Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring
Sluiten
whatsapp
call-icon

Prijsstijgingen energie verwacht per 1 juli aanstaande

Prijsstijgingen energie per 1 juli Per 1 juli a.s. worden de variabele energieprijzen weer aangepast door energieleveranciers.

Volgens deskundigen is het een belangrijk moment om over te gaan tot een vast energiecontract, omdat zij verwachten dat de energieprijzen sterk omhoog zullen gaan. Verwacht wordt dat er een prijsstijging van 5 tot 10% zal zijn. De vooruitzichten voor de economie zijn verbeterd. Dat zou de oorzaak zijn van de stijgende energieprijzen, omdat er dan ook een toenemende vraag naar gas en stroom is. De meeste consumenten zullen de energierekening zien stijgen.

Men kan er voor kiezen om over te stappen naar een vast contract waarbij de energietarieven worden vastgezet om op die manier te voorkomen dat de energiekosten zullen stijgen. Het is dan wel raadzaam om te kijken of ook de gasprijs vast is en niet alleen de prijs voor stroom. Ook is het raadzaam het contract niet voor al te lange tijd vast te zetten.

Op die manier kunt bijvoorbeeld ieder jaar opnieuw bekijken wat de goedkoopste energieleverancier is en welke leverancier aantrekkelijke actiekortingen voor u heeft. Deze actiekortingen gelden uitsluitend voor nieuwe klanten. Regelmatig energietarieven vergelijken en vervolgens wisselen van leverancier kan dan ook erg voordelig zijn.

Wilt u besparen op uw vaste energiekosten? Kijk dan snel op EasySwitch.nl hoeveel u het komende jaar gaat betalen bij verschillende energieleveranciers.

Over EasySwitch.nl

EasySwitch zorgt er voor dat u snel en eenvoudig kan overstappen naar de beste energieleverancier en vervolgens veel geld kan besparen op uw energierekening. U kunt als consument eenvoudig en onafhankelijk energietarieven van energiebedrijven vergelijken op basis van verschillende criteria zoals prijs, service en looptijd.

Daan Konijn

Bedankt voor het lezen! Ik heb dit artikel met liefde geschreven om jou te informeren. Is dat gelukt of heb je nog een vraag? Of een opmerking? Of wil je graag iets lezen over een ander onderwerp dat nog niet op onze blog staat?

Ik wil dit delen met mijn vrienden en volgers: