Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring
Sluiten
whatsapp
call-icon
De markt van zakelijke energie is een krachtige met grote prijsverschillen. Een goede keuze voor een energiecontract kan een grootzakelijk verbruiker dan ook vele euro’s besparen. Bespaar direct door nu je gegevens in onze energievergelijker in te vullen. Daarna krijg je een duidelijk overzicht van alle beschikbare energiecontracten voor jouw situatie.

Vergelijk hier direct energie voor grootzakelijk

Wat is grootzakelijk?

Het verschil tussen klein- en grootverbruik wordt bepaald door de capaciteit van je gas- of elektriciteitsaansluiting. Je bent volgens de Elektriciteitswet grootverbruiker van stroom als je een aansluiting hebt groter dan 3×80 Ampère (ca. 100.000 kWh). Een grootverbruiker van gas ben je als je een aansluiting hebt met een gasmeter groter dan G25 en een doorlaatwaarde van meer dan 40 kubieke meter gas per uur.

Bij stadswarmte (en warm tapwater) ben je een grootverbruiker als je een installatie hebt die groter is dan 40 kWh en een jaarverbruik van meer dan 4.633 Gigajoule.

Energie voor grootzakelijk

Val je onder de grootzakelijk verbruikers? Dan moet je altijd een grootzakelijk energiecontract afsluiten. De energiecontracten voor grootzakelijk verbruik verschillen ten opzichte van de contracten van particulieren. Niet alleen qua afname aan energie, maar ook wat betreft voorwaarden.

 

Let op: Rechten voor kleinverbruikers gelden niet voor grootverbruikers

Vergunning

Energieleveranciers hebben voor het leveren van energie aan kleinverbruikers een vergunning nodig van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). Dit houdt in dat kleinverbruikers van energie een stuk beter worden beschermd door wetten en regelgeving dan grootverbruikers.

 

Rechten zakelijke gebruikers

Consumenten worden bij het afsluiten van contracten beschermd door het consumentenrecht. Als zakelijk afnemer word je hier niet door beschermd. Dit heeft tot gevolg dat je stroom eerder wordt afgesloten wanneer je niet op tijd betaalt en je een hogere boete betaalt voor het vroegtijdig opzeggen van je energiecontract.

 

Kiezen voor variabele of vaste tarieven

Je kunt zowel als particulier als zakelijk gebruiker veel energie besparen door voor variabele tarieven te kiezen en tijdens de daluren veel te werken. Helaas zul je wanneer je een bedrijf hebt vooral tijdens normale uren werken, en de bijbehorende normale kosten hebben. Maar als het een optie is, dan is het zeker aan te raden tijdens de daluren te werken.

Tarieven exclusief btw

Bij zakelijke energiecontracten worden de tarieven altijd zonder btw weergegeven. De bijkomende kosten zoals vastrecht en metingen worden er pas later bijgerekend.

 

Vastrecht kosten

Het kan zijn dat je als grootzakelijk verbruiker meer betaalt aan vastrecht. Dit komt omdat je aansluitingen een hoger vermogen hebben en hierdoor vaak meer kosten.

 

Administratiekosten

Met particuliere producten worden de administratiekosten doorgaans als extra service aangeboden, bij zakelijk verbruikers worden deze daarentegen vaak in rekening gebracht.

 

Netbeheerkosten en belasting

Energiebedrijven hebben invloed op de levering van stroom, en de prijs van stroom. Andere kosten zoals de energiebelasting en vastrecht worden niet door energieleveranciers bepaald. Hierbij is de energieleverancier afhankelijk van de overheid en de netbeheerder in de regio waar je bedrijf gevestigd is.

 

Voordeel zakelijk contract

Een groot voordeel van het afsluiten van een zakelijk contract is dat het gaat om de afname van behoorlijk veel energie, en bij het aangaan van een langdurig contract kan dit voor een energieleverancier zeer voordelig werken. Als je goed onderhandelt kun je hier nog een korting mee krijgen.

 

Grootzakelijk energieadvies

Heb je advies nodig over het afsluiten van een contract voor grootzakelijke energie? Vraag dan een offerte aan via onze energievergelijker, of neem contact op met onze klantenservice: 020-5317670.

 

Hoe werkt grootzakelijk energie vergelijken?

Allereerst is het belangrijk dat je altijd goed doorberekent hoeveel het je uiteindelijk gaat kosten. Een goede vergelijking van energiecontracten op basis van je persoonlijke gegevens toont je het verschil tussen de verschillende energieleveranciers en hierdoor zie je meteen hoeveel je kunt besparen.

 

Vergelijk hier direct energie voor grootzakelijk