Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring
Ben jij op zoek naar meer informatie over Anode energie? Alle informatie over Anode energie vind je hier terug: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Vergelijk energie op EasySwitch.nl om te zien welk energieproduct het beste bij jouw verbruik past.

Let op! Op 2 december 2021 is de leveringsvergunning van energieleverancier Anode Energie ingetrokken. De energieleverancier heeft hier zelf een verzoek voor ingediend bij de ACM. Dit betekent dat Anode geen energie meer aan consumenten en kleinverbruikers mag leveren en dat alle lopende contracten worden beëindigd.

Op 13 december 2021 heeft de curator een akkoord bereikt met VanHelder. VanHelder neemt alle klanten van Anode over.

Voor vragen kunnen particuliere klanten contact opnemen met de tussenpersoon Gezinsenergie.
Telefoon: 085 – 732 57 35
e-mail: klantenservice@gezinsenergie.nl

Voor vragen kunnen zakelijke klanten contact opnemen met VanHelder.
Telefoon: 020-205 04 85
e-mail: vragen@vanhelder.nl

Voor meer informatie kun je terecht bij de veelgestelde vragen over Anode. Lees hier onze uitleg over wat er gebeurt als je energieleverancier failliet gaat.

Over Anode Energie

Energieleverancier Anode Energie is vernoemd naar de pool waar de stroom vandaan komt bij elektrolyse, deze heet een anode. Het staat symbool voor de functie van Anode Energie als leverancier van energie. De kernwaarden van Anode Energie zijn aandacht, betrouwbaarheid en eerlijkheid. Met deze kernwaarden probeert Anode Energie klanten de beste service en energie te leveren, passend bij hun behoeften. Anode Energie levert energie aan zowel particuliere- als zakelijke klanten, van kleine ondernemers tot grootzakelijke bedrijven. Ook is Anode Energie internationaal actief op de energiemarkt.

Vergelijk EnergieMeld je nu aan voor ons energiecollectief!

Nieuw bij EasySwitch.nl: Gezamenlijk energie inkopen. Schrijf je vrijblijvend in voor ons energiecollectief en profiteer van een scherpe energiedeal.

wekker-alertgroen nuon

Hoe duurzaam is Anode Energie?

Anode Energie is volgens WISE Nederland één van de grootste vervuilers onder de stroomleveranciers: zij worden door WISE beoordeeld met een 4,1. Het bedrijf levert deels groene energie, maar haalt ook nog energie uit fossiele brandstoffen zoals aardgas, kolen en kernafval.

Anode Energie tarieven

Anode Energie biedt energiecontracten aan met verschillende looptijden:

  • 1 Jaar Vast: dit contract biedt je een jaar lang stroom tegen een van tevoren vastgesteld bedrag. Hierdoor heb je een jaar lang geen last van schommelende energieprijzen.
  • 2 Jaar Vast: dit contract biedt je vaste energieprijzen gedurende twee jaar. Je hebt geen last van wisselende energieprijzen en je kunt gedurende twee jaar niet overstappen van energieleverancier.
  • 3 Jaar Vast: dit contract biedt je drie jaar lang de zekerheid van een vaste energieprijs welke vooraf wordt afgesproken. Hoe langduriger het contract, hoe lager de energieprijs die je krijgt aangeboden.
  • Variabel: bij dit contract wordt de energieprijs bepaald door de markt; je betaalt de markttarieven. Hierdoor kun je profiteren van een lage energieprijs bij een daling, maar betaal je meer wanneer de energieprijzen stijgen.
variabele tarieven nuon

Wanneer geldt het laag- en normaaltarief

Als je elektriciteitsmeter een dubbel telwerk heeft, kan je ervoor kiezen het dubbeltarief te betalen voor je energie. Je betaalt in dat geval het lage daltarief in de uren van 23:00 tot 07:00 en het normale tarief in de overige uren. In sommige gebieden kan dit daltarief zelfs al om 21:00 beginnen, dit is afhankelijk van de regio waarin je woont.


De slimme thermostaat van Anode Energie

Anode Energie biedt geen slimme thermostaat aan. Anode Energie biedt echter wel een online platform aan, waar klanten van Anode Energie hun meetgegevens in kunnen zien en de energieprijzen kunnen volgen op de dag- en termijnmarkt.

De slimme meter bij Anode Energie

De slimme meter is een elektriciteit- en/of gasmeter waarmee vanaf een afstand de meterstanden kunnen worden uitgelezen. Deze slimme meter is op termijn beschikbaar voor alle huishoudens in Nederland. Nieuwbouwwoningen worden al voorzien van een slimme meter. Je netbeheerder zal bestaande woningen voorzien van een slimme meter. De slimme meter ontvang je gratis en het installeren wordt ingepland per straat, wijk of regio. Je krijgt hier vanzelf bericht van.

Wil je nu al een slimme meter in huis? Vraag deze dan aan bij je netbeheerder.

zonne energie nuon

De terugleververgoeding van zonnepanelen

Beschik je over zonnepanelen? Dan kun je de stroom die je opwekt salderen. Er is sprake van saldering wanneer er niet alleen verbruik via de energieaansluiting voor komt maar ook productie. Vervolgens wordt het verbruik en de productie van stroom van elkaar af getrokken voordat je de rekening ontvangt.

Wek jij meer energie op dan je verbruikt?

Anode Energie biedt je een vergoeding wanneer je zelf opgewekte energie teruglevert aan het openbare net. Je ontvangt hiervoor het verbruikstarief. Let op dat je duidelijk aangeeft bij je netbeheerder dat je zonnepanelen hebt. Voor een netto teruglevering betaalt Anode Energie hetzelfde als het leveringstarief. Voor particulieren wordt er geen BTW berekend over deze betaling.

Contactgegevens Anode Energie

Heb je vragen of wil je om een andere reden contact met hen opnemen? Dit kan je op op een aantal manieren doen:

Contactgegevens Anode Energie
E-mail: klantenservice@anode.nl
Telefoon: 0180 – 6444404
Bereikbaarheid Ma t/m vr van 8:30 tot 17:00 uur.
Website: www.anode.nl

contract nuon

Gas- en/of stroomstoringen bij Anode Energie

Als je last hebt van een storing en het lukt niet om in te loggen op de Anode Info Site, dan kun je contact opnemen met Anode Energie via het nummer: 0180 – 644400.

Wanneer de oorzaak van de storing buiten jouw eigen huis ligt, dan moet de netbeheerder hiervan op de hoogte worden gebracht. Dit kun je doen door te bellen naar het Nationaal Storingsnummer Gas en Stroom op: 0800 – 9009. Storingen die al bekend zijn kunnen worden teruggevonden op gasenstroomstoringen.nl.

Betalingen aan de energieleverancier

Bij het afsluiten van een contract bij Anode Energie wordt een schatting gemaakt van jouw jaarlijkse energieverbruik. Dit is gebaseerd op kenmerken van je huis en de samenstelling van je huishouden. Iedere maand betaal je door middel van een automatische incasso een deel van deze kosten aan Anode Energie, dit kan worden gezien als een voorschot.

Aan het eind van het jaar wordt aan de hand van de meterstanden berekend hoeveel energie je daadwerkelijk hebt gebruikt. Je krijgt een jaarafrekening thuisgestuurd waarin wordt vermeld hoeveel geld je terugkrijgt van Anode Energie of hoeveel je de leverancier nog bent verschuldigd.

Wat te doen bij verhuizing

Als je gaat verhuizen kun je besluiten om je energiecontract te beëindigen, om het contract te laten overnemen of om het contract mee te nemen naar je nieuwe adres. Via de website van Anode Energie kun je dit gemakkelijk regelen door het verhuisformulier in te vullen. Houd hierbij de huidige gas- en stroom meterstanden bij de hand, je zal gevraagd worden deze in te vullen.

Opzeggen contract bij Anode Energie

Als je wilt overstappen van energieleverancier en daarom je contract met Anode Energie wilt opzeggen, dan kun je dit doen door het opzegformulier op de website in te vullen. Houd hierbij rekening met een eventueel opzegtermijn van je huidige contract.

Wanneer je besluit je contract voortijdig te beëindigen kan Anode Energie hiervoor een opzegboete in rekening brengen. Wanneer je overstapt via EasySwitch.nl naar een andere energieleverancier, hoef je niet zelf je contract bij Anode Energie op te zeggen. Na aanmelding zegt je nieuwe energieleverancier het contract bij Anode Energie op.

Opzegtermijn Anode Energie

Voordat je overstapt naar een energiecontract van Anode Energie, is het verstandig om te controleren of je huidige contract een opzegtermijn bevat. Bij een vroegtijdige beëindiging van het contract brengen veel energieleveranciers namelijk een opzegboete in rekening. Het is in een aantal gevallen mogelijk dat je nieuw gekozen energieleverancier de kosten van deze boete voor je betaalt.

Neemt Anode Energie mijn opzegboete over?

Nee. Als je overstapt naar Anode Energie is het belangrijk om te controleren of je huidige contract al is afgelopen. Wanneer je een energiecontract voortijdig beëindigd, kun je een opzegboete krijgen van je energieleverancier. Anode Energie neemt deze opzegboete niet over, je zult hem zelf moeten betalen.


Overstappen van energieleverancier

Loopt je huidige contract bijna af of wil je graag weten welke energieleverancier de goedkoopste tarieven hanteert? Vaak krijg je een welkomstpremie wanneer je overstapt van energieleverancier, waardoor je veel geld kunt besparen op jaarbasis.

Met de energievergelijker van EasySwitch.nl krijg je snel een overzicht van de beste deals. Door je gegevens in te vullen berekent de vergelijker welke energiemaatschappij voor jou het voordeligst is. Als Anode Energie als voordeligste energieleverancier uit de vergelijker komt en voldoet aan al je wensen, dan stap je al in een paar minuten over. Anode Energie zegt vervolgens je oude energiecontract op, zodat je hier zelf geen omkijken meer naar hebt.

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet Anode Energie?

EasySwitch.nl helpt je bij het vergelijken van energieleveranciers. Met de energievergelijker kun je kijken welke energieleverancier de scherpste tarieven aanbiedt. Wanneer het blijkt dat Anode Energie de goedkoopste energieleverancier is, profiteer dan en stap over!

Zodra je de overstap compleet maakt, word je aangemeld bij Anode Energie. Zij zorgen ervoor dat je oude energiecontract wordt opgezegd. Op deze manier stap je makkelijk en snel over en hoef je zelf niets te doen.

Let op: voor de exacte voorwaarden van de energiecontracten kun je terecht op de website van Anode Energie. Vergelijk de energietarieven met die van andere leveranciers via de energievergelijker.
Vergelijk Energie

Beoordeling klantervaringen
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
0 uit 10

Klantervaringen

Veelgestelde vragen Anode Energie

Anode Energie gaat failliet, wat zijn de financiële gevolgen voor mij als klant?

Wanneer Anode failliet gaat, kan dit financiële gevolgen voor jou hebben. Bijvoorbeeld als je nog geld tegoed hebt van het bedrijf. Als je een hoog termijnbedrag vooruit hebt betaald, dan is de kans groot dat je dit geld gedeeltelijk of niet terugkrijgt. Lees hier onze uitleg over wat er gebeurt als je energieleverancier failliet gaat.

Wie wordt mijn nieuwe leverancier?

Het is nog niet bekend wie je nieuwe energieleverancier wordt. Eerst zal Anode Energie officieel failliet verklaard moeten worden. Daarna wijst de rechtbank een curator aan die op zoek gaat naar een energieleverancier die de klanten van Anode Energie wil overnemen. Zodra hierover meer bekend is, zullen we dat hier vermelden.
0

Contactgegevens

Adres
Noldijk 31
2991VH, Barendrecht
Telefoonnummer
0180-644404
Website
Ben jij op zoek naar meer informatie over Anode energie? Alle informatie over Anode energie vind je hier terug: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Vergelijk energie op EasySwitch.nl om te zien welk energieproduct het beste bij jouw verbruik past.

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt