Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring
Sluiten
whatsapp
call-icon
Vind hier alle informatie over Centrica Energy: tarieven, contactgegevens beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Vergelijk energie op EasySwitch.nl en bekijk welk energiecontract het beste bij jou past. 

Centrica Energy is de grootste energiegroep van Groot-Brittannië . In de afgelopen decennia heeft Centrica Energy aandelen gehad in de Nederlandse energiemarkt, maar op dit moment is de energieleverancier niet meer actief binnen Nederland.

 

Over Centrica Energy

Centrica komt oorspronkelijk uit Groot-Brittannië, maar opereert ook op de Noord-Amerikaanse markt. In 2005 werd Centrica eigenaar van de Nederlandse energieleverancier Oxxio. Deze aandelen werden in 2011 echter verkocht aan Eneco, waardoor Centrica weer verdween van de Nederlandse energiemarkt.

 

Vergelijk Energie

 

Hoe duurzaam is Centrica Energy?

Het stroometiket van Centrica laat zien dat 15% van de totale energiewinning wordt opgewekt door hernieuwbare energiebronnen. Ondanks de projecten die Centrica financiert om het aandeel duurzame energie te vergroten, kan de energiemaatschappij nog niet worden gezien als duurzaam.

 

Centrica Energy tarieven

Sinds 2011 is Centrica niet meer actief op de Nederlandse energiemarkt, er zijn daarom geen energietarieven bekend. De tarieven van Nederlandse energieleveranciers kun je vergelijken met de energievergelijker van EasySwitch.nl.

 

Wanneer geldt het laag- en normaaltarief?

In de meterkast heb je een enkele- of een dubbele meter. Wanneer je een dubbele meter hebt, betaal je overdag het normaaltarief voor energie en tussen 23:00 en 07:00 uur, in weekenden en op feestdagen het laagtarief. In enkele provincies begint het laagtarief al om 21:00 uur.

 

Slimme thermostaat van Centrica Energy

Er bestaat geen slimme thermostaat van Centrica. Wel bieden een aantal Nederlandse energieleveranciers een slimme thermostaat aan.

 

De slimme meter bij Centrica Energy

Ieder huishouden in Nederland krijgt van de netbeheerder een slimme meter aangeboden in de komende jaren. Deze slimme meter vervangt de analoge meter en maakt het mogelijk om de meterstanden van een afstand te kunnen aflezen. Op deze manier kunnen energieleveranciers makkelijker inzien hoeveel jouw daadwerkelijke energieverbruik is. Centrica is echter geen Nederlandse energieleverancier meer en zal dus geen inzicht krijgen in deze gegevens.

 

De terugleververgoeding van zonnepanelen

Met zonnepanelen kun je zelf elektriciteit opwekken, zodat je minder afhankelijk bent van de elektriciteit van je energieleverancier. Op het moment dat jouw zonnepanelen elektriciteit opwekken terwijl je dit zelf niet gebruikt, wordt het teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Nederlandse energieleveranciers moeten deze opgewekte energie verrekenen met de afgenomen energie. Centrica is echter niet meer verbonden aan de Nederlandse energiemarkt en heeft daarom niet te maken met deze wetgeving.

 

Wek jij meer energie op dan je verbruikt?

Als je genoeg zonnepanelen hebt, kun je meer elektriciteit opwekken dan je verbruikt. De vergoedingen die Nederlandse energieleveranciers uitkeren kunnen flink verschillen. Centrica is sinds 2011 niet meer actief binnen Nederland, waardoor er geen gegevens bekend zijn over de hoogte van een eventuele terugleververgoeding.

 

Contactgegevens Centrica Energy

Het hoofdkantoor van Centrica is gevestigd in Groot-Brittannië, de contactgegevens van het bedrijf zijn:

Contactgegevens Centrica Energy
Email:views@centrica.com
Telefoon:0044 – 1753494000
Website:www.centrica.com

Gas- en stroomstoringen bij Centrica Energy

Als je thuis last hebt van een gas- of stroomstoring, kun je contact opnemen met het Nationaal Storingsnummer Gas en Stroom op: 0800 – 9009. Door dit nummer te bellen, wordt jouw netbeheerder op de hoogte gebracht van een storing en zal geprobeerd worden het probleem op te lossen. Je kunt Centrica niet benaderen voor gas- en stroomstoringen, aangezien het geen Nederlandse energiemaatschappij meer is.

 

Betalingen aan Centrica Energy

De energierekening is gebaseerd op een inschatting van je energieverbruik. Je energieleverancier kijkt naar het historisch verbruik op jouw adres en op basis hiervan betaal je maandelijks een voorschot. Aan het eind van het jaar wordt gekeken of dit voorschot te hoog of te laag was. Sinds Centrica van de Nederlandse energiemarkt is verdwenen, worden er geen betalingen meer gedaan van Nederlandse huishoudens aan deze energieleverancier.

 

Wat te doen bij verhuizing?

Energiecontracten zijn in Nederland persoonsgebonden, wat betekent dat het contract met je mee verhuist naar je nieuwe adres. Voor je verhuizing is het van belang dat je tijdig aan je energieleverancier doorgeeft wat je nieuwe adres is. Als je gaat verhuizen naar het buitenland kun je jouw energiecontract niet meenemen, maar moet je deze stopzetten. Als je naar Groot-Brittannië verhuist kun je kiezen voor energieleverancier Centrica.

 

Opzeggen contract bij Centrica Energy

Centrica was tot 2011 als eigenaar van energieleverancier Oxxio actief op de Nederlandse energiemarkt . Vanaf het moment dat de aandelen van Oxxio werden verkocht aan Eneco, werden de energiecontracten ook overgeheveld naar Eneco. In Nederland kun je sindsdien geen energiecontract meer hebben bij Centrica, er is daarom geen mogelijkheid tot opzeggen.

 

Opzegtermijn Centrica Energy

De meeste energieleveranciers hanteren een opzegtermijn van 30 dagen voor contracten met een onbepaalde looptijd. Voor contracten met een bepaalde looptijd geldt dat je pas kunt opzeggen wanneer de contractduur is verstreken, zeg je eerder op dan kun je te maken krijgen met een opzegboete. In Nederland kun je geen energiecontract meer hebben van energiemaatschappij Centrica, waardoor een opzegtermijn niet van toepassing is.

 

Neemt Centrica Energy je opzegboete over

Centrica levert geen energie meer op de Nederlandse markt. Je kunt geen contract meer afsluiten met deze energieleverancier, waardoor de opzegboete niet door Centrica overgenomen kan worden.

Overstappen van energieleverancier

Wil je besparen op je vaste lasten? Door jaarlijks over te stappen van energieleverancier kun je veel geld besparen met aantrekkelijke tarieven of een welkomstkorting. Met de energievergelijker van EasySwitch.nl kun je makkelijk zien welke energieleveranciers de voordeligste tarieven aanbieden. Centrica komt niet meer voor in de energievergelijker, omdat deze energieleverancier niet meer actief is op de Nederlandse markt, je kunt daarom niet meer overstappen naar Centrica.

Energie vergelijken»

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet Centrica Energy?

EasySwitch.nl vergelijkt alle Nederlandse energieleveranciers op prijs en duurzaamheid en geeft een overzicht van de goedkoopste energieleveranciers. Via EasySwitch.nl kun je gemakkelijk en snel overstappen via de klantenservice of door zelf online het overstapformulier in te vullen. Centrica heeft als bedrijf meerdere kerntaken, deze worden echter niet meer uitgevoerd in Nederland, waardoor je geen contract met Centrica kunt afsluiten.

Let op: voor de exacte voorwaarden van de energiecontracten kun je terecht op de website van Centrica Energy. Vergelijk de energietarieven met de tarieven van andere energieleveranciers via de energievergelijker.

Vergelijk Energie

Beoordeling klantervaringen
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
0 uit 10

Klantervaringen

Veelgestelde vragen Centrica Energy

 

Hoelang is Centrica actief geweest op de Nederlandse energiemarkt?

In 2005 kocht Centrica aandelen in de Nederlandse energiemarkt, zo vielen Oxxio en WoonEnergie enige tijd onder de energieleverancier uit Groot-Brittannië. In 2007 werden de aandelen in WoonEnergie verkocht en in 2011 volgde de verkoop van de aandelen in Oxxio waardoor Centrica na 6 jaar weer van de Nederlandse energiemarkt verdween.
0

Contactgegevens

Vind hier alle informatie over Centrica Energy: tarieven, contactgegevens beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Vergelijk energie op EasySwitch.nl en bekijk welk energiecontract het beste bij jou past. 
Er is iets fout gegaan
{{::errorText}}

Vergelijk leveranciers

{{addresscheck.errorMessage}}

Jouw jaarverbruik {{mini_verbruik}}

Personen in huishouden
{{mini_verbruik}}

Type aansluiting


Zonnepanelen

Hulp nodig bij het invoeren van je teruglevering? Je kan het ook schatten op basis van het aantal zonnepanelen.
Zonnepanelen
Vul alsjeblieft je verwachte jaaropbrengst in

Je huidige leverancier

Offerte op maat

Met het door jouw ingevulde verbruik kom je in aanmerking voor een offerte op maat met speciale tarieven. Als je het onderstaande formulier invult, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.


Vul jouw bedrijfsnaam in

Vul je KVK nummer in
Vul een geldig KVK nummer in
Vul je geslacht in

Vul je initialen in
Initialen mogen alleen letters zijn

Vul je achternaam in

Vul je telefoonnummer in
Vul een geldig telefoonnummer in

Vul je e-mailadres in
Vul een geldig e-mailadres in

Verzenden
Bedankt voor het aanvragen van de aangepaste offerte, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Als je evenveel of meer opwekt dan je verbruikt, neem dan vrijblijvend contact op met onze energiespecialisten: 020 - 5317670.

Zojuist overgestapt