Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring
Op zoek naar meer informatie over Leon Zeewolde? Lees hier alles wat je wilt weten over de energieleverancier: tarieven, contactgegevens, klantbeoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Vergelijk ieder jaar opnieuw je energiecontract om te zien welk contract de scherpste prijs biedt voor jouw verbruik.

LEON Zeewolde is een energieleverancier die opgericht is om Zeewoldenaren te voorzien van lokaal opgewekte energie. Door Zeewolde te voorzien van groene energie wil LEON Zeewolde de overstap naar hernieuwbare energie versnellen. Wil jij vergelijken of de tarieven van LEON Zeewolde voordelig zijn voor jouw huishouden? Vul dan je gegevens in bij de energievergelijker en krijg direct een overzicht.

 

Over LEON Zeewolde

LEON Zeewolde streeft ernaar om energie duurzamer te maken door lokaal energie op te wekken uit de wind, zon en biomassa en door klanten te stimuleren om zelf energie te gaan opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. De naam van de energieleverancier Lokaal Energie OpwekkingsNetwerk (LEON) verwijst dan ook naar de behoefte om de plaats van het produceren en het afnemen van energie dicht bij elkaar te houden zodat het transportverlies zo klein mogelijk kan worden houden. Wel kan ieder huishouden in Nederland kiezen voor energie van LEON Zeewolde.

 

Vergelijk Energie

Hoe duurzaam is LEON Zeewolde?

LEON Zeewolde is een nieuwe energieleverancier, waardoor er nog geen stroometiket bekend is. Aan de hand van dit stroometiket kan worden geconcludeerd hoe groen en duurzaam de energie van LEON Zeewolde is.

 

Tarieven van LEON Zeewolde

LEON Zeewolde wil klanten stimuleren om zelf energie op te gaan wekken door middel van zonnepanelen en biedt daarom de mogelijkheid om zonnepanelen af te nemen. De energiecontracten die LEON Zeewolde aanbiedt zijn:

Leveringspakket = Dit is het standaard energiepakket waarbij LEON Zeewolde stroom en gas levert, je kunt kiezen tussen twee contracten:

  • Variabel contract voor onbepaalde tijd. Bij dit contract worden de energietarieven tweemaal per jaar aangepast aan de marktprijzen, de prijzen kunnen zowel dalen als stijgen.
  • LEON Groene Daler. Dit is een driejarig contract waarbij de elektriciteitstarieven ieder jaar met 5% dalen, je gaat dus gegarandeerd ieder jaar een lagere prijs betalen dan het jaar ervoor. De gastarieven blijven gedurende drie jaar gelijk.

Huurpakket = Bij dit contract huur je ook zonnepanelen van LEON Zeewolde naast het afnemen van energie. Dit energiecontract heeft een vaste looptijd van 5 jaar en de energietarieven stijgen ieder jaar met 1%. Door de zonnepanelen kun je zelf energie gaan opwekken waardoor je elektriciteitsrekening lager zal worden.

Kooppakket = Bij dit pakket koop je zonnepanelen van LEON Zeewolde. Het energiecontract heeft een looptijd van drie jaar, maar is tussendoor opzegbaar. Je kunt overstappen naar een andere energieleverancier en je hoeft dan alleen de kosten voor de zonnepanelen nog te voldoen aan LEON Zeewolde.

 

Wanneer geldt het laag- en normaaltarief?

Als je thuis een dubbele meter hebt dan wordt er gerekend met twee tarieven; het normaaltarief overdag en het laagtarief ‘s nachts tussen 23:00 uur en 07:00 uur, in weekenden en op feestdagen. In een aantal provincies geldt het laagtarief tussen 21:00 uur en 07:00 uur. Als je een enkele meter hebt dan gelden deze tarieven niet voor jou, in dat geval betaal je gedurende de hele dag eenzelfde tarief.

 

Slimme thermostaat van LEON Zeewolde

LEON Zeewolde heeft zelf geen slimme thermostaat ontwikkeld. Andere energieleveranciers bieden wel een slimme thermostaat aan welke je kunt gebruiken in combinatie met een energiecontract van LEON Zeewolde.

 

De slimme meter bij LEON Zeewolde

Een slimme meter is een vervanging van de analoge meter en geeft de mogelijkheid om je meterstanden van een afstand af te lezen. Zo kan LEON Zeewolde je meterstanden controleren en hoef je deze nooit meer zelf door te geven. Als je een slimme meter hebt wordt deze iedere twee maanden uitgelezen en krijg je een overzicht van je energieleverancier thuisgestuurd. Als je het niet prettig vindt dat je energieleverancier de meterstanden kan inzien, kun je deze optie van de slimme meter uitzetten of de plaatsing van de meter weigeren.

 

Wanneer krijg ik een slimme meter?

Alle netbeheerders zullen de komende jaren bezig zijn om gratis slimme meters te installeren, het zal tot ongeveer 2020 duren voordat ieder huishouden een slimme meter heeft. Je krijgt automatisch bericht van je netbeheerder wanneer jouw huis aan de beurt is. Als je de slimme meter eerder wilt hebben, kun je een prioriteitsplaatsing aanvragen bij je netbeheerder. In dit geval worden er wel kosten gerekend voor het plaatsen van de slimme meter.

 

De terugleververgoeding van zonnepanelen

Als je zonnepanelen op je dak hebt kan het zijn dat je op een zonnige dag meer elektriciteit opwekt dan je verbruikt. Deze elektriciteit kan helaas nog niet worden opgeslagen tot een moment dat de zon wat minder schijnt, daarom gaat de overige elektriciteit het elektriciteitsnet op zodat andere mensen hier gebruik van kunnen maken. Op je energierekening wordt de energie die je teruglevert afgetrokken van de energie die je afneemt van het elektriciteitsnet, dit heet salderen.

 

Wek jij meer energie op dan je verbruikt?

Het kan voorkomen dat je meer elektriciteit hebt opgewekt dan je hebt verbruikt. Aangezien je in dit geval elektriciteit toevoegt aan het elektriciteitsnet, word je gezien als energieproducent en ontvang je hiervoor een vergoeding. Bij LEON Zeewolde krijg je tot een teruglevering van 5000 kWh het kale leveringstarief als vergoeding, bij een teruglevering van meer dan 5000 kWh krijg je een vergoeding die lager is dan het kale leveringstarief.

 

Contactgegevens LEON Zeewolde

Als je contact op wilt nemen met LEON Zeewolde, dan kun je dit op een aantal manieren doen:

Contactgegevens LEON Zeewolde
E-mail: info@leonzeewolde.nl
Telefoon: 036 – 5220650
Bereikbaarheid: Ma t/m Vr van 09:00 tot 17:00 uur.
Website: www.leonzeewolde.nl

Gas- en stroomstoringen bij LEON Zeewolde

Een stroomstoring is in veel gevallen zelf op te lossen, bijvoorbeeld als er een stop is doorgeslagen. Het kan echter ook zijn dat er een stroomstoring bij de netbeheerder is waardoor meerdere huishoudens last hebben van het probleem. Deze stroomstoringen zijn terug te vinden op gasenstroomstoringen.nl, of je kunt contact opnemen met het Nationaal Storingsnummer Gas en Stroom op: 0800 – 9009.

 

Betalingen aan LEON Zeewolde

LEON Zeewolde maakt aan het begin van het contract een inschatting van je verbruik op basis van het historische verbruik in jouw woning. Op basis van dit bedrag betaal je iedere maand een voorschot aan LEON Zeewolde en aan het eind van het jaar wordt aan de hand van de meterstanden berekend wat jouw daadwerkelijke verbruik was. De maandelijkse betalingen worden in principe geïnd door middel van een automatisch incasso, maar je kunt ook voor een andere betalingswijzen kiezen. Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met LEON Zeewolde.

 

Wat te doen bij verhuizing?

Een energiecontract kun je bij een verhuizing meenemen naar je volgende huis, het contract is namelijk persoonsgebonden. Geef je nieuwe adres uiterlijk 10 werkdagen voor de verhuizing door aan je energieleverancier zodat je contract op tijd kan worden aangepast. Uiterlijk 5 werkdagen na de verhuizing moet je de meterstanden van je oude en je nieuwe woning doorgeven, LEON Zeewolde kan daarmee een eindrekening sturen van de energiekosten van jouw oude huis.

 

Opzeggen contract bij LEON Zeewolde

Als je naar een nieuwe energieleverancier wilt overstappen, moet het oude energiecontract bij LEON Zeewolde worden opgezegd. Dit hoef je in principe niet zelf te doen, op het moment dat je overstapt neemt je nieuwe energieleverancier contact op met LEON Zeewolde en zorgt ervoor dat je oude contract wordt opgezegd.

 

Opzegtermijn LEON Zeewolde

Let bij het opzeggen van je contract of het overstappen naar een nieuwe energieleverancier op de looptijd van je energiecontract. De meeste contracten van LEON Zeewolde hebben een onbepaalde looptijd en kun je altijd kosteloos opzeggen met een opzegtermijn van 30 kalenderdagen. Als je echter een contract met een bepaalde looptijd hebt welke je opzegt voor het einde van de contractuur, dan brengt LEON Zeewolde een opzegboete in rekening van € 100.

 

Neemt LEON Zeewolde de opzegboete over?

Wanneer je overstapt naar LEON Zeewolde en daarvoor je oude energiecontract vroegtijdig beëindigd, dan kan jouw oude energieleverancier een opzegboete in rekening brengen. LEON Zeewolde neemt deze opzegboete niet over.

 

Overstappen van energieleverancier

Door ieder jaar over te stappen van energieleverancier profiteer je altijd van de scherpste tarieven of een welkomstkorting waardoor je veel geld kunt besparen. Als je ook wilt overstappen van energieleverancier kun je snel een overzicht krijgen van de goedkoopste energiecontracten door jouw gegevens in te vullen in de energievergelijker van EasySwitch.nl. Als je een energiecontract hebt uitgekozen kun je gebruikmaken van onze gratis overstapservice en binnen 5 minuten een nieuw contract afsluiten.

 

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet LEON Zeewolde?

EasySwitch.nl maakt een vergelijking van alle energieleveranciers en geeft een overzicht van de voordeligste contracten. Als je een contract hebt uitgekozen dat het beste bij je past, stuurt EasySwitch.nl je gegevens door naar LEON Zeewolde. Je nieuwe contract wordt door LEON Zeewolde opgesteld en je oude energiecontract wordt automatisch voor je opgezegd.

Let op: Voor de exacte voorwaarden van de energiecontracten kun je terecht op de website van LEON Zeewolde. Vergelijk de energietarieven met de tarieven van andere energieleveranciers via de energievergelijker.

Vergelijk Energie

Beoordeling klantervaringen
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
0 uit 10

Klantervaringen

Veelgestelde vragen LEON Zeewolde

 

Hoe wordt het termijnbedrag bepaald?

Het termijnbedrag is het bedrag dat je iedere maand betaalt voor je gas en stroom. Dit bedrag kan gebaseerd zijn op een inschatting van je gemiddelde maandelijkse energieverbruik of op het historisch energieverbruik in jouw woning. De kosten die je daadwerkelijk hebt gemaakt worden aan het eind van het contractjaar verrekend met het termijnbedrag dat je maandelijks hebt betaald. Het kan zijn dat jouw termijnbedrag hoger lag dan de werkelijke verbruikskosten, en je veel geld terug krijgt van je energieleverancier, maar het kan ook zijn dat het termijnbedrag laag lag en je aan het eind van het jaar moet bijbetalen.  

Kan ik het termijnbedrag aan laten passen?

Ben je het niet eens met de hoogte van het maandelijkse termijnbedrag? Neem dan contact op met je energieleverancier. De meeste energieleveranciers bieden de mogelijkheid om het termijnbedrag via de persoonlijke online omgeving aan te passen. Het termijnbedrag omhoog aanpassen kan altijd, omlaag kan vaak maar met een paar procent. Dit uit voorzorg dat klanten geen hoge rekening krijgen aan het eind van het jaar.  

Kan ik ook zonnepanelen aanschaffen als ik geen energiecontract heb bij LEON Zeewolde?

Ja dat kan. Je kunt ervoor kiezen om zonnepanelen te kopen in combinatie met een energiecontract van LEON Zeewolde of om alleen zonnepanelen te kopen als je liever bij je huidige energieleverancier blijft.  

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen voor zonnepanelen?

In principe mag iedereen kiezen voor een pakket met zonnepanelen van LEON Zeewolde, maar niet alle huizen zijn hier geschikt voor. Als de zonnepanelen op jouw dak weinig zon zullen opvangen, zal het aanschaffen van zonnepanelen niet rendabel zijn.  
0

Contactgegevens

Adres
Zonnehoven 13
3893CA, Zeewolde
Telefoonnummer
036 5220650
Website
Op zoek naar meer informatie over Leon Zeewolde? Lees hier alles wat je wilt weten over de energieleverancier: tarieven, contactgegevens, klantbeoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Vergelijk ieder jaar opnieuw je energiecontract om te zien welk contract de scherpste prijs biedt voor jouw verbruik.

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt