Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring
Sluiten
whatsapp
call-icon

Energiecontract opzeggen

Dus jij wilt je energie opzeggen? Laten we beginnen met het goede nieuws: vaak hoef je dit helemaal niet zelf te doen. Het hangt af van de reden voor je opzegging of je zelf je energiecontract moet opzeggen. We leggen je graag uit hoe dat zit en hoe je, als je zelf je energie moet opzeggen, dit het beste kunt doen.

Moet ik zelf mijn energie opzeggen?

Over het algemeen zijn er drie redenen om je energie op te zeggen. Afhankelijk van die reden moet je zelf je energie opzeggen. Welke reden geldt voor jou?

Ik ga verhuizen

In dat geval kun je twee dingen doen: je huidige contract meenemen naar je nieuwe adres of overstappen naar een nieuwe energieleverancier. Veel mensen maken van de gelegenheid gebruik om dat laatste te doen. Je moet dan wel zelf het contract op je oude adres opzeggen. TIP: om de goedkoopste energie voor je nieuwe woning te krijgen kun je het beste energie vergelijken.

Ik heb geen energie meer nodig

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom je geen energie meer nodig hebt, maar een ding is altijd hetzelfde. Of je nu gaat emigreren, overgaat naar een huurhuis met gas, water, licht inclusief, of volledig zelfvoorzienend bent. Als je geen energie meer nodig hebt in je woning, moet je zelf je energie opzeggen. Lees hier verder hoe je dat het beste kunt doen.

Ik ga naar een andere leverancier

Dit is veruit de belangrijkste reden waarom mensen denken dat ze hun energie moeten opzeggen. Echter, juist in dit geval is het helemaal niet nodig om zelf je contract op te zeggen. Als je overstapt naar een nieuwe leverancier, zorgt die ervoor dat je oude contract wordt opgezegd. Nog niet overgestapt? Bij ons vergelijk je heel eenvoudig alle leveranciers op prijs, kwaliteit en duurzaamheid.

alert-img Oeps!
{{::errorText}}

Vergelijk en stap over

Jaarverbruik schatten
{{mini_verbruik}}
stroom icon kWh
gas icon m3
Stroom (dal)
'Postcode' is een verplicht veld
'Huisnummer' is een verplicht veld
Je huidige leverancier

Helaas is het door uw ingevulde verbruik te hoog om onze bestaande contracten aan te bieden. Graag willen wij voor u een offerte op maat maken met speciale tarieven. Neemt u alstublieft contact op met onze klantenservice op: 020 – 5317670.

Als je evenveel of meer opwekt dan je verbruikt, neem dan vrijblijvend contact op met onze energiespecialisten: 020 - 5317670.

Hulp nodig bij het invoeren van je teruglevering? Je kan het ook schatten op basis van het aantal zonnepanelen.
Zonnepanelen

Hoe kan ik mijn energie opzeggen?

Energie opzeggen kan vaak op twee manieren: telefonisch of per (digitale) post. Op de website van je leverancier vind je vaak hoe je dit het beste kunt doen. Het is wel zo dat als je per post opzegt, je leverancier dit moet honoreren. Hieronder vind je een standaardtekst voor een opzegbrief. Vul zelf de benodigde gegevens in bij de blauwe tekst en stuur de brief per post of e-mail op naar je leverancier.

Je voornaam Je achternaam
Je adres
Je postcode, Je woonplaats
Je leverancier
Adres leverancier
Postcode leverancier, Plaats leverancier
Je woonplaats, dd-mm-jjjj

Betreft: opzeggen levering

Geachte heer/mevrouw,

Hierbij zeg ik mijn contract met onderstaande gegevens per eerstvolgende vervaldatum na dagtekening op.

Naam: Je voornaam Je achternaam
Leveringsadres: Leveringsadres
Postcode + plaats: Postcode leveringsadres, Plaats leveringsadres
E-mailadres: Je e-mailadres

De incassomachtiging dient tegelijkertijd te worden beëindigd.

Graag zie ik de bevestiging en de bijbehorende eindafrekening van deze opzegging tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Je voornaam Je achternaam

NB: Tevens wens ik gebruik te maken van mijn Recht van Verzet. Ik wil niet telefonisch benaderd worden door jullie en ook geen geadresseerde reclame meer van jullie ontvangen.

Energie opzeggen, opzegtermijn en opzegvergoeding

Wil je jouw contract voor energie opzeggen, kijk dan altijd in de algemene voorwaarden van je contract na of dit mogelijk is.

  • Heb je een contract zonder einddatum (voor onbepaalde tijd), dan kun je elk moment je energiecontract opzeggen met inachtneming van 1 maand opzegtermijn. Zodra je opzegt loopt het energiecontract nog 1 maand langer door.
  • Heb je een contract voor bijvoorbeeld 1 of 3 jaar (contract voor bepaalde tijd). Dan kun je pas opzeggen als je energiecontract bijna afloopt, met inachtneming van 1 maand opzegtermijn. Als je het contract tussentijds verbreekt, moet je een opzegvergoeding betalen.

Laatste nieuws

Energie

Dalende variabele tarieven niet goedkoper!

Het is volop in het nieuws: de dalende variabele energietarieven. Daardoor lijkt het alsof je goedkoper uit bent. Maar helaas zit er toch een addertje...

Lees meer
Energie

Wat houdt de informatieplicht in?

Bedrijven hebben per 1 juli 2019 een informatieplicht energiebesparing. Dit houdt in dat bedrijven hun energiebesparende maatregelen moeten doorgeven aan de...

Lees meer
Energie

Zzp’ers moeten meer betalen met zakelijk energiecontract

De Autoriteit Consument & Markt wil dat energiebedrijven stoppen met het aanbieden van zakelijke contracten voor woonhuizen van zzp’ers. De ondernemers...

Lees meer