Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring
Sluiten
whatsapp
call-icon

Netbeheerders verplicht werkelijke meterstanden te gebruiken

Netbeheerders worden verplicht om de werkelijke meterstand te gebruiken op het moment dat klanten overstappen van energieleverancier.

Vooralsnog konden netbeheerders een schatting maken van het energieverbruik huishouden, en op basis daarvan voorschotnota’s sturen. Een deel van de overstappers ontving dan ook een veel te hoge eindafrekening, zodra zij overstapten naar een nieuwe energieleverancier.

Huishoudens kunnen in dit geval in financiële problemen komen als het daadwerkelijk energieverbruik te veel afwijkt van het geschatte verbruik. Bijkomend probleem is dat bij een switch, klanten een te hoge voorschotnota ontvangen. Consumenten vinden het vaak lastig deze fout zelf te herstellen.

Als het jaarverbruik op basis van de geschatte meterstanden minder dan twee maal teveel of twee te weinig is, hoeft de netbeheerder niet te corrigeren. In zo’n geval wordt het probleem pas opgelost als de echte meterstand wordt opgenomen. Dit kan wel tot drie jaar duren. Tot de echte meterstand opname komt, moet de consument dus de rekening voorschieten, of hij betaalt al die tijd te weinig.

Over EasySwitch.nl

EasySwitch zorgt er voor dat gas en stroom vergelijken van verschillende energieleveranciers eenvoudig wordt en dat u direct kan overstappen naar de goedkoopste energieleverancier en vervolgens veel geld kan besparen op uw energierekening. U kunt als consument eenvoudig en onafhankelijk energieprijzen op basis van verschillende criteria zoals prijs, service en looptijd.

Daan Konijn

Bedankt voor het lezen! Ik heb dit artikel met liefde geschreven om jou te informeren. Is dat gelukt of heb je nog een vraag? Of een opmerking? Of wil je graag iets lezen over een ander onderwerp dat nog niet op onze blog staat?

Ik wil dit delen met mijn vrienden en volgers: