Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring
Ben je op zoek naar meer informatie over de energieleverancier EnergieFlex? Wij hebben alle informatie voor je verzameld wat betreft tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Heb je nog andere vragen over EnergieFlex, of wil je meer weten over overstappen van energieleverancier? Neem dan contact met ons op.

Let op: EnergieFlex is failliet. Klanten worden per 1 november overgenomen door Innova Energie. Wil je Innova Energie niet als energieleverancier? Ontdek in onze energievergelijker welke energieleverancier jou de beste deal biedt en stap vandaag nog over. Voor meer informatie kan je terecht op deze pagina.

EnergieFlex betrad in 2014 de energiemarkt met een nieuw concept: prepaid energie. Daarmee kon je maandelijks een energietegoed opwaarderen, waardoor je altijd betaalde voor je daadwerkelijk verbruikte. Medio 2017 heeft EnergieFlex dit concept laten varen. Sindsdien focust de leverancier zich op Fairtrade en duurzaamheid met het ‘100% Sociaal Groen’ contract.

Vergelijk Energie

Tarieven EnergieFlex

De meest actuele tarieven van EnergieFlex bekijk je in onze energievergelijker. De actietarieven veranderen regelmatig, maar worden in onze vergelijker bijgehouden. In de vergelijker zie je ook meteen of EnergieFlex een hoge welkomstkorting aanbiedt op jouw adres. Wij raden iedereen aan om te kiezen voor éénjarige contracten met vaste tarieven. Stap ieder jaar opnieuw over van energieleverancier en profiteer jaarlijks van deze kortingen.

actietarieven energieflex

Welkomstkortingen en actietarieven

Energieleveranciers zijn altijd op zoek naar nieuwe klanten. Om op te vallen moeten leveranciers hoog uitkomen in de vergelijker. Dit doen ze door actietarieven te bieden of hoge welkomstkortingen.

De welkomstkortingen die energieleveranciers bieden worden alleen aangeboden op prijsvergelijkingssites zoals EasySwitch.nl. Je ontvangt de welkomstkorting wanneer jouw contract is afgelopen.

Ben je benieuwd welk actietarief EnergieFlex jou op dit moment kan bieden? Maak dan meteen vergelijking. Vul je gegevens in en bekijk het overzicht.


Hoe duurzaam is EnergieFlex?

EnergieFlex biedt alleen groene energie aan. Het is echter goed om te weten dat het hier gaat om grijze energie die ‘vergroend’ wordt door middel van Garanties van Oorsprong. EnergieFlex draagt met zijn energie dus niet bij aan de hoeveelheid duurzame opgewekte energie. Voor meer informatie over vergroende energie, kun je hier terecht.

De CO2-uitstoot van je gasverbruik wordt gecompenseerd bij een 100% Sociaal Groen contract. Door schone kookovens aan mensen in derdewereldlanden te geven die normaal op open vuur koken, neemt de uitstoot van schadelijke gassen daar drastisch af. Daarnaast vermindert het project de ontbossing en zorgt het voor schonere lucht in huis, wat de gezondheid van de bewoners ten goede komt. Beide energiecontracten hebben een vast tarief en zijn af te sluiten voor een looptijd van 1 of 3 jaar.


Hoe duurzaam is EnergieFlex energie?

De stroom die EnergieFlex levert bestaat voor 33% uit waterkracht, 33% uit windenergie en 33% uit zonne-energie. Bij een ‘100% Sociaal Groen’ contract wordt de CO2-uitstoot van je gasverbruik bovendien gecompenseerd.

Wanneer geldt het daltarief en het normaaltarief?

Als jij een dubbele meter in je meterkast hebt, en je maakt gebruik van variabele tarieven, gelden er voor jouw huishouden verschillende tarieven gedurende de dag; het laag- en normaaltarief. Overdag betaal je het normaaltarief en tussen 23:00 en 07:00, in het weekend en op feestdagen betaal je het laagtarief. In een aantal provincies geldt een uitzondering, hier geldt het laagtarief tussen 21:00 en 07:00.

Als je een enkele meter hebt, en dus alleen gebruik kunt maken van vaste tarieven, betaal je altijd hetzelfde tarief.

De slimme thermostaat van EnergieFlex

EnergieFlex heeft geen slimme thermostaat. De slimme meter houdt wel bij hoeveel energie je verbruikt en waar dit verbruik vandaan komt. Deze gegevens zijn gekoppeld aan Mijn EnergieFlex; jouw persoonlijke ruimte op de website van EnergieFlex. Hier kun je jouw verbruik bijhouden en bekijken op welke manieren je energie kunt besparen.

energieflex

De terugleververgoeding van zonnepanelen

Als je zonnepanelen hebt, wek je zelf energie op. Deze energie neem je niet af van EnergieFlex en daarom wordt deze energie van je energierekening afgetrokken. Dit wordt salderen genoemd. EnergieFlex rekent het kale leveringstarief voor de energie van zonnepanelen, dit is exclusief energiebelasting en BTW.

Als particulier mag je onbeperkt salderen, al rekent EnergieFlex voor de eerste 5000 kWh het hele kale leveringstarief en boven de 5000 kWh 75% van het leveringstarief. Als je wilt salderen moet je wel beschikken over een meter die de teruglevering kan bijhouden.

Je wekt meer energie op dan je verbruikt?

Op het moment dat jouw zonnepanelen meer energie opwekken dan je verbruikt, wordt de overige energie teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Voor deze teruggeleverde energie krijg je een vergoeding van EnergieFlex. Deze vergoeding bestaat uit het kale leveringstarief exclusief energiebelasting en BTW.

Contactgegevens EnergieFlex

Contact opnemen met EnergieFlex kan op een aantal manieren:

E-mail: Via het contactformulier
Telefoon: 088 – 304 1000
Bereikbaarheid: Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00 uur.
Website: www.energieflex.nl

Gas- en stroomstoringen bij EnergieFlex

Heb je een gas- of stroomstoring? Probeer eerst of je het probleem zelf kunt oplossen. Als dit niet lukt, kun je op gasenstroomstoringen.nl kijken of meerdere huizen last hebben van deze storing. Om een melding van de storing te maken neem je contact op met het Nationaal Storingsnummer Gas en Stroom op: 0800 – 9009. Als je een gaslucht ruikt moet je direct dit nummer bellen.

Betalingen aan EnergieFlex

Ook bij EnergieFlex betaal je tegenwoordig maandelijks een voorschotbedrag. Aan het eind van het jaar wordt je totaal verrekend met de kosten op basis van je daadwerkelijke verbruik. De betaling geschiedt via automatisch incasso. Je kunt je verbruik en betalingen altijd checken in de mijn-omgeving van EnergieFlex.

Wat te doen bij verhuizing?

Een energiecontract is altijd persoonsgebonden, wat betekent dat je een energiecontract meeneemt naar je nieuwe huis. Geef je verhuizing op tijd door aan EnergieFlex. Dat kan door contact op te nemen met de klantenservice via e-mail of telefoon.

Opzeggen contract bij EnergieFlex

Als je wilt overstappen naar een nieuwe energieleverancier, moet je oude energiecontract worden opgezegd. Dit hoef je niet zelf te doen. Op het moment dat je een nieuw energiecontract hebt afgesloten zal je energieleverancier je oude contract bij EnergieFlex opzeggen. Als je het contract bij EnergieFlex zelf wilt opzeggen, kun je dit schriftelijk doen.

Opzegtermijn EnergieFlex

EnergieFlex hanteert een opzegtermijn van 30 kalenderdagen. Een contract met onbepaalde looptijd kun je ieder moment kosteloos opzeggen. Bij een contract met een vaste looptijd van 1 of 3 jaar moet je opletten of de contractduur al voorbij is; wanneer je voortijdig opzegt kan EnergieFlex een opzegboete in rekening brengen.

Neemt EnergieFlex mijn opzegboete over?

Als je overstapt naar EnergieFlex en je oude energiecontract wordt voortijdig opgezegd, dan kan je oude energieleverancier hiervoor een opzegboete in rekening brengen. EnergieFlex neemt deze opzegboete niet over.


EnergieFlex aanbieding

Wil je overstappen van energieleverancier of kijken welke energieleverancier de voordeligste tarieven heeft voor jouw huishouden? Met de energievergelijker van EasySwitch.nl krijg je snel een overzicht van de goedkoopste energiecontracten die voldoen aan jouw wensen. Biedt EnergieFlex een energiecontract dat goed bij jou past? Stap dan over en je oude energiecontract wordt automatisch voor je opgezegd.

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet EnergieFlex?

EasySwitch.nl maakt de vergelijking. Je krijgt snel een duidelijk overzicht van de voordeligste energiecontracten. Via onze gratis overstapservice stap je online gemakkelijk zelf over. Heb je liever hulp? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder. Als je een contract van EnergieFlex hebt uitgekozen, stuurt EasySwitch.nl je gegevens door. EnergieFlex maakt vervolgens je contract op orde en zegt het contract bij jouw oude energieleverancier op.

Let op: voor de exacte voorwaarden van de energiecontracten kun je terecht op de website van EnergieFlex. Vergelijk de energietarieven met de tarieven van andere energieleveranciers via de energievergelijker.

Vergelijk Energie

Beoordeling klantervaringen
6,7
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
6,4 uit 10

Klantervaringen

20 March, 08:12 K Trip Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Het verbaast me zeer dat er wordt gevraagd om over Energieflex een beoordeling achter te laten terwijl het bedrijf failliet is. En de 2e ster bij beoordeling betaling moet 1 ster zijn ik kan het niet zo krijgen dat het 1 ster wordt wat mijn bedoeling is. Wij zitten nog steeds met de gevolgen hebben nog geld tegoed en n.a.v. dit mailtje wordt alles weer opgerakeld, dit stelt me ook zeer teleur in Easy Switch.
Ik raad EnergieFlex af.
02 March, 20:35 M Waal Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
EnergieFlex is failliet!!!! Ik krijg nog ruim € 850,-- van ze!!!
Ik raad EnergieFlex af.
08 January, 09:09 P Vermeulen Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beetje retorische vraag!! Ze zijn failliet, dit kost mij € 678,92!!! ps. bij betaling moet 1 ster, deze kon ik niet aanklikken!
Ik raad EnergieFlex af.
21 July, 07:08 T Manders Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Tarievev
Ik raad EnergieFlex aan.
14 July, 10:16 D HEIJDEN Beoordeling: 3,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Laatste keer niks dan ellende mee gehad en hoop extra onkosten waar niemand voor wil opdraaien en jullie fout is.
Ik raad EnergieFlex af.
13 July, 15:45 M Voormeeren Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ik ben net overgestapt dus kan nog niet alles beoordelen, nog geen online hulp en kantenservice nodig gehad
Ik raad EnergieFlex aan.
13 July, 07:04 C Degenhard Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Geen post alles via de mail Geen vriendelijke mensen Geen behulpzame maatschappij
Ik raad EnergieFlex af.
09 July, 10:13 Jeffrey J Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Motivatie is niet ingevuld! Ja, dat klopt.
Ik raad EnergieFlex aan.
06 July, 14:27 C Van Hoof Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Geen opmerkingen alles goed verlopen
Ik raad EnergieFlex aan.
26 June, 07:48 T Sprengers Beoordeling: 4,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ten onrechte betalingsherinnering ontvangen. Medewerker op klantenservice niet vriendelijk. Lang wachten aan telefoon zonder bandje met info.
Ik raad EnergieFlex af.
24 June, 09:59 P Buijsen Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ben tevreden met de hulp bij het overstappen naar nieuwe energieleverancier
Ik raad EnergieFlex aan.
18 June, 09:38 K Draaisma Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
4 tot 5 sterren voor prijsinzichten, betaling en overstapproces. Geen ervaring met online hulp, klantenservice en duurzaamheid.
Ik raad EnergieFlex aan.
10 June, 09:58 L Kuijf Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
online hulp niet gebruikt. en klantenservice ook nog niet nodig gehad.
Ik raad EnergieFlex aan.
09 June, 11:18 Ilona Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Na de eerste automatische incasso ontving ik een onterechte aanmaning welke ik wederom betaalde. Na deze dubbele betaling contact gehad en geen enkele excuses, alleen dat ik de betaling zelf met de bank kon terugboeken. Na veel mail verkeer en meerdere aanmaningen verder kreeg ik eindelijk de dubbele betaling terug. Als zeer stipte betaler is het een belediging zoveel onterechte aanmaningen te ontvangen door de fout van Energieflex. De communicatie is ronduit slecht te noemen. Uiteindelijk na veel verloren energie en contact een mail ontvangen dat de fout bij EnergieFlex lag. Hopelijk gaat het vanaf nu beter. Overstap via EasySwitch zoals altijd fantastisch! Ps. Wij zijn zeer gemakkelijke klanten en een review als deze zouden wij normaliter niet zomaar schrijven maar dit heeft zeer veel ergernis opgebracht vanwege de slechte klantenservice.
Ik raad EnergieFlex af.
07 June, 18:08 W Helebrand Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
de begin meterstanden van gas en electriciteit waren niet te zien bij begin contract, na telefonisch en e-mail contact is de beginstand electra wel in te zien maar de gas beginstand niet
Ik raad EnergieFlex aan.
06 June, 18:25 I Tiekink Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Heel geruisloos eigenlijk
Ik raad EnergieFlex aan.
03 June, 07:57 T Blaauboer Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ruim van tevoren de overstap aangevraagd. Dit wordt pas op de dag van de overstap dooe Energieflex doorgegeven aan mijn oude leverancier. Gevolg, extra maand moeten betalen bij mijn oude leverancier. De dag van overstap werd ook een week later want mijn 1e termijn kon niet afgeschreven worden! Bleek om een administratieve fout te gaan, ik was niet de enigste. Hierover gebeld met de klantenservice. Zou van het tel.gesprek nog een mail krijgen, helaas niets van gezien.
Ik raad EnergieFlex af.
31 May, 06:37 J Damen Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Eenmalig gebeld met EnergieFlex en direct erg onvriendelijk te woord gestaan op mijn verzoek de overstap eerder te laten ingaan. Bij gelijke voorwaarden geen aanrader.
Ik raad EnergieFlex af.
29 May, 07:03 H Driesen Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goed geregeld
Ik raad EnergieFlex aan.
28 May, 14:58 R Geus Beoordeling: 4,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Waardeloze overstap etc, volgend jaar weer weg.
Ik raad EnergieFlex af.
28 May, 07:50 H Schmitz Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
goede prijs. geen gedoe.
Ik raad EnergieFlex aan.
22 May, 11:53 B Nieuwenhuis Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Tot heden geen enkele klacht o.i.d. De overstap is zonder ook maar een heel klein probleempje gegaan. Prima dus.
Ik raad EnergieFlex aan.
22 May, 06:36 C Zanen Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap als prettig ervaren.
Ik raad EnergieFlex aan.
18 May, 07:44 G Kruithof Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
eerste termijn werd 2x afgeschreven maar is wel weer opgelost en telefonisch niet te bereiken
Ik raad EnergieFlex af.
16 May, 09:26 T Borsboom Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Het is goed verlopen, de overstap
Ik raad EnergieFlex aan.
13 May, 08:40 H Waterschoot Beoordeling: 4,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De overstap is niet duidelijk aangegeven, heb vooraf contact gehad dat het bedrag al van de rekening is afgeschreven. Tocht werdt de factuur dubbel afgeboekt. Dit is geen fijn gevoel voor beklant . Achteraf is het wel weer hersteld.
Ik raad EnergieFlex aan.
30 April, 10:56 J Lemmens Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Klantenservice telefonisch slecht bereikbaar
Ik raad EnergieFlex aan.
27 April, 07:06 J Goossens- Bosch Beoordeling: 5,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
geen vergelijk tot nu toe
Ik raad EnergieFlex aan.
24 April, 09:47 A Kloot Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
omdat er om gevraagd word
Ik raad EnergieFlex aan.
23 April, 07:09 J Nieswaag Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Moeiteloos overgestapt.
Ik raad EnergieFlex aan.
22 April, 12:02 C Sinke Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap is probleemloos en naar wens verlopen.Geen problemen.
Ik raad EnergieFlex aan.
22 April, 09:27 R Vooren Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Met een aantal zaken nog niet in contact geweest als online hulp, prijsinzichten en klantenservice
Ik raad EnergieFlex aan.
22 April, 07:51 M Wolde Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap was 1 maand te vroeg zodat ik mijn bonus heb misgelopen . Groot vraagteken waarom .
Ik raad EnergieFlex aan.
16 April, 08:49 R Rooijen Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Net zoals vorig jaar, zonder gedoe makkelijk inzicht in de verschillende leveranciers en eenvoudig overstappen.
Ik raad EnergieFlex aan.
10 April, 17:20 R Cohen Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Klantenservice was erg behulpzaam.
Ik raad EnergieFlex aan.
09 April, 07:22 J Holtrust Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles is goed geregeld.
Ik raad EnergieFlex aan.
09 November, 14:08 W Verbeek Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Als niemand een beoordeling achter laat kan een bedrijf zich nooit verbeteren en als alles goed gaat mag het ook gezegd worden.
Ik raad EnergieFlex aan.
31 October, 10:40 E Verwegen Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De overstap verloopt helemaal prima, ik hoef er gelukkig verder niks voor te doen.
Ik raad EnergieFlex aan.
30 October, 13:39 A Hemmes Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Heb geen problemen ondervonden bij mijn overstap van Oxxio naar Energie flex. Alles is gegaan volgens het boekje.
Ik raad EnergieFlex aan.
29 October, 10:02 P Kisoen Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap zonder probleem.
Ik raad EnergieFlex aan.
29 October, 08:32 A Engelen Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Te vroeg ingeswitcheddoor Energieflex, ? 100,= boete moeten betalen bij vorige energieleverancier, meerdere malen klantenservice Energieflex gebeld, niets mee gedaan (backoffice zou me terugbellen/mailen), genoodzaakt om mijn gelijk bij de geschillencommissie te halen ad. ?52,50
Ik raad EnergieFlex af.
29 October, 07:13 F Jacobs Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
openheid
Ik raad EnergieFlex aan.
20 October, 06:48 E Vinke Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Geen klachten, het wisselen van energieleverancier ging probleemloos. De klantenservice/communicatie daarentegen is wel heel/te minimaal
Ik raad EnergieFlex aan.
19 October, 15:11 H Wouw-Meegdes Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
op uw verzoek beoordeelt overstapproces wel correct, maar erg laat gecommuniceerd, zowel de overstap zelf als het contract en de betalingen.
Ik raad EnergieFlex aan.
09 October, 20:10 H Kunnen Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
verkeerde info over (on)mogelijkheid af te zien van wettelijke bedenktermijn, moest - zo bleek - bij leverancier worden geregeld maar nieuwe aanbieder doet daar niet aan. Ondanks dat naadloze overgang.
Ik raad EnergieFlex aan.
09 October, 13:23 A Simons-van Halteren Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
overstap soepel verlopen. Een vraag aan de klantenservice via de mail duurde wel 5 dagen.
Ik raad EnergieFlex aan.
05 October, 20:25 F Janssen Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Tot nu toe alles zonder problemen verlopen. Heb nog geen contact met energieflex gehad via telefoon of mail. Is nog niet nodig geweest.
Ik raad EnergieFlex aan.
04 October, 18:56 G Lohschelder Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
omdat u er om vraagt en het ook waard bent tot nu toe.
Ik raad EnergieFlex aan.
03 October, 12:02 J.O.T. Noest-Hermans Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Meteen 15 Euro boete als je incasso niet lukt, geen melding, maar veel te laat email herinnering, mis je die dan BAM! 15 euro boete op tweede email. Helpdesk en Klantenservice geven je het gevoel dat je dom bent, dat het je eigen schuld is. Ik heb echt spijt en kom nooit bij ze terug, zijn echtnieflex.
Ik raad EnergieFlex af.
01 October, 10:18 J Petrus Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Waardeloos
Ik raad EnergieFlex af.
28 September, 09:49 R Tongeren Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
overstap is prima verlopen
Ik raad EnergieFlex aan.
22 September, 11:43 R Griffioen Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ging heel veel mis eerst onenigheid over het bedrag om onduidelijke reden wijkt energieflex af van het opgegeven verbruik daarna onduidelijkheid over email onbereikbare servicedesk na diverse pogingen iemand te pakken gekregen.
Ik raad EnergieFlex af.
21 September, 12:30 F Gosen Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Late datum van overschrijving daardoor is de afschrijving van vorige leverancier nog doorgegaan. gestorneerd en nog herinnering. Na contact met klantenservice een beetje afgescheept met dat jullie hier niets aan kunnen doen en met vorige leverancier regelen. Dat is nu net niet wat ik wilde. Ik wilde geen gedoe en krijg het wel. Ik snap het wel maar met een klein beetje eerder actie ondernemen had dit voorkomen kunnen worden. Vervolgens mail gekregen van jullie met datum van incasso en dan incasseren jullie een dag of 3/4 eerder. Erg onzorgvuldig. Bij betaling geen 5 maar 1 ster, krijg hem helaas niet meer weg.
Ik raad EnergieFlex af.
19 September, 11:52 H.H.C. Voerman Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
prima leverancier!
Ik raad EnergieFlex aan.
18 September, 12:54 A.M.J. Halmans Beoordeling: 4,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Je krijgt geen contact
Ik raad EnergieFlex af.
18 September, 10:59 P Batist Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
duidelijk snelle overstap tot nu toe zonder Problemen
Ik raad EnergieFlex aan.
15 September, 17:33 J. Rosmalen Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
tot op heden geen klachten en dat voor een lage prijs
Ik raad EnergieFlex aan.
14 September, 07:29 M.A. Kuijs Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Veel nog niet gemerkt De overstap ging soepel. Slechts 1 x contact met de helpdesk / klantenservice. Tot nu toe dus weinig contact. En als het goed gaat dan hoef je ook niet veel contact te hebben.
Ik raad EnergieFlex aan.
12 September, 15:12 M.J.M. Jong Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Verliep soepel. Afspraken nagekomen
Ik raad EnergieFlex aan.
09 September, 08:19 S.J. Niemeijer Beoordeling: 4,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Op easyswitch vergeleken met andere aanbieders, aangegeven dat ik enkel tarief wilde, uitgekomen bij energieflex, contract ontvangen maar hierin werd pas duidelijk dat energieflex geen enkel tarief ondersteund. Vraag uitgezet bij de klantenservice deze antwoorden pas na een week, en toen was de bedenktijd al voorbij. Aanrader als je gewoon dubbeltarief wil en verder geen contact nodig heb met de klantenservice, anders niet doen!
Ik raad EnergieFlex af.
07 September, 06:58 J.H. Popijus Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Over de online hulp/klantenservice en duurzaamheid kan ik nog niets zeggen. Overige items zijn naar tevredenheid.
Ik raad EnergieFlex aan.
06 September, 17:07 G. Sprengeman Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ja goed hoor .
Ik raad EnergieFlex aan.
04 September, 10:10 M. Boer Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ik kan er nog niet over oordelen, aangezien EnergieFlex pas op 1-9-2017 mijn leverancier is geworden
Ik raad EnergieFlex aan.
02 September, 08:02 P. Linnenbank Beoordeling: 4,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Geachte mijnheer/mevrouw, Waarschijnlijk is er een vergissing in uw administratie, want sinds 01-08-2017 betrek via Easy Switch mijn energie van de fa. van den Bron. Met groet, P.Linnenbank
Ik raad EnergieFlex aan.
01 September, 09:27 M.W.S.M. Luijckx Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De prijs die de energieleverancier na de overstap berekende week af van wat Energieflex had voorgerekend.
Ik raad EnergieFlex af.
28 August, 09:05 G.J. Foppen Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Zonder problemen overgestapt geen online Hulp of klantenservice nodig gehad
Ik raad EnergieFlex aan.
25 August, 08:42 M. Freriks Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Kosten en duurzaamheid
Ik raad EnergieFlex aan.
24 August, 21:13 H.A.J. Nijland Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima overstap zonder gedoe
Ik raad EnergieFlex aan.
22 August, 09:51 E.H.A. Beld Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima
Ik raad EnergieFlex aan.
21 August, 11:56 W.J. Hoof Beoordeling: 4,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat er geen contact te maken is met de klantenservice. Als ik dit vooraf geweten had dan had ik deze overstap niet gemaakt.
Ik raad EnergieFlex af.
08 August, 07:23 W. Scheppers Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ondanks een moeizame overstap door administratieve problemen bij de toekomstige leverancier heeft Energieflex dit proces goed begeleid en bovenal goed gecommuniceerd!
Ik raad EnergieFlex aan.
01 August, 09:51 J.L.M. Haan-melis Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Meteen geregeld zonder rompslomp
Ik raad EnergieFlex aan.
30 July, 13:23 G.J. Molenkamp Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat ondanks dat energieflex de overstap regelde ik toch een boete van 50 euro voor gas en 50 euro voor electra moet betalen aan Engie.
Ik raad EnergieFlex aan.
23 July, 08:26 C.J. COLSON Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Zonder overleg 100 euro meer van mijn rekening afschrijven,slecht inzicht in of ze werkelijk goedkoper zijn,ongeveer de zelfde gewoontes als enrgiedirect
Ik raad EnergieFlex af.
18 July, 17:15 A.E. Lelijveld Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goede club!
Ik raad EnergieFlex aan.
15 July, 17:57 D. Jelsma Beoordeling: 5,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ben nog tekort aangesloten,tot op heden ben ik tevreden.
Ik raad EnergieFlex aan.
13 July, 11:02 E.B. Hamers Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
pas na eigen verzoek tarieven en contract aangepast aan aafspraak. ik vertrouw ze niet meer.
Ik raad EnergieFlex af.
11 July, 07:09 A.C. Houdijk Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik had verwacht op basis van mijn schatting bij Easyflex rond de 100 euro te gaan betalen voor mijn energierekening. Uiteindelijk werd dat toch 180 waardoor ik waarschijnlijk een flink voorschot terug ga krijgen waar ik niet op zat te wachten. Uiteindelijk na het afsluiten van het contract bleek nuon een beter bod te hebben gedaan voor 115. Helaas te laat. Service en overstap ging verder ok. Ik zou mensen willen aanbevelen te wachten tot het laatste moment. En niet te snel te af te gaan op de laagste en beste prijsvergelijking. Omdat die schatting dus totaal niet klopte
Ik raad EnergieFlex aan.
10 July, 13:07 H.J. Berkers Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Over het algemeen goede , duidelijke en snelle afhandeling.
Ik raad EnergieFlex aan.
08 July, 21:09 F.B. Teunissen Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
omdat er via easyswitch om wordt gevraagd
Ik raad EnergieFlex aan.
07 July, 07:39 J.C. Mulder Beoordeling: 6,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Heb via site getracht mijn voorschot omlaag te krijgen daar ik zonnepanelen heb en kreeg geen reactie.
Ik raad EnergieFlex af.
06 July, 15:00 M.C.H.M. Nieuwenhuijsen Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
omdat ik na bijna 2 maanden nog steeds bij mijn oude energieleverancier zit en nog steeds niets na een berichtje op 16-06-2017 heb gehoord, schandalig, nooit meer
Ik raad EnergieFlex af.
04 July, 19:19 W.B.M. Rouwhorst Beoordeling: 5,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik ben zeer slecht te spreken over de telefonische bereikbaarheid. Deze is ver beneden peil!!!!!
Ik raad EnergieFlex af.
29 June, 11:54 A. Visser Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goede prijs en alles online
Ik raad EnergieFlex aan.
26 June, 15:37 M. Panwijk Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Zeer tevreden. Enig minpunt is dat in de vergelijking de scherpste prijs, van in dit geval Energieflex, gebaseerd is op de maandprijs min de korting. De korting ontvang je echter pas aan het einde van het jaar en dus betaal je tot die tijd een hogere maandprijs dan vooraf is aangegeven.
Ik raad EnergieFlex af.
25 June, 08:03 O. Bijl Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Al verschillende keren overgestapt met jullie en nooit klachten
Ik raad EnergieFlex aan.
25 June, 07:26 K. Douwes van mierlo Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima geregeld
Ik raad EnergieFlex aan.
22 June, 07:17 F.A. Mohamed Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Bij online hulp en klantenservice heb ik niet gebruik van gemaakt dus ik kan weinig over zeggen. Voor de rest was alles helder en duidelijk voor mij.
Ik raad EnergieFlex aan.
19 June, 15:27 A.A.H. Sweers Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Tot op heden is alles goed verlopen.
Ik raad EnergieFlex aan.
11 June, 20:04 A.H.H.G. Baars Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles volgens afspraak afgehandeld.
Ik raad EnergieFlex aan.
05 June, 13:58 W.P. Schreuder Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
.
Ik raad EnergieFlex aan.
04 June, 13:29 S. Welbedacht Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Div. posten niet te beoordelen daar ik verder geen vragen had.
Ik raad EnergieFlex aan.
29 April, 17:40 C. Sportel Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De meest onvriendelijke klantenservice ooit! Ze halen 2 maand ik een keer eraf! En je kan niet in termijnen betalen!! Noooooit doen dus!
Ik raad EnergieFlex af.
29 April, 10:50 K. Wegener Beoordeling: 3,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik moet dikke vette boete betalen aan Essent. Dat had Essent mij verkeerd voorgespiegeld.
Ik raad EnergieFlex aan.
28 April, 11:45 C.A. Jansen Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles zonder problemen geregeld
Ik raad EnergieFlex aan.
28 April, 08:55 J.C. Coenraads Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Pas 1 maand lid van de club. Kan er nog weinig over zeggen.
Ik raad EnergieFlex aan.
23 April, 08:59 Jasper Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap was niet goed geregeld. Gelukkig daarna allemaal goed opgelost met de klantenservice.
Ik raad EnergieFlex aan.
07 February, 10:19 C.E. Rol Beoordeling: 3,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik kan nog steeds niet inloggen bij Energieflex en heb dus helemaal geen inzicht over bepaalde zaken. Rare facturering.
Ik raad EnergieFlex af.
07 February, 09:23 M.J. Obijn-Kevenaar Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
geen problemen gehad bij overstappen 1 ster eigenlijk geen mening geen ervaring mee gehad
Ik raad EnergieFlex aan.
06 February, 17:39 T.v.Vliet Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik heb deze beoordeling gemiddeld ingevuld,opdat ik nog geen ervaring met EnergieFlex heb.
Ik raad EnergieFlex aan.
06 February, 14:12 R.M. Maaren Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik verdiende dikke bonus met overstappen. Ik heb een goede herinnering aan een telefoongesprek: goede info en persoonlijke benadering.
Ik raad EnergieFlex aan.
04 February, 07:46 Sabine Beoordeling: 5,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Klantenservice moeilijk te bereiken en mijn mail van 2 maanden terug is nog steeds noet beantwoord, de opmerking die er in stond is wel verwerkt...
Ik raad EnergieFlex af.
03 February, 22:13 W. Verhoeff Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima
Ik raad EnergieFlex aan.
01 February, 14:10 C. Sintmaartensdijk Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat het overstappen zonder enig probleem is verlopen
Ik raad EnergieFlex aan.
31 January, 08:22 C.J.A. Emons Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Nog weinig ervaring daar ik pas kort klant ben.
Ik raad EnergieFlex aan.
30 January, 18:23 R.A.J. Dongen Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap is helemaal goed geregeld met easyswitch
Ik raad EnergieFlex aan.
30 January, 11:14 W.J. Oudsten Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
mijn ervaring
Ik raad EnergieFlex aan.
30 January, 08:39 E.M. Beumer Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goede service...
Ik raad EnergieFlex aan.
28 January, 10:23 W Polman Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ik raad EnergieFlex aan dat zegt voldoende
Ik raad EnergieFlex aan.
28 January, 07:04 R. Pool Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima t ging heel goed allemaal
Ik raad EnergieFlex aan.

Veelgestelde vragen EnergieFlex

Moet ik een slimme meter aanschaffen als ik naar EnergieFlex wil overstappen?

Niet voor ieder contract. Voor de energiecontracten Flex Prepaid en Flex Werkelijk Verbruik heb je wel een slimme meter nodig, maar voor het contract Flex Voorschot hoef je geen slimme meter te hebben.

Hoe kan ik mijn tegoed opwaarderen?

Dit kun je gemakkelijk doen via de website van Energieflex. Je hoeft hiervoor niet in te loggen. Om te kunnen opwaarderen moet je jouw e-mailadres en klantnummer bij de hand houden en zorgen dat je iDeal kunt gebruiken.

Hoe wordt het termijnbedrag bepaald?

Het termijnbedrag is het bedrag dat je iedere maand betaalt voor je stroom en gas aan je energieleverancier. Dit bedrag kan gebaseerd zijn op een inschatting van je gemiddelde maandelijkse energieverbruik of op het historisch energieverbruik in jouw woning. De kosten die je daadwerkelijk hebt gemaakt worden aan het eind van je contractjaar verrekend met het termijnbedrag dat je maandelijks hebt betaald. Het kan zijn dat jouw termijnbedrag hoger lag dan de werkelijke verbruikskosten, en je veel geld terug krijgt van je energieleverancier, maar het kan ook zijn dat jouw voorschotbedrag laag lag en je aan het eind van het jaar moet bijbetalen.

Kan ik het termijnbedrag aan laten passen?

Ben je het niet eens met de hoogte van je maandelijkse voorschotbedrag? De meeste energieleveranciers bieden de mogelijkheid het voorschotbedrag via een persoonlijke online omgeving aan te passen. Het voorschotbedrag omhoog aanpassen kan altijd, omlaag kan vaak maar met een paar procent. Dit uit voorzorg dat klanten geen hoge rekening krijgen aan het eind van het jaar.

Hoe zit het met het voorschotbedrag bij Energieflex?

Energieflex baseert de berekening voor het voorschotbedrag op het historische verbruik. Dat wil zeggen dat Energieflex bekijkt wat jij, of de vorige bewoners het afgelopen jaar aan energie hebben verbruikt en hierop wordt vervolgens het termijnbedrag gebaseerd.
6,4

Contactgegevens

Adres
Johan Huizingalaan 763
1066VH, Amsterdam
Telefoonnummer
088 - 3041000
Website
Ben je op zoek naar meer informatie over de energieleverancier EnergieFlex? Wij hebben alle informatie voor je verzameld wat betreft tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Heb je nog andere vragen over EnergieFlex, of wil je meer weten over overstappen van energieleverancier? Neem dan contact met ons op.

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt