Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring
Sluiten
whatsapp
call-icon
Ben je op zoek naar meer informatie over Robin energie? Op deze pagina vind je alle informatie over Robin Energie: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Vergelijk energieprijzen op EasySwitch.nl om het energieproduct te vinden dat het beste bij jouw verbruik past.

Robin Energie wil stroom en gas voor iedereen beschikbaar maken. Energie tegen de inkoopsprijs, zonder winstoogmerk, dat is het doel van Robin Energie. Heb je moeite iedere maand opnieuw aan je termijnbedrag te voldoen? En wil je vergelijken of Robin Energie de goedkoopste tarieven heeft voor jouw huishouden? Met energie vergelijken op EasySwitch.nl kun je kiezen welk energiecontract van Robin Energie het voordeligst voor jou is.

Over Robin Energie

Robin Energie profileert zich als de energieleverancier van bewindvoerders en budgetbeheerders. Volgens Robin Energie heeft iedereen recht op stroom en gas. Wanneer een bewindvoerder of budgetbeheerder de verantwoordelijkheid krijgt over de financiën van de cliënt, kan er een energiecontract worden afgesloten bij Robin Energie, zonder dat hiervoor borg hoeft te worden betaald. Dit geld kan volgens Robin Energie beter aan iets anders worden besteed. Als particulier kun je ook een energiecontract afsluiten bij Robin Energie, je betaalt in dit geval een borg ter hoogte van het ingeschatte energieverbruik.

Energie vergelijken »


Hoe duurzaam is Robin Energie?

Robin Energie levert alleen grijze stroom. Volgens Wise Nederland behoort het bedrijf tot één van de meest vervuilende energiebedrijven van Nederland.

Wanneer geldt het laag- en normaaltarief

Als je thuis een enkele meter hebt, betaal je altijd één tarief: het normale tarief. Als jij een meter hebt  met twee telwerken (een dubbele meter), wordt er een verschil gemaakt tussen het normaal tarief en het laag tarief. Het lage tarief geldt tussen 23:00 en 07:00 en in sommige provincies zelfs tussen 21:00 en 07:00. In de overige uren geldt het normale tarief.

Slimme thermostaat van Robin Energie

Robin Energie levert een slimme thermostaat, maar wil klanten wel helpen met het besparen van energie. Daarom kun je op de website tips vinden over hoe je thuis energie kunt besparen.

De slimme meter bij Robin Energie

Robin Energie levert een slimme thermostaat. Dankzij deze slimme meter kan het aanbod en verbruik van energie beter op elkaar worden afgestemd, worden meterstanden automatisch doorgegeven en heb je meer inzicht in je energieverbruik. De installatie van de meter is kosteloos. Wanneer je de slimme meter echt niet wilt, kun je hem weigeren of de uitleesfunctie uitzetten.

De terugleververgoeding van zonnepanelen

De terugleververgoeding is hetzelfde tarief als dat Robin Energie in rekening brengt.

Contactgegevens Robin Energie

Contact opnemen met Robin Energie kan op verschillende manieren:

Contactgegevens Robin Energie
E-mail:service@robinenergie.nl
Telefoon:0318 – 754 862
Bereikbaarheid:Ma t/m vr van 8:30 tot 17:00 uur.
Website:www.robinenergie.nl

Gas- en stroomstoringen bij Robin Energie

Heb je last van een stroomstoring? Het kan zijn dat de stoppen zijn doorgeslagen. In dit geval kun je het probleem soms zelf oplossen. Als dit niet lukt kun je kijken op gasenstroomstoringen.nl, hier worden de landelijke stroomstoringen op aangegeven. Een andere optie is om het Nationaal Storingsnummer Gas en Licht te bellen op 0800-9009. Je netbeheerder wordt in dit geval op de hoogte gebracht van de storing.

Betalingen aan Robin Energie

De meeste klanten van Robin Energie zijn bewindvoerders of budgetbeheerders, zij gaan over de financiën van hun cliënten en betalen de energierekening namens hun cliënt. Deze betalingen kunnen via automatische incasso worden betaald, Robin Energie schrijft iedere maand rond dezelfde datum het bedrag af.

Wat te doen bij verhuizing?

Als je gaat verhuizen kun je het energiecontract van Robin Energie meenemen naar je nieuwe huis. Er zijn een aantal zaken van belang wanneer je gaat verhuizen:

  • Neem ruim van tevoren contact op met Robin Energie om de verhuizing door te geven,
  • Schrijf de laatste meterstanden op in je oude huis, wanneer je er uit trekt,
  • Schrijf de eerste meterstanden op in je nieuwe huis, op het moment dat je intrekt.

Door de meterstanden op te schrijven, kan Robin Energie je energieverbruik bijhouden.

Opzeggen contract bij Robin Energie

Voor het opzeggen van een contract bij Robin Energie kun je contact opnemen met de klantenservice.

Neemt Robin Energie mijn opzegboete over?

Robin Energie neemt een opzegboete niet over. Als je overstapt naar Robin Energie en daarbij je vorige energiecontract vroegtijdig opzegt, dan kan de energieleverancier een opzegboete in rekening brengen. Deze boete zal je zelf moeten betalen bij een overstap naar Robin Energie.

Energie vergelijken »


Overstappen van energieleverancier

Dreig je te worden afgesloten? Dan kun je altijd bij Robin Energie terecht, omdat Robin Energie vindt dat iedereen recht heeft op stroom en gas. Word je niet afgesloten, maar wil je wel vergelijken of de tarieven van Robin Energie voordelig zijn? Dit kun je checken met de energievergelijker van EasySwitch.nl. Blijkt Robin Energie de goedkoopste energieleverancier te zijn, en het best aan te sluiten op je persoonlijke wensen, stap dan over. Robin Energie zal je oude energieleverancier voor je opzeggen.

Energie vergelijken »

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet Robin Energie?

Met de energievergelijker van EasySwitch.nl kun je vergelijken of een energiecontract van Robin Energie voordelig is voor jouw huishouden. In de vergelijker vul je jouw gegevens in en vervolgens geeft EasySwitch.nl een overzicht van de energiecontracten met de laagste tarieven die voldoen aan jouw voorkeuren. Als Robin Energie de beste keus blijkt, stap je gemakkelijk en snel over. Robin Energie sluit het contract voor je af en zegt je oude energieleverancier op.

Let op: voor de exacte voorwaarden van de energiecontracten kun je terecht op de website van Robin Energie. Vergelijk de energietarieven met die van andere leveranciers via de energievergelijker.

Beoordeling klantervaringen
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
0 uit 10

Klantervaringen

leeg

Veelgestelde vragen Robin Energie

Heeft Robin Energie ook groene stroom?

Nee, Robin Energie vindt dat veel energieleveranciers groene stroom verkopen, terwijl deze stroom niet in Nederland is opgewekt en daarom nooit op het Nederlandse energienetwerk terecht zal komen. Robin Energie wilt wel op een andere manier bijdragen aan een beter milieu en staat daarom een deel van de winst af aan ‘Boomfeestdag’. Het planten van nieuwe bomen zorgt ervoor dat de hoeveelheid CO2 in de lucht afneemt.

Wanneer moet ik borg betalen aan Robin Energie?

Als jouw financiën worden beheerd door een bewindvoerder of een budgetbeheerder hoef je geen borg te betalen. Wanneer je echter niet onder financieel beheer staat, moet je wel borg betalen, zowel bij een overstap omdat je aansluiting wordt afgesloten als bij een gewone overstap. Je betaalt dan een borg ter hoogte van het verwachte energieverbruik.
0

Contactgegevens

Adres
Standaardruiter 7
3905PT, Veenendaal
Telefoonnummer
0318-754862
Ben je op zoek naar meer informatie over Robin energie? Op deze pagina vind je alle informatie over Robin Energie: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Vergelijk energieprijzen op EasySwitch.nl om het energieproduct te vinden dat het beste bij jouw verbruik past.
Er is iets fout gegaan
{{::errorText}}

Vergelijk leveranciers

{{addresscheck.errorMessage}}

Jouw jaarverbruik {{mini_verbruik}}

Personen in huishouden
{{mini_verbruik}}

Type aansluiting


Zonnepanelen

Hulp nodig bij het invoeren van je teruglevering? Je kan het ook schatten op basis van het aantal zonnepanelen.
Zonnepanelen
Vul alsjeblieft je verwachte jaaropbrengst in

Je huidige leverancier

Offerte op maat

Met het door jouw ingevulde verbruik kom je in aanmerking voor een offerte op maat met speciale tarieven. Als je het onderstaande formulier invult, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.


Vul jouw bedrijfsnaam in

Vul je KVK nummer in
Vul een geldig KVK nummer in
Vul je geslacht in

Vul je initialen in
Initialen mogen alleen letters zijn

Vul je achternaam in

Vul je telefoonnummer in
Vul een geldig telefoonnummer in

Vul je e-mailadres in
Vul een geldig e-mailadres in

Verzenden
Bedankt voor het aanvragen van de aangepaste offerte, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Als je evenveel of meer opwekt dan je verbruikt, neem dan vrijblijvend contact op met onze energiespecialisten: 020 - 5317670.

Zojuist overgestapt