Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring
Sluiten
whatsapp
call-icon

De zomer is ten einde en we gaan steeds meer tijd binnenshuis besteden. Om het uzelf zo comfortabel mogelijk te maken bereid u zich natuurlijk goed voor.

De herfst is begonnen. Bent u voorbereid- (2)

Met een goed boek bij de kachel

Tijdens de lange, regenachtige herfstdagen verlangt iedereen naar warmte. Helaas is warmte duur. Er zijn mogelijkheden om het warm te krijgen zonder de verwarming hoog te zetten. Met kaarsen, dikke kussens en warme fleecedekens. U maakt het hierdoor niet alleen gezelliger, u maakt het voor uzelf op deze manier warmer zonder hiervoor de verwarming een paar graden hoger te zetten. Heeft u een open haard of houtkachel? Dan is het al helemaal genieten zonder dat u hiervoor extra energiekosten maakt.

 

TIP 1: Sla warme dekens, dikke kussens en gezellige kaarsjes in en als u er een heeft: maak de open haard of houtkachel aan en geniet van een gezellige serie of een goed boek op de bank.

Open haard, houtkachel of speksteenkachel

Voor de gelukkigen onder ons: een open haard is een gezellige manier om het warm te krijgen. Ook al levert een open haard uiteindelijk niet veel warmte op voor in huis, het ziet er wel erg gezellig uit. Zou u graag een gezellige warmtebron in uw huis willen hebben? Een houtkachel of speksteenkachel verwarmen een stuk effectiever dan een open haard. Heeft u thuis al wel een open haard? Ga dan aan de slag met het hakken van hout of bestel uw hout online.

 

TIP 2: Een open haard, houtkachel of speksteenkachel kost u minder energie.

 

Houd de warmte vast door goede isolatie

Al die heerlijke warmte mag natuurlijk niet zomaar weglopen. Een huis voelt pas comfortabel als het er warm is en niet tocht. Laat niet onnodig energie weglopen door ramen en kieren. Hoe? Dubbelglas en isolatie. Heeft u enkelglas, laat dit dat snel vervangen door dubbelglas. Dubbelglas houdt warmte beter binnen en zorgt ook nog voor minder geluid van buiten. Ook een goede isolatie zorgt ervoor dat warmte niet wegloopt.

 

TIP 3: Laat warmte niet weglopen: isoleer uw huis voldoende om te voorkomen dat u onnodig energiekosten hebt.

 

Maak een wandeling door het bos

Het mooiste jaargetijde om door een bos te wandelen is volgens velen de herfst. De kleuren van de blaadjes en de bomen zijn in de herfst op zijn allermooist. Alles kleurt bijna magisch oranje-rood en het ziet er hierdoor prachtig uit. En: bijna ieder bos heeft wel een pannenkoekenrestaurant waar u kunt genieten van warme chocolademelk met slagroom en een heerlijke pannenkoek.

 

TIP 4: Geniet van het jaargetijde door typische ‘herfst’ dingen te gaan doen!

 

Maak de dakgoten schoon

Over bladeren gesproken: al die prachtige bladeren verstoppen uw dakgoten. Met name in de herfst valt er veel regen. Het is dan ook belangrijk dat uw dakgoten niet verstopt raken met bladeren. Een middagje dakgoten leegvegen is in de herfst dan ook geen overbodige luxe.

 

TIP 5:  Zorg dat uw dakgoten vrij zijn voor bladeren zodat regenwater goed afgevoerd kan worden.

 

Bereid uw tuin voor op de herfst

De dagen worden korter en de ochtenden voelen fris. Bladeren dwarrelen van de bomen in uw tuin. Gras hoeft niet meer regelmatig gemaaid te worden en planten, bomen en hagen kunnen voor de winter nog gesnoeid worden. Voor het planten en verplanten heeft u nog tot eind oktober, als de grond hier nog warm genoeg voor is. Heeft u een vijver in de tuin? Zorg er dan voor dat u de gevallen bladeren er op tijd uit haalt, voordat deze naar de bodem zinken en daar gaan rotten. Wilt u ook nog wat gezelligheid in de tuin? Pompoenen in mooie herfstkleuren fleuren uw tuin op en lantaarns maken uw tuin ‘s avonds gezellig.

 

TIP 6: Bereid uw tuin voor op de herfst en voeg wat herfstachtige gezelligheid toe.

 

Regen veroorzaakt roest

Voorkom roest: zet fietsen en scooters in de schuur. In de herfst regent het over het algemeen veel. Om te voorkomen dat uw kostbare spullen de kans krijgen om te gaan roesten, zet u deze onder een afdakje of in een schuur. Hierdoor doet u langer met uw spullen.

 

TIP 7: Plaats spullen die kunnen roesten zoveel mogelijk in de schuur of onder een afdakje.

Kom van alle onnodige kosten af: de energierekening

Laten we met het -voor velen- vervelendste eindigen. De energiekosten. Omdat u de warmte opzoekt en dus meer thuis blijft is de verwarming vaker aan. Ook lampen, tv en andere apparatuur worden vaker gebruikt dan in de zomer. Kortom, een dure periode qua energiekosten. Weet u wat u voor uw energie betaalt en hoe het zit met uw contract? Misschien is uw contract allang afgelopen en kunt u overstappen naar een nieuw, goedkoper contract en hoeft de herfst u niet eens zoveel te kosten qua energie.

 

TIP 8: Voorkom hoge energiekosten: bij welke energieleverancier zit u momenteel, en is dit écht het beste contract dat er is tegen de laagste kosten?

 

Lisa Park

Bedankt voor het lezen! Ik heb dit artikel met liefde geschreven om jou te informeren. Is dat gelukt of heb je nog een vraag? Of een opmerking? Of wil je graag iets lezen over een ander onderwerp dat nog niet op onze blog staat?

Ik wil dit delen met mijn vrienden en volgers: