Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring
De energieleverancier Atoomstroom is op 12 mei 2016 opgeheven. De klanten van Atoomstroom gaan over in het zusterbedrijf Budget Energie. Energieleverancier Atoomstroom wilde kernenergie gebruiken als de oplossing om CO2-uitstoot terug te brengen en onafhankelijk te worden van fossiele brandstoffen. Het bedrijf ging er hierbij vanuit dat mensen zelf in staat zijn om een overwogen keuze te maken over de voor- en nadelen van kernenergie.     

 

Over Atoomstroom

Door het splitsen van atoomkernen komt warmte vrij wat kan worden omgezet in elektriciteit. Bij dit proces komt geen CO2 vrij, het is niet afhankelijk van fossiele brandstoffen en hoeft niet te worden geïmporteerd uit instabiele gebieden. Om deze redenen ziet Atoomstroom kernenergie in de toekomst als de stabiele vorm van energie die de dalen kan opvangen van wind- en zonne-energie.

 

Vergelijk Energie

 

Hoe duurzaam is Atoomstroom

Atoomstroom maakte gebruik van kernenergie, dit is een vorm van energie die altijd opgewekt kan worden en onafhankelijk is van fossiele brandstoffen. Het opwekken van kernenergie zorgt echter wel voor radioactief restafval. Dit is een kleine hoeveelheid, maar om deze reden wordt kernenergie niet gezien als een duurzame vorm van energie. Aangezien de energie van Atoomstroom voor 100% bestond uit kernenergie, werden zij niet gezien als een duurzame energieleverancier.

 

Atoomstroom tarieven

Bij Atoomstroom kun je helaas geen contract meer afsluiten.

 

Wanneer geldt het laag- en normaaltarief?

De meterkast in jouw huis kan één of twee meters bevatten. Als je twee meters hebt, dan worden gedurende de dag verschillende tarieven gerekend voor de stroom die je gebruikt. Overdag geldt het normaaltarief en in de nacht tussen 23:00 en 07:00 geldt het goedkopere laagtarief. In een aantal provincies begint dit laagtarief om 21:00 ‘s avonds. Als je één meter hebt geldt de hele dag hetzelfde tarief wat een gemiddelde is van het laag- en normaaltarief.

 

Slimme thermostaat van Atoomstroom

Atoomstroom bood geen slimme thermostaat aan.

 

De slimme meter bij Atoomstroom

In de komende jaren wordt ieder huishouden een digitale vervanger van de analoge meter aangeboden; de slimme meter. Deze digitale variant maakt het mogelijk om de meterstanden op afstand af te lezen. Op deze manier kun je makkelijk inzicht krijgen in je energieverbruik en hierop het voorschot nauwkeuriger afstellen. Je wordt automatisch op de hoogte gebracht wanneer de slimme meter bij jou wordt geïnstalleerd. Als je niet wilt wachten, kun je een verzoek indienen bij de netbeheerder om de slimme meter alvast thuis te laten installeren. In dit geval kan de netbeheerder een vergoeding vragen voor het plaatsten van de meter.

 

De terugleververgoeding van zonnepanelen

Als je zonnepanelen op je dak hebt, wek je zelf ook energie op. De opgewekte energie mag je daarom wegstrepen tegen de verbruikte energie, dit heet salderen. Atoomstroom hanteerde hetzelfde tarief voor opgewekte energie als voor verbruikte energie, inclusief energiebelasting en btw, waardoor deze volledig tegen elkaar kunnen worden weggestreept.

 

Contactgegevens Atoomstroom

Omdat de energieleverancier Atoomstroom is opgeheven en de klanten zijn overgenomen door Budget Energie, kun je nu met al je vragen terecht bij Budget Energie:

Contactgegevens Budget Energie
E-mail: contactformulier
Telefoon: 020-20 55 555
Bereikbaarheid Ma t/m do van 8:30 tot 19:00 uur, vr: van 08.30 tot 18.00 uur.
Website: Budgetthuis.nl/energie/

Gas- en stroomstoringen bij Atoomstroom

Een gas- of stroomstoring kan heel vervelend zijn, maar is in enkele gevallen zelf op te lossen. Wanneer het niet lukt om de storing zelf op te lossen, kun je op de website gasenstroomstoringen.nl kijken of er een melding van de storing is gemaakt. Je kunt ook naar het Nationaal Storingsnummer Gas en Stroom bellen om een melding te maken. Bij het ruiken van een gaslucht wordt altijd aangeraden om op te bellen, het telefoonnummer is: 0800-9009.

 

Betalingen aan Atoomstroom

Als je klant bent van Atoomstroom, lopen de betalingen vanaf mei 2016 via Budget Energie. Je hoeft hier zelf niets voor te doen, dit gaat automatisch. Het bedrag dat je maandelijks betaalt, wordt gezien als een voorschot op de uiteindelijke rekening. Aan het begin van het jaar maakt Atoomstroom/Budget Energie een inschatting van je energieverbruik, het voorschot wordt gebaseerd op deze inschatting. Aan het eind van het jaar krijg je de jaarafrekening, als deze hoger blijkt dan het geschatte verbruik moet je geld bijbetalen, als deze lager blijkt te zijn krijg je geld terug van Atoomstroom/Budget Energie. Gedurende het jaar kun je zelf bijhouden hoeveel energie je daadwerkelijk verbruikt en je maandbedrag hier op aanpassen.

 

Wat te doen bij verhuizing?

Wanneer je gaat verhuizen kun je het contract van Atoomstroom/Budget Energie meenemen naar je nieuwe huis. Geef het nieuwe adres uiterlijk 10 werkdagen voor de verhuizing door aan Budget Energie. Daarnaast is het belangrijk dat je zowel de meterstanden van je oude huis als van je nieuwe huis opschrijft.

 

Opzeggen contract bij Atoomstroom

Als je een energiecontract met Atoomstroom/Budget Energie wilt opzeggen, dan kun je dit zelf doen bij Budget Energie. Op het moment dat je overstapt van energieleverancier, zegt jouw nieuwe energieleverancier je oude contract op, je hoeft dit dan niet zelf te doen.

 

Opzegtermijn Atoomstroom

Atoomstroom hanteert een opzegtermijn van 30 dagen bij een contract van onbepaalde tijd. Een contract met een vaste looptijd kan niet voortijdig worden opgezegd, doe je dit wel, dan brengt Atoomstroom een opzegboete in rekening.

 

Overstappen van energieleverancier

Wil je besparen op je vaste lasten? Of wil je liever niet klant worden van Budget Energie? Stap dan over naar een andere energieleverancier. Met de energievergelijker van EasySwitch.nl krijg je direct een overzicht van de goedkoopste energieleveranciers voor jouw huishouden.

 

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet Atoomstroom

EasySwitch.nl maakt een vergelijking van alle energieleveranciers. Zo krijg je snel een overzicht van de voordeligste tarieven die passen bij jouw wensen. Als je besluit over te stappen, stuurt EasySwitch.nl je gegevens door naar Budget Energie, zij stellen het contract voor je op en zorgen dat jouw oude contract wordt opgezegd.

Let op: voor de exacte voorwaarden van de energiecontracten van Atoomstroom kun je terecht op de website van Atoomstroom. Vergelijk de energietarieven van Atoomstroom met de tarieven van andere energieleveranciers via de energievergelijker.

Vergelijk Energie

Beoordeling klantervaringen
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
0 uit 10

Klantervaringen

Veelgestelde vragen Atoomstroom

 

Wanneer wordt mijn voorschotbedrag bekend?

Atoomstroom biedt geen nieuwe energiecontracten meer aan. Mocht je een energiecontract bij Atoomstroom hebben lopen: twee weken nadat Atoomstroom is begonnen met leveren op jouw adres, werd het voorschotbedrag vastgesteld dat je maandelijks bent gaan betalen.

Kan ik mijn voorschotbedrag aanpassen?

Ja. Dit moet je echter vanaf nu regelen met Budget Energie. Neem hiervoor contact op met de klantenservice van Budget Energie.

Hoe wordt het voorschotbedrag bepaald?

Het voorschotbedrag, ook wel het termijnbedrag genoemd, is het bedrag dat je iedere maand betaalt voor je stroom en gas aan je energieleverancier. Dit bedrag kan gebaseerd zijn op een inschatting van je gemiddelde maandelijkse energieverbruik of op het historisch energieverbruik in jouw woning. De kosten die je daadwerkelijk hebt gemaakt worden aan het eind van het contractjaar verrekend met het voorschotbedrag dat je maandelijks hebt betaald. Het kan zijn dat het voorschotbedrag hoger lag dan de werkelijke verbruikskosten, en je veel geld terug krijgt van je energieleverancier, maar het kan ook zijn dat het voorschotbedrag laag lag en je aan het eind van het jaar moet bijbetalen.
0

Contactgegevens

Website
De energieleverancier Atoomstroom is op 12 mei 2016 opgeheven. De klanten van Atoomstroom gaan over in het zusterbedrijf Budget Energie. Energieleverancier Atoomstroom wilde kernenergie gebruiken als de oplossing om CO2-uitstoot terug te brengen en onafhankelijk te worden van fossiele brandstoffen. Het bedrijf ging er hierbij vanuit dat mensen zelf in staat zijn om een overwogen keuze te maken over de voor- en nadelen van kernenergie.     

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt