whatsapp
call-icon

Welke leveranciers vergoeden de overstapboete?

Stap je eerder over dan wanneer je opzegtermijn ingaat, dan krijg je bij de meeste energieleveranciers een overstapboete. Energieleveranciers geven je een opzegboete bij te vroeg opzeggen omdat zij al energie voor je hebben ingekocht. Een overstapboete voorkom je door de termijn af te wachten. Bij de meeste energieleveranciers geldt een opzegtermijn van 6 tot 8 weken. Een vergelijking maken kan al voor die tijd via onze vergelijker.

alert-img Oeps!
{{::errorText}}

Vergelijk energieleveranciers

Aantal bewoners
{{mini_verbruik}}
Stroom (dal)
{{addresscheck.errorMessage}}
Je huidige leverancier

Helaas is het door uw ingevulde verbruik te hoog om onze bestaande contracten aan te bieden. Graag willen wij voor u een offerte op maat maken met speciale tarieven. Neemt u alstublieft contact op met onze klantenservice op: 020 – 5317670.

Als je evenveel of meer opwekt dan je verbruikt, neem dan vrijblijvend contact op met onze energiespecialisten: 020 - 5317670.

Hulp nodig bij het invoeren van je teruglevering? Je kan het ook schatten op basis van het aantal zonnepanelen.
Zonnepanelen

Welke energieleveranciers vergoeden de overstapboete?

Vanwege de lastige voorwaarden die aan een opzegvergoeding vastzitten, zijn veel leveranciers hierover niet erg transparant. We hebben de leveranciers die hierover wel informatie geven op hun website in de tabel op een rijtje gezet. Let vooral goed op de voorwaarden en overweeg of deze voorwaarden de opzegvergoeding waard zijn.

Vergoeding per leverancier

Veel Nederlandse energieleveranciers vergoeden tegenwoordig de overstapboete van je oude leverancier. Maar let wel op! De voorwaarden zijn vaak erg nadelig. De vergoeding geldt vrijwel uitsluitend bij meerjarige contracten zonder de welkomstkorting die je via vergelijkingswebsites zoals EasySwitch.nl krijgt. Feitelijk gebruiken de leveranciers de welkomstkorting die je bij een normale overstap zou krijgen om je opzegboete te vergoeden. Daarnaast vervalt een eventuele welkomstkorting van je huidige leverancier en zit je meerdere jaren aan het nieuwe contract vast. Daardoor kun je niet snel opnieuw overstappen. Op de korte termijn kun je dus kosteloos overstappen, maar de kans is groot dat je daarmee 4 keer een welkomstkorting misloopt.
Je kunt dan ook het meeste besparen door je opzegtermijn af te wachten en dan over te stappen via EasySwitch.nl. Wil je toch eerder overstappen? We kijken graag samen met jou naar de beste oplossing! Bel ons gerust op 020 – 531 76 70.
Vergelijk Energie

Laatste nieuws

Energie

Samenwerking met HomeQGo: We gaan jou helpen verduurzamen

Vandaag gaat onze samenwerking met het bedrijf HomeQgo van start om jou actief te helpen met het verduurzamen van je huis. Met de tools van HomeQgo maken we...

Lees meer
Energie

Duurzaam is vanaf nu écht duurzaam

De afgelopen maanden is het onderwerp groene energie vaak in het nieuws geweest: is groen eigenlijk wel zo groen als het lijkt? Als energieleveranciers...

Lees meer
Energie

Hoe groen is hout als biomassa?

Ruim 63% van de Nederlandse duurzame energie werd in 2016 opgewekt uit biomassa. Ondanks dat biomassa een vorm van groene energie is, zijn er twijfels over de...

Lees meer