Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring
Wil je meer weten over de Friese energieleverancier Frivius? Lees hier alles wat je wilt weten over Frivius: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Vergelijk energie op EasySwitch.nl en bekijk of je nog steeds het meest voordelige contract hebt.

De Friese energieleverancier Frivius is een aantal jaar geleden overgenomen door Eneco. Als klant van Frivius nam Eneco je energiecontract over, en regel je nu al je energiezaken via Eneco.  

 

Over Frivius Energie

Frivius Energie was een energieleverancier uit Friesland die zowel elektriciteit als gas leverde. Bij Frivius was het mogelijk om de energieprijzen voor 1 of 3 jaar vast te zetten. Frivius Energie had een typische Friese aanpak: toegankelijk, bereikbaar en nuchter met persoonlijke aandacht voor de klant. Het bedrijf Frivius Energie had een Friestalige klantenservice, scherpe vaste tarieven en een overstapservice.

 

Vergelijk Energie

 

Frivius Energie nu Eneco

Alle mensen die klant waren bij Frivius Energie zijn automatisch klant geworden bij Eneco.

 

Hoe duurzaam is Frivius Energie?

Ben je automatisch overgezet naar een energiecontract bij Eneco en vind je duurzaamheid belangrijk? Het is dan goed om te weten dat Eneco geen gebruikmaakt van kernenergie of kolengestookte centrales. Het bedrijf investeert in energiebesparing en in duurzame energie. Omdat Nederland nog niet kan volledig kan leven van de duurzame energie die er tot nu toe wordt opgewekt, wordt de duurzame energie voorlopig nog aangevuld met energie uit gascentrales. Doelstelling van Eneco is uiteindelijk een volledig duurzame koers te varen.

 

Tarieven van Frivius

Omdat Frivius klanten inmiddels klanten zijn van Eneco, maak je als oud-Frivius klant gebruik van de tarieven van Eneco. Eneco werkt met vaste en met variabele energieprijzen. Vaste energieprijzen kies je voor je gehele contract en variabele energieprijzen worden halfjaarlijks opnieuw vastgesteld.

 

Wanneer geldt het laag- en normaaltarief?

Wanneer je een contract bij Eneco hebt met een dubbeltarief, betekent dit dat je gebruikmaakt van dubbele prijzen. Je betaalt dan tussen 7.00 en 23.00 uur op werkdagen het normaaltarief. In Noord-Brabant en Limburg geldt dit tarief tussen 7.00 en 21.00 uur. Buiten deze tijden betaal je het laagtarief. Je betaalt het laagtarief dus ‘s nachts, in het weekend en op feestdagen.

 

De slimme thermostaat van Eneco

Ben je als Frivius klant overgezet naar Eneco en zou je gebruik willen maken van een slimme thermostaat? Door Toon aan te vragen kun je zelf je energieverbruik bijhouden. Je kunt je verbruik vergelijken met eerdere periodes, vergelijkbare huishoudens of met vrienden. Je kunt de Toon ook aanschaffen als je geen klant bent bij Eneco.

 

De slimme meter

Netbeheerders in Nederland zijn verantwoordelijk voor het installeren van slimme meters. Een slimme meter is een digitale energiemeter die het verbruik van elektriciteit en gas bijhoudt. Je netbeheerder kan door middel van de slimme meter je energieverbruik van een afstand uitlezen, waardoor je zelf niet meer de meterstanden door hoeft te geven. Nieuwbouwhuizen worden al standaard gebouwd met een slimme meter. Netbeheerders installeren nu per regio de slimme meter in huizen die nog niet over een slimme meter beschikken. Het is eventueel ook mogelijk een spoedinstallatie aan te vragen. Hier betaal je dan wel voor.

 

Terugleververgoeding van zonnepanelen

Wanneer je teveel energie opwekt om zelf te gebruiken, is het mogelijk deze energie terug te leveren aan het energienet. Bij Eneco krijg je hier een vergoeding voor. Deze is gelijk aan het volledige energietarief. Dit is het kale leveringstarief volgens het contract, inclusief energiebelasting, btw en opslag duurzame energie.

 

Contactgegevens Eneco

Als voormalig afnemer van energie bij Frivius, kun je nu voor al je energiezaken terecht bij Eneco. Onderstaande tabel toont de belangrijkste contactgegevens.

 

Telefoon 0900 – 0201
Kosten € 0,45 per gesprek + de gebruikelijke belkosten
Bereikbaar Werkdagen 8.00 – 18.00 uur
Website www.eneco.nl

 

Gas- en stroomstoringen bij Eneco

Heb jij al  kunnen achterhalen of je de enige in de buurt bent die last heeft van de gas- en of stroomstoring? Je checkt gemakkelijk of je de enige bent die last heeft van storing via de website gasenstroomstoringen.nl. Ruik je gas, of ben je de enige die last heeft van een storing, neem dan contact op via het nationale storingsnummer: 0800 – 9009.

 

Betalingen aan Eneco

Je kunt op verschillende manieren betalingen doen aan Eneco. Zo kun je jouw nota betalen per automatische incasso, met iDeal, per acceptgiro en zelfs op het Postkantoor of GWK.

 

Wat te doen bij verhuizing?

Wanneer je gaat verhuizen, geef je dit minimaal twee weken van te voren door. Dit kun je doen via de website van Eneco (de website van Frivius bestaat niet meer) of door contact op te nemen met de klantenservice van Eneco.

 

Opzeggen contract bij Eneco

Ben je niet tevreden over de automatische omzetting van Frivius naar Eneco? Je kunt je energiecontract in dat geval opzeggen via de klantenservice. Je kunt ook simpelweg een nieuw, voordeliger energiecontract afsluiten via onze energievergelijker. In dit geval zegt jouw nieuwe energieleverancier de oude voor je op.

 

Opzegtermijn bij Eneco

Controleer voordat je overstapt of opzegt altijd of je huidige energiecontract een opzegtermijn bevat. Bij vroegtijdig opzeggen krijg je namelijk te maken met een opzegboete. Deze opzegboete wordt bepaald naar aanleiding van de resterende contractduur:

 

Resterende contractduur Boete
1 tot 18 maanden € 50,00 per overeenkomst
18 tot 24 maanden € 75,00 per overeenkomst
24 tot 30 maanden € 100,00 per overeenkomst
Meer dan 30 maanden € 125,00 per overeenkomst

 

Neemt Eneco mijn opzegboete over?

Stap je over van een andere energieleverancier naar Eneco, en zeg je hiermee je oude energiecontract vroegtijdig op? Eneco neemt in dit geval onder bepaalde voorwaarden je opzegboete over. Dit is alleen het geval indien je een contract afsluit voor minimaal 3 jaar en dit moet worden vermeld in de (actie)voorwaarden van de voorwaarden van je contract.

 

Overstappen van energieleverancier

Ben je op zoek naar een nieuwe energieleverancier, die beter past bij jouw energiebehoefte? Of ben je gewoon op zoek naar een leverancier met een lagere prijs? Via onze energievergelijker zie je snel bij welke energieleverancier je kunt besparen op je energiekosten.

 

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet Eneco?

Via EasySwitch.nl vergelijk je energiecontracten. Onze vergelijker toont je bij welke leverancier je het meeste kunt besparen op je vaste lasten. Heb je vragen over het vergelijken van energiecontracten? Neem dan gerust contact met ons op: 020 – 5317670.

Let op: voor de exacte voorwaarden van de energiecontracten kun je terecht op de website van Eneco. Vergelijk de energietarieven met die van andere leveranciers via de energievergelijker.

Vergelijk Energie

Beoordeling klantervaringen
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
0 uit 10

Klantervaringen

Veelgestelde vragen over de overname van Frivius door Eneco

 

Waarom krijg ik geen energierekening meer van Frivius?

Omdat Frivius is overgenomen door Eneco, ontvang je nu alleen nog rekeningen van Eneco.  

Was Frivius altijd al van Eneco?

Eneco lanceerde in 2004 Frivius energie. De reden voor de oprichting was ‘een speciale aanpak’ van Friesland. Het was de eerste keer dat Eneco een regionaal merk introduceerde. Frivius was op initiatief van Eneco-werknemers in het kantoor in Dokkum. Klanten van Frivius konden gebruikmaken van een klantenservice die vragen beantwoordde in de Friese taal.
0

Contactgegevens

Adres
Postbus 1014
3000BA, Rotterdam
Telefoonnummer
0900-0201
Website
Wil je meer weten over de Friese energieleverancier Frivius? Lees hier alles wat je wilt weten over Frivius: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Vergelijk energie op EasySwitch.nl en bekijk of je nog steeds het meest voordelige contract hebt.

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt