Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring
Sluiten
whatsapp
call-icon

Netwerkkosten omlaag, energierekening omlaag

De energierekening voor consumenten en bedrijven wordt de komende 3 jaar lager. Vandaag heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) bekendgemaakt dat de tarieven van de netbeheerders sterk gaan dalen in de komende jaren.

 

Besparing door netwerkkosten

Consumenten en bedrijven gaan in de periode van 2014 tot en met 2016 totaal € 2,1 miljard besparen. Voor elektriciteit daalt het tarief gemiddeld met 8% per jaar en voor gas daalt het netwerktarief met 6,5% op jaarbasis.

 

Besparing op leveringskosten

Consumenten kunnen de netwerkkosten en energiebelasting op hun energierekening niet beïnvloeden. Alleen op de leveringskosten van de energieleverancier (44% van de energierekening) kan bespaard worden door over te stappen naar een goedkopere energieleverancier.

 

Rente

Op dit moment kan er goedkoop geleend worden door de netbeheerders vanwege de lage rente. Hierdoor wordt het mogelijk om te besparen. Er is geen onderlinge concurrentie tussen de netbeheerders daarom wordt het maximumtarief voor het netwerk vastgesteld door toezichthouder ACM.

 

Energie vergelijken evengoed nuttig

Wilt u ook besparen op de leveringskosten van gas en elektriciteit van uw energieleverancier? Op EasySwitch.nl kunt u energieleveranciers met elkaar vergelijken en voor u de goedkoopste optie kiezen. Ook kunt u bij ons op de hoogte blijven van het laatste nieuws over energie.

 

 

Daan Konijn

Bedankt voor het lezen! Ik heb dit artikel met liefde geschreven om jou te informeren. Is dat gelukt of heb je nog een vraag? Of een opmerking? Of wil je graag iets lezen over een ander onderwerp dat nog niet op onze blog staat?

Ik wil dit delen met mijn vrienden en volgers: