whatsapp
call-icon

Opzeggen energie

Er bestaan verschillende redenen waarom mensen hun energie opzeggen. Veel huishoudens willen hun energie opzeggen omdat zij bij een andere energieleverancier een goede energiedeal hebben gezien. Vergelijk energie daarom altijd op EasySwitch.nl om er zeker van te zijn dat je ieder jaar de beste energiedeal hebt. Extra voordeel: zelf energie opzeggen is niet nodig dankzij de overstapservice. Je huidige leverancier wordt voor je opgezegd.

Zelf energie opzeggen

Wil jij liever zelf je contract voor energie opzeggen om alles in eigen hand te houden? Het opzeggen van je energiecontract kan tegenwoordig bij veel energieleveranciers telefonisch. Neem contact op met je zorgverzekeraar en vraag naar de gewenste manier van opzeggen om hier zeker van te zijn. Dit kan verschillen per leverancier.

Standaard opzegbrieven

Wil je het energiecontract toch liever schriftelijk opzeggen? Om energie opzeggen makkelijk voor je te maken hebben wij enkele standaard teksten voor opzegbrieven opgesteld. Hiermee kun je het contract voor energie opzeggen. De opzegbrieven voor je energiecontract vind je door op de volgende links te klikken: opzegging elektriciteitscontract, opzegging gascontract.

Energie opzeggen en opzegvergoeding

Wil je jouw contract voor energie opzeggen, kijk dan altijd in de algemene voorwaarden van je contract na of dit mogelijk is.

  • Heb je een contract zonder einddatum (voor onbepaalde tijd), dan kun je elk moment je energiecontract opzeggen met inachtneming van 1 maand opzegtermijn. Zodra je opzegt loopt het energiecontract nog 1 maand langer door.
  • Heb je een contract voor bijvoorbeeld 1 of 3 jaar (contract voor bepaalde tijd). Dan kun je pas opzeggen als je energiecontract bijna afloopt, met inachtneming van 1 maand opzegtermijn. Als je het contract tussentijds verbreekt, moet je een opzegvergoeding betalen.

Opzeggen energie bij verhuizing

Ga je verhuizen en wil je tegelijkertijd van energieleverancier overstappen? Dan moet je zelf de energie opzeggen in de oude woning. De overstapservice is alleen mogelijk als je overstapt op dezelfde aansluiting. Verhuizen en overstappen is verder geen probleem, zolang je een energiecontract voor onbepaalde tijd hebt. Heb je een energiecontract voor bepaalde tijd, dan kun je dit contract beter meeverhuizen naar het nieuwe adres. Dit in verband met de opzegvergoeding. Een energiecontract is naamgebonden en niet adresgebonden.

Wat gebeurt er na de opzegging energie?

Wil je energie opzeggen omdat je gaat verhuizen? Dan vraagt jouw energieleverancier om de meterstanden in de oude woning door te geven. Indien mogelijk neem je samen met de nieuwe bewoners in de woning de meterstanden op, op het moment van de sleuteloverdracht. Vervolgens ontvang je binnen enkele weken een eindafrekening van het oude adres.

Energie opzeggen met overstapservice

In plaats van zelf je energie op te zeggen, kun je het best naar een andere leverancier overstappen met EasySwitch.nl. Je huidige contract wordt dan automatisch opgezegd. Je hebt zelf geen omkijken naar je overstap en je kunt met een gerust gevoel je besparing tegemoet zien.

Vergelijk energie »

Laatste nieuws

Energie

Hoe groen is hout als biomassa?

Ruim 63% van de Nederlandse duurzame energie werd in 2016 opgewekt uit biomassa. Ondanks dat biomassa een vorm van groene energie is, zijn er twijfels over de...

Lees meer
Energie

Gasloos wonen… Hoe doe je dat?

Nederland wil in 2050 volledig aardgasloos zijn om aan het klimaatakkoord van Parijs te voldoen. De gaskraan wordt langzaam dichtgedraaid, zodat er steeds...

Lees meer
Energie

Barometer 2017 – Randstad kiest massaal voor duurzame energie

Voor het zesde jaar op rij hebben we onderzoek gedaan naar de energie overstapmarkt van het afgelopen jaar. We kunnen concluderen dat 2017 een jaar was waarin...

Lees meer