Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring
Sluiten
whatsapp
call-icon
cadeau

 

Nuon komt met een nieuwe actie om mensen te belonen die een contract voor langere tijd afsluiten: Blijven Loont. Essent hanteert een gelijke actie: Zeker Dalen. Beide energieleveranciers willen hiermee zorgen dat klanten langer klant blijven.

 

Wat Essent klanten belooft

Essent biedt met het afsluiten van het ZekerDalen stroomtarief een garantie voor het dalen van de energieprijzen met 10% en een scherp en vast gastarief over drie of vijf jaar. Ieder jaar zal het stroomtarief met 2,5 procent dalen. Het gaat hierbij alleen om stroom, niet om gas. Na vijf jaar betekent deze korting een daling van 10% op je stroomkosten. De gemiddelde energierekening bestaat voor 33,6% uit stroomkosten en voor 66,4% uit kosten aan gas. Essent belooft je, dat als de variabele energieprijzen in de komende jaren zullen stijgen, je hier geen last van zult hebben als klant. Alleen wanneer de tarieven zullen dalen, zul je ook niet van de lagere energieprijzen profiteren.

 

Let op: Vergelijkingswebsites zoals EasySwitch.nl bieden u contracten met actietarieven. De tarieven van deze contracten zijn een stuk lager dan die van standaard contracten. Bekijk de aanbiedingen nu in onze vergelijker. Bij een aantal energiecontracten ontvangt u zelfs een welkomstkorting die afhankelijk van uw verbruik op kan lopen tot wel 300 euro.

 

Vergelijk Energie

 

Wat Nuon klanten belooft

Nuon beloont blijvende klanten met een korting die ieder jaar met 5% stijgt. De hoogste korting die je als klant kunt krijgen is 25%. Als nieuwe Nuon klant begin je in het eerste jaar met 5% en zal je dus na 5 jaar op een korting uitkomen van 25%. Als bestaande Nuon klant begin je met een korting van 10% en deze korting zal in het vierde jaar zijn opgelopen tot 25%. Ook bij Nuon krijg je alleen korting op stroom en niet op gas.

 

Addertje onder ‘t gras

Waarom je toch beter over kunt stappen dan klant blijven bij Nuon en Essent:

  • Omdat je vast zit aan gelijke tarieven. Je krijgt weliswaar ieder jaar een beetje extra korting op deze tarieven, maar de tarieven blijven vast, ongeacht wat de marktontwikkelingen zijn. Wanneer de energieprijzen zullen stijgen zal dit natuurlijk erg fijn zijn, maar wanneer de energieprijzen (zoals wordt verwacht) zullen dalen zit je als klant bij Nuon en Essent vast aan jouw vaste tarief.
  • Omdat de tarieven van beide energieleveranciers een stuk hoger liggen dan die van andere energieleveranciers, ondanks de korting. Wanneer je de bedragen die je jaarlijks kwijt bent aan energie bij Nuon en Essent vergelijkt met andere aanbieders zoals Budget Energie, ben je bij Nuon en Essent een stuk duurder uit.
  • De aangeboden korting geldt alleen voor stroom. Stroom is echter maar een klein deel van de energienota (33,6%). Gas is voor de meeste huishoudens zelfs twee derde van de energierekening (66,4%). Naast de kosten voor stroom en gas komen er netwerkkosten en vastrecht kosten bij.

Te mooi om waar te zijn

Helaas zijn dit soort aanbiedingen vaak te mooi om waar te zijn. Wie gister Radar heeft gekeken heeft kunnen zien dat de Blijven Loont aanbieding van Radar meerdere haken en ogen heeft. Zo geldt de aanbieding bijvoorbeeld niet voor mensen die een vast tarief betalen in plaats van een variabel tarief en mensen die via acceptgiro betalen komen ook niet voor de aanbieding in aanmerking. Ongeacht de looptijd van hun contract. Het is daarom heel belangrijk dat u de voorwaarden van de energieleveranciers goed doorneemt. Door als consument kritisch te zijn op energieleveranciers blijven de leveranciers scherp in hun aanbod. Easyswitch toont u de beste en meest voordelige actuele aanbiedingen op de energiemarkt.

 

Overstappen via Easyswitch.nl

Wil je als kritische consument energie vergelijken voor de scherpste aanbiedingen? Maak dan gebruik van onze gratis energievergelijker. Van energieleverancier veranderen is eenvoudig via onze overstapservice. Hierbij zegt je nieuwe energieleverancier je oude leverancier voor je op en hoef je je nergens zorgen om te maken.

 

Jelle Feenstra

mede-oprichter Overstappen.nl/Easyswitch.nl

Lisa Park

Bedankt voor het lezen! Ik heb dit artikel met liefde geschreven om jou te informeren. Is dat gelukt of heb je nog een vraag? Of een opmerking? Of wil je graag iets lezen over een ander onderwerp dat nog niet op onze blog staat?

Ik wil dit delen met mijn vrienden en volgers: