Menu
whatsapp
call-icon
8,0 uit 10
Wil je meer weten over energieleverancier Vandebron? Wij hebben alle informatie voor je verzameld wat betreft de tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Mocht je meer vragen hebben of ergens niet uitkomen, neem dan contact op met onze experts.      

Vandebron

Wil jij gebruikmaken van energie die rechtstreeks van de producent komt, en écht duurzaam is? Vandebron handelt zonder tussenkomst van een energiebedrijf en kan hierdoor energiecontracten voor een goedkope prijs aanbieden. Kies zelf je energieproducent en bekijk voor welke prijs deze aanbieders hun opgewekte energie verkopen.
 

 

Over Vandebron

Vandebron is een jonge energieleverancier die het voor consumenten mogelijk wil maken energie rechtstreeks bij de bron in te kopen. Investeerders achter Vandebron zijn het Dutch Greentech Fund, het Wereld Natuur Fonds, TU-Delft, Universiteit Wageningen, het Triodos Groenfonds en GSI groep. Vandebron heeft de ambitie een belangrijke rol te spelen in de transitie naar een autonome energievoorziening.

 

Tarieven Vandebron

De meest actuele energietarieven van Vandebron bekijk je in onze energievergelijker.  In de vergelijker zie je ook meteen de aanbiedingen en welkomstkortingen die er op dat moment beschikbaar zijn op jouw adres. Wij raden je aan ieder jaar opnieuw een vergelijking te maken en éénjarige energiecontracten af te sluiten. Zo profiteer je ieder jaar opnieuw van mooie kortingen.

 

Welkomstkortingen en actietarieven

Energieleveranciers willen graag nieuwe klanten. Om nieuwe klanten te krijgen moeten zij hoog uitkomen in de vergelijker. Door actietarieven en hoge welkomstkortingen aan te bieden komen de energieleveranciers hoger uit de vergelijking. Bekijk meteen in onze energievergelijker welke actietarieven en welkomstkortingen Vandebron jou te bieden heeft.

Energie vergelijken Vandebron

 

Ben jij benieuwd welk actietarief  Vandebron je op dit moment kan bieden? Maak dan meteen vergelijking. Vul je gegevens in en bekijk het overzicht.

 

Vergelijk Energie

 

Hoe duurzaam is Vandebron energie?

De energie die je via Vandebron kunt verkrijgen, is energie rechtstreeks van de bron. Alle energieproducenten van de leverancier leveren duurzame energie. De energie wordt gewonnen met windkracht, zon en water. Bij Vandebron worden groene stroom en stroomcertificaten niet van elkaar gescheiden. Je kiest zelf voor je groene stroom producent, en weet dus precies waar en door wie jouw groene stroom wordt geproduceerd.

 

Wanneer geldt het laag- en normaaltarief?

Bij Vandebron spreekt men over het enkeltarief en het dubbeltarief. Het enkeltarief is, zoals de naam al zegt, één tarief. Tegen dat tarief wordt aljouw energieverbruik afgerekend. Beschik je over een dubbele- of slimme meter, dan is het mogelijk om gebruik te maken van het dubbeltarief. Je betaalt dan ‘s nachts, in het weekend en tijdens feestdagen een lager tarief voor jouw energie. Het normaaltarief betaal je op werkdagen van 7.00 tot 23.00 uur. In Noord- Brabant en Limburg geldt het normaaltarief van 7.00 tot 21.00 uur. Let op: het dubbeltarief geldt alleen voor elektriciteit. De gasprijs blijft altijd gelijk.

 

De slimme thermostaat van Vandebron

Vandebron beschikt nog niet over eigen slimme thermostaat. In de toekomst wilt Vandebron haar klanten wel de optie bieden om het energiegebruik te kunnen volgen via een online omgeving, gekoppeld aan de slimme meter. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om meer inzicht te krijgen in het eigen verbruik, en in te grijpen mocht dit nodig zijn.

 

De slimme meter bij Vandebron

Met een slimme meter zijn de energiestanden digitaal. Dit biedt jouw netbeheerder en energieleverancier de mogelijkheid de meterstanden van een afstand uit te lezen. Dit kunnen jouw netbeheerder en leverancier alleen wanneer je hier toestemming voor geeft. De slimme meter ziet ook wanneer je energie teruglevert aan het net.

 

De terugleververgoeding van zonnepanelen

Vandebron gelooft in een toekomst waarin iedereen gebruik kan maken van 100% duurzame energie. Om het zelf opwekken van duurzame energie te stimuleren, vergoedt Vandebron geleverde energie middels een terugleververgoeding. Maak je gebruik van het enkeltarief? Dan kun je simpelweg de opwekking aftrekken van je energieverbruik.

 

Contactgegevens Vandebron

Heb je specifieke vragen waarmee je alleen terecht kunt bij Vandebron zelf? Via onderstaande manieren neem je contact op met de energieleverancier:

Contactgegevens Vandebron
E-mail:vragen@vandebron.nl
Telefoon:0880 – 444 555
Website:https://vandebron.nl/

 

Gas- en stroomstoringen bij Vandebron energie

Heb je te maken met een gas- en/of stroomstoring? Bij de geur van gas moet je zo snel mogelijk het nationale storingsnummer 0800 – 9009 bellen. Check voordat je dit nummer belt, altijd eerst of je de enige in de straat of wijk bent met deze stroomstoring. Het kan zijn dat jouw hele buurt er last van heeft. Dit check je op gasenstroomstoringen.nl.

 

Betalingen

De prijs die je betaalt voor jouw stroom, betaal je rechtstreeks aan de producent van de stroom. Vandebron verzorgt echter jouw financiële administratie, dus ontvang je een factuur van Vandebron zelf. Je betaalt zoals bij andere energieleveranciers maandelijks een termijnbedrag op basis van het gemiddeld historisch verbruik van de afgelopen 2 tot 3 jaar. Dit wordt, mits je gekozen hebt voor automatische incasso, voorafgaand aan de maand van levering automatisch van je rekening afgeschreven.

 

Wat te doen bij verhuizing

Ga je verhuizen en wil je  op je volgende adres opnieuw gebruikmaken van de stroom van Vandebron? Het enige wat je dan hoeft te doen is een e-mail versturen naar vragen@vandebron.nl of telefonisch het volgende doorgeven: je nieuwe adres, de datum van de sleuteloverdracht en de meterstanden van je oude en je nieuwe adres.

 

Opzeggen contract bij Vandebron

Je kunt pas wisselen van energieproducent wanneer je contract afloopt. Tussentijds is dit niet mogelijk. Mocht het voorkomen dat wegens omstandigheden je energieproducent geen energie meer kan leveren, is het wel mogelijk eerder van producent te wisselen. Wil je Vandebron definitief opzeggen voordat het contract is verstreken? Dan ben je Vandebron een boete verschuldigd. De hoogte van de boete is afhankelijk van de resterende looptijd van het contract en vind je terug in paragraaf 3.4 van de contractvoorwaarden.

 

Neemt Vandebron je opzegboete over?

Wil je al een energiecontract afsluiten bij Vandebron, voordat je huidige contract is afgelopen? Dat kan, er zijn hier echter bij de meeste energieleverancier wel kosten aan verbonden. Via de website van Vandebron wordt niet duidelijk of zij deze boete van je overnemen. Mocht je zelf in deze situatie zitten, kun je hier het beste contact over opnemen met de klantenservice van Vandebron (zie contactgegevens).

 

Overstappen van energieleverancier

Een goede reden om te kiezen voor een energieleverancier zoals Vandebron is wanneer je veel waarde hecht aan transparantie. Vandebron is een van de energieleveranciers die transparant opereert en meewerkt aan een maatschappij waarin groene energie de overhand heeft. Vergelijk je huidige energiecontract met andere energiecontracten via onze vergelijker en bekijk waar je terecht kunt voor een zo voordelig mogelijk energiecontract, met passende voorwaarden.

 

Vergelijk Energie

 

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet Vandebron?

EasySwitch.nl maakt een vergelijking tussen de verschillende energiecontracten. Na het invullen van je adres, huishouden en je verbruikskosten krijg je al een overzicht van energiecontracten die passen bij je verbruikskosten en situatie. Wanneer je via EasySwitch.nl een contract hebt afgesloten, verloopt de communicatie verder via Vandebron.

Let op: voor de exacte voorwaarden van de energiecontracten kun je terecht op de website van Vandebron. Vergelijk de energietarieven met de tarieven van andere energieleveranciers via de energievergelijker.

Vandebron tarieven vergelijken

Energietarieven energieleveranciers 2017
Greenchoice tarieven | Energie Direct tarieven | Westland Energie tarieven | Dong Energie tarieven | Oxxio tarieven | Nederlandse Energie Maatschappij tarieven | Anode Energie | Cogas Energie | RENDO energie | RWE tarieven | Nuon tarieven | Main Energie tarieven | Delta Energie | Eneco tarieven | Essent tarieven | Eon tarieven | Innova Energie tarieven


Alle producten van Vandebron

Combinatie producten

Stroom producten

Beoordeling klantervaringen
7,8
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
8,3
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
8,0 uit 10

Klantervaringen

06 January, 17:21 Levering Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
geen probleem bij het overstappen, ook prima bij eigen zonnepanelen
Ik raad Vandebron aan.
06 January, 11:07 Gosman Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat EasySwitch mij hierom vraagt. Van Online hulp heb ik geen gebruik gemaakt.
Ik raad Vandebron aan.
04 January, 10:32 Kleiboer Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
een overstap zonder problemen en wat ze beloofd hebben is ook gedaan
Ik raad Vandebron aan.
04 January, 07:13 Groot Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik heb eigenlijk niet zoveel te vertellen over Vandebron. Het gaat volgens mij allemaal wel goed. Nog niet echt contact gehad.
Ik raad Vandebron aan.
15 October, 11:11 Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid

Ik raad Vandebron aan.
15 October, 15:31 Peter Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
2 weken gewacht op de aanmelding, duurde langer dan ik gewend ben. Toch loopt nu alles op rolletjes, zoals het hoort.
Ik raad Vandebron aan.
15 October, 13:21 danisha Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
via mijn smartfone kon ik de meterstanden nog niet doorgeven, opgelost door te bellen naar van de bron. bellen werkt dus beter dan online regelen.
Ik raad Vandebron aan.
15 October, 09:01 Annet Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Behalve dat de betaling op een ander moment is dan eerst, voorafgaand aan de maand van leveren, geen klachten. Moest nu door overstap dubbel betalen. Duidelijker aangeven aub!
Ik raad Vandebron aan.
06 January, 17:21 Levering Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
geen probleem bij het overstappen, ook prima bij eigen zonnepanelen
Ik raad Vandebron aan.
06 January, 11:07 Gosman Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat EasySwitch mij hierom vraagt. Van Online hulp heb ik geen gebruik gemaakt.
Ik raad Vandebron aan.
04 January, 10:32 Kleiboer Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
een overstap zonder problemen en wat ze beloofd hebben is ook gedaan
Ik raad Vandebron aan.
04 January, 07:13 Groot Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik heb eigenlijk niet zoveel te vertellen over Vandebron. Het gaat volgens mij allemaal wel goed. Nog niet echt contact gehad.
Ik raad Vandebron aan.
15 October, 11:11 Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid

Ik raad Vandebron aan.
15 October, 15:31 Peter Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
2 weken gewacht op de aanmelding, duurde langer dan ik gewend ben. Toch loopt nu alles op rolletjes, zoals het hoort.
Ik raad Vandebron aan.
15 October, 13:21 danisha Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
via mijn smartfone kon ik de meterstanden nog niet doorgeven, opgelost door te bellen naar van de bron. bellen werkt dus beter dan online regelen.
Ik raad Vandebron aan.
15 October, 09:01 Annet Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Behalve dat de betaling op een ander moment is dan eerst, voorafgaand aan de maand van leveren, geen klachten. Moest nu door overstap dubbel betalen. Duidelijker aangeven aub!
Ik raad Vandebron aan.

Veelgestelde vragen Vandebron

 

Hoe wordt het termijnbedrag bepaald?

Het termijnbedrag is het bedrag dat je iedere maand betaalt aan je energieleverancier voor je stroom en gas. Dit bedrag kan gebaseerd zijn op een inschatting van je gemiddelde maandelijkse energieverbruik of op het historisch energieverbruik in jouw woning. De kosten die je daadwerkelijk hebt gemaakt worden aan het eind van je contractjaar verrekend met het termijnbedrag dat je maandelijks hebt betaald. Het kan zijn dat jouw termijnbedrag hoger lag dan de werkelijke verbruikskosten, en je veel geld terug krijgt van je energieleverancier, maar het kan ook zijn dat je termijnbedrag laag lag en je aan het eind van het jaar moet bijbetalen. 

Kan ik het termijnbedrag aan laten passen?

Ben je het niet eens met de hoogte van je maandelijkse termijnbedrag? Neem dan contact op met je energieleverancier. De meeste energieleveranciers bieden de mogelijkheid om het termijnbedrag via de persoonlijke online omgeving aan te passen. Het termijnbedrag omhoog aanpassen kan altijd, omlaag kan vaak maar met een paar procent. Dit uit voorzorg dat klanten geen hoge rekening krijgen aan het eind van het jaar. 

Hoe zit het met het termijnbedrag bij Van de Bron?

Energieleverancier Van de Bron baseert de berekening voor het termijnbedrag op het historische verbruik. Dat wil zeggen dat Van de Bron bekijkt wat jij, of de vorige bewoners het afgelopen jaar aan energie hebben verbruikt en hierop wordt vervolgens het termijnbedrag gebaseerd. 
Er is iets fout gegaan
{{::errorText}}

Vergelijk energie

Je huidige leverancier

Jouw jaarverbruik {{mini_verbruik}}

Personen in huishouden
{{mini_verbruik}}
Hulp nodig bij het invoeren van je teruglevering? Je kan het ook schatten op basis van het aantal zonnepanelen.
Zonnepanelen
Vul alsjeblieft je verwachte jaaropbrengst in

Helaas is het door jou ingevulde verbruik te hoog om onze bestaande contracten aan te bieden. Graag willen wij voor jou een offerte op maat maken met speciale tarieven. Neem alsjeblieft contact op met onze klantenservice op: 020- 531 76 70.

Als je evenveel of meer opwekt dan je verbruikt, neem dan vrijblijvend contact op met onze energiespecialisten: 020 - 5317670.

Zojuist overgestapt