor kunnen de meterstanden op afstand worden bijgehouden. Het kan nog even duren voordat uw buurt aan de beurt is voor installatie. Wilt u de meter nu al ontvangen? Dan kunt u dit aanvragen bij uw netbeheerder. Hier kunnen echter wel kosten voor in rekening worden gebracht.

 

De terugleververgoeding van zonnepanelen

Met zonnepanelen kunt u zelf energie opwekken. De energie die u opwekt wordt van uw energieverbruik afgetrokken. Electrabel vergoedt het kale energietarief, dit bedrag is lager dan het bedrag dat u betaalt voor energie waar u gebruik van maakt. Om in aanmerking te komen voor een terugleververgoeding is het van belang dat u een dubbele meter heeft voor uw zonnepanelen, deze moet zowel kunnen oplopen als aflopen. Daarnaast moet u de zonnepanelen aangeven bij uw netbeheerder zodat het bekend is dat u energie opwekt.

 

U wekt meer energie op dan u verbruikt?

Als u meer energie opwekt dan u verbruikt, krijgt u het teveel aan energie uitbetaald. Deze vergoeding is ter hoogte van het kale energietarief. De overheidsheffingen, netbeheerkosten en vaste leveringskosten zult u wel moeten betalen.

 

Contactgegevens Electrabel

Als u contact wilt opnemen met Electrabel, kunt u dit op een aantal manieren doen:

Contactgegevens Electrabel
E-mail: via het formulier
Telefoon 088 4446666
Bereikbaarheid Ma t/m Vr van 8:00 tot 18:00 uur.
Website: Electrabel.nl

 

Gas- en stroomstoringen bij Electrabel energie 

U kunt thuis last krijgen van een gas- of stroomstoring. Als de stroom uitvalt kunt u dit soms zelf oplossen, maar het probleem kan ook liggen bij de netbeheerder. Als het gaat om een storing van groter formaat kunt u dit terugvinden op de website gasenstroomstoringen.nl. Wanneer u de storing niet op de site kunt terugvinden kunt u bellen naar het Nationaal Storingsnummer Gas en Stroom op 0800-9009. Wanneer u gas ruikt in uw huis is het verstandig om dit meteen te melden.

 

Betalingen aan Electrabel

U betaalt maandelijks een voorschot aan Electrabel. Dit voorschot is gebaseerd op een inschatting die Electrabel maakt over uw energieverbruik. U kunt uw verbruik zelf bijhouden door uw meterstanden in te voeren op Mijn Electrabel. Aan het eind van het jaar wordt gekeken wat uw daadwerkelijke verbruik was en afhankelijk hiervan krijgt u geld terug of moet u geld bijbetalen. Om te voorkomen dat u aan het eind van het jaar veel geld bij moet betalen, kunt u tussendoor uw voorschotbedrag wijzigen.

 

Wat te doen bij verhuizing?

Als u gaat verhuizen kunt u uw contract bij Electrabel meenemen naar uw nieuwe huis. In dit geval moet u ervoor zorgen dat u Electrabel op tijd uw nieuwe adres doorgeeft. Op het moment dat u gaat verhuizen, moet u zowel in uw oude huis als in uw nieuwe huis de meterstanden opschrijven.

 

Opzeggen contract Electrabel

Zowel het 3-jarige contract met een vast tarief als het contract voor onbepaalde tijd met variabel tarief kunnen altijd opgezegd worden. Voor het 3-jarige contract geldt wel dat u alleen kosteloos kunt opzeggen wanneer Electrabel geen opzegboete van uw oude energieleverancier heeft overgenomen. Als u het 1-jarige contract voortijdig opzegt, kan Electrabel een opzegboete in rekening brengen.

 

Opzegtermijn Electrabel

Electrabel hanteert een opzegtermijn van 30 dagen. Wanneer uw contract afloopt en u geen nieuw contract afsluit, wordt het contract automatisch verlengd en veranderd in een contract van onbepaalde tijd met een variabel tarief. Dit contract kunt u iedere maand opzeggen.

 

Neemt Electrabel uw opzegboete over

Ja. Als u overstapt naar Electrabel voordat uw oude contract is afgelopen, kan uw oude energieleverancier hiervoor een boete in rekening brengen. Electrabel neemt deze opzegboete over. Hier zitten wel een aantal voorwaarden aan:

  • Alleen de opzegboete van het laatste energiecontract wordt overgenomen
  • Als Electrabel de opzegboete heeft overgenomen en u een 3-jarig contract hebt afgesloten, kunt u dit contract niet voortijdig meer kosteloos opzeggen, in dit geval moet u de opzegboete alsnog zelf betalen
  • Electrabel vergoedt de opzegboete tot een maximaal bedrag, hieronder staat de vergoeding per product en looptijd
Looptijd contract Bedrag per product
Minder dan 1,5 jaar € 50
Tussen de 1,5 en 2 jaar € 75
Tussen de 2 en 2,5 jaar € 100
Meer dan 2,5 jaar € 125

Electrabel vergoedt dus maximaal € 250 voor een contract voor gas en stroom.

 

Overstappen van energieleverancier

Een van de manieren om te besparen op uw vaste lasten is door over te stappen van energieleverancier. Met de energievergelijker van EasySwitch.nl kunt u de tarieven van verschillende energieleveranciers met elkaar vergelijken en krijgt u een overzicht van de contracten die voor u het voordeligst zijn. Als Electrabel de goedkoopste energieleverancier voor u blijkt te zijn, stapt u gemakkelijk over en bespaart u meteen!

 

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet Electrabel

In het overstapproces zorgt EasySwitch.nl voor de vergelijking van de energieleveranciers zodat de keus voor u zo makkelijk mogelijk is. U kunt zowel overstappen via de website of door te bellen met de klantenservice. EasySwitch.nl stuurt uw gegevens door naar Electrabel, zij regelen uw nieuwe contract en zeggen het contract bij uw oude energieleverancier voor u op.

Let op: voor de exacte voorwaarden van de energiecontracten van Electrabel kunt u terecht op de website van Electrabel. Vergelijk de energietarieven van Electrabel met de tarieven van andere energieleveranciers via de energievergelijker.

 

Vergelijk Energie

Electrabel tarieven vergelijken

Energietarieven energieleveranciers 2016
Greenchoice tarieven | Energie Direct tarieven | Westland Energie tarieven | Dong Energie tarieven | Oxxio tarieven | Nederlandse Energie Maatschappij tarieven | Anode Energie | Cogas Energie | RENDO energie | RWE tarieven | Nuon tarieven | Main Energie tarieven | Delta Energie | Eneco tarieven | Essent tarieven | Eon tarieven | Innova Energie tarievenElectrabel energielabel

Energielabel
Kolen 8%
Aardgas 13.7%
Kern 0.6%
Overig 1.3%
Wind 7.6%
Zon 0%
Water 53.5%
Biomassa 15.3%

Beoordeling klantervaringen
7,8
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
5,7
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
6,7 uit 10

Klantervaringen

11 March, 10:34 J. Brink Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Het gehele overstapproces is goed verlopen
Ik raad Electrabel aan.
04 January, 09:13 Kreeftenberg Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Scherpe tarieven en goede service
Ik raad Electrabel aan.
15 September, 00:41 Beoordeling: 5,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid

Ik raad Electrabel aan.
15 September, 02:51 Jesse Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Zit nog maar net bij ElectraBel maar het is nu al aan te bevelen. Ook snelle reacties op vragen
Ik raad Electrabel aan.
15 September, 22:31 Tessa Beoordeling: 6,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Wat problemen met de jaarafrekening gehad, maar gelukkig is dit na een paar belletjes opgelost.
Ik raad Electrabel aan.
15 September, 20:21 Oudenberg Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goede service, wel spannend eerste keer overgestapt. Alles zorgvuldig geregeld!
Ik raad Electrabel aan.
11 March, 10:34 J. Brink Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Het gehele overstapproces is goed verlopen
Ik raad Electrabel aan.
04 January, 09:13 Kreeftenberg Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Scherpe tarieven en goede service
Ik raad Electrabel aan.
15 September, 00:41 Beoordeling: 5,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid

Ik raad Electrabel aan.
15 September, 02:51 Jesse Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Zit nog maar net bij ElectraBel maar het is nu al aan te bevelen. Ook snelle reacties op vragen
Ik raad Electrabel aan.
15 September, 22:31 Tessa Beoordeling: 6,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Wat problemen met de jaarafrekening gehad, maar gelukkig is dit na een paar belletjes opgelost.
Ik raad Electrabel aan.
15 September, 20:21 Oudenberg Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goede service, wel spannend eerste keer overgestapt. Alles zorgvuldig geregeld!
Ik raad Electrabel aan.

Veelgestelde vragen Eelectrabel

 

Hoe wordt het voorschotbedrag bepaald?

Het voorschotbedrag, ook wel het termijnbedrag genoemd, is het bedrag dat u iedere maand betaalt aan uw energieleverancier voor uw energieverbruik. Dit bedrag kan gebaseerd zijn op een inschatting van uw gemiddelde maandelijkse energieverbruik of op het historisch energieverbruik in uw woning. De kosten die u daadwerkelijk heeft gemaakt worden aan het eind van uw contractjaar verrekend met het voorschotbedrag dat u maandelijks heeft betaald. Het kan zijn dat uw voorschotbedrag hoger lag dan de werkelijke verbruikskosten, en u veel geld terug krijgt van uw energieleverancier, maar het kan ook zijn dat uw voorschotbedrag laag lag en u aan het eind van het jaar moet bijbetalen.    

Kan ik het voorschotbedrag aan laten passen?

Bent u het niet eens met de hoogte van uw maandelijkse voorschotbedrag? Neem dan contact op met uw energieleverancier. De meeste energieleveranciers bieden de mogelijkheid om het voorschotbedrag via de persoonlijke online omgeving aan te passen. Uw voorschotbedrag omhoog aanpassen kan altijd, omlaag kan vaak maar met een paar procent. Dit uit voorzorg dat klanten geen hoge rekening krijgen aan het eind van het jaar.  

Hoe kan het dat de jaarrekening zo hoog uitvalt?

Hier kunnen een aantal redenen voor zijn:
  • U bent net verhuisd. Electrabel stelt bij de verhuizing een eindafrekening op van de energie die u heeft verbruikt in het oude huis. Het voorschot dat u maandelijks betaalt is gebaseerd op zowel de winter- als de zomermaanden, het kan zijn dat u voornamelijk wintermaanden in uw oude huis heeft gewoond, waardoor u eigenlijk meer had moeten betalen.
  • De meterstanden zijn te laag ingeschat. U moet bij het ingaan van uw contract en bij de jaarafrekening uw meterstanden doorgeven. Doet u dit niet, dat maakt Electrabel een inschatting van de meterstanden. Bij een volgende jaarrekening worden de juiste meterstanden alsnog uitgerekend, als deze hoger blijken te zijn, kan de jaarrekening hoger uitvallen dan verwacht.
   
Er is iets fout gegaan
{{::errorText}}

Vergelijk energie

We hebben meerdere resultaten gevonden, kies hieronder je exacte adres
Je huidige leverancier

Jouw jaarverbruik {{mini_verbruik}}

Personen in huishouden
{{mini_verbruik}}
Stroom (normaal)
Stroom (dal)
Gas

Helaas is het door jou ingevulde verbruik te hoog om onze bestaande contracten aan te bieden. Graag willen wij voor jou een offerte op maat maken met speciale tarieven. Neem alsjeblieft contact op met onze klantenservice op: 020 – 5317670.

Zojuist overgestapt