Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring
Wil jij meer weten over het energiecollectief Homestroom? Wij hebben zoveel mogelijk informatie over het collectief voor je op een rijtje gezet: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Meteen de tarieven van Homestroom bekijken kan natuurlijk ook. Maak daarvoor gebruik van onze energievergelijker.

Homestroom is een doorlopend, onafhankelijk en groen energiecollectief. Stroom en gas worden op dit moment verzorgd door Greenchoice en de tarieven staan vast t/m 31 december 2019. Homestroom krijgt geen geld van energieleveranciers, maar deelnemers betalen maandelijks een bemiddelingsfee aan Homestroom.

Tarieven Homestroom

De actuele actietarieven van Homestroom vind je in de energievergelijker. In tegenstelling tot andere energieleveranciers, veranderen de tarieven bij Homestroom niet. Tot en met 31 december 2019 betaal je hetzelfde tarief.

actietarieven Homestroom

Welkomstkortingen en actietarieven

Aangezien Homestroom een energiecollectief is, bieden zij geen welkomstkorting aan. Kijk daarom altijd in onze energievergelijker of Homestroom de beste optie voor jou is.

Ben jij benieuwd welk tarieven Homestroom je op dit moment kan bieden? Maak dan meteen vergelijking. Vul je gegevens in en bekijk het overzicht.

Vergelijk Energie


Over Homestroom

Homestroom is een energiecollectief. Dat is een collectief dat voor consumenten goedkope tarieven realiseert: omdat het collectief een grote groep aan klanten heeft, kunnen zij voordelig stroom en gas inkopen bij een energieleverancier. De energieleverancier wordt meestal gekozen d.m.v. een veiling: energieleveranciers mogen een bod indienen en de leverancier met de goedkoopste tarieven mag het collectief van stroom en gas voorzien.

groen nuon

Hoe duurzaam is Homestroom?

Homestroom biedt groene energie aan: Greenchoice levert de energie en zij bieden uitsluitend 100% Nederlands opgewekte stroom en bosgecompenseerd gas aan. De energie wordt uit duurzame, natuurlijke bronnen gewekt.


variabele tarieven Homestroom

Wanneer geldt het daltarief en normaaltarief?

De tijden van het lage en normale tarief zijn afhankelijk van je regio. In Noord-Brabant en Limburg geldt tussen 7.00 en 21.00 uur op werkdagen het normaaltarief. In de rest van Nederland geldt het normaaltarief op werkdagen tussen 7.00 en 23.00 uur. Buiten deze tijden om betaal je het laagtarief. Dat is dus ‘s nachts, in het weekend en op feestdagen.

Op de volgende feestdagen betaal je het laagtarief: Nieuwjaarsdag, Tweede Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartdag, Tweede Pinksterdag, Eerste en Tweede Kerstdag.

De slimme thermostaat van Homestroom

Homestroom biedt geen slimme thermostaat aan. Het staat je natuurlijk wel vrij om zelf een slimme thermostaat aan te schaffen en te installeren in huis.

De slimme meter bij Homestroom

De slimme meter is een digitale energiemeter. Net als bij de oudere meters wordt het verbruik van elektriciteit en gas gemeten. Het verschil is dat met de slimme meter de netbeheerder je verbruik op afstand kan uitlezen. Het is dus niet meer nodig om zelf de meterstanden door te geven aan de energieleverancier. De slimme meter vereenvoudigt het meten van het energieverbruik voor de consument.

Homestroom biedt geen slimme meter aan.


zonne energie Homestroom

De terugleveringvergoeding van zonnepanelen

Als je een analoge meter hebt, draait de meter zelf vooruit of achteruit naarmate er energie wordt verbruikt of opgewekt. De energie die je teruglevert, wordt dus al van het verbruik afgetrokken. Dit verbruik wordt niet apart gespecificeerd.

Als je een digitale meter hebt, worden de levering en teruglevering apart geregistreerd. De teruggeleverde energie wordt apart van de jaarnota op een teruglevernota verrekend. Bij beide meters krijg je voor ieder kWh die je zelf opwekt een besparing die gelijk is aan het volledige energietarief.

Wek je meer energie op dan je verbruikt

Over het algemeen wordt er per huishouden meer energie verbruikt dan er wordt opgewekt met zonnepanelen. Als je per jaar toch meer produceert dan je verbruikt, krijg je voor de opgewekte stroom uitsluitend de kale stroomprijs en btw vergoed. Er wordt geen netto energiebelasting uitgekeerd.

Contactgegevens Homestroom

E-mail info@homestroom.nl
Telefoon +31 (0) 30 – 29 90 906
Website www.homestroom.nl

contract Homestroom

Gas- en stroomstoringen

Wat te doen bij een gas- of stroomstoring? Probeer eerst te achterhalen of je de enige in de buurt bent zonder gas of stroom. Bel bijvoorbeeld bij je buren aan. Op de website gasenstroomstoringen.nl kun je heel snel zien wat er aan de hand is. Als je niet in de gelegenheid bent deze website te bereiken, kun je ook bellen naar het nationale storingsnummer. 0800-9009. Dit gratis nummer is altijd bereikbaar. Bij een gaslucht wordt geadviseerd meteen te bellen.

Betalingen aan Homestroom

Het verschuldigde bedrag wordt maandelijks via een automatische incasso van je rekening afgeboekt. Dit gebeurt altijd rond de 6e van de maand. Je kan ook middels handmatige overboeking betalen; dit moet je telefonisch of via e-mail doorgeven aan Homestroom.

Wat te doen bij verhuizing?

De verhuizing kun je doorgeven door Homestroom te bellen of te mailen. Bellen kan naar +31 (0) 30 – 29 90 906 en mailen naar info@homestroom.nl.

Opzeggen contract bij Homestroom

Homestroom en Greenchoice brengen geen opzegvergoeding in rekening. Als in de toekomst een andere energieleverancier de veiling van Homestroom wint, kan hier echter verandering in komen.

Neemt Homestroom je opzegboete over?

Homestroom neemt je opzegboete niet over. Omdat Homestroom zelf geen opzegvergoeding in rekening brengt, vergoeden zij deze ook niet voor je als je vroegtijdig overstapt.


Homestroom aanbieding

Spreekt energieleverancier Homestroom je aan en zou je graag een contract bij de leverancier af willen sluiten? In onze vergelijker bekijk je de actuele tarieven van Homestroom. Houd de opzegtermijn van je huidige leverancier in de gaten: stap je te vroeg over, dan krijg je te maken met een opzegboete. De meeste energiecontracten hebben een opzegtermijn van 30 dagen voor het einde van het contract. Dit betekent dat als je een éénjarig contract hebt afgesloten, je deze in de 11e maand van je contract pas op kunt zeggen.

Overstappen van energieleverancier

Zoek je een nieuwe energieleverancier en overweeg je over te stappen naar Homestroom? Maak eerst gebruik van onze energievergelijker om een overzicht te krijgen van alle energieleveranciers en hun tarieven. Op deze manier vind je een energieleverancier met de beste voorwaarden tegen de beste prijs.

Wat doet EasySwitch en wat doet Homestroom?

EasySwitch.nl helpt je bij het vergelijken van energieleveranciers. Met de energievergelijker kun je kijken welke energieleverancier de scherpste tarieven aanbiedt. Wanneer het blijkt dat Homestroom de goedkoopste energieleverancier is, dan kun je via EasySwitch.nl overstappen. Zodra je de overstap compleet maakt, word je aangemeld bij Homestroom. Zij zorgen ervoor dat je oude energiecontract wordt opgezegd. Op deze manier stap je makkelijk en snel over en hoef je zelf niets te doen.

Let op: voor de exacte voorwaarden van de energiecontracten kun je terecht op de website van Homestroom. Vergelijk de energietarieven met die van andere leveranciers via de energievergelijker.

Vergelijk Energie

Beoordeling klantervaringen
6,5
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
7,3
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
6,9 uit 10

Klantervaringen

04 November, 14:05 J Buhrs Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Homestroom is (Voor zover ik begrepen heb) geen energie leverancier maar een inkoop collectief die voor de ongeveer 40.000 deelnemer, jaarlijks bij diverse energieleverancier vraag in te schrijven voor het leveren van de energie aan deze deelnemers. Schijnbaar heeft Greenchoice deze inschrijving voor het contactjaar 1-1-2019 / 31-12-2020 gewonnen. Vanaf 1-1-2019 heb ik rechtstreeks een contract met Greenchoice en vindt de facturering ook door Greenchoice plaats. Greenchoice draagt een vergoeding af per deelnemer af aan Homestroom. Ondanks dat ik deze informatie zo zorgvuldig mogelijk probeer weer te geven, bestaat de mogelijkheid dat in e.e.a. niet goed heb begrepen. Dus kunt u op geen enkele wijze deze informatie aan U gebruiken.
Ik raad Homestroom af.
20 January, 10:01 J Hofman Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
omdat ik tevreden ben
Ik raad Homestroom aan.
06 January, 06:40 G Weber Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap ging soepel en mijn telefonische vraag werd duidelijk beantwoord
Ik raad Homestroom aan.
02 January, 08:11 E Kroeze Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Een aantal vragen zijn niet van toepassing , en dat kan ik niet kwijt.
Ik raad Homestroom aan.
02 January, 07:58 M Kuyt Beoordeling: 3,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap uiterst moeizaam. De interesse bij nieuwe leverancier. Moest alles zelf regelen. Triest
Ik raad Homestroom af.
01 January, 09:57 A Manen Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Moeiteloze overstap
Ik raad Homestroom aan.
16 October, 00:00 Simon Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid

Ik raad Homestroom aan.
16 October, 00:00 Simon Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid

Ik raad Homestroom aan.
6,9

Contactgegevens

Adres
Postbus 64
3500AB, Utrecht
Telefoonnummer
030-2990906
Website
Wil jij meer weten over het energiecollectief Homestroom? Wij hebben zoveel mogelijk informatie over het collectief voor je op een rijtje gezet: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Meteen de tarieven van Homestroom bekijken kan natuurlijk ook. Maak daarvoor gebruik van onze energievergelijker.

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt