Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring
Ben jij op zoek naar meer informatie over Atoomstroom zakelijk? Alle informatie over Atoomstroom zakelijk vind je hier terug: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Vergelijk zakelijke energie op EasySwitch.nl om te zien welk energieproduct het beste bij jouw verbruik past.

Atoomstroom is een Nederlandse energieleverancier die zich volledig richt op de levering van stroom uit kernenergie. Het energiebedrijf is in 2008 opgericht met het idee dat consumenten zelf de voor- en nadelen kunnen afwegen van kernenergie. Atoomstroom levert ook aan zakelijke klanten. Het bedrijf is in Amsterdam gevestigd.

 

Over Atoomstroom Zakelijk

Kernenergie ontstaat door het splitsen van atoomkernen. Bij de splitsing komt warmte vrij die kan worden omgezet in elektriciteit. Dit vindt plaats in kerncentrales. Bij het produceren van stroom uit kernenergie komt geen CO2 vrij. Er wordt geen gebruik gemaakt van fossiele brandstoffen. Bovendien hoeft er geen stroom uit instabiele regio’s te worden geïmporteerd. Atoomstroom beschouwt kernenergie als een stabiele bron van energie als aanvulling op stroom uit wind- en zonne-energie of waterkracht. Door volledige informatie kunnen consumenten zelf de afweging maken of ze van stroom uit kernenergie gebruik willen maken.

Vergelijk zakelijke energie

 

Wanneer kies je voor zakelijke energie als ZZP’er?

Voordat je een zakelijk energiecontract afsluit doe je er verstandig aan om de voor- en nadelen af te wegen. Het is namelijk niet altijd in jouw voordeel om een zakelijk contract af te sluiten. Werk je bijvoorbeeld veel uit huis? Je bent in dat geval waarschijnlijk een kleinverbruiker. Een consumentencontract kan in jouw geval dan voordeliger zijn. Als consument geniet je van extra wettelijke bescherming, die je als ondernemer niet krijgt.

 

Hoe duurzaam is Atoomstroom Zakelijk?

Atoomstroom Zakelijk wekt voor de volle 100 procent stroom uit kernenergie. Bij het opwekken van stroom uit kernenergie ontstaat radioactief restafval. Het bergen van dit afval blijft problematisch. Door het restafval wordt kernenergie niet als duurzaam beschouwd. Het grote voordeel van kernenergie ten opzichte van fossiele brandstoffen is dat bij de productie geen CO2 vrijkomt.

 

Tarieven van Atoomstroom Zakelijk

Atoomstroom Zakelijk biedt contracten met een vast en variabel tarief aan. Het contract met vast tarief wordt met twee verschillende looptijden aangeboden. Je kunt kiezen voor een contract met een looptijd van 1 of 3 jaar. Het tarief blijft de hele contractperiode gelijk. Ook biedt Atoomstroom Zakelijk een contract met variabel tarief aan. Dit tarief kan gedurende het jaar worden gewijzigd. Het contract is voor onbepaalde tijd, dus gedurende de hele contractperiode opzegbaar.

 

Wanneer geldt het laag- en normaaltarief?

Heb je een dubbele- of slimme meter? Dan kun je gebruikmaken van een contract met laag- en normaaltarief. Je betaalt dan in de avonduren, in het weekend en op feestdagen een lager tarief. De daluren worden door de netbeheerder bepaald. Op de volgende tijdstippen geldt het laagtarief of daltarief:

  • Maandag tot en met vrijdag van 23:00 tot 7:00 uur (Brabant en Limburg: 21:00 tot 7:00);
  • Weekend: vrijdag 23:00 tot maandag 7:00 uur;
  • Officiële feestdagen: Nieuwjaarsdag, Eerste Paasdag, Tweede Paasdag, Koninginnedag, Hemelvaartsdag, Eerste Pinksterdag, Tweede Pinksterdag, Eerste Kerstdag en Tweede Kerstdag.

 

De slimme thermostaat van Atoomstroom Zakelijk

Atoomstroom Zakelijk biedt geen slimme thermostaat aan. Het staat je wel vrij op eigen initiatief een slimme thermostaat aan te schaffen en te (laten) installeren.

 

De slimme meter bij Atoomstroom ook voor zakelijke afnemers

De slimme meter gaat de oude, analoge meter vervangen. Deze nieuwe generatie meters houdt op dezelfde manier het verbruik van gas en elektriciteit bij. Het voordeel van een slimme meter is dat hij real time je verbruik bij kan houden. Deze kan op afstand nauwkeurig worden uitgelezen door je energieleverancier. Het doorgeven van de meterstanden is niet meer nodig. Je netbeheerder is verantwoordelijk voor plaatsing van de slimme meter. Tussen 2015 en 2020 zullen alle huishoudens van een slimme meter worden voorzien. De netbeheerders installeren de nieuwe meters per wijk. Je krijgt bericht wanneer het jouw beurt is.

 

De terugleververgoeding van zonnepanelen

Heb je zonnepanelen? Meestal wekken zonnepanelen niet genoeg energie op om een huishouden of bedrijf volledig zelfvoorzienend te maken. In de meeste gevallen zal je de opgewekte stroom moeten aanvullen met stroom van een energieleverancier. Op momenten dat zonnepanelen meer energie opwekken dan jouw behoefte, kun je deze stroom terugleveren aan het net. De stroom die je teruglevert aan het net wordt verrekend met de stroom die hebt afgenomen. Dit heet salderen.

 

Je wekt meer energie op dan je verbruikt?

Atoomstroom stimuleert het opwekken van stroom met zonnepanelen. De stroom die je teruglevert wordt verrekend met de stroom die je hebt verbruikt. Lever je meer stroom terug dan je verbruikt? Je krijgt van Atoomstroom een vergoeding voor de teruggeleverde stroom. Voor particulieren is de regeling dat er onbeperkt stroom kan worden geleverd. De teruggeleverde stroom wordt vergoed tegen het energietarief exclusief energiebelasting. Als grootzakelijk verbruiker is het verboden stroom terug te leveren.

 

Contactgegevens Atoomstroom Zakelijk

E-mail klanten@atoomstroom.nl
Telefoon (zakelijk) 020 – 737 05 48
Kosten Lokaal tarief
Bereikbaarheid Werkdagen 8:30 – 18:00 uur
Website Atoomstroom.nl

 

Gas- en stroomstoringen bij Atoomstroom Zakelijk

Zit je zonder gas of stroom? Meld deze storing dan direct bij het Nationaal Storingsnummer Gas en Stroom. Dit nummer is 24 uur per dag te bereiken op: 0800 – 9009. Als je via dit nummer een melding doet, wordt de storing direct doorgegeven aan de lokale netbeheerder voor gas en/of stroom. Jouw netbeheerder zal je zo snel mogelijk helpen. Je kunt ook kijken op gasenstroomstoringen.nl voor een actueel overzicht van gas- en stroomstoringen.

 

Betalingen aan Atoomstroom Zakelijk

Bij Atoomstroom Zakelijk gaan ze ervan uit dat je de maandelijkse rekening per automatische incasso betaalt. Je kunt er ook voor kiezen om per acceptgiro te betalen, de energieleverancier brengt hier wel extra kosten voor in rekening. Je betaalt € 3,03 per maand extra aan de administratiekosten. De acceptgiro dien je binnen veertien dagen na ontvangst te betalen.

 

Wat te doen bij verhuizing

Bij een verhuizing kun je het contract met Atoomstroom Zakelijk meenemen naar je nieuwe adres. Je kunt het nieuwe adres uiterlijk tien werkdagen voor de verhuizing nog doorgeven. Vergeet niet de meterstanden van je oude en nieuwe adres goed te noteren.

 

Opzeggen contract bij Atoomstroom Zakelijk

Je kunt je contract opzeggen door telefonisch contact op te nemen met Atoomstroom Zakelijk. Het telefoonnummer is 020 – 737 05 48. Je betaalt het lokale tarief.

 

Opzegtermijn Atoomstroom Zakelijk

Houd de opzegtermijn van je energieleverancier goed in de gaten. Atoomstroom Zakelijk houdt een opzegtermijn van uiterlijk 30 dagen voor afloop van het contract aan. Houd dus de contractduur goed in de gaten. Na afloop van je contract met bepaalde tijd word je contract omgezet naar een contract met variabele tarieven voor onbepaalde tijd. Een contract voor onbepaalde tijd kun je altijd opzeggen met inachtneming van de opzegtermijn van 30 dagen.

 

Opzegboete Atoomstroom Zakelijk

Wil je een energiecontract voor het einde van de contractduur opzeggen? Atoomstroom Zakelijk brengt in dat geval een opzegboete in rekening. Bekijk je contract en de algemene voorwaarden voor de hoogte van het bedrag. Je doet er verstandig aan dit eerst te controleren voordat je vroegtijdig overstapt van zakelijke energieleverancier.

 

Overstappen van energieleverancier

Wij raden je aan een contract met vaste tarieven voor een jaar te nemen. Zo houdt je de controle over je uitgaven aan energie en blijf je besparen door regelmatig over te stappen van leverancier. Bij zakelijke klanten zijn contracten vaak complexer. Neem dus goed de voorwaarden van je contract door en wees extra scherp op de resterende contractduur.

 

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet Atoomstroom Zakelijk?

EasySwitch.nl vergelijkt de verschillende zakelijke energiecontracten en toont je de meest voordelige resultaten. Je ziet binnen enkele stappen de kosten van andere energieleveranciers en wat je per jaar kunt besparen.

Let op: voor de exacte voorwaarden van de energiecontracten kun je terecht op de website van Atoomstroom Zakelijk. Vergelijk de energietarieven met de tarieven van andere energieleveranciers via de energievergelijker.

Vergelijk Energie

Beoordeling klantervaringen
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
0 uit 10

Klantervaringen

Voor veelgestelde vragen over Atoomstroom Zakelijk kun je terecht op de pagina van Atoomstroom.
0

Contactgegevens

Adres
's-Gravenhekje 1 a
1011TG, Amsterdam
Telefoonnummer
020-6202709
Website
Ben jij op zoek naar meer informatie over Atoomstroom zakelijk? Alle informatie over Atoomstroom zakelijk vind je hier terug: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Vergelijk zakelijke energie op EasySwitch.nl om te zien welk energieproduct het beste bij jouw verbruik past.

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt