Menu
Hulp nodig? Bel 020 - 531 76 70 of chat
logo_es
U zoekt meer informatie over Oxxio? Alle informatie over Oxxio vindt u hier: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Energie vergelijk je op EasySwitch.nl om het energieproduct te vinden dat bij uw verbruik past.

Oxxio

Oxxio levert groene stroom en gas aan consumenten. Energieleverancier Oxxio wil klanten door middel van technologische vernieuwingen stimuleren kritisch na te denken over hun energieverbruik. Om hierbij te helpen biedt Oxxio nieuwe producten en diensten.

 

Over Oxxio energie

Oxxio levert sinds 2000 energie in Nederland – toen nog onder de naam Energiebedrijf.com – en is gevestigd in Rotterdam. In 2011 is Oxxio overgenomen door Eneco. Het bedrijf levert 100% groene stroom en gas aan consumenten. Oxxio stimuleert iedereen kritisch na te denken over hun energieverbruik. Hiervoor heeft de energieleverancier een slimme app ontwikkeld.

 

Vergelijk Energie

 

Hoe duurzaam is Oxxio energie

De stroom die Oxxio aanbiedt wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Het gaat met name om windturbines en waterkrachtcentrales. Oxxio levert alleen groene stroom. In 2015 werd de groene stroom van Oxxio voornamelijk opgewekt met behulp van waterkracht (99,98%). Het overige deel is opgewekt met behulp van wind (0,02%).

 

Oxxio tarieven

Oxxio biedt energieproducten met verschillende looptijden. Het is mogelijk een energiecontract af te sluiten voor 1, 2 of 3 jaar. U neemt dan groene stroom en gas af gedurende de looptijd van het door u gekozen contract.

 

Wanneer geldt het laag- en normaaltarief?

Bent u in het bezit van een dubbele, slimme of digitale meter? Dan kunt u bij Oxxio gebruik maken van de Daluren Deal. Dit houdt in dat u op bepaalde tijden, zoals ‘s avonds en in het weekend voor uw stroom alleen de netbeheerkosten en overheidsheffingen betaalt. De daluren gaan in op de volgende tijdstippen:
– Maandag tot en met vrijdag van 23:00 tot 7:00 uur (Brabant en Limburg: 21:00 tot 7:00).
– Weekend: vrijdag 23:00 tot maandag 7:00 uur.
– Officiële feestdagen: Nieuwjaarsdag, Eerste Paasdag, Tweede Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag, Eerste Pinksterdag, Tweede Pinksterdag, Eerste Kerstdag en Tweede Kerstdag.
De daluren worden bepaald door uw netbeheerder.

De slimme meter bij Oxxio

Met een slimme meter kunt u via Mijn Oxxio online inzicht krijgen in uw energieverbruik. De slimme meter wordt geïnstalleerd door uw netbeheerder en de plaatsing hiervan is ingepland per straat, wijk of regio. Wilt u al eerder een slimme meter? Vraag deze dan aan via uw netbeheerder.

 

De terugleververgoeding van zonnepanelen

Bij Oxxio kunt u energie salderen. De energie die u teruglevert wordt afgetrokken van uw eigen verbruik. Bij Oxxio kunt u dit ook doen boven de 5.000 kWh. Heeft u een dubbele meter? Dan trekt Oxxio de door u geleverde stroom eerst af van uw normaalverbruik, en daarna van uw dalverbruik. Wanneer de leverancier uw energieverbruik heeft verrekend met uw eigen meters, ontvangt u voor de energie die u aan het openbare net heeft teruggestort een terugleververgoeding. De terugleververgoeding bestaat uit: tarief per kWh, overheidsheffingen (opslag duurzame energie, energiebelasting) en btw. Levert u meer energie dan u zelf gebruikt? Dan wordt dit door Oxxio ‘een overschot aan teruglevering’ genoemd. De vergoeding voor deze energie is gelijk aan het enkeltarief zoals dit in uw overeenkomst staat. Er wordt echter geen energiebelasting en btw over vergoed. U kunt dit teruglezen op uw jaarnota. Heeft u een overschot aan teruglevering? Dan ziet u een negatief saldo op uw jaarnota en krijgt u geld terug.

 

U wekt meer energie op dan u verbruikt?

Het tarief voor teruglevering van energie is altijd gelijk aan uw all-in leveringstarief zoals deze in uw contract beschreven staat. Dit all-in tarief bestaat uit tarief per kWh, opslag duurzame energie, energiebelasting en btw. Levert u meer energie terug dan dat u zelf afneemt? Dan krijgt u een vergoeding gelijk aan het enkeltarief zoals deze in uw contract staat. Energiebelasting en btw worden niet vergoed.

 

Contactgegevens Oxxio

Heeft u vragen voor Oxxio? De energieleverancier is op verschillende manieren te bereiken:

Contactgegevens Oxxio
E-mail: klantenservice@oxxio.nl
Telefoon: 0900 – 55 66 777
Kosten: € 0,55 cent per gesprek + belkosten
Bereikbaarheid: Ma t/m Vr van 8:30 tot 19:00 uur.
Website: http://www.oxxio.nl

 

Gas- en stroomstoringen bij Oxxio energie

Is er sprake van een stroomstoring? Meld deze storing dan direct bij het Nationaal Storingsnummer Gas en Stroom. Dit nummer is 24 uur per dag te bereiken op 0800 – 9009. Als u bij dit nummer een melding doet, wordt de storing direct doorgegeven aan de lokale netbeheerder voor gas en/of stroom. Uw netbeheerder zal u zo snel mogelijk helpen.

 

Betalingen aan Oxxio

Wanneer u een contract afsluit bij Oxxio, maakt Oxxio een schatting van uw energieverbruik. Op basis van uw historisch energieverbruik bepaalt Oxxio een termijnbedrag. De schatting wordt gebaseerd op uw historische verbruik, wat Oxxio ontvangt van uw netbeheerder. Ieder jaar ontvangt u een jaarnota. Via Mijn Oxxio ziet u in welke maand u uw jaarnota ontvangt. Stopt uw contract bij Oxxio, vanwege verhuizing of een overstap naar een andere energieleverancier? Dan ontvangt u een eindnota. Aan de hand van deze eind- en jaarnota kan het zijn dat u geld terug krijgt, of moet betalen. Afhankelijk hoe dicht het maandelijkse termijnbedrag in de buurt zat van uw werkelijk verbruik.

 

Wat te doen bij verhuizing

Gaat u verhuizen maar wilt u wel bij Oxxio blijven? Dan kunt u in de meeste gevallen de overeenkomst gewoon voortzetten op uw nieuwe adres. Belangrijk is wel dat u de verhuizing tijdig aan Oxxio doorgeeft.

 

Opzeggen contract bij Oxxio

Wilt u uw energiecontract bij Oxxio opzeggen? Controleer dan eerst de einddatum van uw contract. Oxxio hanteert een opzegtermijn van 30 dagen.  Zorg dus dat u tenminste 30 dagen voor het einde van uw contract opzegt. Doet u dit niet op tijd, wordt het contract voor onbepaalde tijd verlengd, en staat het tarief voor 1 jaar vast. Wilt u uw contract al opzeggen terwijl deze nog loopt? Bij contractbreuk wordt een opzegvergoeding in rekening gebracht.

 

Neemt Oxxio uw opzegboete over

Bent u van plan over te stappen naar Oxxio terwijl uw huidige energiecontract nog niet is afgelopen? Dan kan het zijn dat uw huidige energieleverancier hier een opzegboete voor rekent. Oxxio betaalt niet de opzegboete die u bij uw huidige energieleverancier kunt krijgen voor vroegtijdig overstappen.

 

Overstappen van energieleverancier

Heeft u het idee dat u bij uw huidige energieleverancier teveel betaalt voor energie? Via de vergelijker op EasySwitch.nl ontdekt u snel wat u kunt besparen door over te stappen naar een goedkopere energieleverancier. Omdat de prijzen voor energie ieder jaar opnieuw worden vastgesteld, is het slim om uw energiecontract ieder jaar te vergelijken. Komt u er via onze vergelijker achter dat u veel op uw energiekosten kunt besparen door te kiezen voor een energiecontract bij Oxxio? Stap dan over naar Oxxio en Oxxio zegt uw oude leverancier voor u op.

 

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet Oxxio?

Via EasySwitch.nl maakt u binnen een paar minuten een vergelijking tussen de verschillende energiecontracten. Komt een energieproduct van Oxxio het beste overeen met uw wensen wat betreft energieverbruik? Dan kiest u voor een energiecontract bij Oxxio. De overstap naar een energiecontract is gemakkelijk, Oxxio zegt bij aanmelding uw oude energiecontract voor u op.

Let op: voor de exacte voorwaarden van de energiecontracten kunt u terecht op de website van Oxxio. Vergelijk de energietarieven met die van andere leveranciers via de energievergelijker.

 

Vergelijk Energie

 

Oxxio tarieven vergelijken

Energietarieven energieleveranciers 2016
Greenchoice tarieven | Energie Direct tarieven | Westland Energie tarieven | Dong Energie tarieven | Oxxio tarieven | Nederlandse Energie Maatschappij tarieven | Anode Energie | Cogas Energie | RENDO energie | RWE tarieven | Nuon tarieven | Main Energie tarieven | Delta Energie | Eneco tarieven | Essent tarieven | Eon tarieven | Innova Energie tarieven


Beoordeling klantervaringen
7,1
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
6,3
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
6,7 uit 10

Klantervaringen

30 April, 11:04 J.G.A. Olde Heuvelt Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Sorry, maar ik kan nog niets beoordelen. Heb alleen het verzoek van OXXIO gehad om de meterstanden door te geven en dat is goed verlopen. Heb geen reden om een slechte beoordeling te geven. Omdat zonder invulling het bericht niet verzonden kan worden, heb ik alles met 5 sterren ingevuld.
Ik raad Oxxio aan.
30 April, 07:01 A.A.J. Albert Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
overstap zonder problemen. Oxxio-site overzichtelijk. Voorschot is makkelijk via de site te wijzigen.
Ik raad Oxxio aan.
29 April, 07:22 T. Hoekstra Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima, zoals het hoort inzichtelijk, lage prijzen.
Ik raad Oxxio aan.
27 April, 16:32 H. Vroegh Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat alles naar wens is verlopen.
Ik raad Oxxio aan.
26 April, 07:20 E.C.M. Kuijpers Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Op het eerste gezicht lijkt alles prima in orde, maar dan blijken delen van de App niet te werken. Hier hebben alle klanten mee te maken. Met de online hulp zeggen ze er naar te kijken maar er gebeurt eigenlijk niets om dit op te lossen. Er zijn veel problemen als je mocht verhuizen en na onderzoek van milieu-organisaties blijkt de groene stroom NIET GROEN te zijn. Zogenaamde \"Sjoemelstroom\". Hier ben ik niet blij mee. Ik ga dus hierna gewoon terug naar een échte groene stroom leverancier zoals bijvoorbeeld Greenchoice.
Ik raad Oxxio af.
25 April, 12:18 A. Kummer Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Bijna alles goed behalve overstapproces. De datum welke ik aangaf werd niet gehoord en volgde hun eigen systeem.
Ik raad Oxxio aan.
24 April, 10:46 J.P.A. Vervoort Beoordeling: 4,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik ben tot no toe tevreden
Ik raad Oxxio aan.
24 April, 08:27 G.A. Heijtlager Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
omdat er zich niets heeft voorgedaan wat mij niet beviel
Ik raad Oxxio aan.
23 April, 07:30 H.J.B. MIEDEMA Beoordeling: 5,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik geef aan een geschat verbruik en er is een welkomstgeschenk. Deze cijfers zou ik graag terug willen zien in de overeenkomst. Ook zou ik graag duidelijk de tarieven willen zien in de overeenkomst wanneer het verbruik hoger is dan geschat. Dat is wat is overeengekomen. Ik bedank Easy Switch voor hun goede inzet. Deze site zal ik zeker vaker gaan gebruiken op energieprijzen te vergelijken.
Ik raad Oxxio aan.
21 April, 18:27 B.G.G.M. Theeuwen Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
IK ben niet bij OXXIO
Ik raad Oxxio af.

Veelgestelde vragen Oxxio

 

Hoe kan ik mij aanmelden voor Mijn Oxxio?

Als u gebruik wilt maken van de online omgeving van Oxxio, moet u eerst uw account activeren. Dit doet u door op de website eerst te registreren. U hoeft zich maar één keer te registreren en kan vervolgens inloggen wanneer u wilt. U kunt zich registreren via de website of via de Mijn Oxxio app. Deze app is te downloaden voor iPhone, iPad en Android telefoons en -tablets.

Hoe stap ik over naar Oxxio?

Via onze vergelijker kunt u kijken of een energieproduct van Oxxio voordelig voor u uitpakt en aansluit bij uw energiebehoefte. Overstappen is eenvoudig, want Oxxio zegt bij uw overstap uw oude energieleverancier voor u op.

Hoe wordt het voorschotbedrag bepaald?

Het voorschotbedrag, ook wel het termijnbedrag genoemd, is het bedrag dat u iedere maand betaalt aan uw energieleverancier voor uw energieverbruik. Dit bedrag is gebaseerd op een inschatting van uw gemiddelde maandelijkse energieverbruik of op het historisch energieverbruik in uw woning. De kosten die u daadwerkelijk heeft gemaakt worden aan het eind van uw contractjaar verrekend met het voorschotbedrag dat u maandelijks heeft betaald.    

Kan ik het voorschotbedrag aan laten passen?

Bent u het niet eens met de hoogte van uw maandelijkse voorschotbedrag? Neem dan contact op met uw energieleverancier. De meeste energieleveranciers bieden de mogelijkheid om het voorschotbedrag via de persoonlijke online omgeving aan te passen. Uw voorschotbedrag omhoog aanpassen kan altijd, omlaag kan vaak maar met een paar procent. Dit uit voorzorg dat klanten geen hoge rekening krijgen aan het eind van het jaar.  

Hoe zit het met het voorschotbedrag bij Oxxio?

Energieleverancier Oxxio baseert de berekening voor het voorschotbedrag op het historische verbruik. Dat wil zeggen dat Oxxio bekijkt wat u, of de vorige bewoners het afgelopen jaar aan energie hebben verbruikt en hierop wordt vervolgens het termijnbedrag gebaseerd.

Er is iets fout gegaan

{{::errorText}}

Vergelijk energie

We hebben meerdere resultaten gevonden, kies hieronder uw exacte adres
Uw huidige leverancier

Uw jaarverbruik {{mini_verbruik}}

Personen in huishouden
{{mini_verbruik}}
Stroom (normaal)
Stroom (dal)
Gas

Helaas is het door u ingevulde verbruik te hoog om onze bestaande contracten aan te bieden. Graag willen wij voor u een offerte op maat maken met speciale tarieven. Neemt u alstublieft contact op met onze klantenservice op: 020 – 5317670.

Zojuist overgestapt

In 6 simpele stappen tot €450 besparen? Vraag nu gratis de ultieme energiechecklist aan.
Ruim 200.000 anderen gingen u voor