Menu
Hulp nodig? Bel 020 - 531 76 70 of chat
Energiedirect.nl
Bent u op zoek naar meer informatie over Energiedirect.nl? Alle informatie over Energiedirect.nl vindt u hier terug: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer.  Energieleveranciers vergelijken doe je op EasySwitch.nl om te zien welk energieproduct het beste bij uw verbruik past.
Beoordeling uit klantervaringen
8,2 uit 10
Beoordeling Easyswitch
6,7 uit 10
Gemiddelde beoordeling:
7,5 uit 10

Energiedirect.nl

Energiedirect.nl is de prijsvechter van Essent. Energiedirect.nl levert al sinds 2002 stroom en gas aan 700.000 klanten en behoort tot de energieleveranciers met de scherpste tarieven. Met EasySwitch.nl kunt u vergelijken of energiedirect.nl de voordeligste tarieven heeft voor uw huishouden. Vul uw gegevens in bij de energievergelijker en bekijk wat u kunt besparen op uw vaste lasten.

 

Over energiedirect.nl energie

Energiedirect.nl streeft ernaar klanten inzicht te geven in hun energieverbruik, met de slogan “hou grip op je knip” probeert energiedirect.nl dit na te leven. Als klant van energiedirect.nl regelt u al uw zaken online, waardoor energiedirect.nl de kosten laag kan houden, en u profiteert van scherpe energietarieven. Bij energiedirect.nl kunt u altijd de stroomsamenstelling veranderen, van grijze energie naar groene stroom, of andersom.

Energie vergelijken »

 

Hoe duurzaam is energiedirect.nl energie

Energiedirect.nl biedt zowel groene als grijze stroomcontracten. De groene stroom van energiedirect.nl bestaat uit windenergie en waterkracht. Deze groene energie is opgewekt door producenten buiten Nederland, en komt niet op het Nederlandse energienetwerk terecht. In combinatie met de grijze stroom wordt energiedirect.nl niet als een duurzame energieleverancier gezien.

 

Keuze voor groen

Bij alle vier de contracten kunt u kiezen of u groene of grijze stroom wilt. U betaalt iets meer voor groene stroom dan voor grijze stroom. Tussentijds kunt u altijd wisselen tussen groene en grijze stroom.

 

Wanneer geldt het laag- en normaaltarief?

De lage en normale tarieven verschillen per provincie. In Brabant en Limburg geldt het lage tarief van 21:00 tot 07:00, in de overige provincies geldt het lage tarief tussen 23:00 en 07:00. Het normale tarief is gedurende de dag geldig. U kunt alleen gebruikmaken van het lage en normale tarief als u een dubbele meter hebt met aparte telwerken. Wanneer u dit niet heeft maar wel wilt, kunt u contact opnemen met de netbeheerder om deze te laten installeren.

 

Slimme thermostaat van energiedirect.nl

Energiedirect.nl levert geen slimme thermostaat, wel kunt u gemakkelijk online uw gebruik bijhouden en omhoog of naar beneden aanpassen zodat de jaarnota geen verrassing wordt.

 

De slimme meter bij energiedirect.nl

In de komende jaren zal ieder huishouden in Nederland een slimme meter worden aangeboden. Deze meter houdt digitaal uw meterstanden bij en kan deze doorsturen, zodat u op afstand uw meterstanden kunt bijhouden. U wordt op de hoogte gebracht wanneer uw woning aan de beurt is voor het plaatsen van een slimme meter, dit kan echter nog een tijdje duren. U kunt de slimme meter ook al eerder laten plaatsen door de netbeheerder, hier kunnen dan wel kosten voor in rekening worden gebracht.

 

 

De terugleververgoeding van zonnepanelen

U kunt ervoor kiezen om zelf groene energie op te wekken door middel van zonnepanelen. De energie die door deze zonnepanelen wordt opgewekt neemt u niet af van energiedirect.nl waardoor u bespaart op uw energierekening.

 

 

Het kan voorkomen dat u meer energie opwekt dan u gebruikt. In dit geval betaalt energiedirect.nl een terugleververgoeding, u krijgt geld voor de energie die u heeft terug geleverd aan het energienetwerk.

 

 

U wekt meer energie op dan u verbruikt?

Heeft u meer energie opgewekt dan u zelf kunt gebruiken? Energiedirect.nl geeft u een terugleververgoeding gelijk aan het tarief van de stroom die u afneemt, exclusief energiebelasting, opslag duurzame energie en btw.

 

Contactgegevens energiedirect.nl

Als klant van energiedirect.nl kunt u voor uw vragen op een aantal manieren contact opnemen met de klantenservice:

Contactgegevens energiedirect.nl
Telefoon: 0900 – 3347328 (€ 0,70 cent per minuut)
Bereikbaarheid: Ma t/m Vr van 9:00 tot 17:00 uur.
Website: www.energiedirect.nl

 

 

Gas- en stroomstoringen bij energiedirect.nl energie

Heeft u last van een gas- of stroomstoring? Controleer of de storing bekend is door te kijken op gasenstroomstoringen.nl. Als u hier geen toegang toe heeft of u wilt uw netbeheerder op de hoogte brengen van de storing, dan kunt u naar het Nationaal Storingsnummer Gas en Stroom bellen. Het nummer is 0800-9009.

 

 

Betalingen aan energiedirect.nl

U betaalt iedere maand een voorschot per automatische incasso of handmatig. De automatische incasso wordt iedere maand rond de 25e afgeschreven. Als u ervoor kiest om handmatig te betalen kost dit u per maand € 2,- extra aan administratiekosten. Een automatische incasso scheelt u € 24,- op jaarbasis.

 

 

Hoe wordt het maandbedrag bepaald?

Als nieuwe klant van energiedirect.nl wordt naar de samenstelling van uw huishouden gekeken en naar de kenmerken van uw huis. Op basis van deze gegevens wordt uw energieverbruik ingeschat. Op basis van deze inschatting betaalt u iedere maand een termijnbedrag.  Dit termijnbedrag vormt het voorschot voor de jaarrekening.  Online kunt u controleren of uw ingeschatte verbruik overeenkomt met uw daadwerkelijke verbruik door uw huidige meterstanden in te voeren. U kunt ook online de hoogte van het voorschot wijzigen wanneer dit te hoog of te laag blijkt te zijn. Op deze manier voorkomt u een verrassing op de jaarafrekening.

 

 

Wat te doen bij verhuizing

Als u gaat verhuizen kunt u het contract van energiedirect.nl meenemen naar uw nieuwe adres. Om ervoor te zorgen dat alles goed geregeld is, is het belangrijk dat u minimaal 14 dagen voordat u gaat verhuizen aan energiedirect.nl heeft doorgegeven dat u gaat verhuizen. Op het moment dat u gaat verhuizen moet u de laatste meterstanden van uw oude woning en de eerste meterstanden van uw nieuwe woning opschrijven. U zult nooit zonder stroom of gas zitten tijdens de verhuizing. De verhuizing kunt u online doorgeven aan energiedirect.nl onder het tabblad verhuizen.

 

Opzeggen contract bij energiedirect.nl

Als u uw contract bij energiedirect.nl wilt opzeggen kunt u bellen naar de klantenservice. In het keuzemenu kiest u eerst voor optie 1 en daarna voor optie 2, u wordt meteen in contact gebracht met een medewerker die u hierbij van dienst kan zijn. Als u wilt overstappen naar een andere energieleverancier, dan kunt u ook een nieuw contract afsluiten, uw nieuwe energieleverancier neemt in dit geval contact op met energiedirect.nl om uw oude contract op te zeggen.

Let op: Bij de vaste contracten van 1, 2 of 3 jaar moet u rekening houden met het opzegtermijn. Als u het contract vroegtijdig beëindigd, kan energiedirect.nl een opzegboete rekenen.

 

Neemt energiedirect.nl uw opzegboete over?

Nee, energiedirect.nl neemt uw opzegboete niet over. Als uw oude contract vroegtijdig is ontbonden dan zult u zelf de opzegboete moeten betalen.

 

Overstappen van energieleverancier

Wilt u weten welke energieleverancier de goedkoopste energietarieven hanteert of de hoogste welkomstpremie biedt? Op EasySwitch.nl kunt u in de energievergelijker uw gegevens invullen, u krijgt dan een overzicht van de energieleveranciers met de beste aanbieding die past bij uw huishouden. Sluit het energiecontract af en uw nieuwe energieleverancier zegt uw oude contract op.

 

Energie vergelijken »

 

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet energiedirect.nl?

Om ervoor te zorgen dat u de voordeligste tarieven voor uw energie betaalt, kunt u van alle energieleveranciers energie vergelijken op EasySwitch.nl, afgestemd op uw voorkeuren. Als energiedirect.nl de goedkoopste energieleverancier voor uw huishouden blijkt te zijn, sluit u dit contract af. Energiedirect.nl zal het contract in orde maken en het contract met uw oude energieleverancier opzeggen. U heeft hier geen omkijken naar.

 

Let op: voor de exacte voorwaarden van de energiecontracten kunt u terecht op de website van energiedirect.nl. Vergelijk de energietarieven met die van andere leveranciers via de energievergelijker.

 

Energiedirect.nl tarieven vergelijken

Energietarieven energieleveranciers 2016
Greenchoice tarieven | Energie Direct tarieven | Westland Energie tarieven | Dong Energie tarieven | Oxxio tarieven | Nederlandse Energie Maatschappij tarieven | Anode Energie | Cogas Energie | RENDO energie | RWE tarieven | Nuon tarieven | Main Energie tarieven | Delta Energie | Eneco tarieven | Essent tarieven | Eon tarieven | Innova Energie tarieven


Alle producten van Energiedirect.nl

Combinatie producten

Beoordeling klantervaringen
8,2
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
6,7
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
7,5 uit 10

Klantervaringen

29 April, 08:19 G.J.P.C. Pistoor Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goed bedrijf met veel duidelijkheid
Ik raad Energiedirect.nl aan.
25 April, 13:35 J. Kuipers-Willemsen Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles is goed gegaan, geen enkel probleem, erg snelle service!
Ik raad Energiedirect.nl aan.
25 April, 07:28 H Haan Beoordeling: 5,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Energie direct is moeilijk bereikbaar alleen met betaal telefoon wel enige jaren terug was dat nog gratis. Ook een mailadres ontbreekt alleen via een klachtenbericht bereikbaar het lijkt wel of zij geen klanten willen of willen houden.
Ik raad Energiedirect.nl af.
24 April, 15:56 J.L. Vos Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Waarom extra duur per telefoon
Ik raad Energiedirect.nl aan.
23 April, 08:52 A. Zwaan Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Snelle probleemloze overstap.Duidelijk inzicht en lage prijs. Snel antwoord op vragen
Ik raad Energiedirect.nl aan.
20 April, 17:45 C.E. Sinke Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Om reden dat ik iedereen wil laten mee genieten van het tarief van energiedirect.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
20 April, 07:42 J.C. HOEN Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De overstap is gelopen zoals het behoort.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
19 April, 12:10 BJ Verzijl Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
geen
Ik raad Energiedirect.nl aan.
18 April, 17:21 J.A. Mettes Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
alles tot in de puntjes geregeld
Ik raad Energiedirect.nl aan.
16 April, 10:46 H.A. Frantsen Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstappen ging soepel en eenvoudig
Ik raad Energiedirect.nl aan.

Veelgestelde vragen aan energiedirect.nl

 

Hoe wordt het voorschotbedrag bepaald?

Het voorschotbedrag, ook wel het termijnbedrag genoemd, is het bedrag dat u iedere maand betaalt aan uw energieleverancier voor uw energieverbruik. Dit bedrag kan gebaseerd zijn op een inschatting van uw gemiddelde maandelijkse energieverbruik of op het historisch energieverbruik in uw woning. De kosten die u daadwerkelijk heeft gemaakt worden aan het eind van uw contractjaar verrekend met het voorschotbedrag dat u maandelijks heeft betaald. Het kan zijn dat uw voorschotbedrag hoger lag dan de werkelijke verbruikskosten, en u veel geld terug krijgt van uw energieleverancier, maar het kan ook zijn dat uw voorschotbedrag laag lag en u aan het eind van het jaar moet bijbetalen.    

Kan ik het voorschotbedrag aan laten passen?

Bent u het niet eens met de hoogte van uw maandelijkse voorschotbedrag? Neem dan contact op met uw energieleverancier. De meeste energieleveranciers bieden de mogelijkheid om het voorschotbedrag via de persoonlijke online omgeving aan te passen. Uw voorschotbedrag omhoog aanpassen kan altijd, omlaag kan vaak maar met een paar procent. Dit uit voorzorg dat klanten geen hoge rekening krijgen aan het eind van het jaar.    

Hoe zit het met het voorschotbedrag bij Energiedirect.nl?

Energieleverancier Energiedirect.nl baseert de berekening voor het voorschotbedrag op het verbruik dat u zelf invult in onze vergelijker. Gaat u de vergelijker invullen, is het invullen van uw verbruik zoals deze op uw eindafrekening staat het meest nauwkeurig. Weet u uw oude verbruik niet? Dan kan de vergelijker een schatting voor u maken. Deze schatting is dan gebaseerd op het verbruik van een gemiddeld huishouden van het aantal personen dat u zelf aangeeft, in het type huis dat u zelf aangeeft.    

Kan ik een betalingsregeling aanvragen?

Wanneer uw energieverbruik hoger uitvalt dan verwacht, zult u aan het eind van het jaar bij de eindnota moeten bijbetalen. Wanneer u dit bedrag niet eenmalig kunt voldoen, kunt u online bij Mijnenergiedirect.nl een betalingsregeling aanvragen. Energiedirect.nl stuurt in dit geval na de aanvraag een e-mail zodat u de aanvraag kunt bevestigen of weigeren. U kunt geen betalingsregeling aanvragen voor een termijnbetaling.    

Wat is het verschil tussen een jaarnota en een eindnota?

Ieder jaar krijgt u een jaarnota thuisgestuurd, dit is de berekening van uw daadwerkelijke energieverbruik van het afgelopen jaar met de bijhorende kosten. Hier staat op vermeldt hoeveel geld u nog terug krijgt van energiedirect.nl of hoeveel u nog moet bijbetalen. De eindnota wordt naar u opgestuurd wanneer u uw energiecontract bij energiedirect.nl opzegt of overstapt naar een andere energieleverancier.
In 6 simpele stappen tot €450 besparen? Vraag nu gratis de ultieme energiechecklist aan.
Ruim 200.000 anderen gingen u voor