Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring
Sluiten
whatsapp
call-icon
stijging

De prijzen van zonnepanelen kunnen binnenkort gaan stijgen. Dankzij de grote productie van zonnepanelen in China en technologische ontwikkelingen in de afgelopen jaren zijn zonnepanelen sterk in prijs gedaald. In Europa lijkt nu, door de zwakke euro, een einde te komen aan goedkope zonnepanelen. Dit blijkt uit een peiling van Solar Magazine onder 25 groothandels.

Combinatie van factoren

De reden dat zonnepanelen in Europa een stuk duurder worden, is door een combinatie van verschillende factoren. De zwakke euro is echter een van de belangrijkste redenen. Dankzij de zwakke positie van de euro wordt de import van zonnepanelen van buiten de eurozone een stuk duurder.

Schaarste hoogwaardige zonnepanelen

Naast de zwakke euro zijn veel groothandels van mening dat er mogelijk sprake is van schaarste aan hoogwaardige zonnepanelen geproduceerd buiten China. Sommige groothandels menen dat Chinese leveranciers zich steeds minder op Europa richten, waardoor de levertijden op kunnen lopen.

Energie vergelijken

Wilt u besparen op uw energiekosten? Door de tarieven van energieleveranciers te vergelijken zie je binnen een paar stappen waar je het goedkoopste uit bent voor energie.

Raounak

Bedankt voor het lezen! Ik heb dit artikel met liefde geschreven om jou te informeren. Is dat gelukt of heb je nog een vraag? Of een opmerking? Of wil je graag iets lezen over een ander onderwerp dat nog niet op onze blog staat?

Ik wil dit delen met mijn vrienden en volgers: