Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring
Op zoek naar informatie over Cogas? Vind hier alle informatie over Cogas: tarieven, klantbeoordelingen, veelgestelde vragen en contactgegevens. Vergelijk energie ieder jaar via EasySwitch.nl om te bekijken welke energieleverancier het beste aanbod biedt.  

In 1966 werd de Centraal Overijsselse Gasmaatschappij (Cogas) opgericht om de gasvoorziening in Overijssel financieel mogelijk te maken. Later werd ook de stroomvoorziening toegevoegd aan de geleverde producten. In 2006 nam Electrabel het bedrijfsonderdeel energielevering over van Cogas Energie. Cogas is nu een van de grotere netbeheerders van Oost-Nederland.

 

Over Cogas Energie

Door de overname van Electrabel verdween een groot onderdeel van het bedrijf; de levering van energie. Wat overbleef was het beheer van de leidingen en kabels. Als een van de grootste netbeheerders van Oost-Nederland investeert Cogas in nieuwe kabelverbindingen zoals glasvezel om het toenemende dataverkeer in goede banen te kunnen leiden. Daarnaast heeft Cogas veel partners waarmee zij samenwerken om duurzame energie op te wekken.

 

Vergelijk Energie

 

Hoe duurzaam is Cogas?

Cogas heeft een eigen bio-massa centrale die warmte opwekt uit de verbranding van resthout. Hierbij komt minder CO2 vrij dan bij de verbranding van gas. Daarnaast haalt een boom tijdens zijn levensduur evenveel CO2 uit de lucht als er vrijkomt tijdens de verbranding, deze manier mag daarom CO2-neutraal worden genoemd. Verder heeft Cogas samenwerkingsverbanden met verschillende bedrijven die nieuwe vormen van gaswinning proberen te vinden. Ondanks de hernieuwbaarheid van biomassa, worden niet alle vormen van biomassa als even duurzaam gezien.

 

Tarieven van Cogas

De oude energieleveringscontracten van Cogas zijn sinds 2006 omgezet naar contracten van Electrabel. Cogas is niet meer in de energievergelijker van EasySwitch.nl terug te vinden als energieleverancier. Kijk voor tarieven naar de pagina van energieleverancier Electrabel.

 

Wanneer geldt het laag- en normaaltarief?

De hoogte van het laag- en normaaltarief is afhankelijk van je energieleverancier, kijk voor deze informatie naar de tarieven van Electrabel in de energievergelijker. De ingangstijden van het normaal– en laagtarief zijn daarentegen niet afhankelijk van de energieleverancier. Het normaaltarief geldt overdag en het laag tarief geldt tussen 23:00 en 07:00 (of 21:00 tot 07:00, afhankelijk van je regio), op feestdagen en in het weekend. Deze tarieven zijn alleen voor jou van belang als je een dubbele meter hebt. Als je een enkele meter hebt dan geldt altijd het enkeltarief, ongeacht het uur of de dag.

 

Slimme thermostaat van Cogas

Als netbeheerder biedt Cogas geen slimme thermostaat aan. Het bedrijf gaat over het beheer van de leidingen en kabels in veel huizen in Oost-Nederland. Je zult voor de levering van energie echter een contract af moeten sluiten bij een energieleverancier. In 2009 zijn de energieleveringen van Cogas overgegaan naar de naam Electrabel. De tarieven van deze energieleverancier kun je bekijken in de energievergelijker.

 

De slimme meter bij Cogas

In de komende jaren zal Cogas een slimme meter aanbieden aan alle huishoudens waarvan zij de aansluiting beheren. Het zal ongeveer tot 2020 duren totdat zij alle huishoudens hebben kunnen voorzien van een slimme meter. Wil je weten of Cogas jouw netbeheerder is, dan kun je dit controleren op de website van Eancodeboek. Als Cogas jouw netbeheerder blijkt te zijn, dan kun je in de planning van Cogas controleren wanneer je de slimme meter krijgt aangeboden. Een spoedaanvraag bij haast kan er tegen betaling voor zorgen dat je eerder beschikt over de slimme meter. Neem hiervoor contact op met je netbeheerder.

 

De terugleververgoeding van zonnepanelen

De meeste energieleveranciers geven een vergoeding voor de energie die je teruglevert aan het elektriciteitsnet. Om in aanmerking te komen voor deze vergoeding moet je van tevoren echter wel je zonnepanelen aanmelden bij zowel je energieleverancier als je netbeheerder. Alle netbeheerders hebben hiervoor samen de website energieleveren.nl opgericht waarop je jouw zonnepanelen kunt aanmelden.

 

Je wekt meer energie op dan je verbruikt?

Op het moment dat je zonnepanelen meer energie hebben opgewekt dan je hebt afgenomen van je energieleverancier, kun je hiervoor een vergoeding krijgen. De hoogte van deze vergoeding verschilt per leverancier. Als je zonnepanelen hebt en je verbruikt zelf weinig energie, dan kan het voordelig zijn om te vergelijken welke energieleverancier de hoogste terugleververgoeding aanbiedt. Cogas is sinds 2006 geen energieleverancier meer, dit bedrijfsonderdeel is nu bekend onder de naam Electrabel. De terugleververgoedingen van Electrabel zijn te vinden in de energievergelijker.

 

Contactgegevens Cogas

Je kunt op de volgende manieren contact opnemen met netbeheerder Cogas:

Telefoonnummer:0546 – 836666

Contactgegevens Cogas
Email: Via het contactformulier
Telefoonnummer: 0546 – 836666
Bereikbaarheid: Ma t/m Vr van 8:00 tot 17:00 uur.
Website: www.cogas.nl

Gas- en stroomstoringen bij Cogas

Als netbeheerder kan Cogas te kampen krijgen met een storing, dit kan ervoor zorgen dat meerdere huishoudens met leidingen of kabels van Cogas zonder stroom of gas komen te zitten. Als dit het geval is, meld de storing dan bij Nationaal Storingsnummer voor Gas en Stroom op 0800 – 9009. Op de website gasenstroomstoringen.nl kun je ook informatie opzoeken over alle actuele storingen.

 

Betalingen aan Cogas

Sinds 2013 is het Nieuwe Marktmodel ingevoerd wat inhoudt dat je als energieafnemer niet meer te maken heeft met de netbeheerder maar alleen met de energieleverancier. Voordat het Nieuwe Marktmodel werd ingevoerd bracht Cogas nog de netbeheerkosten in rekening bij de huishoudens met een aansluiting van Cogas. Deze netbeheerkosten worden nu door de energieleverancier in rekening gebracht, waardoor je nog maar één rekening krijgt.

 

Wat te doen bij verhuizing?

Bij een verhuizing neem je het energiecontract bij je energieleverancier mee naar je nieuwe huis, het is niet van belang waar je heen gaat verhuizen (zolang dit binnen Nederland is). Een energiecontract is namelijk persoons- en niet huisgebonden. De netbeheerder is wel huisgebonden, na een verhuizing kunnen de leidingen en kabels in je nieuwe huis van een andere netbeheerder zijn. Je hebt echter niet te maken met je netbeheerder, je energieleverancier meldt je zo nodig aan bij een nieuwe netbeheerder zodat je hier niets voor hoeft te doen.

 

Opzeggen contract bij Cogas

Je kunt sinds 2006 geen contract meer afsluiten bij Cogas, de vroegere energielevering valt nu onder energieleverancier Electrabel. Cogas in sinds de overname enkel nog een netbeheerder. Je kunt niet zelf kiezen wie jouw netbeheerder is, maar je mag wel zelf een energieleverancier kiezen. Wie jouw netbeheerder is, is vastgelegd per regio. De verschillende energieleveranciers kun je vergelijken in de energievergelijker van EasySwitch.nl.

 

Opzegtermijn Cogas

Aangezien je geen contract kunt afsluiten bij Cogas, kun je deze ook niet opzeggen. Als je vroeger een contract had bij Cogas, kan het zijn dat je bent overgezet naar Electrabel. Meer over contracten opzeggen bij Electrabel en de opzegtermijnen vind je op de pagina van energieleverancier Electrabel.

 

Neemt Cogas de opzegboete over?

Wie de netbeheerder is van jouw leidingen en kabels ligt vast en kan niet worden veranderd; je kunt niet overstappen van netbeheerder. Om deze reden kunt je ook geen contract afsluiten bij Cogas en is er geen sprake van eventuele opzegboetes.

Overstappen van energieleverancier

Als je wilt overstappen van energieleverancier dan kun je met de energievergelijker van EasySwitch.nl makkelijk en snel een overzicht krijgen van de energieleveranciers die de voordeligste tarieven aanbieden voor jouw huishouden. Cogas is niet opgenomen in de energievergelijker omdat zij als netbeheerder geen energie leveren.

 

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet Cogas?

EasySwitch.nl maakt een vergelijking van alle goedkope energieleveranciers. Als je een contract hebt gevonden met voordelige tarieven dat aansluit bij jouw wensen, dan stuurt EasySwitch.nl jouw gegevens door naar de energieleverancier. Cogas is als netbeheerder verantwoordelijk voor de leidingen en kabels in veel huishoudens. Het bedrijf onderhoudt het netwerk en innoveert op verschillende gebieden, zo bieden zij glasvezelkabels aan om het dataverkeer sneller en beter te kunnen vervoeren.

Let op: Cogas is geen energieleverancier en is daarom niet terug te vinden in de energievergelijker. Vergelijk de energietarieven met de tarieven van andere energieleveranciers via de energievergelijker.

 

Vergelijk Energie

Beoordeling klantervaringen
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
0 uit 10

Klantervaringen

Veelgestelde vragen Cogas

 

Wat is een EAN-code?

De Ean-code staat voor European Article Number en is het unieke nummer dat hoort bij jouw gas- en/of elektriciteitsaansluiting. De EAN-code bestaat uit 18 cijfers en wordt toegeschreven door de netbeheerder, in dit geval Cogas.

Wat hield het splitsen van energiebedrijven in?

Om meer zekerheid te krijgen in de levering van energie, heeft het kabinet besloten om energiebedrijven te splitsen in enerzijds netwerkbeheerders en anderzijds energieleveranciers. Hierdoor werd de verkoop van energie gescheiden van het onderhoud van het energienetwerk. Cogas is een netbeheerder en levert dus geen energie, maar onderhoudt de leidingen en kabels.
0

Contactgegevens

Adres
Rohofstraat 83
7605AT, Almelo
Telefoonnummer
0546836666
Website
Op zoek naar informatie over Cogas? Vind hier alle informatie over Cogas: tarieven, klantbeoordelingen, veelgestelde vragen en contactgegevens. Vergelijk energie ieder jaar via EasySwitch.nl om te bekijken welke energieleverancier het beste aanbod biedt.  

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt