Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring
Sluiten
whatsapp
call-icon
draagbare windmolens

Het IJslandse bedrijf Janulus heeft de eerste draagbare windmolens op de markt gebracht. Deze lichtgewicht windmolen kan worden opgevouwen en gaat makkelijk mee in een rugzak; zo heb je altijd een eigen energiecentrale bij de hand.

Trinity windmolen

De nieuwe draagbare windmolen heet ‘Trinity’ en is ontwikkeld door de IJslandse broers en eigenaren van het bedrijf Janulus. In 2013 vonden zij het ontbreken van draagbare windmolens een gat in de markt en begonnen zij met het ontwerpen en ontwikkelen van deze kleine windmolens.

4 draagbare modellen

Op dit moment zijn er drie modellen van de Trinity op de markt en is de vierde onderweg. Ieder model heeft een ander vermogen. Het kleinste model heeft een capaciteit van 50 Watt waarmee een smartphone meerdere keren kan worden opgeladen. Deze variant is zo licht en klein dat hij gemakkelijk meegenomen kan worden. De grotere modellen zijn 400 en 1000 Watt, waarmee al aanzienlijk meer energie kan worden opgewekt.

Crowdfunding campagne

Voor het nieuwe model met een capaciteit van 2500 Watt loopt een crowdfunding campagne. Met deze campagne wordt geld ingezameld om het productieproces operationeel mogelijk te maken. Het nieuwe model zou een Tesla moeten kunnen opladen en een huis kunnen voorzien van de stroom. Alle modellen zijn opvouwbaar, zo ook deze. Uitgevouwen is de afmeting 3,2 meter en opgevouwen ongeveer 1 meter, waardoor hij in de achterbak van een auto past.

Met batterij

De draagbare windmolens kunnen overal worden neergezet en werken het best op een hoog punt waar de wind niet wordt tegengehouden door obstakels zoals bomen. Voor de momenten dat er weinig of geen wind is, zijn alle windmolens uitgerust met een ingebouwde batterij. Op deze manier voorziet de draagbare windmolen overal van energie.

Willemijn

Bedankt voor het lezen! Ik heb dit artikel met liefde geschreven om jou te informeren. Is dat gelukt of heb je nog een vraag? Of een opmerking? Of wil je graag iets lezen over een ander onderwerp dat nog niet op onze blog staat?

Ik wil dit delen met mijn vrienden en volgers: