Menu
logo-energie-greenchoice
9,0 uit 10
Wilt u graag meer weten over energieleverancier Greenchoice? Wij hebben zoveel mogelijk informatie over de leverancier voor u op een rijtje gezet: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Meteen de actietarieven en welkomstkortingen van Greenchoice bekijken kan natuurlijk ook. Maak daarvoor gebruik van onze energievergelijker.    

Greenchoice

Greenchoice levert alleen groene stroom. De leverancier is in Rotterdam gevestigd en er werken ruim 200 werknemers. Meer dan 370.000 huishoudens zijn klant van Greenchoice. Het bedrijf is nog relatief klein en jong, maar de ambities zijn groot. Greenchoice zet zich in om de opwekking van energie volledig duurzaam te krijgen.

 

 

 

Tarieven Greenchoice

De actuele actietarieven van Greenchoice vindt u in de energievergelijker. U ziet ook meteen of Greenchoice een welkomstkorting biedt. Net als bij alle andere energieleveranciers, veranderen de tarieven van Greenchoice twee keer per jaar. Deze verandering vindt plaats op 1 januari en 1 juli. U merkt hier alleen iets van als u een energiecontract heeft met variabele tarieven. Heeft u een energiecontract met vaste tarieven afgesloten, dan betaalt u gedurende de looptijd van uw contract de prijs zoals deze aan het begin is vastgesteld. Zit u met vaste tarieven dan helemaal goed? Nee. Zijn de tarieven sterk gedaald, profiteert u hier niet van met een contract met vaste tarieven. Wij raden daarom iedereen aan om ieder jaar opnieuw een nieuwe vergelijking te maken. Kies ieder jaar opnieuw voor een éénjarig energiecontract en profiteer jaarlijks van een mooie welkomstkorting.

 

Welkomstkortingen en actietarieven

 

Alleen via vergelijkingswebsites zoals EasySwitch.nl ontvangt u welkomstkortingen en sluit u energiecontracten af tegen actietarieven. Waarom alleen via EasySwitch.nl? Omdat energieleveranciers graag klanten willen winnen. Om hoog uit te komen uit de vergelijker, moet een leverancier een aantrekkelijk actietarief bieden. De acties die u bij ons op de website vindt, zal u dan ook niet tegenkomen op de website van Greenchoice zelf.

Greenchoice energie vergelijken

 

Bent u benieuwd welk actietarief Greenchoice u op dit moment kan bieden? Maak dan meteen vergelijking. Vul uw gegevens in en bekijk het overzicht.

 

Vergelijk Energie

 

Over Greenchoice

Greenchoice is sinds 2001 actief op de Nederlandse energiemarkt. Als energieleverancier onderscheiden zij zich door de nadruk die ze leggen op groene energie. Het doel is om duurzame energie te leveren. Energie opgewekt uit zon, wind, water en biomassa. Het liefst uit Nederland. Greenchoice stimuleert een bewuste omgang met energie.

 

Hoe duurzaam is Greenchoice?

Greenchoice levert uitsluitend groene stroom en bosgecompenseerde gas. De energie wordt uit duurzame, natuurlijke bronnen gewekt. Momenteel komt 70% uit Nederland. Greenchoice heeft als doel gesteld om in 2020 voor de volle 100% energie te leveren uit Nederland. De C02-uitstoot door gasverbruik wordt gecompenseerd met bos- en klimaatprojecten. Het Greenchoice Bosspaarplan is bijvoorbeeld zo’n project, waarin het herstel en de langdurige bescherming van de Amazone centraal staat.

 

Energiecontracten bij Greenchoice

Greenchoice werkt met drie verschillende energiecontracten:

 • Kortingsgarantie
 • 100% Nederlandse wind
 • 100% Nederlands groen

 

Bij alle tarieven is het gas 100% bosgecompenseerd. De kortingsgarantie werkt alleen met een variabel tarief. Greenchoice garandeert dat het tarief 0,25 procent lager zal zijn dan het tarief van de grootste leverancier in de regio. 100% Nederlandse wind en 100% Nederlands groen werken beide met een vast tarief. Bij 100% Nederlands Groen is het mogelijk tot 3 jaar een gegarandeerd vast tarief te nemen. Wilt u de huidige tarieven van Greenchoice bekijken? U kunt energie vergelijken en tarieven inzien door onze vergelijker te gebruiken. U kunt de tarieven meteen vergelijken met alle andere aanbieders.

 

Hoe wordt de groene stroom opgewekt?

Kortingsgarantie 50% Nederlandse biomassa
40% Nederlandse windenergie
10% EU-windenergie
100% Nederlandse wind 100% Nederlandse windenergie
100% Nederland groen 65% Nederlandse biomassa
35% Nederlandse windenergie

Wanneer geldt het daltarief en normaaltarief?

De tijden van het lage en normale tarief zijn afhankelijk van uw regio. In Noord-Brabant en Limburg geldt tussen 7.00 en 21.00 uur op werkdagen het normaaltarief. In de rest van Nederland geldt het normaaltarief op werkdagen tussen 7.00 en 23.00 uur. Buiten deze tijden om betaalt u het laagtarief. Dat is dus ‘s nachts, in het weekend en op feestdagen. Op de volgende feestdagen betaalt u het laagtarief: Nieuwjaarsdag, Tweede Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartdag, Tweede Pinksterdag, Eerste en Tweede Kerstdag.

 

De slimme thermostaat van Greenchoice

Greenchoice biedt geen slimme thermostaat aan. Het staat u natuurlijk wel vrij om zelf een slimme thermostaat aan te schaffen en te installeren in uw huis.

 

De slimme meter bij Greenchoice

De slimme meter is een digitale energiemeter. Net als bij de oudere meters wordt het verbruik van elektriciteit en gas gemeten. Het verschil is dat met de slimme meter uw netbeheerder uw verbruik op afstand kan uitlezen. Het is dus niet meer nodig om zelf de meterstanden door te geven aan de energieleverancier. De slimme meter vereenvoudigt het meten van het energieverbruik voor de consument.

Enkele voordelen van een slimme meter bij Greenchoice:

 • U hoeft zelf geen meterstanden meer door te geven;
 • Als u energie teruglevert, wordt dit ook gemeten;
 • U kunt online uw maandelijkse verbruik bekijken;
 • Dubbele tarieven kunnen worden gemeten.

 

De terugleveringvergoeding van zonnepanelen

Als u een analoge meter heeft, draait de meter zelf vooruit of achteruit naarmate er energie wordt verbruikt of opgewekt. De energie die u teruglevert wordt dus al van het verbruik afgetrokken. Dit verbruik wordt niet apart gespecificeerd. Als u een digitale meter heeft, worden de levering en teruglevering apart geregistreerd. De teruggeleverde energie wordt apart van de jaarnota op een teruglevernota verrekend. Bij beide meters krijgt u voor ieder kWh die u zelf opwekt een besparing die gelijk is aan uw volledige energietarief.

 

U wekt meer energie op dan u verbruikt?

Over het algemeen wordt er per huishouden meer energie verbruikt dan wordt opgewekt met zonnepanelen. Als u per jaar toch meer produceert dan u verbruikt, krijgt u voor de opgewekte stroom uitsluitend de kale stroomprijs en btw vergoed. Er wordt geen netto energiebelasting uitgekeerd.
Hebt u een digitale meter? Voor deze klanten maakt Greenchoice een uitzondering. Klanten met een digitale meter die meer stroom produceren dan ze verbruiken, krijgen voor de eerste 1000 kWh de netto teruglevering inclusief de energiebelasting vergoed. Dit geldt per nota en per jaar.

 

Contactgegevens Greenchoice

E-mail vragen@greenchoice.nl
Telefoon 010 – 478 23 26
Kosten Lokaal tarief
Bereikbaar Werkdagen 8.30 – 17.30
Zaterdag 8.30 – 16.00
Website http://www.greenchoice.nl/

Gas- en stroomstoringen bij Greenchoice

Wat te doen bij een gas- of stroomstoring? Probeer eerst te achterhalen of u de enige in de buurt bent zonder gas of stroom. Bel bijvoorbeeld bij uw buren aan. Op de website gasenstroomstoringen.nl kunt u heel snel zien wat er aan de hand is. Als u niet in de gelegenheid bent deze website te bereiken, kunt u ook bellen naar het nationale storingsnummer. 0800-9009. Dit gratis nummer is altijd bereikbaar. Bij een gaslucht wordt geadviseerd meteen te bellen.

 

Betalingen aan Greenchoice

Bij Greenchoice wordt de verschuldigde bedrag maandelijks via een automatische incasso van uw rekening afgeboekt. Dit gebeurt altijd rond de 6e van de maand. Rond de 10e van de maand vindt de verrekening van de jaarnota plaats. Lukt de incasso de eerste keer niet? Dan wordt het rond de 16e en de 26e nogmaals geprobeerd. Is het bedrag na deze drie pogingen nog steeds niet van uw rekening af te boeken? Dan ontvangt u een herinneringsbrief.

 

Wat te doen bij verhuizing?

De verhuizing kunt u op meerdere manieren aan Greenchoice doorgeven. Via uw internetdossier, Mijn dossier, kunt u de verhuizing doorgeven. Het is ook mogelijk de verhuizing telefonisch of via de mail door te geven. Telefonisch is Greechoice op 010 – 478 23 26 te bereiken. Mails stuurt u naar vragen@greenchoice.nl.

 

Opzeggen contract bij Greenchoice

Als u uw contract wilt opzeggen, kunt u dit doorgeven aan de klantenservice van Greenchoice. Het nummer is 010 – 478 23 26. U betaalt het lokale tarief.

 

Opzegtermijn Greenchoice

Wilt u uw contract voortijdig opzeggen? Doorgaans brengt de energieleverancier een opzegvergoeding (anders gezegd: een opzegboete) in rekening. Greenchoice brengt geen opzegvergoeding in rekening bij het vroegtijdig beëindigen van uw contract. Het contract met Greenchoice kunt u kosteloos opzeggen. De opzegtermijn bedraagt 30 dagen.

 

Neemt Greenchoice uw opzegboete over?

In geen geval neemt Greenchoice uw opzegboete over. Omdat Greenchoice zelf geen opzegvergoeding in rekening brengt, vergoeden zij deze ook niet voor u als u vroegtijdig overstapt.

 

Greenchoice aanbieding

Spreekt energieleverancier Greenchoice u aan en zou u graag een contract bij de leverancier af willen sluiten? In onze vergelijker bekijkt u de actuele welkomstkortingen en actietarieven van Greenchoice. Houd de opzegtermijn van uw huidige leverancier in de gaten: Stapt u te vroeg over, dan krijgt u te maken met een opzegboete. De meeste energiecontracten hebben een opzegtermijn van 30 dagen voor het einde van het contract. Dit betekent dat als u een éénjarig contract heeft afgesloten, u deze in de 11e maand van uw contract pas op kunt zeggen.

 

Overstappen van energieleverancier

U zoekt een nieuwe energieleverancier en overweegt een overstap naar Greenchoice? Maak gebruik van onze energievergelijker. U krijgt een overzicht van meerdere energieleveranciers en hun tarieven. Vergelijk verschillende mogelijkheden en vind de energieleverancier met de beste voorwaarden tegen de scherpste prijs.

 

Energie vergelijken in vier stappen

 

Wat doet EasySwitch en wat doet Greenchoice?

EasySwitch.nl helpt u bij het vergelijken van energieleveranciers. Met de energievergelijker kunt u kijken welke energieleverancier de scherpste tarieven aanbiedt. Wanneer het blijkt dat Greenchoice de goedkoopste energieleverancier is, dan kunt u via EasySwitch.nl overstappen. Zodra u de overstap compleet maakt, wordt u aangemeld bij Greenchoice. Zij zorgen ervoor dat uw oude energiecontract wordt opgezegd. Op deze manier stapt u makkelijk en snel over en hoeft u zelf niets te doen.

 

Let op: voor de exacte voorwaarden van de energiecontracten kunt u terecht op de website van Greenchoice. Vergelijk de energietarieven met die van andere leveranciers via de energievergelijker.

 

Vergelijk Energie

Greenchoice tarieven vergelijken

Energietarieven energieleveranciers 2016
Greenchoice tarieven | Energie Direct tarieven | Westland Energie tarieven | Dong Energie tarieven | Oxxio tarieven | Nederlandse Energie Maatschappij tarieven | Anode Energie | Cogas Energie | RENDO energie | RWE tarieven | Nuon tarieven | Main Energie tarieven | Delta Energie | Eneco tarieven | Essent tarieven | Eon tarieven | Innova Energie tarieven


Beoordeling klantervaringen
8,7
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
9,3
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
9,0 uit 10

Klantervaringen

30 August, 08:16 J.J.L. Lourens Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles bij overstap perfect geregeld en een aanzienlijk lagere prijs per maand
Ik raad Greenchoice aan.
29 August, 07:36 J.F. Vereecken Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Wij zijn tot op de dag van vandaag uiterst tevreden met onze energieleverancier Greenchoice, geen problemen met het terugleveren van energie welke correct en goed controleerbaar op de nota is te zien.
Ik raad Greenchoice aan.
28 August, 07:01 G. Govers Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Groene energie
Ik raad Greenchoice aan.
25 August, 07:30 A.C.M. Hondius-Schuttenhelm Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ik ben heel tevreden
Ik raad Greenchoice aan.
22 August, 16:42 V.B.C. Engelsman Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goede overgang en nog geen probleem gehad
Ik raad Greenchoice aan.
22 August, 07:58 J. Hartman Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
nu zijn wij een maand klant, het is nog te vroeg om een oordeel te geven
Ik raad Greenchoice aan.
21 August, 07:44 J Verhoeven Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Geen problemen, gewoon netjes overgestapt.
Ik raad Greenchoice aan.
18 August, 20:03 T.A.J. Denissen-Reiniers Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goede prijs
Ik raad Greenchoice aan.
18 August, 05:29 M Bosman Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik ben al jaren een tevreden klant!
Ik raad Greenchoice aan.
14 August, 10:03 W.H.P. Colle Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gewoon goed in vergelijking met andere leveranciers.
Ik raad Greenchoice aan.

Veelgestelde vragen over Greenchoice

 

Hoe wordt het termijnbedrag bepaald?

Het bedrag dat u iedere maand betaalt voor uw energie wordt ook wel het termijnbedrag genoemd. Dit bedrag is of gebaseerd op een schatting van uw gemiddelde maandelijkse energieverbruik of op het historisch energieverbruik in uw woning. Aan het eind van uw contractjaar worden de daadwerkelijke kosten verrekend met het bedrag dat u al betaald heeft. Was het termijnbedrag te hoog, krijgt u geld terug, was het te laag, moet u aan het eind van uw contract bijbetalen.  

Kan ik het termijnbedrag aan laten passen?

Klopt het termijnbedrag niet volgens u? De meeste energieleveranciers bieden u de mogelijkheid dit maandbedrag aan te passen. Uw maandelijkse bedrag verhogen kan altijd, naar beneden stellen kan vaak maar met enkele procenten. Dit om te voorkomen dat u aan het eind van uw contract een hoge rekening ontvangt.  

Hoe zit het met het termijnbedrag bij Greenchoice?

Energieleverancier Greenchoice baseert de berekening voor het termijnbedrag op het historisch verbruik. Dit betekent dat Greenchoice kijkt naar het energieverbruik in uw huis over het afgelopen jaar. Bent u met een of meerdere huisgenoten meer of minder dan vorig jaar? Via uw persoonlijke omgeving op de website van Greenchoice kunt u het maandbedrag altijd aanpassen.  

Wat wordt mijn energietarief na afloop van de contractduur?

Voordat uw huidige contract bij Greenchoice afloopt, krijgt u een nieuw voorstel toegestuurd. Als u hier niet op reageert, wordt uw huidige tarief omgezet naar het variabele tarief met Kortingsgarantie. Greenchoice zal dan altijd 0,25 eurocent per kWh stroom en m3 gas onder het variabele tarief van de regioleverancier blijven.  

Is er een Greenchoice app? Wat kan ik ermee?

Met de app van Greenchoice krijgt u inzicht in uw verbruik. U kunt ook veel energiezaken zelf regelen. Enkele functies:
 • Doorgeven van de meterstanden;
 • Inzicht in energieverbruik per jaar, maand, week of dag;
 • Maandelijks termijnbedrag bekijken en wijzigen;
 • Uw verbruik vergelijken met de rest van Nederland;
 • Bespaartips voor uw eigen huishouden.
 

Wat is bosgecompenseerd gas?

Voor Greenchoice zijn er drie pijlers voor een duurzamer energiegebruik. De eerste twee pijlers zijn efficiënter gebruik van stroom en kiezen voor duurzaam opgewekte energie. De derde pijler is het compenseren van het verbruik dat niet duurzaam is opgewekt. Dit noemen ze bij Greenchoice bosgecompenseerd gas. Bij het gebruik van gas komt C02 vrij. Dit wordt gecompenseerd door te investeren in verschillende bosprojecten. Greenchoice steunt nu zes bosprojecten. De projecten worden uitgekozen als er een goede mix is tussen een impact op de C02-uitstoot, de biodiversiteit en de lokale bevolking.  
Er is iets fout gegaan
{{::errorText}}

Vergelijk energie

We hebben meerdere resultaten gevonden, kies hieronder uw exacte adres
Uw huidige leverancier

Uw jaarverbruik {{mini_verbruik}}

Personen in huishouden
{{mini_verbruik}}
Stroom (normaal)
Stroom (dal)
Gas

Helaas is het door u ingevulde verbruik te hoog om onze bestaande contracten aan te bieden. Graag willen wij voor u een offerte op maat maken met speciale tarieven. Neemt u alstublieft contact op met onze klantenservice op: 020 – 5317670.

Zojuist overgestapt