Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring
Wil je meer weten over de energieleverancier Electrabel? Lees hier alle informatie over Electrabel: veelgestelde vragen, klantbeoordelingen, tarieven en contactgegevens. Vergelijk energie op EasySwitch.nl om te zien welk energiecontract het beste bij jouw verbruik past.

Electrabel is een onderdeel van energieproducent GDF SUEZ, een van de grootste energieproducenten van Nederland. Hierdoor is Electrabel een betrouwbare leverancier van energie. Op EasySwitch.nl vergelijk je gemakkelijk de tarieven van Electrabel en sluit je binnen enkele minuten een nieuw contract af.

 

Over Electrabel

Bij Electrabel staat klantvriendelijkheid hoog in het vaandel. Electrabel probeert haar klanten zo snel mogelijk te voorzien van vriendelijke en duidelijke service. Onder deze service valt bijvoorbeeld de ‘bel mij terug’ service, je hoeft hier alleen je nummer op te geven en wordt door Electrabel teruggebeld.

 

Vergelijk Energie

 

Hoe duurzaam is Electrabel energie?

De energie van Electrabel bestaat uit zowel groene als grijze energie. Alhoewel het grootste gedeelte van de energie bestaat uit duurzame, groene energie, wordt deze energie buiten Nederland geproduceerd. Deze energie komt niet op het Nederlandse energienetwerk terecht. Aangezien Electrabel geen groene stroom toevoegt aan het Nederlandse netwerk, wordt de energie die zij aanbieden niet gezien als geheel duurzaam.

 

Electrabel tarieven

Electrabel biedt contracten aan met vaste- en variabele tarieven. Bij een contract met variabele tarieven, zijn de tarieven gekoppeld aan de markt. De tarieven kunnen hierdoor maandelijks stijgen of dalen. Vaste tarieven blijven gedurende het contract gelijk. Electrabel biedt een 1- en een 3-jarig contract met een vast tarief of een contract voor onbepaalde tijd met een variabel tarief. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen een contract met groene stroom of grijze stroom.

 

Wanneer geldt het laag- en normaaltarief?

De tarieven voor energie kunnen gedurende de dag verschillen, dit heeft te maken met het aantal meters in huis. Als jij één meter hebt, dan geldt de hele dag hetzelfde tarief. Als je twee meters hebt dan wordt er onderscheid gemaakt tussen het laag- en normaaltarief. Overdag geldt het normaaltarief en tussen 23:00 en 07:00 geldt het laagtarief. In sommige regio’s gaat het laagtarief zelfs al om 21:00 in.

 

Slimme thermostaat van Electrabel

Electrabel biedt geen slimme thermostaat aan.

 

De slimme meter bij Electrabel

De komende jaren zal aan alle huishoudens in Nederland een slimme meter worden aangeboden. Deze meter is digitaal en vervangt de analoge meter, hierdoor kunnen de meterstanden op afstand worden bijgehouden. Het kan nog even duren voordat jouw buurt aan de beurt is voor installatie. Wil je de meter nu al ontvangen? Dan kun je deze aanvragen bij je netbeheerder. Hier kunnen echter wel kosten voor in rekening worden gebracht.

 

De terugleververgoeding van zonnepanelen

Met zonnepanelen kun je zelf energie opwekken. De energie die jij opwekt wordt van je energieverbruik afgetrokken. Electrabel vergoedt het kale energietarief, dit bedrag is lager dan het bedrag dat je betaalt voor energie waar je gebruik van maakt. Om in aanmerking te komen voor een terugleververgoeding is het van belang dat je een dubbele meter hebt voor zonnepanelen, deze moet zowel kunnen oplopen als aflopen. Daarnaast moet je de zonnepanelen aangeven bij je netbeheerder zodat het bekend is dat je energie opwekt.

 

Je wekt meer energie op dan je verbruikt?

Als je meer energie opwekt dan je verbruikt, krijg je het teveel aan energie uitbetaald. Deze vergoeding is ter hoogte van het kale energietarief. De overheidsheffingen, netbeheerkosten en vaste leveringskosten zal je wel moeten betalen.

 

Contactgegevens Electrabel

Als je contact wilt opnemen met Electrabel, kun je dit op een aantal manieren doen:

Contactgegevens Electrabel
E-mail: via het formulier
Telefoon 088 4446666
Bereikbaarheid Ma t/m Vr van 8:00 tot 18:00 uur.
Website: Electrabel.nl

 

Gas- en stroomstoringen bij Electrabel energie 

Je kunt thuis last krijgen van een gas- of stroomstoring. Als de stroom uitvalt kun je dit soms zelf oplossen, maar het probleem kan ook liggen bij de netbeheerder. Als het gaat om een storing van groter formaat kun je dit terugvinden op de website gasenstroomstoringen.nl. Wanneer je de storing niet op de site kunt terugvinden kun je bellen naar het Nationaal Storingsnummer Gas en Stroom op 0800-9009. Wanneer je gas ruikt in huis is het verstandig om dit meteen te melden.

 

Betalingen aan Electrabel

Je betaalt maandelijks een voorschot aan Electrabel. Dit voorschot is gebaseerd op een inschatting die Electrabel maakt over je energieverbruik. Je kunt je verbruik zelf bijhouden door je meterstanden in te voeren op Mijn Electrabel. Aan het eind van het jaar wordt gekeken wat je daadwerkelijke verbruik was en afhankelijk hiervan krijg je geld terug of moet je geld bijbetalen. Om te voorkomen dat je aan het eind van het jaar veel geld bij moet betalen, kun je tussendoor het voorschotbedrag wijzigen.

 

Wat te doen bij verhuizing?

Als je gaat verhuizen kun je jouw contract bij Electrabel meenemen naar je nieuwe huis. In dit geval moet je ervoor zorgen dat je de leverancier op tijd je nieuwe adres doorgeeft. Op het moment dat je gaat verhuizen, moet je zowel in je oude huis als in je nieuwe huis de meterstanden opschrijven.

 

Opzeggen contract Electrabel

Zowel het 3-jarige contract met een vast tarief als het contract voor onbepaalde tijd met variabel tarief kunnen altijd opgezegd worden. Voor het 3-jarige contract geldt wel dat je alleen kosteloos kunt opzeggen wanneer Electrabel geen opzegboete van je oude energieleverancier heeft overgenomen. Als je het 1-jarige contract voortijdig opzegt, kan Electrabel een opzegboete in rekening brengen.

 

Opzegtermijn Electrabel

Electrabel hanteert een opzegtermijn van 30 dagen. Wanneer jouw contract afloopt en je geen nieuw contract afsluit, wordt het contract automatisch verlengd en veranderd het in een contract van onbepaalde tijd met een variabel tarief. Dit contract kun je iedere maand opzeggen.

 

Neemt Electrabel je opzegboete over

Ja. Als je overstapt naar Electrabel voordat je oude contract is afgelopen, kan je oude energieleverancier hiervoor een boete in rekening brengen. Electrabel neemt deze opzegboete over. Hier zitten wel een aantal voorwaarden aan:

  • Alleen de opzegboete van het laatste energiecontract wordt overgenomen.
  • Als Electrabel de opzegboete heeft overgenomen en je een 3-jarig contract hebt afgesloten, kun je dit contract niet voortijdig meer kosteloos opzeggen, in dit geval moet je de opzegboete alsnog zelf betalen.
  • Electrabel vergoedt de opzegboete tot een maximaal bedrag, hieronder staat de vergoeding per product en looptijd:
Looptijd contract Bedrag per product
Minder dan 1,5 jaar € 50
Tussen de 1,5 en 2 jaar € 75
Tussen de 2 en 2,5 jaar € 100
Meer dan 2,5 jaar € 125

Electrabel vergoedt dus maximaal € 250 voor een contract voor gas en stroom.

 

Overstappen van energieleverancier

Een van de manieren om te besparen op je vaste lasten is door over te stappen van energieleverancier. Met de energievergelijker van EasySwitch.nl kun je de tarieven van verschillende energieleveranciers met elkaar vergelijken en krijg je een overzicht van de contracten die voor jou het voordeligst zijn. Als Electrabel de goedkoopste energieleverancier voor jou blijkt te zijn, stap je gemakkelijk over en bespaar je meteen!

 

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet Electrabel

In het overstapproces zorgt EasySwitch.nl voor de vergelijking van de energieleveranciers zodat de keus voor jou zo makkelijk mogelijk is. Je kunt zowel overstappen via de website of door te bellen met de klantenservice. EasySwitch.nl stuurt je gegevens door naar Electrabel, zij regelen je nieuwe contract en zeggen het contract bij jouw oude energieleverancier voor je op.

Let op: voor de exacte voorwaarden van de energiecontracten van Electrabel kun je terecht op de website van Electrabel. Vergelijk de energietarieven van Electrabel met de tarieven van andere energieleveranciers via de energievergelijker.

 

Vergelijk Energie

Beoordeling klantervaringen
7,8
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
5,7
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
6,7 uit 10

Klantervaringen

11 March, 10:34 J. Brink Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Het gehele overstapproces is goed verlopen
Ik raad Electrabel aan.
04 January, 09:13 Kreeftenberg Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Scherpe tarieven en goede service
Ik raad Electrabel aan.
15 September, 00:41 Beoordeling: 5,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid

Ik raad Electrabel aan.
15 September, 02:51 Jesse Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Zit nog maar net bij ElectraBel maar het is nu al aan te bevelen. Ook snelle reacties op vragen
Ik raad Electrabel aan.
15 September, 22:31 Tessa Beoordeling: 6,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Wat problemen met de jaarafrekening gehad, maar gelukkig is dit na een paar belletjes opgelost.
Ik raad Electrabel aan.
15 September, 20:21 Oudenberg Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goede service, wel spannend eerste keer overgestapt. Alles zorgvuldig geregeld!
Ik raad Electrabel aan.

Veelgestelde vragen Electrabel

 

Hoe wordt het voorschotbedrag bepaald?

Het voorschotbedrag, ook wel het termijnbedrag genoemd, is het bedrag dat je iedere maand betaalt voor je gas en stroom aan je energieleverancier. Dit bedrag kan gebaseerd zijn op een inschatting van je gemiddelde maandelijkse energieverbruik of op het historisch energieverbruik in jouw woning. De kosten die je daadwerkelijk hebt gemaakt worden aan het eind van het contractjaar verrekend met het voorschotbedrag dat je maandelijks hebt betaald. Het kan zijn dat het voorschotbedrag hoger lag dan de werkelijke verbruikskosten, en je veel geld terug krijgt van je energieleverancier, maar het kan ook zijn dat jouw voorschotbedrag laag lag en je aan het eind van het jaar moet bijbetalen.  

Kan ik het voorschotbedrag aan laten passen?

Ben jij het niet eens met de hoogte van je maandelijkse voorschotbedrag? Neem dan contact op met je energieleverancier. De meeste energieleveranciers bieden de mogelijkheid om het voorschotbedrag via de persoonlijke online omgeving aan te passen. Het voorschotbedrag omhoog aanpassen kan altijd, omlaag kan vaak maar met een paar procent. Dit uit voorzorg dat klanten geen hoge rekening krijgen aan het eind van het jaar.  

Hoe kan het dat de jaarrekening zo hoog uitvalt?

Hier kunnen een aantal redenen voor zijn:
  • Je bent net verhuisd. Electrabel stelt bij de verhuizing een eindafrekening op van de energie die je hebt verbruikt in het oude huis. Het voorschot dat je maandelijks betaalt is gebaseerd op zowel de winter- als de zomermaanden, het kan zijn dat je voornamelijk wintermaanden in je oude huis hebt gewoond, waardoor je eigenlijk meer had moeten betalen.
  • De meterstanden zijn te laag ingeschat. Je moet bij het ingaan van je contract en bij de jaarafrekening je meterstanden doorgeven. Doe je dit niet, dat maakt Electrabel een inschatting van de meterstanden. Bij een volgende jaarrekening worden de juiste meterstanden alsnog uitgerekend, als deze hoger blijken te zijn, kan de jaarrekening hoger uitvallen dan verwacht.
   
6,7

Contactgegevens

Adres
Grote Voort 291
8041BL, Zwolle
Telefoonnummer
088-4446666
Website
Wil je meer weten over de energieleverancier Electrabel? Lees hier alle informatie over Electrabel: veelgestelde vragen, klantbeoordelingen, tarieven en contactgegevens. Vergelijk energie op EasySwitch.nl om te zien welk energiecontract het beste bij jouw verbruik past.

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt