Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring
Wil jij meer weten over de energieleverancier Kernion? Wij hebben zoveel mogelijk informatie over de leverancier voor je op een rijtje gezet: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Meteen de actietarieven en welkomstkortingen van leveranciers bekijken kan natuurlijk ook. Vergelijk energieprijzen om te zien welk energieproduct bij jouw verbruik past.

Over Kernion

Kernion in 2020 toegetreden tot de Nederlandse energiemarkt. Deze leverancier biedt uitsluitend kernenergie en CO2-gecompenseerd gas aan. Het hoofdkantoor van Kernion is gevestigd in Amersfoort. Het is een klein bedrijf en op dit moment de enige in Nederland die kernenergie produceert en aanbiedt.

Kernion Tarieven

Kernion biedt alleen contracten met een vaste prijs aan. Bij een contract met een vaste energieprijs, blijft het tarief gedurende de contractperiode gelijk. Dit kan voor één of meerdere jaren het geval zijn. Bij een contract met een variabele energieprijs kunnen de tarieven veranderen. Deze worden tweemaal per jaar aangepast op basis van de marktprijzen. Bekijk de actuele energietarieven van energieleveranciers door een vergelijking te maken.


Meld je nu aan voor ons energiecollectief!

Nieuw bij Easyswitch.nl: Gezamenlijk energie inkopen. Schrijf je vrijblijvend in voor ons energiecollectief en profiteer van een scherpe energiedeal.

wekker-alert


variabele tarieven Kernion

Daluren van Kernion

Alleen als jij een meter met een dubbel telwerk hebt of een slimme meter maak jij gebruik van het daltarief. Met een enkele meter betaal je een bedrag wat een combinatie is tussen het laag- en hoog tarief.

Wanneer de dal- en piekuren zijn hangt af van je netbeheerder. De energieleverancier heeft hier niks over te zeggen. Afhankelijk van de regio waar je in woont kunnen de dal- en piekuren verschillen. In de tabel hieronder staat per provincie wanneer de dal- en piekuren zijn.

Provincie Daluren
Groningen 23:00 – 07:00
Friesland 23:00 – 07:00
Drenthe 23:00 – 07:00
Overijssel 23:00 – 07:00
Gelderland 23:00 – 07:00
Flevoland 23:00 – 07:00
Utrecht 23:00 – 07:00
Noord-Holland 23:00 – 07:00
Zuid-Holland 23:00 – 07:00
Noord Brabant 21:00 – 07:00
Limburg 21:00 – 07:00

 

zonne energie Kernion

Terugleververgoeding van Kernion

Bij Kernion krijg je als terugleververgoeding het kale normale tarief. Je hebt alleen recht op een terugleververgoeding wanneer je zelf energie opwekt, bijvoorbeeld met zonnepanelen.
Aan het eind van het jaar zal je energieleverancier gaan salderen. Dan wordt er gekeken hoeveel energie jij hebt opgewekt en hoeveel jij hebt verbruikt. Als je meer hebt opgewekt dan je hebt verbruikt kan het zo zijn dat je geld terug krijgt van je energieleverancier.

Welkomstkorting of welkomstcadeau

Alleen via vergelijkingswebsites zoals EasySwitch.nl ontvang je welkomstkortingen en sluit je energiecontracten af tegen actietarieven. Waarom alleen via EasySwitch.nl? Omdat energieleveranciers graag klanten willen winnen. Om bovenin uit te komen uit de vergelijker, moet een leverancier een aantrekkelijk actietarief bieden. De acties die je bij ons op de website vindt, zal je dan ook niet tegenkomen op de website van Kernion zelf.


Welke contracten heeft Kernion

De meest bekende contracten van een energieleverancier zijn de vaste en variabele contracten.Kernion biedt alleen vaste contracten aan met een looptijd van één, drie of vijf jaar. Er wordt ook onderscheid gemaakt tussen groene contracten, grijze contracten en gecombineerde contracten. De energiecontracten van Kernion vallen onder grijze contracten vanwege de opwekking van kernenergie.

Waar haalt Kernion de energie vandaan?

Kernion wekt haar energie op in kerncentrales. In een kerncentrale komt er veel energie vrij in de vorm van warme tijdens het splitsingsproces van de atoomkernen van uranium. De zogenoemde splijtstaven liggen in grote bakken met water. Doordat de warmte die vrij komt tijdens het splitsen het water laat koken ontstaat er stoom. Met de stoom worden de turbines die de elektriciteit opwekken aangedreven.

groen Kernion

Hoe ziet WISE de energieleverancier Kernion?

WISE heeft Kernion nog niet opgenomen in hun groene energievergelijker. Daarom kunnen wij op dit moment (nog) geen informatie geven over het duurzaamheids cijfer. We vermoedden wel dat WISE geen hoog cijfer zou geven aan Kernion. WISE zet zich namelijk in voor een toekomst zonder fossiele energieopwekking en kernenergie.


Wat te doen bij verhuizen

Je moet zelf aangeven bij Kernion als je op het punt staat om te verhuizen. Je kan dit alleen digitaal doorgeven. Maximaal twee weken voordat je verhuist moet je aan Kernion je nieuwe adres laten weten. Daarnaast is het belangrijk om binnen vijf dagen na de verhuizing de meterstanden van je oude én nieuwe adres door te geven. Kernion zal dan de eindafrekening van je oude adres opmaken.
Kernion ziet een verhuizing niet als geldige reden om tussentijds je contract bij op te zeggen. Je neemt dus het contract mee naar je nieuwe woning. Dit betekent niet dat je een geheel nieuw contract hebt. Je neemt je oude contract mee met de oude voorwaardes en resterende looptijd.
Als je tijdelijk twee adressen hebt dan zal Kernion op beiden adressen gas en/of elektriciteit leveren. Zodra je geen gas en/of elektriciteit meer nodig hebt bij jouw vorige woning moet je zelf dat contract opzeggen.

contract Kernion

Opzeggen Kernion

Opzeggen bij Kernion kan mondeling of digitaal. Daarvoor hanteren ze de wettelijke opzegtermijn van 30 dagen kalenderdagen. Let er wel op dat je een opzegvergoeding moet betalen als je vroegtijdig je contract opzegt. De hoogte van de opzegboete is afhankelijk van het soort contract en de resterende looptijd. Dit kun je nalezen in de contractvoorwaarden van Kernion.

Kernion vergelijken met andere energieleveranciers

Je zoekt een nieuwe energieleverancier en overweegt een overstap naar Kernion? Maak gebruik van onze energievergelijker. Je krijgt een overzicht van meerdere energieleveranciers en hun tarieven. Vergelijk verschillende mogelijkheden en vind de energieleverancier met de beste voorwaarden tegen de scherpste prijs.

Vergelijk Energie


Beoordeling klantervaringen
3,3
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
3,3 uit 10

Klantervaringen

04 October, 12:33 T. Oomen Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Mijn energiecontract liep af op 17 September j.l. Tot op heden heb ik niets gehoord van mijn nieuwe leverancier , heb wel de nieuwe factuur gezien per 17 Oktober van mijn oude leverancier , wat NU ???? Theo Oomen
Ik raad Kernion aan.

Veelgestelde vragen over Kernion

Wat doet EasySwitch.nl?

EasySwitch.nl helpt je bij het vergelijken van energieleveranciers. Met de energievergelijker kun je kijken welke energieleverancier de scherpste tarieven aanbiedt. Wanneer je de goedkoopste energieleverancier hebt gevonden, dan kun je via EasySwitch.nl overstappen. Zodra je de overstap compleet maakt, word je aangemeld bij je nieuwe energieleverancier. Zij zorgen ervoor dat jouw oude energiecontract wordt opgezegd. Op deze manier stap je makkelijk en snel over en hoef je zelf niets te doen. Houd er rekening mee dat het nog 4-6 weken kan duren voordat je daadwerkelijk overstapt naar je nieuwe energieleverancier. Dit heeft te maken met de verwerkingstijd en de opzegtermijn.

Welke opzegboete hanteert Kernion?

De hoogte van je opzegboete wordt bepaald door het soort contract en de resterende looptijd van het energiecontract. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft een maximum bepaald wat een energiemaatschappij mag hanteren als opzegvergoeding. Let er wel op dat ze dit voor zowel elektriciteit én gas mogen vragen. Je betaalt dus maximaal het dubbele bedrag.
Resterende contractduur Boete
1 tot 18 maanden € 50,- per overeenkomst
18 tot 24 maanden € 75,- per overeenkomst
24 tot 30 maanden € 100,- per overeenkomst
Meer dan 30 maanden € 125,- per overeenkomst
 

Neemt Kernion je opzegboete over?

Het is niet van Kernion bekend of zij de opzegvergoeding overnemen of dat ze dat niet doen.  

Hoe verlopen betalingen aan Kernion?

De betalingen aan Kernion verlopen via een automatische incasso die elke 14e van de maand zal worden afgeschreven. Het is niet mogelijk om de afschrijfdatum aan te passen. Als je liever via factuur wilt betalen vraagt Kernion 2,50 euro per maand.  

Wat is het kijkvenster van Kernion?

Kernion hanteert een kijkvenster van vier maanden. Het is dus mogelijk om binnen vier maanden kosteloos te switchen naar een andere energie aanbieder.  

Wat is de minimale betaling bij Kernion?

Bij Kernion is de minimale betaling per maand bij 5 euro.  

Wat is de verwerkingstijd van mijn aanvraag bij Kernion?

Als jij een contract-aanvraag bij Kernion hebt gedaan, moet je rekening houden met een verwerkingstijd van 14 dagen.  

Hoe krijg ik mijn bevestiging van Kernion?

Nadat je een aanvraag bij Kernion hebt gedaan krijg je na één werkdag een bevestiging via de mail. In deze mail ontvang je ook de link naar de online omgeving van Kernion.  

Hoe wordt het maandbedrag vastgesteld?

Het maandbedrag wordt vastgesteld op basis van wat jij zelf hebt ingevoerd als jouw jaarlijks verbruik.  

Kan je het maandbedrag aanpassen bij Kernion?

Ja je kan het maandbedrag bij Kernion met maximaal 25% verlagen of maximaal 200% verhogen.  

Is een spoedaanvraag mogelijk bij Kernion?

Het is niet mogelijk om bij Kernion en spoedaanvraag te doen.  

Wordt er een kredietcheck gedaan Kernion?

Ja, de energieleverancier Kernion zal eerst een kredietcheck doen nadat jij een energiecontract bij hun hebt aangevraagd.  

Heeft de leverancier een app/online omgeving met gebruikersoverzicht?

Nee Kernion heeft geen app. Ze hebben wel een online omgeving waarin je al je facturen, contactgegevens, betaalgegevens (aanpasbaar), overeenkomst, meterstanden (kan je ook online indienen) en veelgestelde vragen kan vinden.
3,3

Contactgegevens

Adres
Kleine Koppel 50
3812PH, Amersfoort
Telefoonnummer
085 - 06 06 019
Website
Wil jij meer weten over de energieleverancier Kernion? Wij hebben zoveel mogelijk informatie over de leverancier voor je op een rijtje gezet: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Meteen de actietarieven en welkomstkortingen van leveranciers bekijken kan natuurlijk ook. Vergelijk energieprijzen om te zien welk energieproduct bij jouw verbruik past.

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt