Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring
Meer weten over de zakelijke energie van Essent? Lees hier alle informatie over Essent zakelijk: klantbeoordelingen, contactgegevens, veelgestelde vragen en tarieven. Vergelijk zakelijke energie op EasySwitch.nl en zie binnen een paar minuten welk energieproduct het beste bij jou past.    

Essent Retail Energie BV levert energie aan de zakelijke markt, voor klein- en grootzakelijke ondernemingen. Essent is een dochterbedrijf van het internationale energieconcern RWE, maar zal vanaf nu verder gaan als onderdeel van de energiedivisie Innogy.

Aanbieding Essent Zakelijk

Bekijk de Essent aanbieding

De voordelen van de ‘Vast & Zeker’ actie van Essent:
-Tot maar liefst € 400,- cadeau
-Energie voor een vast maandbedrag
-Geen last van marktontwikkelingen
-Groene stroom

Deze actie loopt van 1 januari 2019 t/m 31 december 2019.

” Wist je dat energieleveranciers het eerste jaar niets op jou verdienen? Pas in jaar twee gaan ze op je verdienen.”

Een tip van Easyswitch; Kies voor een 1 jarig contract, zodat je het jaar erop weer kan profiteren van een fijne welkomstkorting.

Over Essent Zakelijk

Essent behoort tot de grootste energieleveranciers van Nederland en streeft ernaar de zakelijke markt van voordelige energie te voorzien. Daarnaast geeft Essent Zakelijk advies over mogelijkheden om energie te besparen binnen jouw bedrijf.

Wanneer kies je voor zakelijke energie als ZZP’er

Als ZZP’er is het verstandig om na te gaan of een zakelijk contract voordelig voor je is. Wanneer je als ZZP’er werkt,  kun je namelijk ook een energiecontract voor particulieren afsluiten, wat is sommige gevallen voordeliger kan zijn. Zo ben je als particulier wettelijk beter beschermd dan als ZZP’er.

Hoe duurzaam is Essent Zakelijk?

WISE doet ieder jaar onderzoek naar de duurzaamheid van energieleveranciers. Essent Zakelijk kreeg in 2018 een 4,8 en scoort hiermee dus een onvoldoende.

Essent Zakelijk tarieven

Essent Zakelijk maakt een onderscheid tussen kleinzakelijke (ZZP en MKB) en grootzakelijke ondernemingen:

ZZP en MKB

  • Flexibel contract. Dit contract heeft een onbepaalde looptijd en variabele tarieven welke tweemaal per jaar worden aangepast aan de marktprijzen.
  • Vast contract. Voor 1 of 3 jaar heb je vaste energietarieven, deze tarieven zullen tussendoor niet veranderen.
  • ZekerDalen contract. Dit is een 3-jarig contract waarbij de elektriciteitsprijzen ieder jaar dalen ten opzichte van het vorige jaar, de gasprijzen blijven gelijk.

Grootzakelijk

  • ENDEX Click contract. De tarieven worden iedere maand gebaseerd op de geldende marktprijzen, je kunt er ieder moment voor kiezen om het dagtarief vast de zetten, dit wordt het bedrag wat je de rest van de looptijd betaalt. Je kunt kiezen voor contracten met een looptijd van 1 tot 5 jaar.
  • Vast en Zeker online contract. Dit contract heeft vaste tarieven, een looptijd van 1 of 3 jaar en is alleen online af te sluiten.
  • Spoedaansluiting. Dit contract biedt een snelle aansluiting, speciaal voor bedrijfspanden die snel van (tijdelijke) energie moeten worden voorzien.

Wanneer geldt het laag- en normaaltarief?

Heeft jouw bedrijf een dubbele meter? Dan is je energierekening gebaseerd op het laag- en normaaltarief. Je betaalt het laagtarief op de daluren van een dag, dit zijn de uren tussen 23:00 en 07:00, gedurende de hele dag in het weekend en op feestdagen. Het laagtarief begint in sommige provincies doordeweeks al om 21:00 uur.

Slimme thermostaat van Essent Zakelijk

Essent heeft voor particulieren de Nest thermostaat, deze is echter niet beschikbaar voor zakelijke klanten. Als jij een ZZP’er bent en toch besluit om een particulier energiecontract af te sluiten kun je wel kiezen voor de slimme thermostaat, hiermee regel je de warmte in huis, van afstand.

De slimme meter bij Essent Zakelijk ook voor zakelijke afnemers

Vanaf 2015 worden de analoge meters vervangen door slimme meters, dit doet de netbeheerder. Met deze digitale meter kunnen meterstanden op afstand worden uitgelezen door energieleveranciers. Bedrijven krijgen de slimme meter ook aangeboden voor alle kleinverbruiksaansluitingen binnen het bedrijfspand. Als je een bedrijf hebt krijg je automatisch bericht van de netbeheerder wanneer zij de meter komen installeren.

De terugleververgoeding van zonnepanelen

Met zonnepanelen op het dak van je bedrijfspand kun je besparen op je energierekening. Op het moment dat de zonnepanelen elektriciteit opwekken maar er geen energie wordt verbruikt, wordt de overige elektriciteit teruggeleverd aan het net. De energie die je teruglevert wordt verrekend met de energie die je afneemt, dit heet salderen. Essent rekent hetzelfde bedrag voor de energie die je afneemt en die je teruglevert; het kale leveringstarief inclusief BTW, opslag duurzame energie en energiebelasting.

Wek jij meer energie op dan je verbruikt?

Wanneer de zonnepanelen meer elektriciteit opwekken dan jouw bedrijf verbruikt, lever je meer terug dan je afneemt. Essent biedt kleinzakelijke bedrijven in dit geval een terugleververgoeding van 6,58 cent per kWh tot 10.000 kWh. Voor iedere kWh energie boven de 10.000 is dit bedrag 4,00 cent. Voor de teruglevering aan grootzakelijke bedrijven kun je contact opnemen met Essent Zakelijk.

Contactgegevens Essent Zakelijk

Website www.essent.nl/zakelijk
Telefoon 0900 1466
Bereikbaarheid: Ma t/m vr van 8:00 tot 18:00 uur

Gas- en stroomstoringen bij Essent Zakelijk

Heb je last van een gas- of stroomstoring? Je kunt in dit geval contact opnemen met het Nationaal Storingsnummer Gas en Stroom op: 0800 – 9009. Na melding zal de netbeheerder ervoor zorgen dat de storing verholpen wordt. Op gasenstroomstoringen.nl kun je bekijken of er meer informatie bekend is over de storing.

Betalingen

Essent Zakelijk maakt een inschatting van het jaarlijkse verbruik van jouw bedrijf. Dit bedrag wordt gedeeld door 12 maanden, hier komt het voorschotbedrag uit wat je maandelijks betaalt. Aan het eind van het jaar wordt berekend hoeveel energie jouw bedrijf daadwerkelijk heeft verbruikt. In principe wordt het voorschotbedrag iedere maand van je rekening afgeschreven via een automatisch incasso, je kunt echter ook voor andere betaalwijze kiezen zoals internetbankieren of acceptgiro.

Wat te doen bij verhuizing?

Als je bedrijf naar een nieuw pand verhuist, verhuist een energiecontract mee. Geef de verhuisdatum en het nieuwe adres 14 dagen voor de verhuizing online door via Mijn Essent Zakelijk. Bij de verhuizing noteer je de meterstanden van het oude en het nieuwe pand en geef je deze binnen 5 dagen door aan Essent. Zo kan Essent de eindafrekening van het oude pand opmaken.

Opzeggen contract bij Essent Zakelijk

Wil je een contract bij Essent Zakelijk opzeggen omdat je overstapt naar een nieuwe energieleverancier? Dit is niet nodig, op het moment dat je overstapt zal je nieuwe energieleverancier je oude contract namelijk automatisch voor je opzeggen.

Let bij het overstappen wel op de einddatum van je huidige contract. Als je overstapt voordat je contract is verlopen kan Essent Zakelijk een boete in rekening brengen. De opzegboete is 15% van de resterende (verwachte) waarde van de overeenkomst, per product. Dit is gebaseerd op de laatst beschikbare verbruiksgegevens. De resterende waarde is gelijk aan het geldende tarief maal resterend (verwacht) volume plus vastrecht en andere overeengekomen vergoedingen.

Opzegtermijn Essent Zakelijk

Essent Zakelijk hanteert een opzegtermijn van 30 dagen voor alle energiecontracten. Het is hierbij wel van belang dat het contract voor onbepaalde tijd is, of dat het contract na deze 30 dagen is verlopen. Contracten met een bepaalde looptijd kun je niet tussentijds opzeggen.

Neemt Essent Zakelijk je opzegboete over?

Nee, als jouw oude energieleverancier een opzegboete in rekening brengt omdat je overstapt naar Essent zal Essent deze boete niet overnemen. Je zult de boete zelf moeten betalen, let daarom bij overstappen goed op of je oude contract al is verlopen.

Overstappen van energieleverancier

Loopt je huidige energiecontract af en wil je een voordelig nieuw contract afsluiten? Met de energievergelijker van EasySwitch.nl kun je makkelijk en snel vergelijken welke energieleveranciers voordelige zakelijke energiecontracten aanbieden. Met de gratis overstapservice ben je binnen 5 minuten overgestapt.

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet Essent Zakelijk?

EasySwitch.nl vergelijkt de tarieven en contracten van verschillende goedkope energieleveranciers. Aan de hand van je gegevens maakt EasySwitch.nl een overzicht en zet de goedkoopste contracten bovenaan. Blijkt Essent Zakelijk het beste contract aan te bieden voor jouw bedrijf? Stap dan snel en gemakkelijk over! Je gegevens worden door Essent Zakelijk verwerkt en zij zorgen ervoor dat je oude energiecontract wordt opgezegd.

Let op: voor de exacte voorwaarden van de energiecontracten kun je terecht op de website van Essent Zakelijk. Vergelijk de energietarieven met de tarieven van andere energieleveranciers via de energievergelijker.

Vergelijk Zakelijke Energie

Beoordeling klantervaringen
5,7
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
6,7
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
6,2 uit 10

Klantervaringen

03 September, 07:11 L. Sterren Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik ben enthousiast over easy switch, omdat deze vooral voor zakelijke klanten goed inzicht geeft in de mogelijkheden. De informatievoorziening bij selectie heeft ruimte voor verbeteringen
Ik raad Essent Retail Energie BV aan.
30 August, 08:31 I. Tiemissen Beoordeling: 4,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Geen goede specificatie van het maandtermijn, na vele mails nog steeds geen goede specificatie wat elektra en gas separaat kost. Contract en verbruiksgegevens zijn te algemeen. Spijt van de overstap.
Ik raad Essent Retail Energie BV af.
21 March, 13:52 K. Schakelaar Beoordeling: 3,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Contractduur was per ongeluk verkeerd. Meteen gebeld en gemaild, zoek het zelf maar uit. Geen aanpassing of hulp. Eigen schuld. Mijn dank.
Ik raad Essent Retail Energie BV af.
19 November, 07:09 J. Krikken Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid

Ik raad Essent Retail Energie BV aan.
04 November, 10:16 E. Groot Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles ging helemaal naar wens. Top
Ik raad Essent Retail Energie BV aan.
20 August, 07:19 W. Kuypers Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
omdat het netjes van a tot z is geregeld.
Ik raad Essent Retail Energie BV aan.
04 January, 09:28 J Luiten Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Volgens mij is de overstap niet gelukt........... Bij betaling wil ik 1 ster invullen maar dit lukt niet..............
Ik raad Essent Retail Energie BV af.
28 October, 11:34 D Leegwater Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Makkelijk overstappen Essent regeld alles
Ik raad Essent Retail Energie BV aan.
30 November, 00:00 Savanaah Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid

Ik raad Essent Retail Energie BV af.
Heb je vragen over Essent Zakelijk? De meest gestelde vragen over Essent worden beantwoord op de pagina van Essent.
6,2

Contactgegevens

Adres
Willemsplein 4
5211AK, Den Bosch
Telefoonnummer
0900 - 1466
Website
Meer weten over de zakelijke energie van Essent? Lees hier alle informatie over Essent zakelijk: klantbeoordelingen, contactgegevens, veelgestelde vragen en tarieven. Vergelijk zakelijke energie op EasySwitch.nl en zie binnen een paar minuten welk energieproduct het beste bij jou past.    

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt