Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring
Op zoek naar meer informatie over energieleverancier BAS? Lees hier alles wat jij zou willen weten over Bas energie: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Bekijk welk energieproduct  het beste bij jouw verbruik past door energie te vergelijken op EasySwitch.nl.

Per 20 juli 2016 levert BAS Nederland geen energie meer. Op aanvraag van de energieleverancier heeft de Autoriteit Consument en Markt (ACM) de leveringsvergunning ingetrokken.

 

Wat is er gebeurd?

BAS Nederland verklaart op de eigen website dat de “aanhoudende prijsdalingen en problemen met haar vorige toeleverancier” het onmogelijk maakte om door te gaan als energieleverancier. Na het omvallen van de vaste dienstverlener van Bas Energie kreeg Bas Nederland eind 2013 zijn eigen leveringsvergunning. Nu is toch het einde gekomen voor de energieleverancier.

 

Wat betekent dit voor de klanten van Bas Nederland?

De klanten van Bas Nederland, voornamelijk gemeenten en andere klanten met veel aansluitingen, worden overgedragen aan Anode.

BAS is een energieleverancier die ernaar streeft om haar klanten onafhankelijk te maken van fossiele brandstoffen en de energiekosten wilt proberen te reduceren tot 0. De Weg naar Nul noemen zij dit. Dit doel probeert BAS te bereiken door tips te geven aan de hand van het huidige gebruik, zodat je direct kunt beginnen met besparen.

 

Over Bas

Energieleverancier BAS is opgericht in 2010 en positioneert zich als een bedrijf dat er niet op gericht is om zoveel mogelijk energie te verkopen, maar om haar klanten juist zoveel mogelijk te laten besparen. BAS bied je een aantal mogelijkheden waarmee je kunt besparen op je energierekening; zelf energie opwekken waardoor je minder afhankelijk bent van externe energiebronnen, een bijdrage leveren aan investeringen in groene energie via het energiebudget en besparen op je eigen energieverbruik.

 

Vergelijk Energie

 

Hoe duurzaam is BAS

BAS positioneert zich als een bedrijf dat ervoor zorgt dat jij zelf groene energie kunt gaan opwekken. De energie die je hiernaast nog nodig hebt, wordt geleverd door BAS. De energie die BAS levert is deels groene energie en deels grijze energie. Je kunt bij BAS kiezen voor groene of grijze stroom, waardoor de energie van BAS niet geheel duurzaam is.

 

Tarieven van BAS

-BAS Energie is gestopt als energieleverancier-

BAS biedt verschillende tarieven aan, vaste en variabele. Als je kiest voor een vast tarief ben je ervan verzekerd dat je gedurende de contractduur hetzelfde tarief betaalt voor het afnemen van energie. De variabele tarieven zijn afhankelijk van de marktprijs, deze tarieven worden maandelijks aangepast aan het markttarief. BAS biedt een 4-, 2- en 1-jarig contract voor de vaste tarieven en een onbepaald contract voor het variabele tarief. Daarnaast kun je bij BAS kiezen voor een contract met groene of grijze stroom, waarbij het tarief voor groene stroom hoger ligt.

 

Wanneer geldt het laag- en normaaltarief

Het tarief dat je betaalt is afhankelijk van het aantal energiemeters in huis. Als je één meter hebt, geldt hetzelfde tarief gedurende de dag. Als je twee meters hebt, wordt er onderscheid gemaakt tussen het laag- en het normaaltarief. Overdag betaal je in dit geval het normaaltarief voor het afnemen van energie en tussen de 23:00 en 07:00 betaal je het laagtarief. In enkele provincies geldt het laagtarief vanaf 21:00.

 

Slimme thermostaat van BAS

Bas biedt geen slimme thermostaat aan.

 

De slimme meter bij BAS

De slimme meter is een digitale meter die in jouw meterkast wordt geplaatst en de oude, analoge meter vervangt. Met deze slimme meter kun je op afstand de meterstanden aflezen, bijvoorbeeld wanneer deze zijn gekoppeld aan het account wat je van je energieleverancier heeft gekregen. De slimme meter wordt in de komende jaren aan ieder huishouden aangeboden. Het zou echter nog even kunnen duren voordat de meter in jouw huis wordt geïnstalleerd. Je kunt er ook voor kiezen om de meter te weigeren of om deze eerder te laten installeren. Wanneer je de meter eerder wilt laten installeren kunnen hier echter kosten voor worden gerekend.

 

De terugleververgoeding bij BAS

De energie die je zelf opwekt wordt verrekend met de energie die je afneemt, dit wordt salderen genoemd. De terugleververgoeding van BAS is het volledige leveringstarief, kortom, je krijgt hetzelfde bedrag terug voor energie die je levert als je betaalt voor energie die je afneemt. Alleen de vastrechtkosten vallen hierbuiten, dit zijn vaste kosten welke je altijd moet betalen bij een contract van BAS.

 

Wek jij meer energie op dan je verbruikt?

Als je meer energie opwekt dan je verbruikt, dan gaat deze energie terug naar het algemene netwerk, zodat een ander hier gebruik van kan maken. BAS geeft geen maximum aan voor de terugleververgoeding. Dit zou betekenen dat je geld terug krijgt van BAS wanneer je meer energie opwekt dan je verbruikt.

 

Contactgegevens BAS

In contact komen met BAS kan op een aantal manieren:

Contactgegevens BAS
E-mail: info@basnederland.nl
Telefoon 010 – 4535905
Bereikbaarheid Ma t/m Vr van 8:30 tot 17:00 uur.
Website: Basnederland.nl

Gas- en stroomstoringen bij BAS

Wanneer je last hebt van een stroomstoring kun je in eerste instantie kijken of je dit zelf kunt verhelpen. Een storing kan ook bij de netbeheerder liggen, dit kun je controleren door te kijken op de website gasenstroomstoringen.nl. Als de storing hier nog niet bekend is, of je hebt niet de mogelijkheid om op deze website te kijken, dan kun je ook bellen naar het Nationaal Storingsnummer Gas en Stroom op 080-9009. Ruik je een gaslucht, dan wordt aangeraden om direct naar dit nummer te bellen.

 

Betalingen aan BAS

Bas biedt meerdere manieren om de maandelijkse energierekening te betalen. Zo kun je onder andere betalen via een automatisch incasso of per acceptgiro. De verschillende mogelijkheden van betalen kun je navragen bij de klantenservice van Bas.

 

Wat te doen bij verhuizing?

Als je gaat verhuizen kun je jouw energiecontract bij BAS meenemen naar je nieuwe huis. Het is van belang dat je uiterlijk 10 dagen voor de verhuizing aan BAS doorgeeft dat je gaat verhuizen. Je kunt het contract niet op de naam van de nieuwe bewoner laten zetten.

 

Opzeggen contract bij BAS

Als je wilt overstappen van energieleverancier en hierdoor je contract bij BAS wilt opzeggen, dan kun je dit zelf doen, of je kunt een contract bij een nieuwe energieleverancier afsluiten en deze zegt dan je oude contract bij BAS voor je op.

 

Opzegtermijn BAS

De opzegtermijn bij BAS is 30 dagen. Een variabel contract voor onbepaalde tijd kan iedere maand worden opgezegd. Als je een vast contract hebt, moet je opletten hoelang het contract nog loopt, wanneer je het contract opzegt voordat de contractduur voorbij is, dan betaal je een boete aan BAS.

 

Neemt BAS je opzegboete over

Als je overstapt naar Bas en je een oud energiecontract voortijdig hebt opgezegd, dan kan jouw oude energieleverancier hier een opzegboete voor in rekening brengen. Bas neemt deze opzegboete niet over.

Overstappen van energieleverancier

-BAS Energie is gestopt als energieleverancier-

Je kunt geld besparen op je vaste lasten door over te stappen van energieleverancier. Met de energievergelijker van EasySwitch.nl vergelijk je welke energieleverancier de voordeligste tarieven hanteert en welk contract het beste bij jouw wensen aansluit. Wanneer energieleverancier BAS als goedkoopste uit de energievergelijker komt, dan stap je gemakkelijk over. BAS zegt in dit geval het contract bij je oude energieleverancier voor je op.

 

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet BAS?

-BAS Energie is gestopt als energieleverancier-

Op het moment dat je besluit een energiecontract af te sluiten van Bas, moeten er een aantal zaken worden geregeld. Je kunt zelf je gegevens invullen in de energievergelijker van EasySwitch.nl of je kunt bellen met de klantenservice. In beide gevallen is de overstap in een aantal minuten geregeld. EasySwitch.nl zorgt dat jouw gegevens worden doorgestuurd naar Bas en Bas regelt je contract.

Let op: voor de exacte voorwaarden van de energiecontracten kun je terecht op de website van Bas. Vergelijk de energietarieven met die van andere leveranciers via de energievergelijker.

 

Vergelijk Energie

Beoordeling klantervaringen
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
0 uit 10

Klantervaringen

Veelgestelde vragen BAS

 

Wat betekent 'de Weg naar Nul'?

Dit houdt in dat je uiteindelijk onafhankelijk wordt van fossiele brandstoffen en andere niet-duurzame energiebronnen. Deze ‘Weg naar Nul’ kun je bewandelen door te besparen op je energieverbruik, door zelf energie te gaan opwekken en door te kiezen voor groene energie die wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen.

Hoe lang duurt de Weg naar Nul?

Dit is afhankelijk van een aantal factoren. Zo speelt de staat van je huis of pand een rol, de hoogte van het energiebudget dat je betaalt en de eventuele investering die je doet om zelf energie op te wekken.

Hoe wordt het voorschotbedrag bepaald?

Het voorschotbedrag, ook wel het termijnbedrag genoemd, is het bedrag dat je iedere maand betaalt voor je stroom en gas aan je energieleverancier. Dit bedrag kan gebaseerd zijn op een inschatting van je gemiddelde maandelijkse energieverbruik of op het historisch energieverbruik in jouw woning. De kosten die je daadwerkelijk hebt gemaakt worden aan het eind van het contractjaar verrekend met het voorschotbedrag dat je maandelijks hebt betaald. Het kan zijn dat het voorschotbedrag hoger lag dan de werkelijke verbruikskosten, en je veel geld terug krijgt van je energieleverancier, maar het kan ook zijn dat het voorschotbedrag laag lag en je aan het eind van het jaar moet bijbetalen.  

Kan ik het voorschotbedrag aan laten passen?

Ben je het niet eens met de hoogte van het maandelijkse voorschotbedrag? Neem dan contact op met je energieleverancier. De meeste energieleveranciers bieden de mogelijkheid om het voorschotbedrag via de persoonlijke online omgeving aan te passen. Het voorschotbedrag omhoog aanpassen kan altijd, omlaag kan vaak maar met een paar procent. Dit uit voorzorg dat klanten geen hoge rekening krijgen aan het eind van het jaar.  
0

Contactgegevens

Adres
Vlasmarkt 1
3011PW, Rotterdam
Telefoonnummer
010 - 453 59 05
Op zoek naar meer informatie over energieleverancier BAS? Lees hier alles wat jij zou willen weten over Bas energie: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Bekijk welk energieproduct  het beste bij jouw verbruik past door energie te vergelijken op EasySwitch.nl.

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt