Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring
Sluiten
whatsapp
call-icon

Klachten over tv spotje van de Nederlandse Energie Maatschappij (NEM)

Er zijn klachten binnen gekomen bij de Reclame Code Commissie (RCC) over een tv reclame van de Nederlandse Energie Maatschappij. Dat heeft de comissie maandag bekend gemaakt op haar website.

De reclame legt een link tussen een animatiefilmpje en een scheppingsverhaal en een commerciële acttie voor zonne-energie. Aan het eind van het filmpje laat ‘god’ weten ‘’ik zeg doen!’’.

De RCC ontving klachten dat de reclame in strijd zou zijn met de goede smaak en met het fatsoen, dit zou kwetsend zijn voor gelovigen en dat dit misleidend is. De Bond tegen het Vloeken heeft ook bij de Nederlandse Energie Maatschappij (NEM) aan de bel getrokken. Er is om opheldering gevraagd aan de NEM door de bond over de inhoud van deze reclame. ‘’Welke keuzes liggen aan deze campagne ten grondslag? Is de NEM zich bewust van het feit dat zo’n filmpje kwetsend en godslasterlijk is?”, vraagt de bond zich af.

Hier het filmpje van de Nederlandse Energie Maatschappij

Pieter Schoen de algemeen directeur van de NEM vind het heel vervelend dat mensen aanstoot hebben genomen tegen het tv spotje van de NEM. Pieter Schoen geeft aan namen de NEM dat ze niet willen spotten met het scheppingsverhaal, maar op lichtvoetige wijze zonne-energie onder de aandacht brengen.

Volgens Pieter Schoen loopt de campagne goed en zijn de positieve reacties in de meerderheid. ”We zijn niet van plan ermee te stoppen”, aldus de directeur.

Wilt u ook een zo laag mogelijke energierekening? Maak dan gebruik van de onafhankelijke energievergelijker van EasySwitch. Hiermee kunt u gemakkelijk de energietarieven van alle enenergieleveranciers met elkaar vergelijken en overstappen naar de goedkoopste energieleverancier. Ook kunt u via EasySwitch energie vergelijken en geheel gratis overstappen van leverancier.

Bespaar nu honderden euro’s per jaar op uw rekening met lagere energieprijzen!

Jeroen Brouha

Bedankt voor het lezen! Ik heb dit artikel met liefde geschreven om jou te informeren. Is dat gelukt of heb je nog een vraag? Of een opmerking? Of wil je graag iets lezen over een ander onderwerp dat nog niet op onze blog staat?

Ik wil dit delen met mijn vrienden en volgers: