Menu
Hulp nodig? Bel onze experts: 020 - 531 76 70
Oxxio
U zoekt meer informatie over Oxxio? Alle informatie over Oxxio vindt u hier: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Vergelijk energie op EasySwitch.nl om het energieproduct te vinden dat bij uw verbruik past.
Beoordeling uit klantervaringen
7,7 uit 10
Beoordeling Easyswitch
6,3 uit 10
Gemiddelde beoordeling:
7,0 uit 10

Oxxio

Oxxio levert groene stroom en gas aan consumenten. Energieleverancier Oxxio wil klanten door middel van technologische vernieuwingen stimuleren kritisch na te denken over hun energieverbruik. Om hierbij te helpen biedt Oxxio nieuwe producten en diensten.

Over Oxxio

Oxxio levert sinds 2000 energie in Nederland – toen nog onder de naam Energiebedrijf.com – en is gevestigd in Rotterdam. Vanaf 2005 gaat het bedrijf verder onder de naam Oxxio. In 2011 wordt Oxxio overgenomen door Eneco. Het bedrijf levert 100% groene stroom en gas aan consumenten. Oxxio stimuleert iedereen kritisch na te denken over hun energieverbruik. Hiervoor heeft de energieleverancier een aantal middelen ontwikkeld, zoals de Oxxio App. Het motto van Oxxio is: je energie in eigen hand.

Energie vergelijken »

Hoe duurzaam is Oxxio

De stroom die Oxxio aanbiedt wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Het gaat met name om windturbines en waterkrachtcentrales. Oxxio levert alleen groene stroom. In 2014 werd de groene stroom van Oxxio voornamelijk opgewekt met behulp van waterkracht (99,65%). Het overige deel is opgewekt met behulp van wind (0,35%).

Tarieven van Oxxio

Oxxio biedt energieproducten met verschillende looptijden:
InControl: InControl is een energiecontract waarmee u zelf invloed heeft op uw energieverbruik. Dankzij de Oxxio App heeft u continu inzicht in uw energieverbruik. De 12 besparende gadgets die u bij dit contract ontvangt, helpen u energie besparen.
Free: dit is een energiecontract die u veel vrijheid biedt. U bepaalt zelf de looptijd van uw contract, u profiteert van voordelige tarieven voor stroom en gas, u betaalt een tarief dat de markt volgt en u heeft toegang tot de Oxxio App waarmee u grip heeft op uw energiekosten.
Daluren Deal: een energiecontract waarbij u profiteert van daluren is de Daluren Deal. U krijgt hiermee 99% korting op uw leveringstarief omdat u ‘s avonds en in het weekend alleen voor netbeheerderskosten en overheidsheffingen betaalt. Dit komt neer op € 0,0001 per kWh voor stroom tijdens daluren. Let op: deze deal biedt alleen voordeel wanneer u 40% van uw energie in de daluren verbruikt. Door bijvoorbeeld uw was in het weekend of ‘s nachts te doen, en uw elektrische apparaten op te laden als u gaat slapen.

Wanneer geldt het laag- en normaaltarief?

Bent u in het bezit van een dubbele, slimme of digitale meter? Dan kunt u bij Oxxio gebruik maken van de Daluren Deal. Dit houdt in dat u op bepaalde tijden, zoals ‘s avonds en in het weekend voor uw stroom alleen de netbeheerkosten en overheidsheffingen betaalt. De daluren gaan in op de volgende tijdstippen:
– Maandag tot en met vrijdag van 23:00 tot 7:00 uur (Brabant en Limburg: 21:00 tot 7:00).
– Weekend: vrijdag 23:00 tot maandag 7:00 uur.
– Officiële feestdagen: Nieuwjaarsdag, Eerste Paasdag, Tweede Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag, Eerste Pinksterdag, Tweede Pinksterdag, Eerste Kerstdag en Tweede Kerstdag.
De daluren worden bepaald door uw netbeheerder.

De slimme thermostaat van Oxxio

Oxxio was de eerste energieleverancier die klanten een slimme thermostaat aanbood. Deze slimme thermostaat kan tegenwoordig aangesloten worden op allerlei smartphone applicaties, waardoor u in staat bent uw energiegebruik te monitoren en u bespaartips ontvangt. Bent u al klant van Oxxio? Profiteer dan van de bespaartips die Oxxio u kan bieden door een slimme meter aan te vragen bij uw netbeheerder. Oxxio stimuleert klanten zoveel mogelijk zaken online te regelen. Via de website kunt u inloggen in uw eigen omgeving en geeft u gemakkelijk uw meterstanden door, wijzigt u uw termijnbedrag, maakt u een Oxxio-account en bekijkt u of u kunt verlengen.

De slimme meter bij Oxxio

Met een slimme meter kunt u via Mijn Oxxio online inzicht krijgen in uw energieverbruik. De slimme meter wordt geïnstalleerd door uw netbeheerder en de plaatsing hiervan is ingepland per straat, wijk of regio. Wilt u al eerder een slimme meter? Vraag deze dan aan via uw netbeheerder.

De terugleververgoeding van zonnepanelen

Bij Oxxio kunt u energie salderen. De energie die u teruglevert wordt afgetrokken van uw eigen verbruik. Bij Oxxio kunt u dit ook doen boven de 5.000 kWh. Heeft u een dubbele meter? Dan trekt Oxxio de door u geleverde stroom eerst af van uw normaalverbruik, en daarna van uw dalverbruik. Wanneer de leverancier uw energieverbruik heeft verrekend met uw eigen meters, ontvangt u voor de energie die u aan het openbare net heeft teruggestort een terugleververgoeding. De terugleververgoeding bestaat uit: tarief per kWh, overheidsheffingen (opslag duurzame energie, energiebelasting) en btw. Levert u meer energie dan u zelf gebruikt? Dan wordt dit door Oxxio ‘een overschot aan teruglevering’ genoemd. De vergoeding voor deze energie is gelijk aan het enkeltarief zoals dit in uw overeenkomst staat. Er wordt echter geen energiebelasting en btw over vergoed. U kunt dit teruglezen op uw jaarnota. Heeft u een overschot aan teruglevering? Dan ziet u een negatief saldo op uw jaarnota en krijgt u geld van ons terug.

U wekt meer energie op dan u verbruikt?

Het tarief voor teruglevering van energie is altijd gelijk aan uw all-in leveringstarief zoals deze in uw contract beschreven staat. Dit all-in tarief bestaat uit tarief per kWh, opslag duurzame energie, energiebelasting en btw. Levert u meer energie terug dan dat u zelf afneemt? Dan krijgt u een vergoeding gelijk aan het enkeltarief zoals deze in uw contract staat. Energiebelasting en btw worden niet vergoed.

Contactgegevens Oxxio

Heeft u vragen voor Oxxio? De energieleverancier is op verschillende manieren te bereiken:

Contactgegevens Oxxio
E-mail: klantenservice@oxxio.nl
Telefoon: 0900 – 55 66 777
Kosten: € 0,55 cent per gesprek + belkosten
Bereikbaarheid: Ma t/m Vr van 8:30 tot 19:00 uur.
Website: http://www.oxxio.nl

 

Gas- en stroomstoringen bij Oxxio

Is er sprake van een stroomstoring? Meld deze storing dan direct bij het Nationaal Storingsnummer Gas en Stroom. Dit nummer is 24 uur per dag te bereiken op 0800 – 9009. Als u bij dit nummer een melding doet, wordt de storing direct doorgegeven aan de lokale netbeheerder voor gas en/of stroom. Uw netbeheerder zal u zo snel mogelijk helpen.

Betalingen aan Oxxio

Wanneer u een contract afsluit bij Oxxio, maakt Oxxio een schatting van uw energieverbruik. Op basis van uw historisch energieverbruik bepaalt Oxxio een termijnbedrag. De schatting wordt gebaseerd op uw historische verbruik, wat Oxxio ontvangt van uw netbeheerder. Ieder jaar ontvangt u een jaarnota. Via Mijn Oxxio ziet u in welke maand u uw jaarnota ontvangt. Stopt uw contract bij Oxxio, vanwege verhuizing of een overstap naar een andere energieleverancier? Dan ontvangt u een eindnota. Aan de hand van deze eind- en jaarnota kan het zijn dat u geld terug krijgt, of moet betalen. Afhankelijk hoe dicht het maandelijkse termijnbedrag in de buurt zat van uw werkelijk verbruik.

Wat te doen bij verhuizing

Gaat u verhuizen maar wilt u wel bij Oxxio blijven? Dan kunt u in de meeste gevallen de overeenkomst gewoon voortzetten op uw nieuwe adres. Belangrijk is wel dat u de verhuizing tijdig aan Oxxio doorgeeft.

Opzeggen contract bij Oxxio

Wilt u uw energiecontract bij Oxxio opzeggen? Controleer dan eerst de einddatum van uw contract. Oxxio hanteert een opzegtermijn van 30 dagen.  Zorg dus dat u tenminste 30 dagen voor het einde van uw contract opzegt. Doet u dit niet op tijd, wordt het contract voor onbepaalde tijd verlengd, en staat het tarief voor 1 jaar vast. Wilt u uw contract al opzeggen terwijl deze nog loopt? Bij contractbreuk wordt een opzegvergoeding in rekening gebracht. Ook kunnen de kosten voor een Oxxio InControl box in rekening worden gebracht wanneer u binnen een jaar overstapt.

Neemt Oxxio uw opzegboete over

Bent u van plan over te stappen naar Oxxio terwijl uw huidige energiecontract nog niet is afgelopen? Dan kan het zijn dat uw huidige energieleverancier hier een opzegboete voor rekent. Oxxio betaalt niet de opzegboete die u bij uw huidige energieleverancier kunt krijgen voor vroegtijdig overstappen.

Overstappen van energieleverancier

Heeft u het idee dat u bij uw huidige energieleverancier teveel betaalt voor energie? Via de vergelijker op EasySwitch.nl ontdekt u snel wat u kunt besparen door over te stappen naar een andere energieleverancier. Omdat de prijzen voor energie ieder jaar opnieuw worden vastgesteld, is het slim om uw energiecontract ieder jaar te vergelijken. Komt u er via onze vergelijker achter dat u veel op uw energiekosten kunt besparen door te kiezen voor een energiecontract bij Oxxio? Stap dan over naar Oxxio en Oxxio zegt uw oude leverancier voor u op.

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet Oxxio?

Via EasySwitch.nl maakt u binnen een paar minuten een vergelijking tussen de verschillende energiecontracten. Komt een energieproduct van Oxxio het beste overeen met uw wensen wat betreft energieverbruik, en is Oxxio daarin ook nog eens de goedkoopste? Dan kiest u voor een energiecontract bij Oxxio. De overstap naar een energiecontract is gemakkelijk, Oxxio zegt bij aanmelding uw oude energiecontract voor u op.

Let op: voor de exacte voorwaarden van de energiecontracten kunt u terecht op de website van Oxxio. Vergelijk de energietarieven met die van andere leveranciers via de energievergelijker.

Oxxio Tarieven

Oxxio prijzen vergelijken en direct overstappen. Op EasySwitch.nl kunt u Oxxio tarieven vergelijken voor stroom en gas op verschillende criteria zoals energie, prijs, service, looptijd en ervaringen. Oxxio vergelijken, Oxxio opzeggen of Oxxio overstappen? Vergelijk Oxxio stroom en Oxxio gas. Onafhankelijk energie vergelijken doet u op EasySwitch.nl!

Energietarieven energieleveranciers 2015
Greenchoice tarieven | Energie Direct tarieven | Westland Energie tarieven | Dong Energie tarieven | Oxxio tarieven | Nederlandse Energie Maatschappij tarieven | Anode Energie | Cogas Energie | RENDO energie | RWE tarieven | Nuon tarieven | Main Energie tarieven | Delta Energie | Eneco tarieven | Essent tarieven | Eon tarieven | Innova Energie tarieven


Alle producten van Oxxio

Combinatie producten

Beoordeling klantervaringen
7,7
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
6,3
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
7,0 uit 10

Klantervaringen

15 September, 04:51 Beoordeling: 6,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid

Ik raad Oxxio aan.
15 September, 02:41 Elise Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik ben dit jaar voor het eerst overgestapt. Administratrief gezien kon het niet beter gaan, ik betaal nu denk ik 100 euro minder jaar.
Ik raad Oxxio aan.
15 September, 00:31 Annick Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Oxxio is wat mij betreft een gewone energieleverancier. De service is niet echt heel uitzondelijk, maar wel tevreden met de tarieven
Ik raad Oxxio aan.
15 September, 22:21 Gerard Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima energieleverancier. Nooit echt noemenswaardige klachten gehad. Ik was overgestapt via EasySwitch
Ik raad Oxxio aan.

Veelgestelde vragen Oxxio

 

Hoe kan ik mij aanmelden voor Mijn Oxxio?

Als u gebruik wilt maken van de online omgeving van Oxxio, moet u eerst uw account activeren. Dit doet u door op de website eerst te registreren. U hoeft zich maar één keer te registreren en kan vervolgens inloggen wanneer u wilt. U kunt zich registreren via de website of via de Mijn Oxxio app. Deze app is te downloaden voor iPhone, iPad en Android telefoons en -tablets.

Hoe stap ik over naar Oxxio?

Via onze vergelijker kunt u kijken of een energieproduct van Oxxio voordelig voor u uitpakt en aansluit bij uw energiebehoefte. Overstappen is eenvoudig, want Oxxio zegt bij uw overstap uw oude energieleverancier voor u op.

De zorgpremies gaan stijgen!

Vergelijk alle zorgverzekeringen, kies een betere of dezelfde polis en bespaar tot €200.
Vergelijk nu