Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring
Sluiten
whatsapp
call-icon

Prijzenoorlog energiemarkt pakt gunstig uit voor consument

Wie zijn portemonnee lief heeft stapt nu over op goedkopere energieleverancier.

De huidige kredietcrisis heeft niet alleen bij de supermarkten hevige prijzenoorlogen aangewakkerd, ook de energiemarkt is verwikkeld geraakt in een verstikte prijzenslag. Nog nooit eerder sinds de liberalisering van de energiemarkt in 2004 heeft zo’n hevige prijzenoorlog tussen energieleveranciers gewoed. Het voordeel voor de consument is dat sinds de daling van de olie- en gasprijzen, de energieleveranciers goedkoper kunnen opereren.

Prijsstunters als Nuon, Energie Direct en Greenchoice bieden de consument dan ook zeer lage energietarieven waardoor een overstap naar een andere energieleverancier gunstig voor de portemonnee is. Want, zo blijkt uit onderzoek van een onafhankelijke energievergelijking website, besparen overstappers ruim honderden euro’s op hun huidige energierekening indien zij deze voor een langere periode vastzetten.

De Nederlandse Energie Maatschappij (NL Energie), Greenchoice en Energie Direct zijn op dit moment de goedkoopste energieleverancier voor gemiddelde gebruikers. Bij hen bedraagt de jaarrekening voor de modale consument op dit moment zo’n 1.109 euro. De concurrentie is momenteel zo hevig dat leveranciers soms drie tot vier keer per dag hun premie aanpassen.

Dat de vermeende overstapmogelijkheid een groot deel van de prijsbewuste consument niet is ontgaan blijkt uit de spectaculaire toename van het aantal bezoekers op diverse prijsvergelijkingsites. Consumenten zoeken voortdurend naar aanbiedingen en dankzij de toegankelijkheid van vergelijkingssites is de ‘overstaptrend’ met maar liefst 35% toegenomen. Consumenten lijken dus zowaar eieren voor hun geld te kiezen.

Ondanks de stuntende energieleveranciers blijkt 80 procent van de huishoudens nog steeds een te hoog standaardtarief te betalen, zo blijkt uit onderzoek. De consument doet er dan ook verstandig aan om de huidige energierekening eens nader onder de loep te nemen.

Over EasySwitch.nl.
EasySwitch zorgt er voor dat u eenvoudig en snel kan overstappen waardoor u al snel honderden euro’s per jaar kan besparen! Met behulp van een aantal complexe calculators kan de consument snel en eenvoudig energieprijzen vergelijken van alle energieleveranciers op basis van verschillende criteria zoals prijs, service en looptijd. Vervolgens kunt u direct gemakkelijk overstappen naar een andere goedkopere energieleverancier. Prijsvergelijk energie nu.

Simon Schreuder

Bedankt voor het lezen! Ik heb dit artikel met liefde geschreven om jou te informeren. Is dat gelukt of heb je nog een vraag? Of een opmerking? Of wil je graag iets lezen over een ander onderwerp dat nog niet op onze blog staat?

Ik wil dit delen met mijn vrienden en volgers: